Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 12 juli 2012

ahhhh...

Tänk så bra det kan bli...en tur med risk för regn blev en solig dag på Gunnebo slott och trädgård (mest trädgård) blomsterdoftande och samtalande. Jag behöver verkligen samtala för att må bra. Nu njuter jag igen...



livet är ok...

Igår fick jag en sån där dag när man tror att en övre makt hjälper till lite grann trots allt. Jag åt frukost på altanen innan vi åkte och handlade lite god mat och gott vin. Jag tog en härlig promenad innan jag läste en bok i solen. På eftermiddagen kom Lovisa och strax efter (läs en flaska cava senare) kom Karin. Vi grillade, drack vitt vin, grillade getost och drack rött vin, satt ute tills solen gick ner innan vi kröp ihop på soffan med terassväärmaren, levande ljus och lite mer vitt vin och choklad. Då kom regnet och smattrade på taket medan samtalen blev bättre och bättre allteftersom kvällen fortskred. Precis så som jag önskat och längtat efter. Riktiga vänner växer inte på träd men en kväll som igår kompenserar verkligen för alla brister i livet.

Vi la oss efter två och vaknade lätt trötta klockan halv nio. Frukost på altanen i blandat väder. Lite regn, lite sol, lite åska.... Efter att Lovisa åkte hem har det regnat men nu spricker solen igenom och jag ska iväg till Gunnebo slott med Den andra Karin, det gäller att passa på och vara flexibel för ryktet säger att det ska regna i tio dar. Men det tror jag inte på....För livet är ganska OK trots allt...




tisdag 10 juli 2012

inte mycket vid datorn...

Nej så här års blir det inte mycket tid vid datorn. Inte heller mycket tid att skriva. Nu har jag varit ledig en hel vecka och sen sist har det inte hänt så mycket alls. Eller för att vara specifik, jag har varit super effektiv. När solen skiner har jag suttit i solstolen under rosorna och läst/sovit/läst. När det regnar har jag legat på altanen under myggnätet och läst/sovit/läst. Inne på bok nummer två av semesterläsningsbokhöge... Kan man vara mer semestereffektiv än så?

Jag har faktiskt gjort några saker till. Rensat en blomsterrabatt, gjort en soppa på mangold från trädgården. Vi var på stan jag och maken en dag också och strosade omkring. Vi handlade lite onödiga saker. Av någon konstig anledning hamnar vi väldigt ofta i "köpa lite onödiga saker" när vi är lediga. Vi har ju fått lite ordning på trädgården och i går fick jag gjort ordning i sovrummet. Maken hade köpt ett nytt vitt överkast till sängen från Lexinton på super rea. Jag var ju då tvungen att köpa lite kuddar och ett nytt draperi eller hur?


Igår hade jag systerdag. Det var sommarens trevligaste dag om man inte räknar ridningen på Kinnekulle förstås. Det är svårt att konkurrera med en nordsvensk...Vi åkte till Alingsås. Först hade vi tänkt ta tåget  men det kostade  84 kronor en väg. Ingen öl är så god att den är värd 170 kr T&T. Vi promenerade runt, shoppade lite (helt onödiga saker) och åt sen lunch på Åkanten. Tog en sallad och ett glas bubbel (vatten) för att känna mig lite nyttigare. Alla mina kläder har krympt sen förra sommaren vilket ger ett väldigt magert utbud. Efter lunchen åkte vi till Lerum och fikade på Aludden och kompenserade med en kola/choklad kaka.  Även om maten var god var samtalen bättre. En riktigt trevlig dag men med ett stänk av vemod. Imorgon åker Cia hem och det dröjer väl minst ett år innan vi träffas igen. Det är inte konstigt att livet har känts lite tomt det senaste året med både syster och bästa vännen som utlands svenskar!?


Idag är vädret tillräckligt vackert för att jag ska göra något. Vad vet jag inte riktigt men det gäller att passa på när solen sticker fram emellan molnen. Det verkar som om det blir en ovanligt regnig semester. Men jag har köpt både snygg regnkappa och matchande stövlar så vad gör väl det?


Dottern ska vara marsvinsvakt en vecka så just nu får jag gå upp och kolla hur de har det på hennes rum. undrar vad marsvin tycker om att göra?