Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 30 april 2011

Valborg.

En fantastisk valborgsmässoafton har det varit. Inte för att jag har firat den. Inte så som man gjorde förr men jag tänker på alla härliga chalmerister och cortégen, vilket väder! Varför jag nu tänker på dom...jag gillar inte ens chalmerister. Inte som släkte i varje fall...enstaka individer är väl helt ok...Eller vad är det jag menar.? Jag känner inga chalmerister...

Jag ägnade dagen år hästar och mer hästar. Först lektion på Råda. Ned var så trevlig idag och jag kunde rida på riktigt! Till och med galoppen fungerade utan minsta ryggont, jag var inte ens nämnvärt trött i musklerna efter. Detta trots att jag red så länge igår. Vi åkte direkt till Öjersö efter. Jag hade en "Date" med Kompisens Make och Dotter. Han hade inte ridit så mycket men blivit nyfiken på att få prova när Dottern börjat rida. Vi skrittade ut i skogen först. Dotterns Putte är under igångsättning efter sin fång, igen...Hon var så lycklig att få rida och pyssla med honom igen. Hästarna uppförde sig exemplariskt och efter turen i skogen fick Tabasco jobba lite i padocken. Jag red fram i trav och galopp för att kolla läget innan barnen och Mannen fick rida. Tabasco gick fantastiskt i galoppen idag. Mycket bjudning och toppen form. Sen ville Dottern prova= fin form i traven, men absolut ingen galopp. Jag satt upp för att han inte skulle få "vinna" Då gick han som en klocka igen! Både Mannen och hans Tös både skrittade och travade och det gick så fint. Snälla, snälla Tabasco vad jag kommer sakna honom...


Till det roligaste denna vecka! Jag och min ena medryttare ska försöka hitta en trevlig ponny åt oss efter sommaren. Det blir väl främst barnen som får rida men eftersom jag väger så lite kan jag rida en ganska liten ponny utan problem! Det ska verkligen bli spännande...

fredag 29 april 2011

Härliga, härliga värme!

Det är helt underbart med sommarvärme...Idag har jag varit ledig nästan hela dagen. Bortsett från att jag väcktes av telefonen 8.15 av en rektor i kommunen som hade en fråga. Ja, ja man var ju ändå tvungen att gå upp nån gång. Och när jag såg solen utanför fönstret var det inte så illa att gå upp trots allt. Jag promenerade med en god vän och hennes hund på förmiddagen. Vi drack saft i trädgården efter och njöt av värmen. I morgon är det Valborg. Det är mormors namnsdag. Dottern tycker vi ska fira det på någotvis. Det kanske vi gör.

Idag red jag första lektionen sen oktober på Tabasco. I vintras var underlaget så dåligt och sen kraschade ryggen. Det var riktigt roligt och jag hade sett fram emot det jättemycket. Jag red tillsammans med en av Ponnytjejerna idag för min gamla Instruktör Amy. Nu är ju inte hon så gammal, mest ung och ur snygg om jag ska vara riktigt ärlig. När jag blir stor ska jag bli som hon ( läs typ 25, 180 cm och  med medelsvår klass i bagaget) eller kanske det är bäst att bara vara nöjd med att det går framåt?

Tabasco gick jätte fint och vi fick massor av beröm för att han mjuknar så fort och har fått så mycket bättre bjudning och självbärighet...Det finns ju lite att slipa på (läs ryttaren) men jag var grymt nöjd med lektionen. Mindre nöjd var ryggen efter 75 minuter i sadeln så när vi tillslut satt av var det mycket skönt! Hoppas det blir bra på  Råda i morgon med.





Mycket mycket nöjd Tabasco efter lektionen:)

onsdag 27 april 2011

Nej vilken natt!

Jag var så trött igår efter växthus affären att jag kunnat somna stående. Det gjorde jag som tur var inte jag somnade med huvudet på kudden på ett litet kick. Troligen lika mycket för att jag arbetat hårt som för att jag sovit dåligt natten innan.Och som jag sov...Ända tills Maken väckte mig och väste på bred amerikanska "wakeup..there´s somthign going down"...Tja, just i det läget klockan ett på natten, två timmar in i djupsömn förstår jag faktiskt inte engelska så bra. Men tonläget säger mig att det antingen är en dröm (se före gående inlägg, fokus på filmtitlar) eller så vill han något. efter två försök hittar jag slutligen glasögonen och tar mig till fönstret.

Nog är det nåt på gång alltid. Polisen står i en grannträdgård och ser ut som om de ska storma huset. De har till och med en hund med och handen på hölstret. Som hjärtat slog...sen åkte de 45 minuter senare, utan att ha någon med sig så antagligen var det väl nåt falsk larm eller så. Men jag hade väldigt svårt att somna efter och vaknade vid minsta knakning i huset. Det kunde ju ligga en inbrottstjuv och trycka i rosen rabatterna! Och Maken fick spela hårding (han hade ju redan börjat med sitt polisserie uttryck tidigare) och fick följa mig till toaletten när jag inte vågade tända ljuset. nej det var inte logiskt tänkt av mig, men två på natten är min logik inte alls särskilt hög.

När jag kom hem från jobbet fick jag sova en stund innan jag orkade upp till stallet. Jag red en stund men ryggen sa ifrån efter jobbet i går så jag red bara trav och lättridning. Tabasco börjar faktiskt slanka ner magen efter vintern och få lite muskler. Det går riktigt bra med ridningen, om man har låga krav på samling. Mina krav är just nu att han ska vara snäll och röra sig. Och att ryggen inte gör ont.

tisdag 26 april 2011

Växthuset som gud glömde


Eller uppföljaren till handen som vaggar gungstolen...Det är bara att välja. Tanten som bor i huset borde sitta i en gungstol med sin lilla katt. Inte klättra på stegar och plocka ner mordvapen från växthus tak...handen som gungar gungstolen behöver bara gunga lite för hårt så är lidandet slut... Efter två snövintrar är det dags  att renovera. Kanalplast är inköpt till taket och beslut om att flytta ner de hela rutorna till sidorna och ha hela taket i plast är taget...Solsken beställdes och Syster upphämtades vid spårvagn. sen var det bara att sätta i gång. Det var trotts allt vi som satte upp huset för några år sedan. Hur det nu gick till, det förstår vi inte idag...Glas är jätte läskigt. Trasigt glas ännu läskigare. Och läskigast av allt är att vingla på en stege med huvudet utstickande genom fönstret och ena handen frenetiskt karvande i springor för att lossa silikon lim...

Vad man kan konstatera är att vi gjorde ett mycket bra jobb när vi satte fast fönster rutorna. Fy! Och nånstans där börjar Systern påminna om filmer med blodig utgång (handen som gungar vaggan...minns ni? Det riggade växthuset? Blodet? Döden?...)

Vi var ganska konstruktiva. Till en början. Sen tog jag fram stora stålspaden och slog sönder rutorna! Det kittlade i magen...
Efter ett par timmars ihärdigt kämpande med risk för blodvite började både ryggen och nacken att göra riktigt satans ont igen. Och vet ni, Den här gången gjorde jag det alla drömmer om...Jag bad en man om hjälp...

Och medan Maken faktiskt hittade ett bättre verktyg i huset och plockade ner två hela rutor grillade jag ett kalkonbröst, några majskolvar och dukade fram i trädgården. Tyvärr fick vi avstå vinet till eftersom Syster behövde en skjuts tillbaka till sitt vackra hem. Jag hade förtjänat det vinet. Om jag druckit det, kanske inte behövt det efter helgens påskfirande men onekligen förtjänat det.

Om någon behöver komma över försvarsvapen mot något skräckfilms inspirerat monster finns det i stora mängder. Här...

Själv är jag mycket tacksam för Systers insats (och lite glad att faktiskt maken hade lite problem också...det är sååå förnedrande när jag sliter och så fixar han på en halv minut...han låter gärna en veta också hur lätt det var...länge efter! Om någon undrar varför jag helst gör själv alltså...)

Lite små kinkiga blev vi men snar tar vi nya tag... Syster och jag!

måndag 25 april 2011

slut...

På påsk helgen. Det känns som om jag haft sommarlov eller så. Förstår inte hur otroligt långt fyra dagars ledigt kan vara. Jag har hunnit sjukt mycket i trädgården trots att jag får ta det så försiktigt med ryggen. Faktiskt så har ridningen funkat riktigt bra med ryggen det senaste och även om jag onekligen känner ett lätt tryck i ryggslutet i kväll så är jag nästan på väg att bli helt bra! Jag har klippt alla rosor, grävt rent alla kanter och rabatter på ogräs och fått ordning på trädgårdslandet. Nu var det kanske mest Sonens förtjänst att det blev färdigt eftersom han grävde så fort...Jag sådde lite morötter och rödbetor i varje fall...alltid något. Dottern ville ha en pallkrage att odla i. Hon fick hämta hur mycket jord hon ville i växthuset. ( det ska tömmas på jord och få ny när det är lagat...) Och så köpte hon två påsar sallads frö. Utav sin snälla mor fick hon en kruka rosmarin och en kruka timjan...jo det är jag som ska använda dem i maten men hon tyckte det luktade gott...och så fick hon sex smultron plantor som överlevt vintern i sina krukor. Hon var nöjd...Mor var nöjdast:)

Vi har fått en ny ljuvlig liten kanin i familjen som heter Knutte, (även om jag kommer kalla honom Plutte). Fördelen med Kaninen är att den redan är tam och koppelvan. Antagligen är det nåt fel på den för om man lägger den som en bebis i famnen somnar den...Vi åt frukost ute på altanen i morse och då låg den i kvät och blev kelad med. När den inte jagade våra stackars katter.

På kvällen satt vi i godan ro och tittade på en film (RED) när vi hör Dottern skrika. Det var skriken från helvetet kan jag säga! Maken trodde hon ramlat ur ett fönster...jag han inte tänka för jag hoppade över soffryggen och var på altanen i en sekund ( kanske 5...) och störtdök rakt mot en trulsig liten knytt som skuttade runt som en galning. Han hade virat in bakbenen i kopplet och Dottern trodde minst att den skulle dö. Stackars barn...Kaninen var nog helt oskadd men Dottern grät i en timme...så kan det gå.

Imorgon börjar veckan igen och Älskade Syster kommer hit för att hjälpa mig få ner glasrutorna i växthuset. Hoppas vi lyckas utan att se ut som tonårs emos...