Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 9 oktober 2014

Lite gladare igen

Kanske att jag helt enkelt börjar bli lite lite mindre sjuk? Ivarje fall var det en riktigt bra dag på jobbet. Vi var i skogen och plockade sniglar. Massor av sniglar. Uppgiften var att hitta så många olika sorter vi kunde. Det blev snäckor, mördarsniglar och en åkersnigel. På förskolan filmade vi och sorterade efter form och färg. Vi gjorde stapeldiagram och fick in massor av de naturvetenskap och matematik. Lyckades dessutom dokumentera det hela och kände mig så närvarande. Det är så en dag ska kännas på jobbet.

Jag ringde på en svindyr transport på väg hem. Ska titta på den i helgen. Egentligen har jag inte råd, ens om vi får sålt den gamla transporten, mina sadlar och skjortan på ryggen. Men jag vågar inte köra min enkelaxlade på hala vintervägar längre. En Böckman eller en cheval är vad vi ska välja mellan. Om de finns kvar i helgen vill säga.

Stalltjänsen gick smidigt idag. Nattis hade mockat och börjat med maten. Jag fixade torven i Mannes Box, krattade och sopade och hjälpte till med maten. Det var mest hon som jobbade idag. Sen red hon och idag var det inga bekymmer alls. Han gick bättre än på länge med god energi, lite springigt som vanligt efter galopperna men med tanke på att han vilar igår och jag bara skrittade en stund i tisdags skötte han sig väl. Har en känsla av att han även utmanar lite i flocken just nu, det är lite sår på honom här och var och jag har förstått att andra hästar har sår med. Tråkigt men det är väl en fas hoppas jag. Kanske att han är hungrig som några tror men med tanke på hur tjock han har blivit får han nog leva med den hungern...förhoppningsvis kommer det snart halm att fylla nätet med så han slimmar till sig lite. Svårt när alla står på fri tillgång i stallet och vår skulle behöva begränsas... Det var samma med Fabbe men eftersom han var så rund i sig störde det inte lika mycket.

I morgon jobbar jag sent så då ska Nattis rida igen. Och på lördag är det hoppträning på prk. Jag rider på söndag och hoppas på vackert väder då! Nästa tisdag ska vi åka till Kungsbacka på besök på gymnasie skola där. Nattis planerar att söka in på ridgymnasiet och ta med sig Manne. Då blir jag hästlös så jag kan väl lika väl vänja mig. Och eftersom hon ändå rider honom så bra är det kanske bäst för alla inblandade?  




tisdag 7 oktober 2014

Vissa dagar...

Vissa dagar lämnar en som överkörd av en asfaltsvält. Om det är för att man traskar till jobbet dag efter dag med luftvägskatarr och ligger och hostar hela natten och är allmänt småförkyld eller bara vädret är svårt att säga. Lika glad över hösten som jag var i helgen är jag ledsen över den idag. Full barngrupp och vikarier gör ju att man måste vara extra alert hela dagen med. Nu gjorde vi många roliga bra saker och de flesta var nog nöjda och glada men min stresstålighet blir mindre när man börjar komma ner på rött. 

Funderade då allvarligt på att skita i att rida. Men eftersom man tar sitt ansvar även där åkte jag upp till stallet. Jag kunde lika gärna låtit bli. För det första var vädret så jäkla tråkigt och blåsigt och småkallt. Sen var jag  inte på humör alls. Manolito var ganska gullig och när jag borstat klart bestämde jag att jan skulle få en go nack massage. Med lite linnement. Först spjärnade han emot rejält i musklerna. Jag tar inte i så mycket, som på en människa ungefär. Försiktigt i nackbasen mot huvudet och lite mer stretch mot bogarna. Han njöt verkligen och stod och smackade med läpparna. När jag var klar hade jag fått sällskap i stallet och vi gick till paddocken för att rida i blåsten. Jag provade hackamoret och först verkade det som om han var nöjd med det, ingen tunga utanför eller nåt. Inga hoppasan heller utan ganka lugnt och fint, tills han började kasta med ena frambenet och med huvudet på ett mycket märkligt sätt. Eftersom jag red på hacket vågade jag inte gå på utan vi kikade lite i skritt och trav och han visade att han var väldigt irriterad på något. Tänkte att det nog var tränset eller att det kröp något på honom, en älgfluga eller nåt. För han stampade verkligen löjligt med frambenet. Provade att tränsa om och när jag skulle gå och hämta tränset på bänken passade han på att smita från mig! Igen...den här gången bockade han iväg och jag sjasade runt honom en stund innan jag lät honom komma till mig igen...det får bli lite NH-träning tror jag för det känns det som han testar lite gränser. Det vanliga tredelade bettet var ännu värre och ju mer jag jobbade desto sämre blev det. Så jag satt av och sket i det hele. Pålle fick lite gott att äta och ut i hagen igen istället. Vi får se vad som händer...

När jag så kom hem var humöret ännu sämre. (Inget kan sänka en så som en taskig riddag) en varm dusch senare och god middag känns det fortfarande tungt. Vi har sett ett avsnitt walking dead och legat på soffan en stund. Det hjälper för själen. Jag kollade lite på min mail och ser att jag har så mycket att göra imorgon och på måndag ska jag hjälpa till på ett annat områdes apt. Jag har inte börjat förbereda det än. När ska man hinna leva?

Hur gör alla andra som jobbar heltid? Just nu ser mitt veckoschema ut så här.

Måndag 8-19 ( köra med sonen på parkeringsplats sova)
Tisdag 6.30-14 (rida komma hem 17:30 äta se på tv sova)
Onsdag 7.30-16 ( rida, hem 19 alt köra dottern till Alingsås hemma 22)
Torsdag 8-16 ( göra stallet hemma 19:30)
Fredag ( rullande schema DRICKA rödvin)
Lördag (rida alt köra till träning)
Söndag (rida alt hinna allt jag inte hinner under veckan)

Sen vill sonen att vi ska gå handledarkurs så vi kan köra på trafikerade vägar. Han är riktig talangfull så det är roligt att köra med honom...men när jag ser schemat inser jag att det får bli stående tisdagar istället för tv och på helger.  

När mitt humör är bra undrar jag istället hur andra fyller sin tid när de inte har så trevlig livsstil som jag. Tänk vad det kan kännas olika..



söndag 5 oktober 2014

Höst

Äntligen höst skulle man också kunna säga en dag som den här. Fantastiskt höstväder, varmt i solen men frasiga färger. Tror det var 16 grader idag och vindstilla. Vaknade och kände mig kanske lite friskare? Något mindre snorig kanske men fortfarande hostig och utan röst...men det går bara inte att inte utnyttja en sådan dag på bästa sätt. Gick upp vid nio och åt frukost. Strax innan elva började trädgårdsarbetet. Nattis fick städa kaninburen och göra fint inför vintern. Jag och Jonte började fixa med komposterna. En ny varmkompost  sattes i ordning med ett lager kvistar och höstlöv i botten, sen lite jord och så ett lager med den gamla komposten. Översta lagret som är fullt av kompostmask och annat trevligt som sätter fart på komposteringen. Nu ska den gamla få vila ett år innan den är färdig för att tömmas i rabatterna. Minns att jag ett år tömde och la på rosorna som reagerade med att få gula blad av kvävebrist då allt kväve gick åt i förmultningen av kompostmatrealet, det gör vi inte om...

Maskar är verkligen trädgårdens nästa kompis. Fast Jonte tyckte de var lite äckliga när jag tappade en klump på vägen. De krälar bra de små liven. Överhuvudtaget få man vara ganska förtjust i trädgårdens smådjur såna här dagar. Spindlar, sniglar och massor av små saker jag inte ens vet vad det är för något men jag utgår från att de gör nytta.


När vi väl fått ordning på detta tömde vi trägdårdskomposten på jord som vi la i markdukar för att stänga ute solljuset. På så vis får vi ogräsfri planteringsjord om två år! Det är nog motsvarande sex sju säckar finfin jord, inte sån där död planteringsjord man köper på blomsterlandet utan riktig. Sen flyttade jag på komposten så den ska stå bättre till och la ogräsduk i botten och upp på väggarna. Jag är mycket trött på att ogräset växer in i komposten och snor näringen! Snyltare... Det är ganska tungt så jag är glad att Jonte kunde hjälpa till. 


Jag fick köra nattis till stallet, det var visserligen min dag att rida men idag ville jag få gjort så mycket höstpyssel i trädgården som möjligt. Hon red ut med en kompis och när hon var klart åkte jag och hämtade igen. 

Under tiden fick jag fixat nya planteringslådor i köksträdgården, mina jordgubbar ska få ny plats utan ogräs och lite mindre sniglar hoppas jag. Rabarbern var helt knepig i år så jag grävde upp och slängde det mesta, en rot sparar jag och så får jag köpa lite nytt, kanske rea på nåt ställe? Jag funderar på att lägga grus emellan så blir det ännu mindre sniglar och skit. Och kanske snyggt också. Lite pyssel kvar där men måste köpa jord först. Jonte tömmer växthuset på gammal jord, det ska bli nya kanter och förhoppningsvis ogräsbarriärer nästa vår. Ska försöka hinna tvätta hela växthuset med såpa innan frosten så spar jag massor av tid i vår! 



Vi han avsluta med att gräva upp fem rosor från ett ogräsland och planterade snyggt i rosenbersån. Fick ta ett ogräsrensartag där med igen, jag som rensade så bra i sommras! Hela den rabatten är full av äckliga små ogrässkitar igen! Men en bit av allt jag tänkt gör i höst har jag klarat av. På bara en fantastisk höstdag. Känner mig grymt nöjd och inte alls sjukare än innan. Kan fortfarande inte prata så bra och hostar fasiken hela tiden. Men jag tror inte man blir friskare av att ligga still. 

Igår vilade jag ganska mycket. Minns inte att jag gjorde något alls innan jag körde Nattis till hoppträning. Det var Sanna träning på PRK och som vanligt väldigt trevligt. Kul att vara tillbaka på gamla klubben. Många vi känner och flera trevliga tjejer som kom fram och berömde både vår fina häst och Nattis. Då blir man glad faktiskt. Hoppningen var jättesvår, bara tittigt hinder, murar, smala, smala hinder, en mur och ett massivt plank. Tror en oxer var ända normala hindret på hela banan. Det blev några stopp så klart men inte värre än någon annan. Och hon red verkligen modigt och övertygande hela tiden och fick över Manolito på en bana med högsta hindret på 105! Utan stopp. Sen åkte vi hem och vilade mer.

Nu är helgen slut, jag hade velat ha några fina dagar till i trädgården för att vetkligen hinna få allt klart inför nästa sommar. Men imorgon är det ny vecka och nåt ledigt är ju bara att drömma om...