Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 25 januari 2013

Äntligen fredag!

Yeees...man överlevde veckan och idag vaknade jag bara en timme efter att klockan ringde...idag var jag inte i tid. Men som tur var eller hur man ska säga var det manfall även i barngruppen så min frånvaro märktes knappast alls. Kom precis lagom till ägg och chokladfrukost och Sofia hade köpt med gott bröd så med lite kaffe var man ju igång. Fredagar är ett andningshål med färre barn i gruppen, planeringstid och glada människor. Förstår inte varför jag kände sånt motstånd mot att arbeta fredagar? Nåväl den som lever har förmånen att byta åsikt när den vill, till skillnad från de döda. Ännu en sak som är bra med att vara levande...

Förkylningen är tyvärr nästan fullt utblommad men efter att ha slängt ihop världens godaste pastasås och två glas rött känns det som ett ganska obetydligt problem. Värre är det med nacken. Lyfte ett barn igår... Inte bra, men han var ledsen och liten... Det straffar sig att ha ett hjärta. Känner mig i varje fall glad att mina lyft inte kräver lyftbälte och att mina bajsblöjor inte är såååå stora (daycare syrran?)

Nu ska jag bara vila hela helgen och ligga på soffan och gotta mig med choklad praliner. Nej vem försöker jag lura? Nattis är småförkyld och uttryckte en stor önskan om att slippa åka till stallet, så det blir till att ställa klockan och åka ut i kylan både på lördag och söndag. Fast nästa vecka är jag ju i London så då blir det inte nåt ridet bara massa öl och god mat...eller kanske mer jobb? Hoppas på en väldigt roligt arbetsresa och tror det kan bli det, idel trevligt folk och inspirerande möten, kan det bli bättre även om det inte blir tid för öl? Kanske sömn?

Inte ens katterna lämnar soffan när det är så här kallt. Latmaskar...tror jag kryper till kojs nu.

torsdag 24 januari 2013

Kurs

Kursen var så bra idag! Jag blir så glad när det går som jag tänkt mig. Idag var vi tillbaks i mitt favoritrum KSrummet äntligen! Dt bästa med rummet är att man sitter i en halvcirkel och alla ser varandra. Det blir så lätt att få igång ett samtal med deltagarna då. Vi jobbade med iPads och hade lite workshop och lite dela med sig av sina erfarenheter. Jag behövde alltså inte göra allt jobb utan fick hjälp av deltagarna. Det var bra.

Jag började inte dagen alls lika bra. Nattis kom in tio över sju och frågade när vi skulle ses i stallet. Jag svarade halvt i sömnen innan jag insåg att jag borde ha varit uppe före henne och inte tvärt om. Det blev till att snabba på med morgonrutinen men jag han i tid, det gjorde jag. Konstigt att man alltid gör det...

Direkt efter var det stalltjänst men eftersom jag trots allt börjat må lite bättre alltefter vad dagen led funkade det ganska bra. Fabbe verkade ok i benet även om det syns att han inte gillar underlaget. Vi får se i helgen om jag märker skillnad mellan sadlarna. Kanske kan jag ta med båda upp i paddocken och sadla om efter halva passet? Nattis red och jag fixade i stallet så det funkade ganska bra. Det var lite tråkig stämning mellan flickorna i stallet tycke jag och jag blir själv lite irriterad ibland. Nackdelen med att vara omgiven av tonårsflickor, ibland tar det mer energi än det ger att vara i stallet tyvärr. Nattis verkar ha dragit på sig min förkylning också så hon var väl extra känslig...kall blev hon också så nu klagar hon på huvudvärk och magont. Lite blank i ögonen är hon så imorgon får hon vara hemma från skolan. Jag antar att det kan var legitimt eftersom hon dessutom nyser och snörvlar och vill gå och lägga sig nu klockan åtta. Åhh vad jag önskar att jag kunde med att kasta in handduken och erkänna mig besegrad av förkylning. Men i morgon är det fredag och jag borde ha lite planering och för övrigt är det sista dagen innan BETT i London. Och så mår jag ju onekligen bättre idag än igår och då jobbade jag ju hela lång dagen!

Här är en fantastiskt rolig och användbar app för ipaden "popplet" heter det och är alldeles gratis...naturligtvis får favoritsysselsättningen visa hur man kan göra :)

onsdag 23 januari 2013

Bläää...

Fy vilken dag! Vaknade och tänkte att det nog var bättre idag än igår, tog en tablett och gick och duschade innan jobbet. Jag kom i god tid och hade det lugnare än på flera veckor och fick utnyttjat ett stackars oskyldigt barn till att förbereda kursen imorgon...sen kom illamåendet. Hela dagen har jag kämpat mot lusten att gå och kräkas någon stans. Huvudvärk och trött och så vill man ju absolut Inter smitta nere någon. Halva gruppen var dock och åkte skridskor så krav var ensam med min grupp på nio barn, inte läge att gå hem alltså. Men jag fick lite rast i varje fall. Väldig kallt var det också om man får fortsätta gnälla. Så vi stannade inne och lekte hela dagen. Och jag kräktes inte.

Igår svarade jag på en annons om ett begagnat ulltäcke för 250 kr. Jag fick det och mötesplats tjejen utanför hööks direkt efter jobbet. Var så trött hela vägen dit och hem och längtade efter att krypa ner i sängen. Men onsdag är stalldag så jag fick stoppa i mig en Ipren (inga mer anti flue på ett tag) täcket satt perfekt, var knappt använts och bortsett från lite korta fuxfärgade strån på insidan såg det oanvänt ut. Jag tänkte bara prova det och åka hem men s såg jag fina Fabian och tänkte att jag nog orkade pussa lite på honom. Och kanske rida pyttelite? Bara i skritt? Illamåendet försvann så fort jag hämtade in pålle. Inte för att det vare någon höjdare att rida för det var kallt och Fabian tittade så in i skogen hela tiden. Min ridkompis Ronja blev avkastad för HerrMan blev rädd för samma sak som Fabian glodde på. Ett spöke eller tänk om det var VARGEN som gick för bi oss? Sen ville han inte gå fram alls i den hårda frusna marken. Och lite halt var han nog eller om det är sadeln som inte är bra? Jag sitter hiskeligt bra i den och den sitter verkligen still utan att glida runt så jag hoppas inte det. Det kan oxå vara så att jag inte mår tillräckligt bra för att orka rida?

Så fort jag satt i bilen på väg hem kom illamåendet tillbaka inte ens middag hjälper så nu hoppas jag att ett avsnitt av twinpeeks ska hjälpa för imorgon håller jag kurs och ge om inte kroppen håller ihop åtminstone till jag kommer hem från London nästa lördag...NÅDE!

Bilden är glatt snodd, originalet av Picasso

tisdag 22 januari 2013

Jobbsjuk, sjukjobbar...

Ja det där som man säger att man inte ska göra men så ser man att kollegorna trotts allt vill att man ska komma så biter man ihop och hoppas att man inte smittar. Ingen feber betyder jobb...så tänker jag och går till jobbet. Igår hade vi stängningsdag vilket inte innebär att man får ledigt utan att man jobbar dubbelt så mycket. Fördelen med att hela partille har samma dag är ju till exempel att dottern också är ledig och alltså kan åka till stallet och rida. Det är bra för annars hade det varit än jobbigare att få ihop det hela.

Dagen började med en jättebra föreläsning om barns inflytande av Elisabeth Arnér. Jag har hört henne förut med blev lika inspirerad igen! Jag insåg också att dagens arbete inte alls påminner om det arbete jag en gång utbildade mig för. Så mycket som har blivit bättre men också en del som blivit sämre. Nu med läroplan och reviderad läroplan är kraven otroligt mycket större (tänk att det inte fanns en läroplan för förskolan när jag började arbeta!) nu ska man hinna så himla mycket mer på dagarna, med pedagogisk dokumentation och barns lärande hela tiden i tanken. Fler barn i grupperna och förre personal för vare år som går...jag insåg när jag satt där och lyssnade att det där som jag alltid tyckte mig vara så bra på, att samtala med barn om livets viktiga frågor inte längre hinns med!

Idag försökte jag alltså ta ikapp det och eftersom pluttra verkar vara på uppdatering gjorde jag inte en enda dokumentation. Däremot satt jag i en soffa och pratade och lyssnade och lyssnade. Det kändes nästan som det ska!

Trots att huvudet värker och jag ligger under en filt och smuttar på en flu&cough känner jag mig riktigt upplagd för att gå och jobba i morgon med. BORT BASILL!

söndag 20 januari 2013

Förkylt också

Vaknade med halsont såklart, det kunde jag listat ut. Fick alltså äntligen användning för mina day flu&cough. Gott gott gott...citron smak, hett och starkt...sen swisch alla symptom borta innan koppen är uppdrucken.

Vi hade helgen vilket numer innebär att vi ska sopa logen och rännet, städa sadelkammare och fikarummet. Dessutom piska lite mattor och ta bort lera mellan hage och stall, vilket inte är något man behöver tänka på när det är minus och snö ute. Tack och lov för det. Nattis och Ronja skrittade ut så jag fick en långsam promenad på en timme. Rakt fram inga problem men så fort det börjar luta uppåt var jag tvungen att stanna och vila...annars gick det ju ganska bra. Tillbaka till stallet var jag tvungen att dricka lite varma koppen och när jag kom ut hade Nattis redan sopat klart! Det var väldigt skönt.

Men inte lika skönt som att komma hem och lägga sig på soffan när jag kom hem. Nästa lördag ska jag på poesikväll så just nu håller jag på att lusläsa alla mina diktsamlingar (sex styck faktiskt)

Jag somnade ganska snart och sov i flera timmar så nu är jag ju ganska pigg och väntar på ponnyakuten och Nattis nybakade cupcakes... Hoppas en night flue ställer allt till rätta till imorgon.