Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 3 september 2011

så irriterad

Jäkla dator...om den var min skulle jag slänga ut den genom fönstret...om den var min skulle jag i och för sig inte behöva det...Det krävs alltså ett administratörs lösenord för ALLT jag önskar ladda ner...jag kan alltså inte ens lägga över ett foto från min telefon. Kanske inte ens från min kamera om jag har otur...jag ska precis försöka. Det värsta är att jag inte kan släppa det hela för jag är så irriterad på firefox. (det gick från kameran...jääkla tur annars hade jag kastat datorn i väggen)

Sen är jag ju hostig att jag inte kan andas det gör ju inte humöret bättre...Jag tror det är en släng av kikhosta eller så för jag kräks nästan när jag hostar. Jag kan bara inte föreställa mig att jag skulle behöva vara sjuk. I morse blev det alltså en Ipren, ett dosmått cocilana och näs spray till frukost innan jag for till Råda. Kan ju inte påstå att det blev så bra ridning men kul var det:) Som tur var skrittade vi ut en stund i den vackraste miljön som finns...Råda säteri. Det är som en engelsk deckare, utan mordoffer. Sen va jag tvugen att åka hem och vila innan vi gav oss av till Öjesjö. Dottern hade tagit bussen till PRK på morgonen så jag hämtade henne där. Fabbe är en mys ponny på många sätt. vi borstade och myste en timme innan vi red ut med två andra tjejer. Jag och ponnymorsa2 promenerade med en kaffetermoskopp i handen och njöt av den varma höst dagen. När det blev lite tuffa vägar ville inte Dottern rida så då red jag...(Fast i ärlighetens namn var det nog läskigare att rida nerför som hon gjorde...) Så turades vi om hela vägen...Jag hoppade en liten stock och Fabian blev jätte glad! Så glad att han sedan var lite svår hanterlig och Dottern avslutade ridturen med en ponny som galopperade och bockade fram mellan träden då han 1. kommit lite efter 2. var tvungen att gå i gegga 3. var lite trött i kroppen och väldigt mycket överskotts energi i huvudet.

När hon sen skulle trava av lille gubben på ängen ville han gå hem...hon fick inte stopp på honom så jag fick skälla lite på Han. Tillslut bad Dottern mig sitta upp för hon orkade inte när han bara drog ner huvudet och försökte bli av med henne... Jag kan nu titulera mig "tillridare av bångstyrig ponny" Det gick ju bra men det är verkligen en busig ponny vi hittat...Och vi ÄLSKAR honom! gullprinsen...


torsdag 1 september 2011

inte helt frächt....

Nej fy vad ofrächt det är att sitta och vara förkyld och hostig. Jag tänker på de där små barnen som hostade över maten hela veckan och hur vida det finns något samband. I så fall borde jag ha ersättning.

Jag har fått en ny dator, igen. Börjar så smått bli trött på att lägga över allt på hårddisken och sen installera om allt. Den här gången kom det i varje fall med en fungerande webkamera så nu kan jag titta på min syster igen. Och lära ut hur man använder webkameran förstås, den viktigaste funktionen i datorn... Jag borde inte vara grinig. Nu fungerar alla tangenterna också, även 6:an som haft brödsmulor eller nåt under sig. Äter folk när de sitter vid datorn? Det skulle jag alllldrig göra...mer än frukost och lunch.

Det var förövrigt ytterligare en sån där dag då jag undrar om man jobbar eller inte. Jag är väldigt effektiv, tycker jag. Fast mest jobb blir gjort om jag inte lämnar huset, då kan man verkligen effektivisera. Idag drack jag kaffe, åt frukost och torkade håret medan jag gick igenom mail lådan och började få lite ordning på deltagarlistan. Sen ringde jag två samtal till några deltagare och mail konverserade med en rektor...
Därefter tog jag mig utanför huset till kommun huset. Fixade fika till alla träffarna, träffade ett par trevliga människor( det är det som tar tid! arbetskamrater borde rationaliseras bort...) StorChefen han jag få tag på och lyckades skaffa mig en ny arbetstelefon så nu är det slut på ringandet på min privata! Undrar om man kan få ersättning för alla samtal jag gjort hitills eller om jag bara ska surfa jätte mycket på telefonen? Det kostar ju inget. Satte telefonen i Sonens hand när jag kom hem...det är nog en bra leksak. alla mina bilder från piccasa la in sig av sig själv + massa kontakter men inte alla...ännu ett mysterium att lösa.

Jag han därefter träffa min närmsta chef för ett spännande men lite hemligt möte (tatata) Lunch åt jag i bilen på vägen så där klarade jag mig utan rast hela dagen. Nu sitter jag med jobb Datorn och ska få in alla mina funktioner men då upptäcker jag att jag inte kan ladda ner något alls utan admin uppgifter! VA!!! alltså ingen google crome...så nu har jag nästan arbetat utan direkta stopp i 12 timmar...sjuk.

Det värsta är att jag fortfarande känner mig som om jag borde gå till jobbet snart:)





onsdag 31 augusti 2011

förkylt oxå!

I halsen och näsan och jag är i så gott sällskap! Idag hostade sig barngruppen ikapp... och jag med dem. Vaknade med huvudvärk och en igelkott i halsen. En kollega hittade en igelkott på gården, den var inte min även om jag önskade det. de är så fina.

Det var en pirrig morgon. Dottern skulle alltså till nya skolan. Jag släppte henne där på morgonen och sen gick jag med telefonen som en snutte ifall hon skulle ringa. I ärlighetens namn var jag inte ett dugg orolig för henne. Jag mötte hennes stall kompis utanför som var så glad och trevlig. Man skulle kanske kunna säga att det var tack vare hennes underbara morsa som jag brukar prata med i stallet som vi tog det här steget. Funderar på om det är väl pretentiöst att skicka en choklad ask eller nåt för att tacka...det är så lätt att man aldrig får kred för de små sakerna i livet. Och visar det sig nu att Dotterns skolgång går ifrån pest till uthärdlig eller ännu hellre en glad och lycklig tid! Kanske en flaska vin? eller champagne...Kort sagt hon var nöjd med första dagen och vill absolut fortsätta.

Det 'är höst nu. Även när solen lyser och det är 20 grader varmt är det höst kallt. fastr man svettas för höstkläderna är lite för varma. Jag blev lite stressad i går när jag såg hur mycket väldigt små morötter och rödbetor som växer ikapp med mangolden...jag hinner inte äta upp allt innan frosten komme!½ Imorgon är det redan september och jag behöver börja med att göra höst fint. Jag är trött på gurka jag älskar söta tomater, de kan man äta varje dag Godast är en sort jag inte vet vad den heter...lite oval och söt som godis. Det var många år sedan tomatskörden var så fin...

måndag 29 augusti 2011

skolbyte

Dottern beslöt ju sig hastigt och lustigt i fredags att nog får vara nog och att hon ville byta skola. Hela helgen har segat sig fram och varit så pirrig...går det att göra? Inom loppet av en timme var allt klart! Jag ringde rektorn och frågade om de kunde ordna en plats helst i kompisens klass...och vipps satt vi på möte på furulundsskolan med klassföreståndaren och rektorn. De var så otroligt välkomnande att jag nästan ville byta skola också...Så på onsdag kl 8 börjar alltså lilltösen i ny skola med nya kamrater. På prov till en början för man vet ju aldrig. Vi har varit väldigt nöjda med lexbyskolan så det känns faktiskt lite vemodigt i Moderns bröst. Dottern är överlycklig, äntligen kanske hon slipper vara utanför...Mest nervös är nog jag, som minns hur det var att byta skola i den åldern. Så då får man visa tecken på tilltro. Jag vet ju att hon klarar det mesta och kan ta ansvar för sig själv så jag behöver inte oroa mig för henne. Barnen i den här familjen har fått träna på att ta eget ansvar sen de gick i blöja tror jag...

Så ikväll firar vi med tårta!

Jag undrar om det är höst eller inte. Ena sekunder vräker regnet ner nästa skiner solen och det är 19 grader varmt. Jag skördade både morötter och rödbetor till middagen och de börjar få höststorlek. Och svamp hittar vi både här och där...Många tecken på höst alltså. Jag tror jag ska tända lite ljus i kväll, dricka the och mysa för att fira in hösten. Jag har köpt nya gummistövlar också och suktar efter en regnlkappa från ösregn. Dyr såklart som allt jag suktar efter...kanske man ska unna sig? Kanske...

söndag 28 augusti 2011

Sköna söndag.

Underbara sköna söndag. Maken väckte mig kvart över nio för han tyckte att han inte behöver sova bort varje helg...jag hade inte ställt klockan för jag tyckte att jag verkligen inte behöver gå upp tidigt varje helg. Inte helt synkade som vanligt med andra ord men oj vad gott med frukost. Jag somnade inte alltför sent trots tjejträffen, dock var det mer en ett glas rödvid till maten. måste påminna mig om att planera söndagen bättre nästa gång. Till dagens fördel blev ju att vi han åka upp till stallet en extra tur idag. Vi ska ju ha tisdagar, fredagar och lördagar i stallet men i kontraktet står att han gärna ska gå två gånger om dagen vilket innebär att vi kommer åka upp och rida även söndagar när vi hinner...och på loven kan det ju även bli måndag och onsdag...det är svårt att hålla sig borta!

Men när vi inte har stalldag gäller lugna aktiviteter så idag var det barbacka skritt i backarna och ett försök med repgrimma på karis. Fast när Dottern skulle hämta Fabbe tog det väldigt lång tid...jag gick dit och såg att hon stod och kliade sig i huvudet och funderade...Hur ska man få loss sin ponny ur det här???


Hur i hela friden tog sig ponnyn in! 
Och vad fanns där att göra?...
Mat naturligtvis! Inte kan man förvänta sig att Fabbe skulle kunna motstå ett hallonskott. Han lirkade sig ut systematiskt ett ben i sänder helt utan att stressa upp sig. Jag märker att han har samma förmåga i skogen, han håller ordning på sina fötter och klafsar rakt igenom saker ingen normal häst skulle gå i. Mycket knäpp Ponny men så charmig.  


Fabbe accepterade repgrimman och var väldigt duktig på följa John. Kanske inte så bra på porkupine game men det kommer det kommer...Dottern ville rida tillbaka i repgrimma och det gick bra att styra...

Nu är det stalltomt ett par dar. Vi ska till Mor och fira hennes födelsedag nu alldeles strax så det blev en tur till Allum för inköp av födelsedagspresent. Jag ska inte skriva här vad det blev, ifall hon sitter och tjuvläser innan vi kommer. Men Dottern lyckades fjäska till sig ett diadem för 100 spänn och två par skor...Hennes Mor är något för svag för henne det vill jag mena!