Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 18 februari 2012

Vårkänning 2...

Inte alls så fantastisk som gårdagens...Idag åkte vi till stallet med en av Nattis Kompisar bara för att riktigt få känna hur underbart det är att ha egen ponny...Regnet strilar ner och det blåser från sidan. Blöt Ponny hämtas in och görs i ordning. Vi går till padocken där ponny helst inte går alls och går han är det på sidan. Halt och jäkligt i snömodden. Ponnymorsan står med ryggen mot vinden och surplar kaffe ur muggtermos för att hålla sig varm. Regnet tränger sig långsamt men säkert in genom neonepran byxor, täckjacka mössa vantar...vi beslutar att ta en promenad i skogen i stället. Det går ju fint men nu är även skorna genom blöta...

Fika i uppvärmd sadelkammare gör gott och som tur var har jag extra kläder i en låda på stallet så efter att ha krupit i fleece byxor och regn kappa i stället känns livet lite bättre, fast nu längtar man efter en varm dusch. Nånstans under de här blöta kalla timmarna ringer telefonen och jag blir erbjuden en plats på PRK... Mmmm ridhus och bra galoppvägar i skogen...jag tackar förstås nej för vi har ju världens bästa stall och jag gillar verkligen att stå ute i regnet och titta på när Dottern rider. Det ger en sån härlig vårkännsla! Även om det är trevligt på Partille har de igen möjlighet att hjälpa till med in och utsläpp och fodringar...Det blir för mycket jobb helt enkelt om man ska hinna jobba också. Dessutom är det dålig tillgång på ridtider i ridhuset så det enda man vinner är väl att få rida fram och tillbaka till Kallegran! Och om det blir som jag tänkt kommer jag snart att kunna åka med transporten och göra det ändå... Fast jag ska erkänna att när regnet nådde ända in till nacken, då var jag lite frestad ;)

Nu ska jag genast ta och läsa en bok eller så innan jag ska gå på middag i storskogen...

fredag 17 februari 2012

Vårkänning!

Det är inte varje fredag som slutar så härligt...Den började ok men fågelsång utanför fönstret och kaffe i köket:)

Jag la dock en timme på att åka fram och tillbaka till Hööks för ett hösegel till transporten men kom endast  hem med ett linne...som jag inte behövde men nåt var jag ju tvungen att handla på rean när jag ändå åkt så långt. Eftersom man har världens bästa Ponny som endast har täcke på sig när det ösregnar och blåser "sparade" jag flera hundra på att inte köpa något. Hösegel kommer i April först så nu får jag leta vidare. Transport firman ska fixa fram ett nytt däck till min ena fälg för att jag fått fel. De tror att det var de som satt på men jag tvivlar, jag tyckte verkligen att däcken var i topp skick när jag köpte den och de här ser lite sunkiga ut...fast jag är glad bara de löser det för mig:)

Dagen avslutades med vårkänning in i själen...Uteritt alla fem ponnysar tillsammans med fågelsång och allt...Snön frasade under hovarna Inte för halt, varmt och skönt och snälla hästar...Det är det som är livet:)

torsdag 16 februari 2012

torsdagsfix

Jag jobbade hemifrån idag för jag har så mycket att göra...tänkte att ingen ändå var på kontoret på sportlovet och om de var där skulle de hindra mig från att jobba! Jag är väldigt duktig. Vill bara säga det för jag tror inte att så många verkligen inser det...Tänk, man går upp klockan 7.15 sätter på kaffe och börjar jobba samtidigt som man äter frukost...Sen är det bara att jobba på över lunch och allt så när klockan år två har man arbetat mer än man skulle gjort en hel arbetsdag.

Jag var med Dottern hos Tandis idag också. Hon har ärvt sin Moders tandläkarskräck tyvärr men idag klarade hon av både tandskrapning och röngen bilder. Inga hål som tyr var och hörntanden de oroat sig för växer som den ska fast långsamt. Som resten av flickebarnet helt enkelt. Hon växer men långsamt.

Tyvärr fick jag inte gjort allt jag behövde göra trots effektiviteten...så det blir till att jobba lite imorgon också trots att jag borde plugga imorgon. Jag åkte upp en sväng till stallet för att bryta jobbet. Passade på att tömköra lite när det blev en extra dag igen. Det gillar jag. Dels kan jag övertala Fabian om att jobba i rätt form på ett helt annat sätt än nar jag sitter på. Idag var han riktigt fin i traven...Sen övertalar jag mig själv till att jobba på formen också på ett helt annat sätt. Ingenting i världen skulle få mig att gå ut och jogga, Men att springa i djupsnö bakom min ponny det gör jag gärna:) Det känns i musklerna kan jag lova och det behövs VÄLDIGT mycket också...jösses vad vinterns slappedagar och rödvins kvällar fastnar kring midjan. Inte så att den är stor...den bara viker sig ett extra varv på något sätt när man sitter ner, en övervikningsmidja! Det är något helt annat än en utvikningsmidja det!

onsdag 15 februari 2012

när man är som tröttast...

då tror man inte att det finns så mycket hopp om att man ska bli piggare. Just nu är det så det känns. Hela kroppen säger att nu är det sovdags. Vi har haft det lugnt på jobbet faktiskt och jag fick gjort lite som jag bore hunnit tidigare. Jag är mest nöjd med att jag han ringa och fixa med min USA biljett i veckan även om det tog emot. Det är lite jobbigt när man handlar på Internet och det inte finns något telefon nummer att ringa. Nu hittade jag till slut ett nummer som gick till Sverige, bara för att snabbt bli omdirigerad till nåt annat land och fick föra samtalet på engelska trots allt. Det är inte det att jag inte kan prata engelska, det kan jag men när jag ska ringa blir jag lite nervös. Och sen pratar de bara engelska med indisk brytning på såna där call-center. Så där sitter man och pratar med brytning och ska göra sig förstådd för någon som också pratar med brytning...kan du bokstavera bokningsnumret? ehhh hur säger man på engelska?
Klarade av det hela med bravur trots allt. Eller vi får väl se jag kanske fick allt om bakfoten. Nu är det bara en Esta som ska fyllas i men det gör jag inte förrän veckan jag åker.

Jag fick också ringt ett samtal till transport firman jag köpte transporten från. De hade skickat med fel sommardäck, i olika storlekar, så nu hoppas ja de har de som hör till min transport kvar och att de inte försökte lura mig...skönt att få gjort såna där saker man måste få gjort.

Jag hade letat efter min batteriladdare hela helgen. Igår var jag helt tokig för bilderna från pulka åkningen i går blev ju så där...efter att ha svurit och letat och nästan lite autistiskt snöat in på att hitta den så hittade jag den i Sonens rum. Nu är mitt ända problem att min hjärna vet att den är hittad men ändå letar kroppen vidare och irritationen över att inte hitta den är kvar...det är väldigt konstigt. Måste var nån sorts kortslutning. Men nu när jag skrivit det borde den fixeringen släppa...annars blir jag lite orolig för mig. Faktiskt...

tisdag 14 februari 2012

Sportlovs aktiviteteter

Det är sportlov den här veckan. Jag märker av det genom att det är ett par barn lediga på jobbet, annars är det inte så mycket mer sportande än vanligt. Kanske till och med mindre. Nattis blev mirakulöst frisk ganska fort från sin förkylning så idag kunde hon rida igen. Jag njöt riktigt mycket av att få ha Fabbe själv hela förra veckan  (våra dagar). Men idag var det roligt att vara Ponny morsa! Först skrittade Nattis och Tyra ut en sväng i skogen innan de skulle busa lite på Karis. Tyvärr var marken så gropig och hal att Fabbe halkade riktigt illa och gick ner på Knä i snön. Hela pannan var i marken och jag han faktiskt skrika till innan jag såg att det gått bra. Nattis låg i snön igen fast den här gången gick det betydligt långsammare än sist.

Vi gick upp till padocken i stället och lekte lite. Snön föll först lite försiktigt och det var tillräckligt kallt för att det skulle gå att trava lite. Vi hade med tömmar och en pulka och körde lite pulkatolkning i snön. Först fick jag åka, sen Tyra... Jag fick sitta upp och dra Camilla och sen Nattis. Fabbe var jätte duktig, inte ett dugg skrämd av tjoande människor och skrapande pulka i hasorna...Tror jag skulle vilja köra in honom egentligen...hade varit väldigt rätt ponny för det.

Vi skrattade och njöt verkligen av snön idag. jag tror vi var ute i en och en halv timme eller till och med mer! Vansinnigt kul var det. Tyvärr var kameran något seg, antingen pga, kylan eller att batteriet laddat ur... Men bildbevisen kommer här ändå:) Gissa om det känns härligt i magen att leka med sitt barn trotts att vi blivit något äldre båda två?!



måndag 13 februari 2012

Stärkta vita kragar!!!!

Oj vad styva de är...men jag fick ett rejält tag i går och ryckte upp mig...Och vilket ryck det blev...fyra böcker simultant lästa och tre webb sidor till olika filmskolor öppna...fram och tillbaka...hur var det nu...och simsalabim! Där satt den...eller vad man nu säger. Eftersom jag läst mitt manus tretti gånger, tittat på bilderna (de ser ut som en kladdig serie...) och skrivit ihop en motivation på en A4 buntade jag ihop och slog ihjäl dem och skicka de till Lappland...Umeå alltså närmare bestämt.

Jag tror inte att jag kan se fram emot att bli uppringd av Lars von Trier inom närmsta veckan eller så...eller kanske inte alls men det får finnas gränser för hur mycket tid jag vill lägga på en uppgift som man kan få G som högsta betyg på. Lite nöjd är jag dock men jag insåg när jag skrev motiveringen till manusets utformning att jag helt glömt bort hur man gör sidanvisningar och litteratur hänvisningar på korrekt sätt. Men räds icke tänkte jag och googlade det hela. Visste ni tex att man kan välja på Oxford och Harvard systemet när man hänvisar till källor i en uppsats? Funderade ett kort tag på att lägga in det som kuriosa men insåg att en hänvisning till utomkurslitteratur var tillräckligt (om nu en hänvisning till Blair Witch Project är litteraturhänvisning...fundera på den kopplingen till mitt barnprogram för 3 åringar ni!)

Jag tänkte nu ta det lugnt ett tag med tanke på att söndag denna vecka är sista inlämningsdag. Men så råkade jag se att nästa uppgift ska vara klar den 18 mars...ups då har jag inte kommit hem från USA så det är väl bäst att vara klar med den uppgiften före avresa kanske...

Synopsis till en dokumentärfilm om lärande i förskolan...hej och hå...kan någon skicka lite stärkelse?

söndag 12 februari 2012

Manusförfattare...

Det skulle kunna vara mitt nya arbete...Det är ju ganska kul. Fast jag är inte så bra på det. Det är inte alls som att skriva en berättelse! Nej först och främst måst man ha rätt FORMAT OCH  LAYOUT...skriva siffran på rätt rad använda versaler på rätt ställe och så...och sen ska det bara vara vad man kan se som ska skrivas...inte vad de känner och tänker...Jaha.Tillbaks till ruta ett igen. Läsa i boken...skriva. Usch vad trist texten blev!!! Flera timmar senare med rätt TYPSNITT ser det ut som ett MANUS...fast frågan är om det funkar som ett manus...Så nu ska jag rita ett bildmanus...Det behöver inte vara snyggt bara man ser hur kamera vinkel rekvisita och annat jidder ska vara i fotot... Jag vill ju skriva vad jag tänkt också...men det finns bara tre rader att kladda på och vad ska man kladda där???

Tillbaks till boken igen...där står bara att bildmanus kan vara bra att ha. JA?!

Så tittar vi lite på Ponny akuten och bläddrar bland bilder på Facebook istället...vilken söt ponny vi har...

Nej det var ju kragen...Ett ordentligt tag i den... Känner mig lite tung i luftrören nu när jag känner efter faktiskt. Undrar om Makens och Dotterns förkylningar ska drabba mig? Det hinner jag inte för på söndag ska jag vara klar med uppgiften och jag har massor av jobb hela veckan.

Scen 1.  manusförfattarens POV. köket - kväll

Datorns tangenter smattrar när författaren skriver på sin blogg. Framför henne står en kopp te och på bordet ligger papper utspridda. Tre böcker ligger uppslagna och blyertspennan ligger slängd åt sidan. En man talar i telefonen (O.S) Handen lyfter te koppen till munnen och hon sörplar. Teet är varmt.

                                                       FÖRFATTAREN
                          -Satans jävla skit vad jag hatar den här kursen!
                                                                                                            Tonar ut

2. INT. KÖKET - SEN KVÄLL

Allt är mörkt  och tyst....                                                                                                           slut