Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 18 maj 2013

Smattrande regn...

Efter lång dags arbete i trädgården protesterar ryggen lite. Naglarna är helt svarta och kommer nog behöva klippas för att återfå sin färg. Först åt vi frukost på altanen vid vårt fina barbord. Det var säkert 25 grader redan då. Sen var det till att ta i tu med växthuset. Det där ogräsmedlet jag sprayade på för ett par veckor sedan lämnade bara några fläckar på bladen. Jag fick alltså gräva upp allt med rötterna innan jag la på lite ny jord. Värmen var näst intill tropisk. Över 35 grader där inne. Tack och lov tog det bara nån timme att göra färdigt. Jag körde Nattis till stallet innan jag tog en sväng förbi blomsterlandet för att köpa nåt fint till krukan på altanen och lite fler grönsaksplantor. De blev en biff tomat, en gurka och en jalapeno. Sen ej, och stoppa i sig lite lunch innan det var dags för helvetes rabatten på framsidan. Mer kirskål än växter och allt hoptrasslat. Fy vad ont i ryggen jag får då. 

Fick hämta upp Nattis på stallet istället, hon hade haft det bra men svettigt... Och så på det igen. Fler gångar i köksträdgården, nät för att bönorna ska kunna klättra när de planteras ut. Bära släpa bära släpa och så sitta och lukta på häggen. 

Katterna ligger utslagna av värmen och kroppen njuter av att det känns som sommar. Nu smattrar ett åskregn på taket, nej det slutade precis och istället hörs koltrasterna i skogen och solen glimtar beröm igen...vad livet är vackert...





fredag 17 maj 2013

Från vinter till högsommar

På bara ett par veckor kastade vi oss från strängaste vintern till högsommar värme. Det är underbart. För två veckor sedan blommade krokus och nu började häggen blomma. Man kan nästan misstänka att syrenen börjar i morgon...visst var det skomakaren som hade stängt mellan hägg och syren? Kort semester i år då...

Det måste ha varit minst 25 grader varmt idag och vi hade stängningsdag. Skönt för barnen med en dag ledigt men vi fick sitta inne och lyssna på varandras presentationer i ett fullständigt syrelöst rum. Vissa presentationer var värda besväret. Vår skulle ha varit bra men av någon anledning fick vi bara med en ursprungsfil på minnesstickan. Antingen la en kollega fel fil eller så har det blivit fel när jag sparat ner det. Typiskt när man ansträngt sig. Vi gjorde en bra presentation trots det men i stället för A kanske det blev ett C i betyg...nåväl vad gör det om hundra år och dessutom var ju innehållet i det vi sa detsamma.

I värmen när jag kom hem blev det snabbt ombyte till shorts och t-shirt. Gud vad skönt att fläkta benen...och låta vinden rufsa om hårsvallet på smalbenen. Kanske dags att se om man kan hitta den där lilla rakhyveln i badrummet? Det är för varmt att jobba  men jag vattnade lite och städade på altanen inför nästa helgs cykelfest. Vi har huvudrätten så det får bli att spåna på vad vi ska bjuda på...eftersom det ofta dyker upp folk vi inte känner vill man ju ha det lite extra fint. Inne är det ju inte mycket att göra men trädgården... jag menar att där finns det i varje fall en möjlighet att inte skämmas. Inne tja... Vad ska man säga? Vi skäms ju inte ändå!

Vi fixade lite, fick igång fontänen och lampan och pumpen hade mirakulöst överlevt vintern. Tyvärr har vi ( läs maken) kört över sladden till den andra pumpen med gräsklipparen så vattenfallet är tyst än så länge. Kanske till grodynglenas stora glädje för vad de växer fort! Nu simmar säkert flera hundra små svarta klot med svans runt i sörjan av gamla blad. Konstig nog luktar det inte illa och jag ser inga mygglarver alls! Inte heller sniglar verkar överdrivet aktiva ännu. Troligen har den kalla vintern och torra våren hållet antalet nere. Hoppas det håller i sig.

I morgon blir det åter igen trädgårdsarbete för hela slanten.

torsdag 16 maj 2013

Sommar?

Man skulle nästan tro det. Fint väder idag och examination med lunch på slottet. Sista gruppen för terminen visade sina examinationsuppgifter och fick fint diplom för besväret. Riktigt roligt att få se vad alla sysslar med i kommunen. En hel del positiv feedback och lite saker att utveckla har jag också fått med mig. En grupp hade gjort en liten Tankekarta om vad de lärt sig på kursen och det ser ut som ren reklam inför nästa läsår. Gillar verkligen vilka slutsatser som kom före mitt namn, då känner jag att all energi man lägger ner på att göra ett bra jobb är värt mödan. Tack för att jag får använda den:)

Efter jobbet som blev klart tidigare åkte jag hem och fixade de tre sista såbäddarna så nu är det bara till att vänta på att vaxbönorna ska till att gro och växa till sig. Rosenbönor blir det så det räcker och blir över men det gör inget så goda som de är...Jag planterade ner mina nya jordgubbar och vattnade också innan jag gav upp och åkte till stallet.

Värmen var verkligen tryckande så jag var mer än glad att det stod skritt i skogen på schemat. Också väldigt glad åt min låneponny Herrman som jag ska rida en gång i veckan ett tag. Vi skrittade ut ganska direkt när vi kom dit för vädret var visserligen underbart men dessutom rätt så tryckande. Det kunde slutat med en åskskur... Vi var ute i 50 minuter men Nattis ville visa en ny liten stig hon och Ronja brukar rida på ner i hallens område. Vi blev stående och pratade med barn och mammor ett tag och Fabian fick massa äpplen. Jag fick säga att Herrman kanske var allergisk så de fick inte mata honom...Stackars ponny men Fabian var desto nöjdare som fick allt. Vissa dagar njuter man lite extra och idag var en sådan, tack för lånet Ronja:)
HerrMan


Mor och Dotter på tur

Idag fick jag goda nyheter och för er som vet kan jag säga att jag firade med en whisky med Maken i trädgården. För övrigt avvaktar jag med detaljer tills allt är klart men i år uppfyller jag nyårslöften med råge:) 

tisdag 14 maj 2013

Hårdträning

Om jag fortsätter så här resten av året kommer jag vara i så fantastiskt god kondition! Tyvärr är livet lite uppdelat i olika faser. Påfas och avfas...nu är det alltså fysiskt på på alla sätt. 

Igår red Lisbeth ut Fabian så jag kunde med gott samvete skippa ridningen. Det var nog bra för nacken för det känns oroväckande mycket i nacke och ryggslut i dag med. Då är det ju bra att jobba i trädgården eller hur? Mån vill ju inte missa en dags muskelträning. Det blev till att hoppa in i byxorna direkt när jag kom hem (idag gick de att knäppa) och så ut och fixa. Jag skulle bara så lite men så bestämde jag att jag nog ville ha nya gångar i köksträdgården, i tegel. Så det blev till att bära sten. Jag fuskar lite eftersom jag odlar på olika bredd och ledd varje år. Det blir tjocka tidningen i botten och sen stenen direkt på. Det ser fint ut men framför allt håller det skorna rena när man vill skörda. 

Det tog ett tag så jag fick gå in och laga lite middag emellan och när jag gick ut igen passade byxorna inte. Jäkla korvar! Sen sådde jag mangold i ena bädden och satte ut mina pluggplantor. Hade hoppats på lite bättre rotning för det var gröna friska plantor som stack upp. Isbergssallat, koriander, persilja och dill såddes och täcktes med dubbel duk. Hoppas det håller sig varmt nu som de lovat så det håller sig levande. Så här sent har jag aldrig sått tidigare så jag hoppas att försommaren blir rekordvarm, då hinner kanske sådden ikapp sig.

Nu sitter jag i växthuset och lyssnar på fåglarna och trafiken på E20. Inte riktigt så jag tänkt mig men rätt som det är är det lite tyst. De onda grannarna har satt upp en barngunga, längst ner i sin trädgård närmast mig så snart framstår väl bilarna som rena rama tystnaden.

Nu tror jag att jag ska gå in och avkräva dottern på en utlovad massage. I helgen var jag ju världens bästa mamma så jag förtjänade en jätteskön massage. Nu kan ju det svänga ganska fort hos tonåringar men om jag ser riktigt ynklig ut och skyller på hennes ponny...för trädgårdsarbete är ju bara nyttigt för kroppen eller hur?



måndag 13 maj 2013

Men oj

Oj oj oj vad det känns i kroppen idag! Musklerna i vader lår och stjärt fick visst vad de förtjänade i helgen. Jag tror mest att den där "hoppsitsen" är boven i dramat...tyvärr känns det även i nacken idag. Synd för jag skulle verkligen vilja lära mig hoppa lite bättre. Jag får väj ge det en vecka, om det bara är musklerna som ansträngt sig är det säkert ingen fara, men jag är ständigt orolig att dra upp min gamla skada. Jag har faktiskt inte känt av nacken så mycket sista månaderna. Vissa dagar har jag till och med glömt bort att jag har problem men som sagt, man ska inte tro för mycket på sig själv.

Jag är ganska nöjd med mitt beslut att försöka mig på nån annan ridgren som inte ställer så stora krav på just nacken. Det är när hästen går med lite större steg som det börjar göra ont. Det är inte säkert att det är själva hoppen utan med att det blir långa språng som gör att rörelsen i nacken blir för stor. Inte helt nöjd med detta som ni förstår.

Idag skoddes Fabian så det blev inget ridet för mig. Kanske skulle Lisbeth rida Fabian idag så han fick röra på sig lite men det blev kanske inget av och nu vräker ju regnet ner. Jag har lovat att rida ut en av ponnysarna i stallet en dag i veckan så jag och Nattis kan få lite kvalitets tid i skogen tillsammans. Fabian blir kvar fram till den 15 juni och sen börjar sommarjobbet för honom. Dn här gången drar lägrens igång redan dagen efter så sista veckan ska han  vila och bara skrota i skogen.

Sen är det alltså två långa månader utan häst. Vd ska man göra då? Nattis har i varje fall ett läger på Vedbände art se fram emot. Jag får väl annonsera mina tjänster för behövande semesterfirare. Trevliga snälla hästar rides och pysslas gärna med under juni-augusti alltså!

Nina visse ett ställe i Landvetter där man sysslade lite med westerngrenar. Lite clearrounder och clinics mm. Det ska jag kolla upp i veckan tänkte jag.

Efter Fabians fötter var omhändertagna var det dags för Björn och Benny att få fötterna fixade. Klorna växer lite inåt på dem och vi ville kolla upp öron och tänder. För en blygsam summa hjälpte Ullis på Ulliz zoo oss att kolla dem. En konstig sak satt fast i Bennys rumpa så vi fick tvätta och nu hålla den under uppsikt. Inte riktigt min grej det där kände jag igen när hon klämde och kände och pillade. Dr susar nästan i öronen när jag ser medicinska undersökningar i närbild. Har inga problem med akutsituationer på jobbet, då kan blodet spruta och jag är kolugn. Men kolla v analöppningar... Nej tack!

För övrig han jag inte med så mycket idag. Hade velat plantera ut mina sticklingar och uppdrivningar för nu är frösådd nummer 2 på gång och behöver växtlampan. Det är bönor och squash som står på tur. Jag har hört att sommaren är här redan. Meteorologiskt alltså. Och hos nog blommar krokus och lungört. Ja ja det är som det är och blir som det blir...som vanligt alltså.

söndag 12 maj 2013

Utmaning


Hopplektion för Sanna
Jag hade ju tänkt att hoppa lite inom snar framtid, efter att ha tränat den där tvåpunktssitsen lite. Så kom Sanna på den fantastiskt roliga idén att hålla hopplektion i stallet för intresserade. Nattis skulle egentligen inte rida idag så jag lät mig övertalas om att komma...sen fick jag kalla fötter och övertalade Nattis med milt våld att åka med och hoppa. Fast efter att ha sagt detta till Sanna ville hon gärna att Nattis skulle hoppa hennes fina Kebbis . Antagligen för att få nöjet att skratta åt tant som återigen fick lite fjärilar i magen.

Det blev alltså till att utmana sig riktigt idag igen. Fabian var jättepigg och sprang fort fort över de höga hindren och det susade i öronen. Nej så var det så klart inte. Jag klamrade mig fast bäst jag kunde över bommar på marken. Högsta hindret låg säkert på hela 30 cm...men det var brett! Vi lyckades till och med riva det... Jag ska vara riktigt ärligt och berätta att jag mådde lätt illa av nervositet så det var verkligen ett under att han hoppade alls. Drivningen funkar absolut inte när jag ställer mig upp och dessutom har jag världens absolut sämsta sits. Och handen ska vi inte prata om! Jag hade nog händerna mer under hakan än i rätt position...stackars min ponny... Fast han ser ut som han tycker det är roligt trots blåbäret på ryggen.


För Nattis gick det ju betydligt bättre. Hon hoppade fint och för att vara första ritten på en känslig häst med bjudning så gick det riktigt bra. Kul  att se att någon i familjen har lite fallenhet för ridning. Lite vingligt var det men det är inte så konstigt. Tror Kebbis behöver ridas varje steg mellan hjälperna. Men en sån sjyst ponny som hoppade snällt och mjukt med henne. och galoppombyte klarade han ju också...finingen. Hon satte höjdrekord och hoppade 80 cm på en svår linje.



Sanna var verkligen jätteduktig på att ge instruktioner. Nästa gång ska jag försöka mig på ett litet hinder också för nu är jag ju MODIG! Sanna satt upp och red Fabian ett par varv i galopp och hoppade ett par språng. Det var tydligt att det inte är ponnyn det är fel på. Oj sicken fart han fick!


Jag har bokat in Jill för två privatlektioner i paddocken. Nu ska jag lära mig grunden för Westernridning. jag tror absolut att jag har mer fallenhet för en ridgren där alla fötter är i marken hela tiden.




snygg rivning