Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 6 augusti 2011

nästan klar med vilandet

Helt utvilad ska man vara måndag morgon kl 7.30. Krasst förstår jag inte hur det ska gå till eller hur jag ska hinna med allt jag skulle ha hunnit innan semestern tog slut. Ja städa garderoben och så, som jag brukar göra en gång om året. Idag regnade det på morgonen och det kändes som en perfekt dag att ta itu med både det ena och det andra. Igår var i på Ullared Dottern och jag och vår hästdelar familj. Jag måste nog snart komma på några bra bloggnamn på dessa för de kommer nog att omnämnas helt regelbundet framöver. Vi köpte naturligtvis hästprylar, massor av hästprylar. Mest helt nödvändiga saker som sjukvårds väska med innehåll, täcken, träns och transportskydd...en hel del onödiga saker hamnade som vanligt i vagnen men Dottern fick en vinter overall att rida i och jag tror jag fyndade ett par ridbyxor. Två faktiskt men det ena var fleecefodrad och vind/vattentät ridbyxa som borde vara perfekt i höst för endast 500 spänn. När vi la ihop det hela visade det sig vara en mindre förmögenhet i vagnen men det upptäckte jag ju inte förrän allt passerat kassan.

Men det var betydligt mindre oroande än när jag skulle plocka in i skåpet väl hemkommen. Hur tänkte jag? Det var bara att riva ut innehållet i ridklädskåpet och göra om. Vid 12 tiden var jag nästan färdig och i morse satte jag upp sista krokarna. För att vara ett trångt skyffe under en trappa är jag ganska nöjd med organisationen.

Idag lyckades vi både få upp pilvindskydden och ta en shoppingtur till stadens marknader. Killarna från salix var här och lämnade två nya vindskydd igår eftersom två blev transportskadade. Det ena hade vi satt upp men ett stod på marken. Maken var oturligt och hämtade Sonen på flygplatsen när de kom och vi hade glömt montera ner det uppsatta. Det lämnade de snällt åt oss så nu har jag ett extra, visserligen trasigt, men gratis att fundera på vart det bäst passar...funderar på här...

eller nån annan plats som passar bättre.

Vi är i varje fall väldigt nöjda med vårt nya staket och hoppas att rådjuren tar en omväg. Jag vet att de lätt hoppar över om de vill men varför anstränga sig när grannens mat är lika god?

Jag gjorde dessutom ett par rikltigt bra fynd på kviberg och på ÖB. En stickad yllefilt (till Makens förskräckelse) för 170 kr och en lövkorg i pil för 100 (ny). Utöver det en höstkjol för en 20:a och fyra böcker till mig och fem till Dottern...för 35 spänn. Betydligt billigare är i går alltså!

Dessutom svor tanten som sålde filten att "alla" pengarna skulle hon ge till pensionären som stickar och stickar bara för att det är roligt , kanske ett par små ragggsockar till barnet nästa vecka? Helt i ull...uttalat på sjungande finlandssvenska... Den luktade ny-ull i varje fall... och kommer värma i hammocken hela vintern... Nämnde jag att jag köpte en el filt igår? Inte?

torsdag 4 augusti 2011

Det händer verkligen ingenting...

Onekligen ett bra tecken på att man har semester. Har jag hört. Det kan också vara ett tecken på att man är helt utan sammanhang och har urtrist. Jag håller på semester tanken för det är bara ett par dar kvar. Solen lyser alldeles fantastiskt mycket och Sverige är varmt varmt varmt. Det säger i varje fall växterna i trädgården som växer till otroliga proportioner. Sen regnar det ju varje dag så man slipper vattna annat än växthuset. Vi äter gurka. Och mer gurka. Hur mycket gurka kan man äta egentligen? Jag antar att de fortsätter växa och ge skörd till frosten kommer. Inte för att jag klagar, jag gillar gurka men utav alla ätbara växter hade jag större önskan på bönor och broccoli. Vi äter broccoli, men det för även kålfjärilslarven så man får ha lite tålamod när man sköljer, om man nu inte behöver bygga muskler och ha extra protein tillskott i maten....

Igår skulle vi sätta upp de tre sista vindskydden. Då upptäcker vi att de blivit transport skadade! Vi kommer naturligtvis få nya säger tillverkaren men först måste vi väl klaga hos DHL och de ska ringa tillbaka idag av någon anledning. Kanske tycker de att vi skulle ha sett skadan när de kom. Fast chafören hade brott, ställde sig ute på stora gatan och bar dem till huset så det blev inte tid att titta på dem med förstoringsglas. Det är en rundstav inne i flätverket som gått av så det syns inte förrän man lyfter...Kontentan av detta är att vi inte är färdiga utan får vänta till helgen. Fast jag kunde njuta av kvällen i hammocken med en whisky och titta på staketet ändå.

måndag 1 augusti 2011

Öl och sällskap

Gott både ock. Ölen var kall och sällskapet varmt. Först fick jag i varje fall mina pilvindskydd och köpte fler stolpar innan jag fick öl. Det är bäst att göra saker i rätt ordning...kunde ha blivit helt fel annars.

Syster och jag promenerade långsamt på stan, jag köpte ytterligare två koftor jag absolut inte behövde men det kan ju vara kul att se fin ut nån gång emellan. Sen sken solen och kafé Grindstugan lockade alldeles fantastiskt med mat och dryck. Det blev en öl först men eftersom det varit lite väl mycket av varan de sista veckorna bestämde jag att jag absolut var tvungen att äta till öl nummer två. Det ser lite bättre ut att dricka öl till maten även om klockan passerat tolv med råge. Vi blev sittande hela eftermiddagen och det blev precis lagom många öl för att släcka törsten men inte tillräckligt för att väcka det dåliga samvetet, alltså helt perfekt!


Syster flyttar alltför snart till USA och man inser hur mycket man tar sina närmaste för givet. Hon är heller inte den enda som flyttat eller ska flytta långt ifrån...Själasyster i Nord bor ju i Östersund och alldeles snart flyttar Bästevännen med sin familj till Kina...det är tur man ska vara ponnymorsa så man inte har tid att sakna alla...

söndag 31 juli 2011

Bara en liten vecka...

Sen är semestern slut för den här gången. Fast jag ska ju boka USA resa snart så då kanske det blir skönt att ha lite sparat...Vad ska man ha massa ledigt för? Allt man gör är ju att dricka massa vin och bli fet...

Igår var vi på 40 årsfest. Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Det var en riktigt god stallvän som fyllde år. Oj! Vi har ridit ihop, varit på läger ihop, delat häst och nu ska vi ha Fabbe tillsammans... Fast sen, när jag skulle köpa födelsedags present började jag fundera. Vad har hon nu för klädstil? Utöver hjälm frissa och svettiga ridkläder? Smycken? Vad läser hon för böcker, eller framför allt vilka har hon redan i bokhyllan? Då blev jag lite osäker faktiskt, hur god vän kan man vara utan att veta såna där små saker om varandra?

Det var inte så många vi kände på festen men gud så trevligt det blev. Dottern var hemma ensam så vi hade nog räknat med att behöva dra oss hemåt vid tio snåret. Så blev det inte. Ett ringde Dottern och sa att det var läskiga ljud i huset så då åkte vi hem. Det var värdens party på gatan så jag förstår att det var lite ljud.
Jösses jag tror de festade och skrek till fem i morse. Jag kände mig betydligt äldre än mina 40 då och hade små funderingar på att ringa polisen. Festa på det där viset, när jag ska sova? Lite smått bakfull var jag runt fem så då var det bubbel vatten och ipren som gällde och till frukost sa Maken att jag såg så fin och fräsch ut...ehhh?

Så nu börjar jag längta efter lite rutiner. Ingen alkohol, bara nyttig mat och massa träning och fysisk aktivitet. Fast jag väntar gärna en vecka eller så.