Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 20 april 2013

Vill inte gå in...

Underbar dag idag igen. Lugn och harmonisk rakt igenom och nu vill jag inte gå in fast jag måste laga middag. Jag började med att rensa bort allt gammalt bös i rabatterna runt dammen. Löv och allt äckligt får ligga kvar och ruttna så att grodynglena får något gott att äta när de kläcks. Allt för den biologiska mångfalden.

Efter en timme ungefär åkte jag till stallet och skrittade ut en långtur med Karin, Lisbeth och Rebecka. Fyra vuxna på en gång! Det är första gången tror jag. Vi hade så trevligt, jag måste nog ha de trevligaste stallkamraterna i hela världen! Fabian var helt ok i sitt ben idag så det var nog bara något tillfälligt i torsdags. Massor av klättring och vädret var helt perfekt. Tillbaka i stallet drack vi kaffe och åt bullar i solskenet. Det kan inte bli bättre.

Hemma fortsatte jag att rensa bort döda perenner och försöker dessutom dra upp lite ogräs där det funkar. Våren är så otroligt sen i år men under några torra löv hittade jag blåsippor i blom. De är så fina tycker jag. Mycket ser ut som om det har torkat och dött i februari/mars torra, kalla väder. Tur att de mesta jag odlar är härdigt, det blir dyrt annars. Karl hade överaskat med en ny trädgårdsmöbel bara för att göra sin fru lycklig. Jag borde gå och laga mat till honom så han blir glad....men det är svårt att slita sig från vårens första riktiga dag. Sol, vindstilla 16 grader...nu spricker nog våren fram i helgen.



fredag 19 april 2013

Tråååkige

Vi ser mycket film och det är sällan jag är besviken. Genre spelar inte så stor roll bara filmen säger något. Spänning, skräck, komedier....bring IT on! Kvällens film lämnade en hel del att önska. Visserligen del 4 men ändå! Bourne legacy. Gäsp. Hur illa kan man göra en uppföljare? Del ett är en av de bästa spion/konspirations spännings filmer jag vet och skådespelaren Matt Damon är suverän i rollen som Jason Bourne. Även uppföljarna håller måttet utifrån bra spänning action rulle. Del fyra är dock så dålig att jag nästan fick kämpa mig för att hålla mig vaken under sista jaktscenen, på motorcykel Sååå tråkigt. Och jag hade inte ens tagit en melatonin tablett så det säger en del, det tar ganska mycket för ett jag ska känna att ögonblicken dippar.

Hoppas vi se något bättre i morgon kväll för annars kommer jag bli besviken. Den här dagen var gör bra för att sluta med en skitfilm.
Jeremy Renner gör en meningslös karaktär helt utan substans och motspelerskan "jag gjorde det för vetenskapen" (har vi hört den förr?) Rachel Weisz mesar sig igenom hela filen som ett äkta Hollywood våp. Inget genus perspektiv förrän hon åtminstone lyckas sparka boven av mc...kan lika gärna säga hur det slutar så slipper ni se eländet. Skit.



Euforisk

Vissa dagar är bara fantastiska! Idag har inget kunnat stoppa mitt sprudlande humör. Jobbet var sådär perfekt som vissa dagar kan vara. Barnen hälsade chalmeristerna varmt välkomna och jag tror vi imponerade stort på dem båda vad gäller barnens intresse och IT kompetens och personalens inställning och kunnande. De kom på precis rätt ställe. Jag har en app idé som jag gärna skulle vilja utveckla tillsammans med någon som kan programmera. Naturligtvis delar vi på inkomsterna som jag är övertygade om att de kommer ramla in över oss. På riktigt alltså...så om du känner en utvecklare/programmerare som är intresserad av ett samarbete så hör av er! Idén förblir hemligt men den är så jäkla bra att alla förskolor och skolor i de lägre åldrarna kommer vara villige att betala minst 25kr eller till och med mer! Vet bara inte vart man ska vända sig för att dels få den utvecklad för eget bruk, men jag vill ju baske mig känna pengar på den också...och jag vet att några av er läsare där ute, ca 40 stycket ( ohhhh) faktiskt känner folk som känner folk så Höör er för....snälla!

En intressant sak händ på Hemköp idag. Jag stod framför mjölken med min korg och tittadepåkvarg. En man(läs gubbstrutt) ville åt mjölken så med upprättad ögonkontakt och ett grymtande körde han på min korg, tre gånger! Att jag inte dog av skratt!!! Och eftersom jag var på spralligt och busigt humör kunde jag inte låta bli...nämen vill du komma åt mjölken? Ochsåstår jag häri vägen...men vet du, jag kan ju flytta min korg, då kommer ju du fram...titta här så stark jag är....vill till lägga att jag med ett jätteleende drog bort min nästan tomma vagn med stort besvär...och manen bara grymtade...han måste ha tyckt attan var en fullständig galning. Och andra kunder med. Efteråt tyckte jag lite syn om honom förjaga gjorde mig oerhört lustig på hans bekostnad. Tänk om han var handikappad? Jag gick faktiskt fram, la handen på armen och sa stud jag ville bara kolla att du förstod att jag skojade lite med dig...så du inte är ledsen på mig nu. Jag gick i mina egna tankar svarade han...hehe en sån sketch! 8och alldeles riktigt.

Nu är jag hemma och hittade årets mirakel. En groda eller padda har lagt ägg i dammen så äntligen lönade det sig att slarva med höst/vårstädningen. Jag är glad som en lärka. Står vid grille och dricker vin i kvällssolen. Helgen utlovar strålande sol oc 15 grader...äntligen!





torsdag 18 april 2013

IT-dag

Hur mycket jag än älskar att vara i barngrupp i mer eller mindre kreativa utstyrslar så kan det inte hjälpas att torsdagarna är ett trevligt avbrott. Jag vet inte vad som är roligast hålla kurs eller leda nätverk. Kanske planeringen av utvecklingsarbetet är det allra roligaste. Idag hade jag nätverksträff på kommunhuset. Vi pratade om bra appar och hade diskussions grupper om hur man kan försäkra sig om att iPaden blir ett pedagogiskt verktyg och inte en barnpassare. Spännande att lyssna in och jag vet hur roligt jag tycker det är att få prata med likasinnade. Det är inte så många IT intresserade kvar på huset nu sen Andjelika slutade. Jag saknar redan att ha henne att diskutera olika utvecklings områden med IT inriktning. Jag håller tummarna för att i snar framtid få en ny IT intresserad kollega så man håller sig på tårna.

Efter träffen fixade jag diplom för de som ska examineras om några veckor och sen åt jag lunch på kommunhuset, och där satt Angelika😄
Jag var alldeles ensam på kontoret hela eftermiddagen så åter igen en effektiv dag. Imorgon får vi besök av några Chalmers forskare som är intresserade av IPad och teknik i förskolan. Ska bli spännande det med.

Det var vår när jag gick från jobbet men det han bra upp rejält tills vi kom till paddocken. Nattis skulle hoppa lite. Fabian var ganska busig och dansade till och med runt lite med henne. Det gick ju bra ändå men galoppen ville inte riktigt idag. Rätt som det var halkade han till och gjorde något med bakbenet. Sen blev det korsgalopp och förvänd galopp och fel galopp för hela slanten. Tyckte att han kanske gick lite orent så hon fick avbryta tidigt och skritta av för säkerhets skull. Vila i morgon så får vi titta på lördag. Han brukar ju vara tålig. Inkubationstiden är i varje fall slut för Fabian nu och han har inte visat några symptom på kvarka så vi kan andas ut där i varje fall.

Man är inte helt nöjd med att stå i en regnig och stormig paddock alla dagar. Själva stallarbetet gick väldigt bra idag så jag undrar om jag glömt något...lite tröttare brukar jag vara men kanske var det att Nattis hunnit mocka nästan hela stallet när jag kom? Det är i varje fall väldigt skönt med kroppsarbetande och man är nöjd när man kommer inomhus även när vädret är riktigt ruggigt!

onsdag 17 april 2013

Kul app för ipadfoton

Alla tar ju så fina bilder och lägger på massa effekter så jag måste också prova...photo editor+ för 7 kr...

En god dag

På alla sätt. Är väldigt nöjd med hur allt fungerat. Började redan halv sju med att spela spel i morgon ljuset och en kopp kaffe. Härlig start på dagen. Sen fick jag lite planeringstid och skrev in lite kommentarer i min tema-mindmap. Och lagt in ett par bilder...sen var det dags för fantastiska Gunhild att utföra diverse mycket blöta experiment i lekrummet. Vad flyter och vad sjunker? Och hur många barn får plast runt en balja samtidigt som alla skvätter? Och hur mycket vatten blir det på golvet om man kastar vattenfyllda ballonger i?...hur blöt blir fröken? Många frågor att svara på men Gunhild vet ju allt och är starkast i världen!

Efter jobbet åkte jag för att hämta material för skräpplockar dagarna nästa vecka. Det blir ett led i förskolans miljöjobb och barnkonventionen då flera barn tyckte att en rättighet borde vara en ren miljö! Heja våra barn säger jag bara...

När jag klev ur bilen var den där, våren! Precis nedanför mina fötter stod de första tussilagona. De första jag sett i år men det är klart jag har ju inte letat. Bara några meter därifrån stod sen årets första sommartecken, MASKROSOR! Hur mycket vår kan det bli på en dag sådär?

I stallet borstade vi av hästarna ute, trots att det yrde lite päls...sopade upp det mesta men fördelen för Britt är ju att dammet kommer på utsidan! Eftersom mitt knä inte alls tycker att ansträngningar av något slag är bra just nu insåg jag att det blev att åka häst i skogen. Underbart väder för en skritttur och Fabian var inte alls ledsen över att slippa dressyren en dag. Karin och Tilda följde med ut så det blev en helt underbart trevlig eftermiddag.

Nu sitter jag på altanen och lyssnar på blåmesar och en kontrast som sjunger i skogen. Det är så fint alltihop så snart kommer väl skogens små Bambi och vilda harar att hoppa fram och sättas sig bredvid som värsta Disney filmen...livet är gott...











tisdag 16 april 2013

Och nu?

Jag hade ont i knät hela natten. Varje gång jag vände mig högg det till så jag vaknade. Sådär runt tre började jag fundera på hur det skulle gå att jobba men efter ett lager extrastark Voltarenkräm och knäskydd på så kom jag till jobbet. Allt efter vad dagen gick kändes det stabilare och vid lunch var det bra. Full fart så klart med skolbarnsgruppen på förmiddagen och ett försök att systematiskt utvärdera och följa upp. Ganska trött på slutet och en liten liten hälta på väg hem...

Det måste ha varit uppföljningen, får låta bli det nästa gång. Hemma fortsatte arbetet med att få ordning på altanen. På vinterhalvåret fungerar den som lagringsplats för alla ute möbler, kasserade innemöbler och diverse skräp. Fullt med hö också och spån som spridit sig och en hel del små musbajsar. Vi går ju aldrig ut där mer än för att slänga skräp och hämta djurmat så det är inte konstigt att det förfaller. I år var det trots allt lite mindre så när soffans kuddar var på plats så gick det faktiskt att sitta där en stund.

Jag lagades mat också, det var ju trots allt tisdag. Stekt fisk med ris och en kajsavarg sås. Faktiskt blev det så gott att jag ska skriva ner receptet och göra det igen. Nyfiken?
Ok här är det...

En burk keso,
en bit purjolök,
ett hackat äpple.
Krydda med curry och pressa i en halv liten citron.

Super gott och kan fylla ut vilken måltid som helst om man har för lite ris eller potatis hemma. Eller om man typ bantar. Dessutom är jag fortfarande mätt vilket kan vara ett problem med fisk. Tips från kocken då.
Tisdagskocken kunde vara ett nytt TV program. Jag kunde stå där i ett förkläde och se söt ut. Och så är temat - vad finns det i kylskåpet på en tisdag att laga middag på? Självklart har jag gäster också som sitter och pratar vid bordet och myser med ett glas vatten. (Vi vill ju inte uppmuntra till baginboxalkoholism på en tisdag och allt). Och så pratar vi om triviala saker som Påvevalet, miljöförstöring och barnuppfostran. Eftersom jag är värdinna för programmet får jag ju också sista ordet och kan vara hur tråkig som helst. Bara som motvikt till alla andra tusen matprogram med antingen elaka typer som talar om hur fel andra gör eller möjligen slickar sig på fingrarna och säger - åhhhh så gott! stup i kvarten. (Antingen är de anorektiska så man förstår att om de verkligen åt allt de där de lagade så spyr de i pausen eller så är de feta och borde låta bli att äta det de lagar). Men Gud så elak jag är nu...ska nog inte ha nåt matprogram när allt kommer till kritan, det kan bli hur fel som helst!

Kan det var för att knät gör ont igen? Jag klippte håret på Nattis och böjde det väl lite mer än jag skulle. Tack och lov så hjälpte krämen ganska omgående så nu kan jag gå och lägga mig. Då är jag kanske snällare i morgonbitti. Kanske?!

måndag 15 april 2013

Aj

Dagen började jättebra. Frukost med Karin i stallet och härliga samtal. Vi red tillsammans i stormen före regnet. Det var ganska varmt idag så om det inte hade blåst så in i Norden hade det varit kanonfint. Fabian gick ännu bättre idag och jag slet som ett djur med att sitta rätt i sadeln. Efter stallet skyndade jag mig hem, lite sent och slängde in lunchen i ugnen medan jag duschade och gjorde mig i ordning. Jag åt i lugn och ro faktiskt. Sen var det full fart igen.

Jag planterade alla fröer som ska planteras i april i min nya hela pluggbox. Den trasiga har visat sig vara väldigt användbar. Det tycker åtminstone mina tomater som gör sitt bästa för att å upp till ljuset.

Så långt allt väl men när jag kom till jobbet och stod och pratade med min ena kollega vid diskbänken så vred jag mig och då smällde det till i knät. Satan i gatan vad ont det gör!!! Så jag blev sittande med benet högt och en inblåsa på ett tag och sen fick jag linda det för att överhuvudtaget orka vara kvar på jobbet. Kollegorna passade upp och som tur var hade jag bara en timme i barngrupper innan det var dags för planering och att. Hela dagen har jag haltat runt som en lytt råtta. Skittråkigt.

Stannade på Allum på väg hem och köpte knäskydd som får plats under ridbyxorna, en inblåsa och stark Voltarenkräm. Nu ligger jag i sängen och ynkar. Hoppas verkligen det släpper under natten för jag hatar att vara orörligt och faktum är att det är svårt att både vara i stallet och att ens kunna jobba om det fortsätter att göra så är ont. Jag kan inte ens stödja ordentligt benet. Misstänker att det är en inflammation i muskelfästena runt knät. Troligen pga att jag måste vrida om benet så knät pekar framåt i dressyrsadeln...

Men det är fint i mitt miniuppdrivnings kök....



söndag 14 april 2013

Vältränad?

Inte riktigt...jag inbillar mig ofta att jag är stark och vältränad. Ibland till och med att kroppen egentligen har sixpack och en sånär snygg rygg där musklerna spelar, under perfekt solbränd...nej det brukar jag inte, så klart. Jag har ju spegel hemma. Men inbillningskraften är ganska stark så när jag har kläder på, gärna i lite för stor storlek så tror jag på fullt allvar att jag ser ut som 20. Det gör jag inte. Om ni undrar så syns det att man passerat 40. Idag känns det också.

Stalldagen i går gjorde att kroppen fick jobba för första gången på hela veckan. Det var rätt mycket stillasittande för att vara mig den veckan. Och mycket god mat. Och vin...ajaja.

Idag vaknade jag tidigt och åkte till stallet själv. Jag passade på att tvätta man och svans och hovskägg på Fabian. Blev väldigt snyggt. I galoppen fladdrade den långa manen i vinden som schampo reklam. Riktigt välborstad och välansad blev han. Ridpasset gick ju därefter, som sagt fladdrande manar och så. Vet Inte hur resten var men han bjöd framåt ( ev beroende på att jag köpt nya skor som sporrarna passade på) och var riktigt trevlig till och från, framför allt i galoppen som faktiskt var tretaktig. Det krävdes en del av de där magmusklerna för att orka sitta tillbaka men eftersom Fabian är så lätt eller svår hur man nu ser på det krävs det inte så mycket styrka. Han tar väldigt lite stöd så det behövs inte så mycket rygg och armar...han går ju inte framåt tillräckligt stort heller för att kräva ihopridning. Egentligen kan man sitta bekvämt och åka karusellponny om man vill. Det blir ju inte så snyggt men ibland fuskar jag. Inte idag...de där mag musklerna alltså.

Efter stallet åkte jag till mamma för att dels kolla att hon ser ut att må bra. Det går inte att lita på en kvinna som ALDRIG är trött eller sjuk utan bara jobbar på...(hon såg väldigt pigg ut) sen hade hon behov av lite hjälp med att plocka undan vinterskyddet på baksidan och erbjöd lite kaffe i utbyte. Det var snabbt avklarat så då åkte jag hem och började på min egen baksida. Den kräver en del insatser. Så nu känner jag att jag inte är vältränad. Inte alls utan snarare tvärt om. Och det sista Fabian gjorde innan jag åkte ar naturligtvis att kasta sig i lerigaste delen av hagen och rulla minst tre gånger. Riktigt gnuggade in leran i den svettiga pälsen så i morgon får jag väl fortsätta mitt tränings pass. Kanske att man är vältränad lagom till bikinisäsongen? Mowhahaha....