Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 11 december 2014

Tid?,

Ja ibland får man oväntat lite extra tid. Idag var det Saradag i stallet, då får vi hjälp med att fixa boxar och mat i stallet så kvar blir bara intag på kvällen. Jag skulle utnyttja dessa oväntade extra timmar genom att fixa marsvinens klor innan det är dags att låta dem flytta hem till en av Nattis klasskamrater som förhoppningsvis kommer ha lite mer tid och intresse för att ta hand om dem. Klorna var ohyggligt långa så bara det är ju en indikation på att vi inte riktigt har den tid det tar. Ponny är en tidskrävande hobby... Björn och Benny fick i varje fall väldigt mycket beröm för att de inte var för tjocka och för att pälsen var fantastiskt fin!  Hon undrade hur vi utfodrade dem för att hålla de så fina...grovfoder och alla rester från grönsakerna. Vi glömmer nämligen att köpa pellets ganska ofta så det ges bara som godis ibland. Precis som hästen alltså fast vi skulle aldrig glömma klippa naglarna på hästen med skruvade klor som följd...det ska bli lite tråkigt att de flyttar för sötare smådjur finns inte. Och det är lite tomt när inte huset är fullt med djur.

Jag är  ganska orolig för Mannes ben också. Vetrinären tyckte inte det lät som åverkan på senan men man vet ju inte förän man undersökt. Vi ska i varje fall skritta igång honom 45 minuter under kontrollerade former i 7-10 dar så nästa fredag behöver han vara helt återställd. Är han inte det får vi åka in till kliniken och undersöka med ultraljud  för att var säkra på att det inte är en senskada. Senskador är typ det jag varit mest orolig för när vi köpte häst. Dels för att de är svårläkts och tar fasligt lång tid på sig och för att det inte alltid blir helt bra...dels för att en häst med tidigare senskada blir betydligt svårare att sälja. Inte för att jag vill sälja vår fining, men tids nog kanske Nattis vill ha storhäst. Jag vet att man ska försöka se positivt på saker. Men idag var han lite mer svullen än i går så det känns väldigt ostabilt. Skulle gärna sälja min transport så jag har massor av pengar till vetrinären...

Jag gjorde bara ett kort besök i stallet efter att jag handlat. Satte på back on track skydd och tvättade hagskydden...för övrigt fixade Nattis intag mm. När vi kom hem åt vi varm middag( ohhh!) innan vi bakade pepparkakor till julmusik och bara tog det lugnt. Snart är det julefrid.

tisdag 9 december 2014

Det går...

Tiden går framåt, idag är det Anna-dagen och jag tänker på min mormor...kanske kopplar jag ihop det med lutfisk som ska läggas i blöt idag och som jag under inga omständigheter, borträknat krig och svält, skulle äta. Det är också den dag jag skulle fira namnsdag om jag hetat Anna, eller Ann. Jag vet, ingen logik alls, men jag tänker åter på mormor.

Vädret var underbart idag! Lika soligt som det var regnigt i söndags. Och lagom varmt eller kallt. Jag skyndade mig till stallet, inte för att rida som jag sagt tidigare. Men hästen måste ju kollas och promeneras varje dag. Benet var lite mer svullet idag, vilket troligen berodde på att han gick utan sina skydd idag. De hade varit omöjliga att ta på i morse pågrund av leran. Jag fick åka till Kåhögsgård och köpa ett par extra som inte alls verkar lika bra och dessutom kostade dubbelt så mycket. Jag har inte provat dem heller så risken finns att de är för små och alltså är helt bortkastade. I varje fall var han lite otåligare idag igen och NH-passet gick väl så där. Han utmanar hela tiden faktiskt. Vill nafsa i kläder och grimskaft, gå på och för nära och stå still när jag säger gå och gärna springa förbi när jag säger stå. Vi jobbade vidare med att starta, stanna och följa. Dessutom lite "porkypinegame" där han ska gå undan för tryck. Han blir verkligen irriterad... Men han lär sig lite i sänder. Idag började vi också backa för skak i grimman vilket gjorde att han efter ett tag faktiskt sänkte huvudet, slickade sig och läpparna och smackade vilket är ett tecken på att de tänker och tar till sig att jag har ledarskapet. Sen några minuter efter när han skulle backa för grimskaftet när jag har ryggen åt ställde han sig på bakbenen! Inte så högt utan det märktes att han kollade om han kunde komma undan om han skräms. Det gjorde han inte. Han fick backa för ganska kraftigt skak i grimman och se stod vi stilla tills han sökte huvudet och fick komma fram. Efter det var han som ett fogligt litet lamm. Vi behöver nog hjälp av en erfaren NH tränare för att komma över utmaningarna. Jag vill inte gärna att Nattis ska behöva hantera om han reser sig för henne...fast det är klart det är lite speciella omständigheter när man är i sjukvila. Och när han sen fogar sig är han söt som socker och snällaste gosigaste hästen... Svårt att vara arg på honom då...


Jag skulle också klippa mig och var en timme för tidigt hos frisören. Det var ju ett sätt att tvingas slappna av... När jag kom hem sa maken att jag var fin i håret...läskigt. Vad betyder det? Dessutom att han tyckte jag gjort så fint i vardagsrummet i söndags och att det är så julmysigt... Förvirrande...

En god nyhet är att våra marsvin ska flytta! Nattis kompis vill gärna ta hand om dem på en gång! Jag har varit lite orolig att de ska behöva göras av med på annat sätt när hon börjar gymnasiet och kanske inte bor hemma på veckorna. Så på torsdag ska de få klorna klippta och pälsen friserade. Sen hoppas jag att någon annan ska se efter dem så de blir gosade med och älskade ett par år till. Det innebär i såfall att vi bara har katter som husdjur för första gången på sju år eller när vi nu fick första kaninen. Jag saknar faktisk att se kaninen hoppa runt i trädgården och se så där söt ut...men samtidigt ganska skönt att inte behöva oroa sig för omvårdnaden hela vintern igen.


söndag 7 december 2014

Andra advent...

Helgen har varit mysig faktiskt. Idag fick jag städat undan lite och ställt fran några få men viktiga adventssaker som förhöjer livets glädje ämnen. Lite ljus, nån stjärna men framför allt tomtearmén och julkrubban från mormor. Jag köpte också en sån där doftpåse på grönbergs i fredags så nu doftar (stinker) det starkt av jul i huset. Tror jag ska sätta på lite glögg nu...

Så nu är jag tillbaka igen. Det doftar så gott! I januari ska jag börja träna och äta nyttigt, inte nu... Nu ska jag dricka glögg varje dag och äta fet mat och inte träna. Man måste nogsamt planera sånt här.

I fredags hämtade Cia upp mig på jobbet innan vi åkte in till stan för att ta en öl, köpa julklappar och äta middag med kusinerna. Jag köpte snabbt en julklapp och sen blev vi sittande på Harrys i fina länsfotöljer och pratade om allt man inte hinner prata om när man inte ses så ofta. Vi fick gå direkt till middagen och fortsatte kvällen fram tills min kusin Peter kom och körde oss mer eller mindre sönderskrattade! 

Även gårkvällen bjöd på skratt och lite för mycket alkohol i blodet hemma hos Anki och Mats, de enda vi känner och festar till hos tillsammans. Antar att vi har det inflytandet på varandra:)

Innan middagen hos Mats och Anki julpyntade vi stallet och drack glögg. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det men sammanhållningen i det här stallet är fantastisk. Jag kunde inte hjälpa till med väggruset då min hand tyvärr blivit lite sämre igen men jag tror alla uppskattade att jag julpyntade stallet så det blev fint för alla. Vad jag ska göra med handen vet jag inte... Kanske måste jag hålla den tejpad när jag jobbar? I natt gjorde den så ont att jag nästan grät. 

Manolitos ben är fortfarande något svullet över senan. Vetrinären trodde minst denna veckan ut men säkert längre så jag borde inte vara alltför orolig, framför allt när han inte är halt eller varm längre... På onsdag ska vi åka till ett ridhus i hemsjö och då får han trava lite på rakt spår så får vi se.

Börjar så smått längta efter julledigt...