Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 30 maj 2015

Lite festligt...

En av de goaste på jobbet går i pension till sommaren och i går skulle vi tacka av med en överraskningsfest. Kidnappades på jobbet och kördes runt ett tag innan vi möttes hemma hos en kollega för god mat och mordmysterie. Herre Gud vad roligt vi hade! Massa förskolepersonal som glatt gick in för sina karaktärer och gärna spelar över lite...(mins ett julevangelium med skräckblandad förtjusning!) och lite vin på det och kvällen var perfekt. Tur nog kom karl och hämtade mig vid ett för jag var mer än lovligt trött när Jag vakande i morse. 

Mamma och jag var på klädhuset och köpte examens/supé kläder till Nattis som inte är så där väldigt förtjust i att klä upp sig i annat än färgmatchade stallkläder...(spare no expens i det läget) hittade en blus och ett par ok mjuka byxor som hon nog trivs i och annars kan jag sno dem sedan. Därefter var det årets blomsterinköp för mors krukor och jag  slant visst med plånboken jag med...

Nattis ville inte rida i går då det blåste tyckte hon. Idag vara Det nog ännu värre men hon fick rida en stund ändå. Tog fram lite bommar att trava över och så fick hon ta premiärskuttet efter skadan. Bara några få språng över ett litet, litet kryss men både hon och Manne var lyckliga som om de hoppat felfritt i Scandinavium!

 Jag hade givetvis glömt förbereda något att äta så på hemväg stannade vi och köpte kyckling som inmundigades framför en romantisk komedi. Har hävt i mig flera liter vatten och resorb idag men det hjälper inte, är fortfarande törstig. Fy för förmycket rödvin!






onsdag 27 maj 2015

Trött i kroppen idag.

Det där med att gå finklädd en hel dag satte sina spår. Träningsvärk i ryggen när jag vaknade och tanken på att ha skor... Fast det var jag ju tvungen till för jag skulle ju promenera till skolan med ett gäng femåringar idag. Underbart väder var det men lite blåsigt.

Efter jobbet åkte jag först och betalade för Jontes klippning och sen till stallet. Nina skulle sko Manne och direkt efter red jag lektion. Amy kom och tog hand om mig på bästa sätt. Jag hade ju hoppats på att få rida i ridhus resten av livet men Nattis hade andra planer än att lasta så jag fick bara stå ut. Lite nervöst var det för jag vet hur jobbigt det kan vara när det blåser. Men inte idag. Inte ett bus på hela lektionen och jag fick slipa lite på att hitta rätt i sadeln igen. Och på att få hästen att jobba rätt med ryggen. Han är ganka så liksidig även om höger sida fortfarande behöver stärkas lite då hänger han  Inte i högertyglen hela tiden längre vilket är skönt. Sen är det svårt att sitta rätt i den lilla sadeln som min rumpa knappt får plats i. Men jag är väl ganska nöjd bara att jag faktiskt rider igen. För några veckor sedan kändes det som om det var något som aldrig skulle inträffa! Jag FI k tyvärr lite ont i nacken bara för musklerna som ska supporta skadan där verkar inte finnas kvar.

Efersom jag slutade lite tidigt idag kunde jag också unna mig ett glas rödvin medan jag grillade ryggbiff och kalvfile när jag kom hem. Det är kallt i luften men man får ju låtsas att det är sommar nu. Annars blir man tokig!

tisdag 26 maj 2015

Anten-Gräfsnäs

Idag var en perfekt utflyktsdag och vi hade planerat länge och noggrant. Det enda vi inte planerat var väl vädret men ibland ska man ha tur. Så efter alla dessa regniga kalla majdagar kom en solig och ljumen dag som gjord för en tågtur. Vi hade pratat lite löst om att kanske klä oss lite tidsenligt för att skoja till det lite och bjuda barn och föräldrar på något extra. Föräldrarna till barnen på jobbet har ju tagit ledigt från sina jobb för att följa med på en förskoleutflykt så lite extra är ju kul tycker vi. Sen är det ju så roligt och när man väl börjat spåna är det svårt att inte gå hela vägen. Dessutom har jag ju en liten samling hattar som jag sällan får tillfälle att bära. Jag önskar modet ville vara lite mer hattigt faktiskt. Jag älskar huvudbonader av alla slag, inklusive stickad tofsmössa, men en elegant hatt är något visst.

Vi kom i väg som planerat och gjorde i varje fall succé på järnvägen mellan Anten och Gräfsnäs i Alingsås. Detta måste vara en av de vackraste sträckor man kan resa på dessutom. Och när vårgrönskan spirar känns det verkligen som en Astrid Lindgren film! Konduktören tyckte vi var jättefina och lokföraren kom efteråt och pratade länge och försökte värva oss som medlemmar. De visade verkligen att de uppskattade att vi ansträngt oss. Barnen var ju överförtjusta också även om en och annan blev lite blyg först. Jag tror också att föräldrarna var mer än nöjda med dagens utflykt. 

Vi hade picknick vid badstranden och småpratade med de flesta. Ska sanningen fram var det inte så tungt arbete även om det krävs en del förberedelser så är det ju egentligen bara att skörda frukten av ett läsårs arbete en dag som denna. Inte dumt att sitta och fika med varandra och se alla glada människor. 

Det som kostade på var väl möjligen att gå i klackskor och kjol en hel dag! Jag har ont mellan skulderbladen av träningsvärk nu. Det var så skönt att åka tills stallet efter och dra på mig boots och jeans och mocka skit! Jag var lite tidigare än Nattis idag så jag han både göra stallarbetet och sitta en stund i solen och äta upp resten i min fika korg. Sen åkte vi till ridhuset en sväng så vi var inte hemma förän åtta. 

Manne får nu ridas obegränsat första dagen idag. Men vi kommer fortsätta ta det lite lugnt. Han är fortfarande svullen till och från. Men det blev betydligt mer galopp idag och det märks att både muskler och kondition är eftersatt. Idag visade han vilken finfin häst han är när han jobbade på en åttvolt i trav och två hästar blev vettskrämda och skenade runt, Manne lyfte inte ens på huvudet utan jobbade vidare som inget. Fin form var han i också. I morgon är det min tur att rida lektion i paddocken för första gången på ett halv år. Ska bli väldigt spännande...







söndag 24 maj 2015

Sommar?

Man undrar om det är sommar nu eller fortfarande vår? Jag letar i minnet efter tidigare erfarenheter för att kunna förutspå sommar vädret. Mild vinter lång kall vår...regn hela Maj. Nej jag tror inte jag har varit med om det tidigare. Måtte det innebära kompensation med lång het sommar. I trädgården händer absolut ingenting. Växtmässigt alltså. Jag håller undan ogräset i väntan på att kunna plantera ut bönor och annat. Potatisen har äntligen börjat grönska lite men annars gror inte mycket. Förra veckan rev jag mitt stenparti som inte längre innehöll så mycket växter. Kirskål är i och för sig också en växt....även rävsvans. Jag funderar på att fälla en stor cypress men det får nog jag och maken gräla lite till om innan det blir av. Förstår inte att han tycker den är snygg. En 10 meter hög fallos. Eller kanske därför? Nåväl man önskar mer vacker väder så man kan sitta ute och äta frukost snart igen.

I stallet lever vi som vanligt. Nattis red lektion i onsdags för Lisa och det gick jättebra. Känner mig stolt över hur fin ponny vi har köpt med det krävs ju att någon rider honom bra för att det ska synas. Inte något gratis där inte. Hon tycker väl att han är lite tjock fortfarande och då har han ändå gått mer 30 kg! Och jo några kilo övervikit sitter där väl fortfarande men vi tycker han är fin.



Vi hade hoppats på att flytta till betet redan nästa helg men betessläppet blir en vecka försenat eftersom gräset inte växt och övriga betesgästerna inte kan komma förän helgen efter. Vi längtar verkligen efter att få leva sommarlov med hästen igen. Inte några stalluppgifter utan bara mysa och rida. Nu är ju också Manne återställd i huvudet och börjar bli stark i kroppen med. På tisdag är rehabtiden slut och tanken är att vi bara ska kunna rida på som om inget hänt. Det kommer nog dröja innan vi litar på att senan håller men det känns ganska skönt nu.

Igår var vi i stallet på kvällen för vi hade intag. Solen sken hela dagen och vädret var ganska sommaraktigt trots allt. Vi kom lite för tidigt insåg vi eftersom vi var tvungna att ta in Zack när vi skulle rida iväg och det ville vi göra så sent som möjligt då. Vi gjorde allt först som skulle göras och köpte en kaffe på GULF till mig som dottern bjöd på och hon åt glass. Det kommer vi ju sakna på betet...

Sen tog vi en härlig skogspromenad och hästarna var lugna och fina. Bortsett från när vi mötte den där läskiga traktorn med stora flaket som skramlar, den vi mötte när han stegrade så högt för några veckor sedan. Den här gången hoppade båda hästarna högt och försökte galoppera iväg. Manne hoppade rakt på mig och trampade mig på hälen vilket gjorde satsns ont faktiskt men mest tog i skon tack och lov så vi kunde fortsätta att promenera. Vi kom hela vägen till vändplatsen och såg äntligen det efterlängtade vattnet på avstånd. 




I fredags var jag och Cia en sväng ner till Kungsbacka för att shoppa lite och sen myste vi hela kvällen. Först med ett par glas vin i växthuset och sen på station i partille men pizza och rödvin. Gott, inte alltför sent men lite mycket vin gjorde att jag var något dragen när jag kom hem och lite bakis när jag vaknade. Det hör inte till vanligheterna faktiskt. Mysigt hade vi i vart fall och det är det viktigaste.