Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 15 december 2012

Julhandel

Eftsom helgen också är stallfri passar jag på att boka shopping med mor. Maken blev mycket sotis så vi fick plocka med honom och Dottern också. Ett par timmar på Frölunda torg bland tusentals andra shopping sugna...en riktigt trevlig dag. Jag fick köpt ett par julklappar och vi åt en god macka till lunch. Väldigt avslappnat faktiskt. Jag borde ha tagit tag i julgrans införskaffning och sillinköp så jag hinner lägga in några burkar med perfekt julsill, men så blev det inte.

Istället åkte vi hem och slappade i soffan tills det var dags att laga middag och titta på min favoritfilm "Beetlejuice" och äta en mycket smarrig bakelse. Jag tror att jag snart kommer behöva använda sommarens kläder igen men det är ju kallt ute så lite extra padding är bäst att införskaffa...

Imorgon ska vi försöka ta oss ut och titta på en ny soffa, vi skulle behöva ha en bäddsoffa till vardags rummet och det är på tiden för överdragen till den gamla är tvättade så många gånger att den nästan spricker och trots det får inte fläckarna bort.

När det snart jul....





torsdag 13 december 2012

Lucia

Det var kallt och stjärnklart. Jag började inte framför tv's lucia tåg för jag var trätt och sen. Och inte en enda gång under hela dagen hörde jag en enda sång...jag åt några pepparkaka i all välmening förövningar satt jag mest och njöt av att det vare en kortare arbetsdag och att jag fick gjort det jag skulle.

Så mycket mer var det inte förrän jag kom till stallet. Då var det mycket jobb! Mocka, fixa foder...pimpa pålle för lucia tåg...

Fyra små ponnyer och deras ryttare. I mörker och kyla, genom skogen och runt i Hallens bostads område för att glädja en och annan liten unge. Det var mysigt. Fabian var mycket snygg i tomteluva, bjällror och röd strumpor. Johan i stallet fotade och om jag får tag på bilderna ska jag genast lägga upp dem. Här är en bild på oss efter :)




onsdag 12 december 2012

ny bil

Äntligen kom den nya bilen! den är MIN...fast den är Makens...hmmm det kommer inte vara helt lätt det där. Jag vill köra den bekväma bilen med dragkrok. Maken vill köra sin fula lilla peugeot i första hand. Jag hatar hans lilla bil! Den är så hemsk att köra och säkerhetsbältet skär in i halsen så man kvävs. Har jag sagt att den är ful också? Jo det hade jag visst men det tål att sägas...den är ful! Maken protesterar högljutt från soffan men jag står för det. Den nya bilen däremot, den är fin den. Svart, ny blank...fast redan efter en dag är den mer vit av vägsalt så jag ljuger lite som vanligt.

Jag upptäckte dessutom att bilen får dra betydligt mycket mer än jag trodde. Hela 1500 kg (1480 på B-behörighet står det i papperna men jag vet inte riktigt. Från första januari var det sagt att vikten skulle gå upp men jag trodde man var tvungen att köra upp för det.) Så jag kan köpa ny transport om jag skulle vilja. En blank fin boogie för två hästar så skulle jag ju slippa köra fram och tillbaka när man ska någonstans... Det kan man inte med en sketen liten peugeot så det så!


Jag körde upp till stallet efter jobbet idag för att sätta på bakbroddarna på Fabbe. Han vilar hela veckan i väntan på hovslagaren men det var lite mysigt att pussa lite på mulen. Och kolla hur lätt det var att backa intill bilen till transporten. (inser att det är till att lära nytt nu med ny bil) Sen kom jag hem ganska tidigt och pysslade lite ute i trädgården. Jag upptäckte till min förskräckelse att jag glömt ställa i kryddorna i växthuset och tömma växthuse dessutom... Massa jobb till våren men om snön har det goda smaken att ligga kvar fram till dess så slipper jag se eländet. Men jag gjorde lite fint vid ingången fast årets julkrans måste vara den mest tidsbudgeterade genom tiderna. Tog väl fem minuter och det var bara för att hitta lite julgranskulor på vinden! Fast fint blev det tycker jag, på nåt lätt bohemiskt sätt!

söndag 9 december 2012

spaad och klar

En dag på Varbergs kurort är aldrig fel. Inte ens när vintern viner om knuten. Maten var helt fantastisk, åtminstone fisk bordet. Saknade inget mer än möjligen brunkålen men det hoppas jag att min Moster kommer ordna till julafton. Vi beställde julöl och tre snappsar som slank ner under de timmar vi satt till bord. Jag kan äta. Jag vill bara säga det. Elisabeth ägnade de sista tallrikarna jag hämtade mig åt att sitta och titta...storögt. Det är ganska dyrt att bo där så det gäller att göra skäl för sitt namn, storätaren. Vi tog ett kort spa dopp på nån timme innan maten. Det var lite för trångt i bassängerna som var fulla med tatuerade ungdommar som var väldigt högljudda. Tanterna blev lite störda och hamnade i en bastu på damavdelningen istället. Då insåg vi att våra badrockar inte alls var våra utan vi fick smyga ut igen, låtsas ta ett sista dopp och diskret byta ut till våra. Det tog bara någon minut innan någon smög dit och tog sina. Undrar hur länge de insett att någon gått i väg med deras rock, inklusive rumsnyckel? Vi skyller på en flaska champagne som slank ner innan badet för att värma oss lite efter vinter promenaden vid havet.

Kvällen avslutades med god Whisky i läsrummets tystnad och sen sov vi väldigt gott. Frukosten var ju helt underbar men man blir mätt lite för fort tyvärr. Vi tog en halvtimmes promenad innan vi var tvungna att checka ut och sätta oss framför brasan en stund. Man får ju inse att det inte går att köra för tidigt efter en starkspritskväll...fast det är bra att hålla sig till en sort för vi mådde oförtjänt bra idag!