Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 25 juni 2011

ljuva sommar...

Det är något alldeles speciellt med svensk midsommar...Ljuvt och lite vemodigt på något sätt mitt att all festyra. Vi var inte så många i år. Alla fick plats under tak, vilket naturligtvis var väldigt tur för det var helt traditionellt väder för det helt traditionella firandet. Alltså helt utan överraskningar träffades vi strax efter ett för att intaga välkomst drink på rom och smultroncider, något jag absolut kan rekommendera om man uppskattar en sval, söt sommar drink. Därefter sill o potäter förstås och, hör och häpna, en liten jäkel till...Vi lyckades få slut på den där envetna flaskan och har nu bara en liten skvätt kvar i kylen...kanske räcker den till jul?

Naturligtvis har snapps en otrevlig bieffekt och lagom tills vi promenerar ner till midsommarfirandet på byn har vi kanske hunnit skåla ett par tre gånger så där som sig börs. Traditionsenligt stöter vi också på folk som man helst inte hade stött på i ett lite sommarberusat tillstånd. I fjol var det föräldrar från jobbet, i år vart det chefen...Jaja vi får hoppas att jag inte vinglade utan åtminstone gjorde ett någorlunda gott intryck.

Vi återkom och slogs med ett flygande parasoll som var avsett att hålla maten torr medan vi grillade. Allt smakade gott och och höll sig torrt förutom glasen som var lite fuktiga. Vid elva tiden var alla gäster utflugna och familjen samlades i hammocken för att njuta av sommarnattens flygfän...det var tackvare kyligt väder och blåst faktiskt helt uthärdligt, endast ett myggbett...


Dagen efter är aldrig riktigt lika rolig som dagen innan, om ni förstår. Men efter att ha ätit frukost på en sommarvarm altan och fått röjt undan i köket var dagen uthärdlig. De mesta av familjen har legat på filtar i trädgården och sovit...nu är det dags att sätta fart på grillen igen och kanske se om man vill ha något av det som blev över i vinflaskan...

torsdag 23 juni 2011

ledigt!

För andra innebär det en extra ledig dag när midsommar kommer men för oss fredagslediga är det ju en vanlig helg. Vi ska förstås ha lite gäster men det blir en decimerad skara i år. Vi har dukat vackert och lagt spriten på kylning. Det är samma spritflaska som varit med de senaste 4 åren och vi hoppas att vi kanske gör slut på den. Om inte annat för att vi verkligen behöver utrymmet i kylskåpet.

Vi tjuvstartade med att dansa grodor runt löva, ostabil stång på gården. Hoppas inte det är ett järtecken, att den var vinglig...kanske kommer vi också vingla om vi inte är försiktiga. Vi blir inte så många på grund av lite avbokningar så risken finns. Det blir mycket sill och bål för oss som är här. Vill minnas att det var lite vingligt i fjol med.

Vi har fixat i ordning i trädgården men jag och rådjuren är lite på kant med varandra. Jag har fyllt trädgården med illa luktande oasis kuddar som jag doppat i blodmjöl, ammoniak och vatten. Man doppar en gång i veckan och i går luktade spannen som om något dött legat där i en vecka eller två. Rådjuren skyr det, men tyvärr ger det bara  den effekten att den går en meter längre bort och upptäcker något nytt att äta...så även rådjur kan utveckla sin kulinariska inställning. Nu är alltså ganska tomt bland bladväxterna också och jag längtar efter rådjurssadel med kantareller...

Andra som njuter av trädgården är katterna. En som hittat en ny favoritplats är Pandora... vi kan sägas ha samma smak.

tisdag 21 juni 2011

Världens bästa husdjur.

Kanske inte världens gosigaste men ganska sött. Eller inte alls kanske någon skulle vilja säga och det är naturligtvis en smakfråga. Vad man kan säga är att den är stor! Vi trodde dessutom den var död men kanske att den bara gick i någon sorts byta skinn dvala för vi hittade en för liten sparkdräkt på botten av buren.

Just så känns det för tillfället i livet. Det hade varit så skönt att klä av sig det torra ytterhöljet och bara lämna det på botten. Två och en halv vecka till semester och allmän kaos. Jag tog ett litet avbrott från det och åkte till min Morfar efter jobbet. Det var så länge sen jag var där och jag saknade honom jätte mycket. Nu har jag ju ingen häst som håller mig upptagen på veckodagarna så det blev äntligen lite tid.

Vi satt och pratade och pratade och plötsligt hade det gått två timmar bara så där! Vi åt lite middag ihop och jag kom inte hem förrän en bra bit efter sju. Det var väldigt skönt att bara sitta utan att stressa runt som en blå dåre hela kvällen.

Jag han en kort sväng runt Hööks också där jag köpte ett fleece täcke med grimma och benlindor som vi antagligen aldrig kommer behöva och ett regnländtäcke för en spotstyver. Jag kände mig kanske rik eller så för jag fick också tag på ett par nya fina ridkängor till i vinter.

Jag håller på och förbereder mig inför midsommar. Vi har några vänner med barn här och jag satsar på att hålla mig torr under tak. Kanske en ny regnjacka hade suttit fint? Det lär bli regna har jag hört:)

måndag 20 juni 2011

sommarlov!

Inte jag tyvärr men väl barnen! Det är orättvist...de ligger och sover till två på dagen och sitter uppe till två på nattet och surfar på datorn. Jag vill också sova hela dagen...och så sover de borta på nätterna. Latmaskar är vad de är. Jag vill också vara latmask men nejdå jag måste jobba jobba jobba.

Och det värsta med jobbet så här års är att man får gråta så mycket. Barn som slutar, familjer man följt i flera år och så är det av till skolan. De nya barnen är aldrig lika söta...varje år är det likadant. Jo jag minns ju att jag tänkte lika förra året och året innan i sådär 15 år...men ändå, det svider i hjärtat när de slutar gullungarna.

Jag bokade en privatlektion för dyra pengar på Råda för att trösta mig lite. Jag ska prova en ny häst för en ny lärare och det ska bli nyttigt. Jag fick ett samtal idag från en mycket gammal bekant. En av Dotterns gamla ridkompisars mamma ringde för att höra om vi kände till nån ledig stallplats...det gjorde vi inte men vi fick ett trevligt samtal ändå. Hon rider på Ranchens där vår nya Ponny står och berättade om honom. Han verkar vara så snäll som vi tror men alla tycker han är lite tråkig och lat. De är glada att någon vill hyra honom för det förtjänar han.

söndag 19 juni 2011

En sketen söndag

En vanlig sketen söndag gör ingen glad. När regnet dessutom vräker ner utanför fönstret och man tittar ut över klädsträck fyllda av ren? tvätt funderar man på livet. Vad ska man ta sig för idag?  Igår provade jag 14 vita BHar och hittade två som var hyfsade. Sen när man står där och ska betala har man kört ifrån körkortet...Jag kan alltså om jag vill ta mig tillbaka till affären för att betala de undan lagda plaggen om jag orkar. Jag borde göra det , förra året slutade sommarinköpet av underkläder i en förliten svindyr BH jag aldrig använt...

Nu är det semester på nåt sätt fast man ska jobba i tre veckor till eller fyra kanske? Men det värsta stresset på jobbet är över tror jag...jag hade i varje fall  möte med chefschefen om min kurs i fredags och fick bestämt hur uppdraget ska se ut i höst. Nu ska jag bara fixa till det där med inbjudningar mm. Frågan är vilken tid jag ska använda till det...

Och i helgen red jag mina sista ridlektioner för säsongen, tre stycken på två dagar. Ned, Rex och Ned. Båda är inte helt smala om magen så ljumskarna känner sig något ut tänjda. Det var kul men vad ska jag syssla med nu? Inga hästar alls på en månad och trädgården i fint skick?

Det blir midsommar fest i en regnig trädgård i år. Mans kulle köpa sig en fin regnkappa med blommor på så kunde man njuta av det...och nya regnstövlar för de fina jag har har stora hål i sig. Köpa köpa köpa...är det det ända sättet att hålla sig sysselsatt när det regnar och hobbyverksamheten har tagit ledigt? Tragiskt...