Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 20 september 2014

Helgnjuter

Ja det blev helg fort igen. Kanske för att jag har så mycket att göra hela tiden? Veckorna rusar iväg och vi är redan inne i slutet av september. Jag väntar på att smekmånadskänslan på jobbet ska övergå i slentrian och tristess men det har inte hänt än. Varje dag vaknar jag och känner glädje över att få åka till jobbet. Ändå jobbar jag nu nästan 100% om inte annat borde jag göra det från månadsskiftet eftersom jag fått ett nytt uppdrag. Vill ju gärna utföra det men väntar lite på att se till att jag verkligen får tiden för det också och med det lönen. 

Det märks här hemma att jag jobbar mer. Barnen kommenterar att jag aldrig är hemma mer. Maken att jag aldrig lagar mat...men som sagt 40 timmar i veckan på jobbet och sen stallet på det...för utöver att jag rider tre dagar i veckan så får jag ju åka med eller bara sköta stalljobbrt fler dagar än så. 

I onsdags var det hoppträning i Alingsås. Det var en underbar dag efter jobbet där i stallet. Njöt verkligen av hela den eftermiddagen. Hoppträningen gick bra också, Manolito hoppade alla hinder utan att stanna och Nattis har verkligen börjat rida honom så himla bra. Sen kommer vi ju inte hem förän halv elva på kvällen så man är ju lite trött dagen efter...

I torsdags tog jag lite tömkörning och den här gången jobbade han på bra framåt. Är väldigt missnöjd med hur tömkörningen gjorden ligger på honom bara., hans mage är så rund att gjorden åker fram. Han lär sig fort och är villig att jobba i varje fall. 
Och hoppträningen idag för Sanna på prk gick alldeles fantastiskt bra. Stor bana och äntligen fick jag se vilken fin galopp han har när han får sträcka ut. Snäll men pigg och Nattis fick kämpa med att samla honom. Tillslut gick han så väldigt fint. Hinderna är inte högs, som högst en oxer på 90. Men svåra lydnads övningar för en avspänd häst är nog så viktigt. Längtar efter att få rida imorgon.

Själv började jag dagen med att gräva rent de delar av köksträdgården som gjort sitt för året. Kvar finns bara bönor och rödbetor och väldigt massa ringblommor. Växthuset får jag ta itu med nästa helg för imorgon ska jag träffa Anitha och ta en tur i botaniska eller trädgårdsföreningen. Jag träffade även kusinerna igår för after work. Ett par glas vin han jag innan systemet kraschade och jag fick åka hem men huvudvärk och nästäppa. Skönt att jag mådde ok idag för jag har inte riktigt tid att bli liggande.




onsdag 17 september 2014

Bekvämt

Just nu har jag snart suttit en timme i solen. Efter jobbet åkte jag förbi mataffären och köpte lite micromat. Vi mockade och fixade mat till de två hästar som står inne. Jag packade transporten och sen tog nattis in Manne för att göra i ordning. Själv satte jag mig med min pasta penne i solen utanför hästhagen. Det steker nästan, över 21 i skuggan... Och helt vindstilla med endast fågelsång och suset från trafiken i bakgrunden. Just nu har jag det bekvämt. Om tio minuter ska vi lasta och åka på hoppträning i Alingsås. En timme varje väg och mörkt när vi kommer hem. Men inte nu, nu lyser solen och jag har fet bekvämt.

Om ett par veckor är det mörkt och kallt och regnigt. Så ko mer jag sitta inne i stallet och frysa och undra hur jag kunde välja denna livsstil. Men inte nu alltså.

måndag 15 september 2014

Politik...

Idag bekänner många färg, de politiska diskussionerna går heta i många sammanhang. Samtal som präglas av frågor, frustration...vi inser att vi tycker olika, oj röstade du så!? Men framför allt alla bekänner färg...blå, röd, grön...men ingen, INGEN bekänner brun...trots det, nästan 13% vilka är de? Statistiskt sett fler än två av mina arbetskamrater, fler än fyra av föräldrarna på jobbet, minst en av mina närmsta vänner...statistisk alltså. För ingen jag pratat med säger att jo jag röstade på SD för jag gillar deras plitik...inte en enda. 

Det kan hända att jag omger mig med kloka fina människor (självklar är det så) vilket innebär att just mitt facebookflöde svämmar över av ilska och oförståelse...och så pratar vi med varandra, försöker övertala varandra om vilket parti som man borde röstat på och kommer med argument...Tänk om vi tagit det samtalet innan valet? Med den som stod och vägde mellan brunt och regnbågsfärgat. Kan vi inte lova varandra att vi gör det om fyra år? Istället för efter?  

Nej det var inte roligt att vakna imorse. Jag brukar säga om mig själv att jag är politiskt totalt ointresserad och en vilde som röstar både höger, vänster och i mittcirkeln som det behagar och passar  men när jag vaknade idag förstod jag att det inte är sant. Det där med ointresset i varjefall. Jag BRYR MIG...ska aldrig säga annat. 

För övrig i dag då? Finns inte så mycket faktiskt. Inget annat värt att tänka på. Kanske imorgon, kanske jag hämtat mig. Inte ofta jag längtat till USAś politik med endast två att välja mellan, men det är ju onekligen lite mindre kris än minoritets regeringar och rasistiska vågmästare...

Imorgon ska jag krama en rasist (om jag hittar en) för jag tror att kärlek är starkare än hat...så vet du med dig att just du behöver en kram för att komma på bättre tankar till nästa val så är det bara att ta tag i mig, jag har kramar som räcker till alla (även för dem som behöver en tröstkram för att ni är lika ledsna som jag över SD frammarsch)