Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 15 november 2013

Jiiiha


Ännu en fredag...och den här veckan känner jag mig så väldigt nöjd med både på jobbet och hemma fronten även om det varit vissa motgångar...tex hostade jag halva natten och vaknade sketatrött. Och så gör min tumme väldigt ont så handen är snudd på obrukbar. Ivsrje fall att greppa med. Det var nog busponnyn igår som slet till i tumleden. Hoppas det går över fort.

Vi hade planering på jobbet idag vilket innebär givande diskussioner i arbetslaget och sen att vi hjälper till när övriga planerar på sina avdelningar. Idag hade jag turen av vara på grannavdelningen och mysa med deras barn och introdusera ett nytt matte spel på iPad. (man får ju göra sig populär)

Efter jobbet tvättade vi hästar. Felix verkar lite rädd för slangen så han blev bara svampad. Han var ju inte heller så smutsig. Fabian däremot tyckte nog att livet varit gott mot honom så han hade rullat hela kroppen i leran. St blev hel kropps tvätt och sen svans och man klippning. Han är så himla mysig vår pålle! Gillar att man pysslar och bara njuter. Tog väl en timme att reda ut tagel och massera efter tvätten. Han lägger gärna upp huvudet på axeln när man pysslar med huvudet ock det är bara så sött!

Nu är det mat, vin och filmdags och som brukligt en choklad muffins till efterrätt. Varför ändra ett vinnande koncept?




torsdag 14 november 2013

Igen


Igår låg jag i sängen och väntade på melatoninkicken...jag passade på att skriva ett ganska långt och till viss del utlämnande blogginlägg då dagen varit känslosam. Och lite många saker på gång på samma gång. Sen när jag skulle lägga in en bild slant jag och raderade hela skiten. Kanske lika bra det. Kortfattat jobbade jag fem timmar, han inte rida, fick en lång utläggning kring sonens skolgång eller bristen därav, satt en timme på fel ställe och väntade på apt som blivit flyttat men jag inte fått information om. Jag var ganska sur på livet redan innan men när jag vakande i morse var jag glad igen...tandläkarbesöket kostade varje fall 300 mindre än jag räknat med och tänderna var fina...alltid något.

Idag hade vi maskerad på jobbet och en kvart innan jag gick hemifrån kom jag på att jag skulle ha något att klä ut mig i. Turligt nog låg en sjörövarutstyrsel redan packat efter nåt tema för ett par år sen. Jag fick sen spontant planera in en storsångsamling för hela huset och kände mig på topp. Älskar verkligen att få klä ut mig och spexa med barnen och har man bara en trumma funkar allt! Och jag har en trumma...

Mötet med Cikt-gruppen gav verkligen inget nytt så jag förstår inte varför det var så viktigt att träffas just denna vecka? Vi fick i varje fall chans att se varandra, konstatera att vi har jobbet kvar och boka ett datum för heldagsplanering i januari...jag var ju lite orolig att de skulle dra in tiden men så var det alltså inte. Fick ju inte mer heller tyvärr men jag får fortsätta lobba för det.

Sen blev jag sen till stallet men Natta och Thea hade börjat...jag fixade resten när de red och tog det lugnt. Inte när jag skulle ta in för den ena ponnyn i sjukhagen är numer även lite sjuk i sinnet. Lite överskottsenergi gör att han brallar runt en del. Så redan när jag kom in i hagen hade han bockat ett tag och när jag tog ut honom ur sjukhagen både stegrade han och bockade och drog en rallban runt mig! Det blev till att vara sträng och backa backa backa...inte en gång utan tre-fyra gånger ballade pållen ur. Tack och lov fattade han att det var bäst att stanna på en replängds avstånd för varje gång han kom närmre skakade jag grimskaftet och backade ett steg. Hade hjälp med att öppna grindarna för det är svårt att hantera brallande häst och elstängsel samtidigt. Är mycket glad för att jag lagt pengar på lite NH kurser för idag kände jag att det dels funkade och dels var en livförsäkring. Det kan onekligen gå illa när man leder från marken och det hjälper inte alltid att man tagit på både hjälm och skyddsväst. Men som sagt han vågade inte kliva in i min zon vilket ger lite säkerhetsavstånd. Det räckte i slutet att jag lyfte fingret så stannade han och väntade på att jag skulle ge tillstånd att gå så det är en smart och klok ponny måste jag säga...och söt. Men var han min skulle jag nog ge en dos lugnande om dan tills han var igång och fick utlopp för sin energi.  

Väl hemma är jag trött och stel i kroppen och inser att det blir till att åka till stallet i morgon med för att tvätta hästar inför lördagens klippning. Snart dags för semester igen...
 
Här är mina söta katter som vet hur man chillar



tisdag 12 november 2013

Dagens

Årets utmaning, eller det som är kvar av året var ju att försöka äta lite mer miljövänligt. Det är ju inte något helt nytt för mitt gröna hjärta och fingrarna brukar ju se till att det finns en del väldigt närproducerade och miljövänliga grönsaksalternativ, när klimatet tillåter vill säga. Och sen några veckor tillbaka kommer en ju en grönsakslåda med säsongsbetonade närodlade och kravmärkta grönsaker från årstiderna. Vi är väldigt nöjda med detta och skulle någon vara intresserad så kommer det ett erbjudande med nästa låda om man värvar en ny kund. Hojta till om ni vill prova med 20%rabatt så ska jag värva er. Vi har valt lantlådan som följer årstiderna. Så här års utmanar det matlagningen också. I söndags gjorde jag pumpasoppa för första gången och veckan innan persiljerotssoppa som var helt gudomligt god! Man kan ju välja en mer traditionell låda också men jag gillar verkligen utmaningen. 

Vi ska också äta vegitariskt 1-2 gånger i veckan vilket först väckte lite frustration hos maken men i går kväll frågade han om jag skulle laga mat på tisdag och i så fall var det ok att  jag lagade något vegitariskt... Idag blev det alltså en jätte god gryta som kommer hålla oss mätta en vecka. Och snabbt var det också.

Jag slantade två morötter, skivade en lök, tog det som fanns kvar av blomkål och broccoli, en halv paprika, en halv jalapeno och fräste upp i en gryta med ett halvt saffranspaket. Sen i med två paket krossade tomater och ett paket linser en skvätt vin över och så ett halvt paket quorn filé...serverades med couscous och kallt vatten. Alltså både nyttigt och miljövänligt! Och herregud så gott...både i magen och samvetet. Tror inte mina laktrispipor är så miljövänliga så man får ju kompensera, jag har aldrig sett kravmärkt laktris undrar om det finns?

På jobbet idag var jag själv med två vikarier första timmarna men det blev riktigt bra ändå. Jag hade en kul samling i piazzan och sen jobbade vi med lite läsa sig till skrivning och iPad och starbord program med bokstäver. Barnen var glada och nöjda och på utevistelsen även väldigt glada och blöta... Vissa dagar är aktiva på det där positiva sättet som ger energi istället för tar...

Den här veckan har visat sig väldigt bra hittills. I morgon blir det spännande att se om Jag får ihop dagen. Tandläkare, utvecklingssamtal med Jontes skola och apt på kvällen... Jag ska dessutom hinna rida. Som tur var ligger jag 8 timmar plus på mina ikt timmar så imorgon plockar jag ut lite med gott samvete...kanske halt enkelt ska åka och rida på morgonen innan tandläkaren?  Och med ipaden så kan jag sätta mig på nåt bibliotek mellan Mölndal och Gårda. Undrar om Mölndals biblotek är öppet. Och vart ligger det? Jag borde veta för jag har ju bott där...

måndag 11 november 2013

Så kom en ny vecka igen...

Det finns 52 på ett år ungefär ganska exakt. Så man borde inte bli förvånad att de kommer så ofta. Men sen jag slutade vara ledig en dag i veckan, fredagar då, så blev helgerna väldigt korta och veckorna oftare på nåt sätt. Är det någon mer som känner igen sig i det. Det svåraste i livet är att inte längta till helgen eller semestern. Tänk om man kunde längta till måndag eller onsdag? Hade inte det varit fantastiskt? 

Jag var lite små risig hela helgen och är inte helt på banan ännu. Magen strular så tillvid att jag mår smått illa så länge jag inte dricker vin eller äter laktrispipor. Väldigt konstigt faktiskt. Men trotsig det och en natts dålig sömn kom jag iväg till jobbet som vanligt. Kastade mig direkt på en buss med massa barn för att se en riktigt bra teaterföreställning. Tänk om alla var så bra, då hade man fått sitt kulturbehov tillfredställt utan att lämna jobbet. Jag fick också ordnat med lite saker i det rum som jag vill kalla IT-hörman på jobbet. Där finns  möjlighet att jobba med att skriva på dator och leka med bokstäver och nu börjar det se lite mer ut som jag vill ha det. 

Sen åkte jag till stallet. Imorse var det som men när jag kom till stallet var det mulet igen. Men kallt och stilla. Igår red jag ut med Thea så idag var det en helt annan häst idag än tidigare i veckan. Kanske att hoppningen hjälpte till att förbättra humöret också. En timmes träningspass för oss båda blev det innan jag åkte hem.

I morse var det kallt så jag var tvungen att köpa skor idag. Åkte till skolhuset i Lerum och ägnade en timmes ångest över att behöva välja skor. Såg direkt ett par jag gillade men insåg efter att ha provat den att det var exakt ett sånt par som en kollega på jobbet hade idag och som jag skämtsamt sa att jag kunde ta när de nu stod där i tamburen...nej jag kinde bara inte köpa dem, det hade kännts patetiskt. Så jag provade varenda sko i hela affären men ingen var snygg nog eller hade rätt brun färg till min jacka. Till slut hittades jag ett par som DÖG! i rea lådan faktiskt och dessutom i storlek 38, ( jag brukar ha 38/39...) som var lite stora så jag får plats med en sula. Tur för jag höll på att bli lite arg på kollegan som han före till snyggaste skon.