Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 31 mars 2012

helgmys

Idag vaknade maken tidigt och fixade frukost för ovanlighetens skull. sen studsade han i väg för att gå på loppmarknader hela dagen. Det kan ta tid så jag hade inte bråttom alls. Skrotade runt hemma ganska länge innan jag åkte till stallet. Jag pysslade lite extra med honom, tvättade svansen och borstade bort tre kilo päls...Det är riktigt mysigt att bara ta sin tid utan att ha något annat i huvudet. Ridningen gick ganska bra den med trots att det verkligen blåste. Måste ha varit över 20 s/m. Sanden blåste i  ögonen på mig och de sista höstlöven virvlade runt som små tornados... Fabbe var ganska lugn och jobbade på även om han blev lite distraherad till och från.

Jag hade stallet också idag. Det var ganska länge sedan jag gjorde stallet själv och efter som min kropp och hjärna inte riktigt samarbetade var jag kvar i stallet alldeles för länge. Stod och myste med Fabbes huvud i famnen ett långt tag innan jag tog tag i golvsopning och foderfix.

Väl hemma var maken något upprörd över att jag var så sen...Jag frågade i går om vi skulle hitta på nåt men då visste han inte vad han ville göra...man borde vara tanke läsare. Han hade varit i affären och handlat massor av god mat förstås så det blev mysigt ändå.

Årets första grillning i Sverige i solskenet. Något kallt förstås men med en mössa och ett glas rött uthärdade jag snällt matlagningen idag. Planen var att hinna se en film innan Earth Hour och en efter men vi fick sätta på paus en timme mitt i. Intressant vad som händer med samtalet i rummet när man släcker ner och tänder lite ljus. Dottern pratade om vilka böcker som är de bästa vi läst. Det blev en liten lista innan vi kunde se klart filmen...och en del praliner med för den delen så nu har jag lite ont i magen igen. Helt klart läge att lägga sig.

fredag 30 mars 2012

ledig fredag...

Helt ledig fredag. Jag borde givetvis ha pluggat för den där kursen jag läser kanske plötsligt är mer relevant än jag tänkte men det blev ingenting med det. Istället hämtade jag upp dottern som fått ledigt halva dagen idag för att handla begravnings kläder. Halva dagen slutade i dag efter 40 minuter spanska för då hämtade jag upp henne på väg till min tandläkare i Mölndal. Snälla Janet hotade inte med utdragning eller tjatade om friskvårdsförsäkring en enda gång i dag. Dessutom fick jag lite rabatt av nån anledning jag inte riktigt fick klart för mig. Betalade 580 kronor för fyra röntgenbilder, lite tandstens borttagning  och polering av en styck miss färgad framtand. det kändes väldigt billigt. Det bästa var att det inte fanns några hål alls och att tandköttet var jättefint...inte ens visdomständerna gnällde hon över...Bra start på dagen.

Vi åkte direkt till Frölunda, hittade svarta byxor och en blus till Nattis i första affären för under 300 kronor...Sen skulle Nattis köpa present till Maken som fyllde år i går men ska firas på söndag. Plötsligt kom jag på den perfekta presenten till Honom från mig så de jag redan köpt får bli små kärleks gåvor vid annat tillfälle. I dag ska jag dessutom betala  handpenningen på Fabian så nu är jag lite fattig ett tag. Oj kom precis på att jag inte betalt för min Köpenhamnresa...det måste jag ordna efter att jag skrivit klart....Fattig var det:) Men glad.

Vi tog med Fabian till PRK idag för lektionen där. Nattis skulle hoppa idag och jag behöver verkligen träna på transportering av häst;) Lektionen som sådan ger inte Fabian i närheten av vad han behöver i motion men det är bra att träna på att åka. Vi hade inte så bråttom idag. Sist lastade vi klockan tre för jag räknade med att det skulle ta lång tid att få på honom. Idag började vi kvart över och Nattis skulle få träna lite på att lasta. Anna stod "stand by" för att ta över när klockan var runt halv fyra för att ge oss gott om tid att lasta av och sadla där...Nattis ledde på. Fabbe stannade på rampen. Anna föreslog att hon skulle vända sig och bara gå på...så följde han med direkt...jaha...20 över var han inne, lämmen uppe och vi satt i bilen. Då kände jag mig lite fånig som oroade mig över lastningen.

Väl på Partille blev det lite fram skrittning innan ponnysarna kom och sen ett ganska långsamt pass med lite trav bommar i paddocken. Nattis fick galoppera sin runda. Fabian sköter sig så otroligt bra. Står snällt bredvid främmande ponnys och gör det han ska utan att strula. När de var klara gick små ponnysarna till stallet och Fabian och Nattis stannade kvar för att rida en liten stund till. Då gnäggade han efter kompisarna :) sötnosen... Att lasta där gick om möjligt ännu bättre trots att det bara var vi två. Lugnt och fint. Synd att jag sen strulade till kvällen genom att ta en halv timme på mig att backa tillbaka transporten på plats. Att det ska vara så svårt!!! Den här gången gjorde jag det inte lättare för mig. Jag lastade ur först på plan mark vilket betydde att jag var tvungen att vända ekipaget 180 grader innan jag skulle fick parkera bakom en annan transport... DET ÄR TRÅNGT... och svårt...men nu står den där den ska och jag har fått träna lite till...om ett par år kommer jag minnas det här och skratta (hoppas jag)

På väg hem fick jag ett sms från Sonen som sa att jag är den snällaste mamma man kan ha. (vad är haken?) så man kanske borde ha köpt sig en trisslott idag?

torsdag 29 mars 2012

fullfart

Så var det full fart idag då. Klockan 8 i morse kändes arbetsmoralen något skakig och skral. Jag fick ett meddelande om att de jag skulle handleda hade svårt att komma ifrån på förmiddagen vilket innebar att jag inte hade bokat något förrän kl 14. Jag åt frukost och drack kaffe och fantiserade om att skolka och åka till stallet. Efter kaffet hade jag bestämt mig för att åka till den berörda förskolan och hjälpa dem med lite teknisk support...att logga i med fiber kabel och starta upp en iPad. De blev jätte glada och tyckte jag gjort en god gärning.

Så då var jag tillbaka i gamla banor igen då. Efter lunch var jag och köpte ett nytt itunes konto, åkte till kulle och laddade ner keynote och hittade två bra program för att göra egna sagoböcker med barnen. Därefter till björndammen för eftermiddags handledning innan jag landade hemma och la ytterligare tre timmar på att lära mig arbeta i de nya programmen. Det var den dagen det.

Jag är väldigt nöjd med mig själv faktiskt. Att jag lyckas rycka upp mig så där ibland. Det går väl över lika fort och man börjar tvivla igen...men men sån är jag som man kan säga om man inte vill göra något åt det.
Allvarligt så har jag bestämt mig för att jag vill jobba mer som utvecklingsledare på ett sätt eller ett annat. Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats så jag har inte jätte bråttom, hittar jag inte rätt behöver jag inte göra något alls. Men om det plötsligt skulle uppenbara sig något spännande är jag inte längre tveksam till att ta det.
Man kanske skulle sätta in en annons? Nej jag är säker på att det alldeles snart kommer hända något som visar på rätt riktning...säkert blir jag headhuntad av ett storföretag som betalar massor i lön för en förskollärare med IT-kompetens. Arbetsinsatsen kommer givetvis vara minimal...

Förövrigt dog precis min favorit karaktär i tv serien Walking dead vilket gjorde mig upprörd! Hur ska det gå nu??? kommer zombierna ta över världen? Blir jag snart en zombie av att sitta framför datorn hela dagarna?
stora frågor i en liten hjärna. Och Maken fyller 45 idag så det är väl bäst att hurra!

onsdag 28 mars 2012

tankfull

Jag känner mig något tankfull idag...Alla funderingar på vad man ska göra när man blir stor blev på något sätt väldigt aktuella igår. Vad vill jag göra framöver? det är frågan för dagen. Jag hade ju hoppats och var ganska så säker på att jag skulle fortsätta med IT på minst 25 % . Jag var ganska övertygad om att jag skulle bli erbjuden mer så tidigare funderade jag mest på vad jag ville göra med resten av tiden.

Nu måste jag nog snart bestämma mig för om jag vill jobba kvar som förskollärare i barngrupp eller söka andra sorters jobb. Det är svårt att kombinera och den perfekta tjänsten som varvar utbildningar, handledning och skolutvecklingsfrågor. Framför allt om man inte vill bli rektor...kanske är det dags att bli trädgårdsmästare?

Skönt att då ha bestämt sig för att behålla Fabian ett år till så man vet vad man ska göra på fritiden:)
Här är ett filmklipp som inte intresserar någon alls mer än mig...Och kanske Nattis.

tisdag 27 mars 2012

Tömkörning

När jag kom till stallet idag hade klockan blivit mycket. Nattis dök upp strax efter och kom ut ur sadelkammaren efter två minuter och sa att hon inte hade ridkläder eftersom de var hemma i tvätten...jaha det var det. Jag föreslog tömkörning istället men hon var först ganska ledsen...


Fast när vi kom upp i paddocken var hon glad igen och ville gärna lära sig tömköra. Det visade sig att hon var en naturbegåvning (såklart) och kunde styra både på spår och serpentinbågar...Fabian är ju väldigt trygg och lätt så jag lät henne trava honom på volten också och det gick bra.

Själv tränade jag på att göra bra övergångar. Jag tror han tycker det är jätteroligt! Lite busig blir han och vill inte alls stanna alltid men det är väldigt roligt att se honom med såpas mycket bjudning. Vi lyckades perfekt med galoppfattningar idag. Till och med från halt. Med tanke på att han troligen inte blivit tömkörd så mycket har han lärt sig så otroligt mycket på det här året. Första gången förstod han inte att han skulle gå framåt när jag var bakom...

Det var väldigt skönt med ett bra avslut av dagen. Jag hade möte med En chef efter jobbet och tyvärr fick jag inte alls det besked jag hoppats på. Istället för utökad IT tjänst blir den minskad nästa höst...en stor besvikelse för jag hade nånstans hoppats på att kunna jobba 40-50% med detta framöver...nu  blir det bara 15... Mötet var annars jätte bra och jag får säga att jag tycker bättre och bättre om honom för varje möte vi har. Jag håller nu tummarna för att det blir mer i framtiden eller att jag hittar någon annan möjlighet att få jobba vidare med Digitalkompetens utbildningar i större utsträckning.

So so...dagen sammanfattas alltså i både sol och regn...trots att solen varit underbart vårvarm hela dagen:)

måndag 26 mars 2012

vardag

Och total kaos i hjärnan. Men oj vad skönt det var att komma till jobbet. Båda mina goa kollegor ringde i går så jag var lite förberedd. Min andra kollegas mamma hade gått bort under semestern och eftersom hon och hennes dotter jobbar på samma avdelning som mig ska alla tre på begravning...otroligt nog samma dag!
Förövrigt hade vi missat att det var teater och att jag skulle vara på heldagskurs med min chef hela dagen, vilket jag alltså inte var eftersom jag kom på det när vi började planera veckan. Man kan kanske skylla på nåt som jetlag eller att ingen påminde mig eller att jag inte hade skrivit upp i hemma almanackan. Allt hade varit lika sant men det hjälper väl inte när man totalmissar så? Mycket pinsamt att vara så mänsklig. Skönt att ha ett mänskligt arbetslag...jösses vad det var kaos hos mig idag och jag var så trött när jag kom hem.

Då var det skönt att gå ut i trädgården och klippa lite på lindhäcken...blir väldigt väl friserat och jag hoppas den inte tycker jag varit för hård mot den och för sen på säsongen. Jag skulle också behöva göra en rejäl frisering av håret för nu är det verkligen stripigt. Och jag har fått gråa hår också....funderar på att bära dem med stolthet, det blir billigare än att färja bort dem:)

Jag fick kontraktet på Fabian idag och ska betala in pengar redan i veckan för att försäkra mig om att få behålla honom ett år till. Camilla har ju köpt en ponny och de ska försöka hitta en hopp ponny till Jonte också till hösten så nästa år är det bara jag och Nattis som rår om honom. Jag hade tänkt att köra utan medryttare för att få till massor av stall tid. Kanske att jag ska se om jag kan hitta nån en dag i veckan för att hjälpa till lite men jag har inte bestämt mig än...Men att det är Fabbe vi ska ha det är vi överens om Dottern och jag!

söndag 25 mars 2012

mera städning...

Idag uteslutande i trädgården... Vi hade en riktigt mysig lördagkväll igår. Hela familjen var hemma! Vi käkade och sen visade jag bilderna från USA på TV`n. Blev en hel del intressanta diskussioner om hur mycket alkohol Mor egentligen drack på resan eftersom typ varje bild har en ölflaska eller en drink någonstans...lite som dold marknadsföring i en film på nåt sätt... Mitt nya nyttiga jag började precis med att smälla i sig ett paket salta pinnar i väntan på maten. Lyckades också äta 8 laktrispipor till lördagsgodis igår och avslutade med räkmackor. Sen ägnade jag tre timmar åt att ligga i sängen och må lite illa och inte kunna sova...Jäkla sömnsvårigheter...får googla det där med sömnskola versus sömntabletter

Mina fina nya byxor
Det var dessutom sommartid i natt så det blev en timme mindre sömn på grund av det. I morse var det våffelfrukost sen var det ut i trädgården. Verkligen vackert vårväder idag. Jag fick städat ut dammen och lagat hålen efter vinterns is. Tack och lov fanns det inga fiskar i detta året så det var mest löv och en hel del irisfrön som låg och solgassade i botten. Nästa år ska jag ta bort plastbotten och göra en riktig dam men i år är det grillplats som gäller och kanske eventuellt en uppfräshad altan om ekonomin håller för det. Jag klippte utöver detta lite buskar och rensade upp. Invigde också min julklapp till mig själv....från mig själv. Väl investerade pengar :)