Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 29 november 2012

man försöker njuta...

Det gör man. Försöker njuta av livet och ibland lyckas man bättre än annars. Kanske att helgen gjorde sitt till för jag har känt mig ovanligt glad. Kanske till och med lite lycklig? Trots att det är kallt och mörkt. Tisdagen bjöd på  riktigt bra och kul arbete och jag var inte ens lite trött när jag kom hem och i onsdags bestämde jag mig för att prioritera hårt och helt enkelt inte prioritera bort något. Jag hade bokat in en ridlektion, en klipptid och en utekväll. Jag insåg snabbt att det inte skulle gå ihop hur jag än ansträngde mig så jag beslöt att välja...bort jobbet ett par timmar. Jag har nästan 50 komptimmar att plocka ut så jag valde att ta ledigt redan från 11.

Jag skyndade mig till stallet och red lektion för Amy. Vi jobbade på galoppen. Jag jobbade på konditionen och efter halva passet var jag så andfådd och hade kramp i benen att jag var tvungen att tigga mig till en skritt paus. Det var en av de bättre lektionerna och i slutet sprang Amy bredvid och höll i tyglarna och då plötsligt kunde rackarn både gå i form och bjuda med ryggen. Det är alltså inte ponnyn det är fel på.

Nåväl den blöta ponnyn fick stå inne, jag åkte till frissan, klippte mig och sen hem. Jag lite trött så jag satte mig på sängen och klappade katten. Sen kröp hon ihop och började spinna i famnen på mig och Lancelot  kom och la sig bakom ryggen. Det är lycka det!

Jag och några kollegor var på en fotoutställning om hemlöshet och sen tog vi ett par öl innan vi åkte bussen hem. En riktigt rolig dag som tyvärr gjorde att morgonen var mycket stel och trött...Man är inte van vid att komma hem efter tolv på kvällen det märker man. Fast jag hade ju kursen idag och det är så roligt att jag faktiskt inte kände mig så farligt trött när jag väl kom dit.

Lite tröttare är jag nu efter att ha gjort stallet och ritit i 45 minuter för jag lovade Amy att se till att han blev riktigt välriden idag med. Resultatet var väl inte lika bra som när hon höll i tyglarna men om man jämför med hur det brukar vara så var det riktigt bra! Det är svårt att inte vara lycklig då...

I morgon är det fredag och jag ser fram emot en rolig arbetsdag och sen vila. Det blir lite fest på lördag så det är en aktiv helg framför mig igen.

söndag 25 november 2012

Slut på helgen

Oj vilken härlig helg jag har haft! Och jag har hunnit så mycket att det känns som om helgen varat en vecka. I fredags åkte jag direkt till Sussie i skepplanda. Först stannade jag till hemma för att hämta lite övernattnings saker och i stallet för att hämta hjälm och väst. Vi skulle tömköra hennes häst Monice och så ville hon gärna att jag skulle rida lite. Hästen hon har köpt är väldigt stor och har bara haft en ryttare innan så hon är inte så lättriden. Jag red 45 minuter och i ärlighetens namn var det inte katastrof...inte hela tiden. Men mina magmuskler fick verkligen kämpa och snabbt gick det i galoppen. Tömkörnignen gick bättre och den här gången fick jag coacha Sussie för hon vill lära sig.

Jag har ju lärt mig själv och tittat på en video så det är inte helt lätt att lära ut...vad gör jag när det funkar? I varje fall upptäckte jag hur lätt det är att göra skänkelvikningar om man har en häst som förstår...undrar var jag ska få Fabian att förstå?

Efter två timmar i ridhuset plockades vi ihop promenerade hem och drack glögg, vin och åt mat. Vi satt och prata halva natten så jag var lite trött när jag vaknade på lördag morgon.

På hemvägen hämtade jag Nattis hos en kompis där hon sovit och körde upp henne till stallet bara för att upptäcka att hon mådde allt annat än bra. Eftersom Fabbe vilat två dagar den här veckan blev det lite panik men en tjej i stallet erbjöd sig att rida honom. Det hade gått bra men han är väldigt svår riden han med. Tänk vad konstigt hur man vänjer sig vid just sin pålle.

Det blev till att släppa dotter hemma och åka till Lerum för att gå på systemet. Träffade mamsen där och han med att shoppa lite kläder och äta lunch innan jag skulle åka hem och laga middag till tjejligan.

Maten blev god och vi hade väldigt trevligt...lite mycket vin igen kanske men eftersom jag lagat stek med gräddsås ( vispgrädde) blev effekten bara lite lagom fniss och en hel del asgarv.

Idag har jag hunnit rida ut med Ronja i en och en halv timme lite drygt innan jag var på Allum med Maken och handlade lite julklappar. Nu har vi precis sett en väldigt bra film (warrior) och funderar på om jag ska sova lite...det var värst så mycket man hinner på en helg om man anstränger sig lite. Den där boken jag köpte, tio tankar om tid kanske redan har gett avkastning?