Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 23 april 2011

Påskhelg.

Jo världens längsta och varmaste påskhelg är här och det är bara att njuta. Romdrinkarna var mer än lovligt goda igår men klok som jag är höll jag mig till Rom och Whisky hela kvällen, ja förutom det där lilla glaset rödvin som slank ner till lammet...En helt underbart långfredag med alla goda vänner blev det. Vaknade så klart alldeles för tidigt i morse, men det innebar faktiskt att jag han göra lite fint i trädgården idag med. Och på altanen, vi har fått en ny kompis idag nämligen. En alldeles ny adopterad liten vän!

Den heter Knutte...eller Plutte eller vad det nu var:) mycket gullig och tam är den till skillnad från de flesta andra kaniner som passerat familjen. Och eftersom jag lovat att inte ha fler fiskar var vi ju tvungna att fylla på djur ransonen på något sätt, och den där valpen Dottern önskar sig känns inte helt aktuell, faktiskt...



Jag fick sällskap i stallet i dag! Hör och häpna, utav Sonen. Jag har bildbevis och film bevis...Hans flickvän ville gärna se hästen. Det var väl det som krävdes. Solen sken och Tabsaco visade upp den där perfekta gentlemansidan han har , ibland i vart fall. Så Sonen har nog ansträngt sig lite mer än han hade gjort för sin Mor. Mycket intressant att se...


Jag red fram först och han gick riktigt bra..lite lagom framåt. Jag övertalade Sonen att sitta upp för att posera. Modigt faktiskt men jag tror inte han blev någon övertygad ryttare för det...Och när Flickvännen red skötte han sig exemplariskt. Långsamt, långsamt i både skritt och trav. Men jag tyckte vi kunde skippa galoppen, det hade varit pinsamt om han brallat iväg, då hade Sonen aldrig kommit dit igen:)

fredag 22 april 2011

Nästan sommar?

Idag var det nog faktiskt varmare än en helt vanlig svensk sommar dag. Ca 20 grader i skuggan och mycket mycket varmare i solen...Jag gick upp tidigt för att kunna nyttja dagen. Otippat för att vara mig jag vet...Faktum är att jag vaknar vid 9 tiden varje helgadag nu för tiden. det kanske är så att man börjar bli gammal? Mor sa alltid att jag skulle bbörja vakna tidigt när jag blev vuxen. Kanske är det det som hänt?

Jag känner mig särdeles vuxen  i stallet. Idag red jag ut i skogen med mina stallkompisar och deras små ponnys. Jag har ganska trevligt och glömmer ibland bort att de är yngre än min Son. hmmm? Vi red en härlig skritt tur och sen följde de små ponnysarna mig tillbaka till gärdet innan de gav sig iväg för lite galopp. De tär min rygg inte redo för än, framför allt eftersom all utomhus galopp hittills inneburit bocksprång på stället:) Jag fick slita ganska hårt för att komma hem till stallet eftersom Tabasco vände hela tiden för att springa tillbaka till sina små ston. Och han blev tokig i hagen och sprang och gnäggade till se kom tillbaka.Inte hjälpte det med lilla Putte som sällskap inte...

Väl hemma hann jag duscha och sen gräva lite trädgårds land. Sonen hjälpte mig gräva grönsakslandet på 20 minuter...förstår inte vart den energin kommer ifrån? Själv har jag ont i ryggen bara av att titta på...Men det är ingenting som inte årets långfredagsdrink löste. jag provsmakade lite, den är stark...och god. Nu far vi till vännerna med alla barn utom vår Son som konsekvent vägrar umgås med äldre och yngre. i morgon ska han följa med mig till stallet! Kanske kommer han borsta lite, kanske vågar han sitta på hästen i två minuter...varför han ska med? Flickvännen rider och ska prova Tabasco...vad gör inte en kärleksfull Moder för sin Son?

torsdag 21 april 2011

Ljuvliga vårdagar...

Jag hade en så otroligt lugn dag på jobbet. Det är inte klokt vad tråkigt det är...Först sovmorgon och sen sitta i solen och prata med trevliga små människor i några timmar innan det blev barntomt och jag fick gå hem lite tidigare. Man får visst göra det när det är röd dag. Det var första gången det hände mig på 15 år! Mycket märklig känsla, jag brukar annars ha lite svårt att komma iväg från jobbet mina sena dagar eftersom jag ofta råkar dra igång något viktigt som måste avslutas. Men inte idag alltså, idag åkte jag hem till min trädgård.



Det är så mycket jobb kvar att göra. Det är kanske det jag gillar allra mest med trädgården, att det alltig finns något att göra. Idag köpte jag tre stål spaljéer som jag ska vira i hop runt en alldeles för stor och tung rosbuske. Jag tror det blir bra. Sen har jag klippt det mesta av rosorna, mest död ved men även lite ansning där det behövdes. Och dessutom han jag räfsa ur löv och klippa perenner. Man kan nästan inte förstå hur varmt och skönt det är, över 20 grader mitt på dan i dag med. Då är det underbart att bara jobba på och njuta. Synd bara att kroppen är lite för svag ännu. Men jag ska inte klaga längre för nu har jag ju kunnat rida riktigt ordentligt flera dagar utan att det har blivit värre. Men grävning dröjer nog ett tag till tror jag...

onsdag 20 april 2011

Livskvalitet


Måste bara säga att livet är sååå värt att levas. Extra mycket mycket vissa dagar, när solen lyser...På jobbet var det påsk lunch och påskfirande i all enkelhet. Nöjda barn och fröknar som åt godis i soffan innan maten...Mycket opräktig avdelning skäms på oss (barnen åt också godis...innan maten, trots hälso profil...skäms) Sen snabbt på med ridkläder för årets bästa ridpass! Igen! Tog fram några bommar och travade över och lite koner. Plötslig var pålle helt med på noterna och hade lika kul som jag. och solen lös i padocken samtidigt som fåglarna kvittrade och vitsipporna blommade... Det betade ett rådjur bakom padocken som vi skrämde bort innan jag satt upp Och en hare med! Men idag kunde ingen rubba vårt flöde. Perfekt ridning och vi jobbade massor med galopp! Fattningar och enkla byten i balans...så nöjd så nöjd. Men  hade ridläran sett mig hade hon naturligt vis förstört det hela med att tycka att vi måste "spänna bågen och utmana lite"

Jag hade världens bästa kväll också. Första vinet i trädgården med en vän/kollega/bygranne/trevligaste sällskapet...Vi satt ute i kvällssolen tills det blev helt mörkt och vinglasen var immiga. På dagen var det nog nästan 20 grader i solen men när jag kom in bara 6...inte underligt att vi frös lite. Men trevliga samtal har en tendens att hålla värmen eller om det var vinet?

tisdag 19 april 2011

Jagad.

Det började bra, med en ren häst som snabbt blev avborstad. Han har lite skav här och var och idag upptäckte jag att han är flintis på ett ställe på nacken. Hoppas inte det är nåt ålderstecken! Sen när jag skulle gå ut och rida kom en stallkamrat tillbaka från en kort skogsrunda och ville gärna följa med på en till! SÅ vi skrittade fram i skogen och det var verkligen helt underbart. Väl uppe i padocken började vi med att inte vara helt överens. Gå framåt? Och i form? Aldrig...Inte ensam, var är kompisen? Som han gnäggade! Hela kroppen skakade verkligen...Men sen gick det lite bättre ett tag.

Jag hörde ett prasslande ljud bakom mig i gruset. Det hörde Tabasco med...Bäst att fly från löven eller vad det nu kan vara! Fort...upp med huvudet och så iväg i studs galopp. Och löven följde efter! Precis bakom hovarna med långa vassa tänder i samma hastighet...oj vad det gick och sen tog den sats och skulle kasta sig över flankerna  som bergslejon gör...fast sen sprang den förbi oss i stället, för den var mycket snabbare...och räddare än oss med tror jag! Utöver långa vassa tänder hade den långa snabba ben och långa spetsiga, nej woppliga menar jag...öron. Vi vart jagade av en hare..ojojoj.

Efter den lilla händelsen hade jag en vacker dressyr häst men massa bjudning...väldigt lösgörande att få hyper skräck. Tyvärr inte lika lösgörande för matte. Men det gick bra i ryggen i varje fall, det har varit mins törsta oro med att rida Tabasco nu för alltid hittar han nån anledning att dra iväg. Men som sagt det gjorde inte ont alls så jag är verkligen bättre.

Det här är föresten världens minsta påsklilja...endast två cm hög... Det är verkligen ett misstag, jag hade tänkt att gräva ner den efter blomningen förra året men måste ha glömt den under en rosbuske. Lökarna ligger ovangör marken. De tär helt otroligt att den blommar! Jag måste nog gräva ner den i år, för att respektera överlevnads instinkten...

måndag 18 april 2011

Underbara trädgård!

Solen lyser bara helt underbart och kinderna färgas röda av utomhusluften. Var naturligtvis ute hela dagen på jobbet först. Sen kom jag hem och kastade i hop lite klassisk husmanskost! Jo idag var det ihopkastat men det kom sig av en liten miss i gårdagens planering. Maken plockade fram nåt söndagskött ut frysen som jag skulle göra nåt av...efter att ha tappat bort tiden i trädgården först...Det visade sig vara nötbringa. Alltså plan B. Pizza! Och medan vi åt och tittade på film (Maverik) kokade köttet i tre timmar...så idag var det bara att göra pepparrots sås och koka potatis...Perfekt!

Efter maten han jag ut en sväng i trädgården. Termometern visade på 18.7 grader..det är väl inte helt säkert att den stämde helt men varmt var det och solen låg på. Jag klippte lite rosor, långsamt i en säck till förbränning. Jag vet att det var lite tidigt men solen ska lysa hela veckan och musöronen kommer nog om två dar eller så. Det viktigaste med trädgårdsarbete är att sitta stilla och titta. Jag lyckades plocka fram lite trädgårdsstolar till rosenbersån. En var lite ostabil, det hade fallit bort 10 cm från ena benet...kan det ha varit en liten kanin framme och gnagt? Nåväl solen sken in genom träden i skogen bakom huset och det var perfekt att sitta stilla och titta där.

Sonen Kom hem precis i tid för att lyfta ut alla mina tunga saker ur växthuset. Och han gjorde det helt frivilligt...Stark är den lilla pojken också....en järnbänk under ena armen och mina tunga vänner under andra. Det blir pluspoäng. Och Dottern gräver ur jorden i växthuset som ska få ett nytt liv i en träpallkrage och andra växter än tomater...Underbara underbara trädgård vad jag saknat dig hela vintern:)

söndag 17 april 2011

Vårbruk...

Det stora vårbruket brukar komma första helgen i April men i år satte jag igång idag, 17 April...tror aldrig jag varit så sen. Och med ryggen tar det också otroligt lång tid. Men jag har gjort ett bra dagsverke trots allt. Perener i 5 rabatter avklarade och bara en stor kvar. Lite ogräs försvann på en gång och Maken hjälpte mig flytta ett par Irisar till dammen. Finns inte mycket som slår vår rensning när det gäller tillfredsställelse. Vad är vackrare än ren jord och små knoppar?

Det är fantastiskt skönt att vara utomhus när våren äntligen kommit, och ge den ett par dar till är det väl sommar innan man hinner blinka. Tyvärr är det en hel del jobb kvar innan man kan säga att vårbruket är färdigt. Jag måste laga växthuset och dammen och byta ut all jorden i växthuset med...Ska beställa kanalplast till taket i stället så slipper man byta så ofta. Inte lika snyggt kanske men är sidorna i glas ser det bra ut ändå hoppas jag. Det är försent att dra upp egna plantor i år så jag har inte riktigt bestämt vad jag ska odla. Potatis blir det inte på ett par år eftersom jorden måste vila och ytan är inte stor nog för växelbruk. Kanske blir det ett år att samla ihop och bara njuta av det som redan växer? Förutom att jag planerar en ny rabatt vid dammen med Mormors växter...

När jag slet som mest kom kära Maken ut med te och varm macka med kyckling och en melon till efterrätt. Då känns det helt ok att leva, framförallt när solen värmer och katten ligger i knät... Här kommer lite fina trädgårds bilder i varje fall.


                         Pandoras solstol                                                Mormors Dillpion börjar visa knopp...



                    Vackraste krokusen                                                            backsippa i rött