Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 20 september 2013

Fredag!


Och den passerade utan missöden. Jag gillar mitt jobb så mycket! Igår hade jag ett fantastiskt givande och utmanande samtal med en sån klok och strålande människa som gjorde mig uppmärksam på hur jag tänker om mitt jobb. Mitt NYA jobb och mitt gamla jobb...där jag är nu borde ju vara MITT jobb och inget annat... Ska jobba på det och att känslomässigt släppa taget och sluta jämföra... Fokus i nuet gäller alltså framöver. Tack för input Ingela!

Vi tvättade Fabian inför årets första klippning. Skönt väder att låta hästen torka och beta i. Fabian verkar inte gå orent idag när vi tittade så kanske det går att rida nästa vecka. Dagens bilder får tala för sig själv. 




torsdag 19 september 2013

På vift

Idag har jag haft den stora förmånen att få jobba för GR. De har en rolig utbildning som jag gick förra året som heter ledarskap i en digital tidsålder eller nåt liknande. Jag blev tillfrågad om jag ville hålla nåt några timmar om iPad och bra appar. Självklart! Det är jättekul att komma ut och träffa andra. Förmiddagen satt jag med som åhörare och blev lite samtalsledare kring ett bra radioprogram om barninflytande. Det gav faktiskt väldigt mycket och väckte en hel del tankar...

Sen blev jag bjuden på lunch också innan jag skulle hålla mitt lilla föredrag eller workshop. Tekniken strulade mer än vanligt men tillslut gick det bra. Kändes hyfsat bra också men troligen har jag nån förkylning på gång igen, eller om det är samma...jag säckade ihop totalt innan vi åkte hem och allt kändes bara skruttkasst. Fast Ingela sa att det var jättebra att de gärna samarbetar igen...så det är nog bara kroppslig bläääighet som talar.

Inte nog med det. Vi hade stallet. Nattis hade faktiskt mockat och krattat och borstat Fabian när jag kom. Ensilaget var slut så det kunde hon inte fixa med. Hon ville hoppa men jag tyckte att Fabian gick orent på höger bak så kanske är det därför han inte velat fatta höger galopp? Trist avslut...vi låter han vila tills på måndag får vi se. Kanske blev det för mycket med galopp i uppförsbackar i lördags?

När vi skulle ta in hästarna beslöt vi att låta de friska hästarna vara ute och tog in dem i sjukhagen bara. Det kan inte vara så många dagar med vackert väder kvar så det är bäst att passa på!

onsdag 18 september 2013

Bockar av

Saker man måste göra...idag lämnade jag in min visumansökan till en väldigt trevlig ung kinesisk man på chinese visa application center. Jag var förberedd på nån sorts öststatsutfrågning på knyckig engelska där jag förberett ett försvarstal kring varför jag var tvungen att få resa in i deras land...som att åka till USA ungefär tänkte jag. Men han var mest trevlig och kollade om jag fyllt i allt rätt och berättade att han själv kom från Shanghai, i närheten av Lovisas bostadsområde. Inte mycket Kina där men drickat är bättre än downtown...hoppas du får se lite riktigt Kina också för Shanghai är fullt av vackra platser. (Försäkrade honom om att inte missa detta och att min kompis nu bott tillräckligt länge för att visa upp det bästa av Kina)

Kom till jobbet i god tid och fick gjort massor som vanligt. Listan på saker att göra där är också lång men till viss del avbockad. Tex har jag haft workshop för iPad nybörjare idag. Ingen kom! Väldigt tråkigt men jag antar att de förväntade sig en personlig inbjudan och därför inte visste om det var eller var det var. Så det blev till att gå tillbaka till ritbordet och mejla alla som hittills sökt workshop att de fått plats och att tid och plats stod på ansökningsblanketten...och att ingen separat inbjudan kommer...får se hur det går nästa gång. Det var nu bara tre som anmält sig till dagens workshop så dem erbjöd jag ny tid och hoppas att de läser sin mail. Vilket inte är säkert för tio ansökningar kom från samma mailadress som dessutom inte fungerade... Gissa om det behövs nybörjarundervisning?

Jag fick sen gjort lite till innan jag åkte hem. Och somnade på soffan med lite huvudvärk. Vaknade och fortsatte jobba så nu blev det över sex timmar igen...

I morgon ska jag till Tjörn och hålla workshop. Där kommer inte deltagarna kunna smita i varje fall! Moowahaha.....


måndag 16 september 2013

Ny vecka nya utmaningar

Det var skönt att komma till jobbet och få prata av sig om fadäsen i fredags. Ingen enskild har kommit till skada och det var mest flera oturliga händelser på raken som gjorde missen möjlig. Den kommer aldrig hända igen. Det låter värre än det var när jag skriver om det såklart för fantasin är ofta värre än verkligheten. Nu är det i vart fall lagt till handlingarna som "misstag att lära av" och jag rar nya tag igen.

Jag hade ett mycket trevligt utvecklingssamtal med min chef idag. Ett av de bästa jag haft på väldigt många år, ända sen min favoritchefs tid faktisk och det är några år sedan. Det är verkligen inte lätt att fundera på sin och verksamhetens utveckling när man är så ny på jobbet men jag är nöjd med utvecklingsplanen och framför allt över att samtalet kändes så genuint och ärligt från båda håll. Jag har ju lite svårt för att vara strategisk och knipa igen...

Utmaningen den här vecka är att fylla i visumansökan till Kina. Den är flera sidor lång och när jag väl kommer ihåg att jag ska göra det är jag så trött att jag är rädd för att skriva fel. Jag har nu ett foto, kopia på flygbiljetter, inbjudan från Lovisa, pass och har beställt ett stämplat personbevis från Skatteverket...saknas bara själva blanketten. Sen ska man åka till typ ambassaden och lämna in passet och ansökan. Det tar ungefär en vecka innan det är klart och man kan hämta det igen. Och nu är det typ 20 dar kvar....borde hinna...

Sen var det det där med vaccinationer. Jag kommer inte hinna så jag skiter i det. Ska undvika sex med främmande kineser i tio dagar...borde inte vara så svårt. De säger att man inte behöver tvinrix om man inte ska till landsbygden vilket vi inte ska. Däremot har vi ny bokat flyg till Beijing och Lovisa ska beställa guide och hotellpaket. Som jag säger, ska man bli fattig kan man bli det med stil. Jag räknar med att resan komme flamsa på 15-20 tusen när allt är klart...det är för fasen nästan en ponny!

Vår ponny gick jättebra idag när jag satt som en höstack och fick inte i magmusklerna. Nu har jag skrivit om det på vår nya blogg 

http://morodotterponnyn.weride.se/ 

Här är en bild på oss så länge.

söndag 15 september 2013

Redan söndag

Det gick ju alldeles för fort! Fredagen var ju, ja fredagen den 13:e. Skönt att den är över. Har ägnat hela helgen åt att analysera fredagens tabbe och samtalat först med kollegor, sen mina bästa vänner och en gammal kollega/vän så jag har verkligen ansträngt mig för att kunna göra en bra rapport i morgon. Skönt att ha fått så mycket stöd av alla fast jag har i ärlighetens namn haft svårt att släppa känslan av totalt misslyckande. Nåväl snart är det vatten under bron som man säger och man har ju lärt sig att bara lita på sig själv och inte ta saker föregivet. 


Igår var vi först på prk med Fabian. Natalie galopperade och galopperade och Fabian flög fram när han inte skrittade galet långsamt. 5.3 km promenad i raskt tempo fick jag som chaufför. Rättvist? Icke...men fördelen är att jag får prata med min kloka och underbara lilla tonåring alldeles i fred under några timmar. Vi bestämde att vi skulle skriva om Fabian i en hästblogg tillsammans. Senare på kvällen hade hon fixat en jättefin header och gjort flera sidor. Så nu ska vi blogga tillsammans på morodotterponnyn.se om någon nu är intresserad av hästrelaterat. Kanske att det blir lite mindre här då? Fast då fins det ju inte mycket kvar att säga.

Som idag.. Åt frukost sent då jag av någon anledning var lite trött efter gårdagens tjejmiddag. Sen var jag i stallet. Igen. Såklart.

Idag red jag lektion nr 2 för Jill. Fabian var lite trött i musklerna och jag lite trött i huvudet.  Trots det gick det bra, fast det regnade hela lektionen så vi var ganska blöta. Fabian gick bättre än sist jag red och vi hittade problemet med högergaloppen... Nästa gång blir om två veckor och då ska vi träna på att rygga.