Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 1 augusti 2012

mot sitt slut...

Mini semestern började gå mot sitt slut. Vi hade bokat in en extra dag på ett ställe mitt på kulla halvön. På vägen dit stannade vi på semesterns höjdpunkt, åtminstone ur mat synvinkel. pannkaksladan! Mitt i ett industri område i Höganäs öppnade sig landskapet för en stor Amerikansk ranch med saloon och pancake buffé all you can eat...behöver jag säga mer? Det fanns dessutom en del djur att titta på. Dottern lyckades nästla sig in i stallet för att hjälpa till lite och vi fick en gratis rundvandring i hagarna för att hälsa på quarter hingstar och ston och en och annan ponny.





Det var en väldigt bra dag och faktiskt riktigt varm. På kvällen var det alldeles stilla. Vi kom fram till Albertsgården där vi i stort sätt vände för att åka en tur till Arild äta en sallad på en pizzeria någonstans i obygden och sen ägna en timme under en filt nere vid havet där vi kurade skymning  och pratade om livets viktigheter. Typ vilket jobb man ska ha om man vill ha mycket tid över till en häst och samtidigt råd att ha den och bo...

Gården var väldigt speciell, inte riktigt lika trevlig som första stället. jag tror inte att vi kommer åka tillbaka dit men det dör mer än väl för en övernattning. 


Sen åkte vi hem dagen efter. Det tog några timmar för vi stannade både vid Kullens fyr, Mölle och Hovs hallar på vägen. Sonen var väl mer sur över att det tog väldigt lång tid att komma hem och att han inte fick klättra på klipporna för sin något överbeskyddande mamma. Stackars barn, när det äntligen händer något kul så är det för farligt...

Det var inte helt fel att komma hem heller för då kan man njuta av minnen...








måndag 30 juli 2012

forts....

till Helsingborg igen. Vi hade lite bättre tur med vädret. Det blåste som bara den men regnet höll sig hyfsat borta hela dagen. Vi åt lunch på en kinakrog och då låg solen på så vi trodde vi var utomlands. Vi hade ett par intressanta diskussioner om stadens blomster arrangemang. Jag var säker på att de hade en stor mördarsnigel som symbol, dottern hävdade med bestämdhet att det var en val. En val? Varför skulle de ha en val liksom?  Om man räknar antalet valar och sen antalet mördarsniglar tycker jag att det är mest sannolikt att staden väljer det senaste som symbol och inte det förre. Inte ens genom att fråga förbipasserande lyckades vi enas. Först dagen efter kom Nattis fram till att det nog var ett sånt där konstverk som ändras beroende på vart man står och hur man ser...kanske har hon rätt.



Förövrigt är ju städer som de är. Gator, affärer, fik små parker och mer affärer. Efter en heldag i Helsingborg var jag något trött i benen och längtade till grönare jaktmarker. Vi stannade till vid Fredriksdal för att se om Flora Linnea var öppet, vilket det inte var. Det vallfärdade folk dit för att se nåt lustspel när parken stängde och vi frågade om det möjligen var billigare att komma in när de strax skulle stänga. Det var det inte men Dottern och Modern skulle bara kolla lite här och där och plötsligt hade vi plankat in utan att någon upptäckte oss. Vi ringde till Maken som sa att han gärna låg i gräset utanför om vi ville kolla runt nån timme. Det ville vi, gratis är som sagt väldigt gott...




Vi käkade lite på kvällen och satt och pratade en stund. Nattis ville gärna sitta en stund med fåren så det gjorde vi, en perfekt avslutning på dagen. Vi han faktiskt stanna still i Råå också på vägen och smala lite stenar, en mycket viktig aspekt på semestrandet. Jag avslutade kvällen med att sitta länge i köks trädgården med ett glas rödvin och fick sällskap, först av några ungtuppar och sen av Linda som hade stället. Just så ska man leva livet tänkte jag och började fundera på hur mycket det skulle kosta att köpa en liten liten hästgård en bit utanför stan?









söndag 29 juli 2012

fortsättning följer

Här kommer den då, fortsättningen. Kanske ska göra en kliffhanger idag för att skapa förväntan och iver att läsa vidare? Vi får se. Jag har ivarjefall väldigt trevligt hemma just nu, maken är i Mjölby med sin mamma så jag och Nattis har "girls week" (för sonen är naturligtvis hos flickvännen). Girl week betyder att vi kan äta vad vi vill utan att Maken tror att vi ska svälta ihjäl alternativt få hjärt och kärlsjukdommar av onyttig kost. Idag åt vi till exempel sill och potatis utan grönsaker! Living on the wild side liksom...dessutom har vi sett på komedier varje kväll förutom i går då vi såg spiderwick.

Har jag nämnt att jag lagt ut lite under semestern? Det är löst nu. Har köpt massa nya kläder i en större storlek. Fast jag har tagit tag i mig själv också och skällt lite. Hörru Annkin, säger jag. Ska du verkligen ligga där i solstolen och dricka vin igen? Så kom jag fram till att det ska jag ju inte! För om tre veckor kommer hästen hem och jag orkar ju inte ens böja mig ner längre för det är för jobbigt att komma upp igen. Så nu har jag promenerat varje dag och dessutom gjort lite Yoga en halvtimme på morgonen. Första dagen orkade jag knappt ner. Hörru vad stel du blivit det får du ju göra något åt, grälar jag lite och nu dag tre känns det lite lite bättre. Och så har jag ätit HÄLSOSAMT. bara massa grönsaker och fet fisk (och lite kakaodoppade mullbär, kakor och ostar...) Inbillar mig att mitt nya jag kommer vara betydligt friskare och gladare än mitt gamla. Jag ger det en vecka sen har jag nog tröttnat!

Semester är i varje fall väldigt bra för att återfå balansen. Så tillbaka till skåne.
Dag 2

Maken vaknar med Huvudvärk. Vi bestämmer att ta en lugn dag och åker till Sofiero. Solen skiner förutom under de 20 minuter vi sitter inne på restaurangen och fikar världens dyraste mackor. De har vett att ta betalt på såna där ställen. Jag har varit där ett par gånger tidigare i livet. En gång hade jag målarsaker med mig för då kom man in gratis. Jag gillar gratis.... Nu kostade det lite men barnen kom in gratis vilket var tur för det hade varit helt bort kastade pengar att lägga på Sonen... Dottern tycker i varje fall att blommor är fina. (jag tror att Sonen gillar det oxå han tog kort på sig själv och mmsade till Flickvännen...)

För egen del blir jag lycklig ända in i själen när jag ser en blomma och när min älskade Make vill följa med och titta på dem. Det är kärlek det!






Sen åkte vi hem och grillade på Aplagården och plockade några hallon till efterrätt. Sen sa vi att imorgon då åker vi till