Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 12 augusti 2011

sommarväder

Efter en veckas höst kom det lite sommar värme igen tack och lov! Och så lämpligt att vara ledig idag då...Dottern har varit i stallet hela vecka från 8-8 ungefär. Trött och sliten men vid gott mod kan man säga. Själv passade vi på att åka till IKEA för att köpa loftsäng så morgondagen ska ägnas åt att rensa ut u barnrummet och göra tonårsrum. Så himla tråkigt! Tänk om man hade varit en sån där som gillar att hålla på och planera och dekorera i huset!? det hade varit bra för då hade kanske huset varit i något sådär  bra skick...Fast jag har ju trevligt i min trädgård...lite för trevligt om man kikar på byxlinningen. Det kan man föresten inte för det hänger något över den för tillfället...känner inte riktigt igen vad det kan vara.

Så blir det när man ska träna på att göra sådant man inte brukar göra. Dricka vin varje dag och hänga i hammocken istället för att jobba i stallet. Första arbetsveckan skulle ju bli en vit "kom igång vecka" hade jag tänkt. Nu blev det en svart "DU SKA INTE TRO ATT SOMMAREN ÄR SLUT BARA FÖR ATT DU JOBBAR OCH REGNET ÖSER NER" vecka istället...vin varje dag utom fredag! (om man inte räknar limetto zincano)

Nu vankas fredagsfilm och chokladmuffins....det är tur att hösten kommer snart:)


torsdag 11 augusti 2011

Så har jag lekt kontor....

Första torsdagen som Digitalkompetensutvecklare på 25%. Jag ska försöka fundera ut vad det egentligen innebär, förhoppningsvis innan någon upptäcker att jag inte vet. Idag åt jag frukost vid 9 tiden och kl 10.00 satte jag igång datorn. Sen skulle jag bara skicka ett mail till alla vill gå min kurs. De är många över 30 stycken så det får bli två kurser. Vi har ett nytt Mailsystem i kommunen som ingen riktigt verkar ha koll på hur det funkar. Jag har absolut en känsla av att jag förväntas lära ut ett och annat om detta på kursen...Spännande. Inte bara för kursdeltagarna. Så var klockar 12 plötsligt och lunchen kastades i farten ner i magen för jag skulle till KONTORET.

Kontoret ligger i en barack vi kyrkoskolan. Det är några skrivbord i ett stort rum och där sitter kommunens samlade IT kompetens...inte hela förstås, tre och så jag...fast själva kompetensen kanske inte jag står för, inte den tekniska delen i varje fall. Det är grymt roligt att säga att man ska gå till kontoret:) Det är ju liksom inte att "jobba på riktigt". Så där sitter man då med sin laptopp och försöker se ut som om man hör dit. DÅ ringer Chefen och undrar om man är på jobbet...Njea jag sitter på kontoret, svarar man då...och så fnissar man. Och hoppas att Chefen inser det roliga i det hela (det är jag helt säker på att hon gör) och så föreslår HON att jag ska ha en liten dräkt också, nu när jag har kontor och så....(gillar absolut min Chef! Hon är himla rolig...)

Plötsligt hade hela arbetsdagen gått. Det är väldigt kul att träffa lite nytt folk, även om jag nog mest störde deras arbete idag tyvärr. Vi sågs faktiskt i London i Januari så det var kul att återträffas. Fast om det tar så lång tid att jobba på kontor så vete fåglarna hur man ska få gjort något.


Det var väldigt bra att jag hade lite sovmorgon för min goa kusin var här i går. Vi åt kantareller som min moster plockat och fyllde på med lite jag hittade i går. Och så plockade jag några rödbetor som jag serverade med timjan, honung och fetaost. Naturligtvis fick hon även gurk och tomatsallad från trädgården och till detta en hel del rödvin. Tiden gick så fort så plötsligt skulle hon hem, vi som precis börjat...Inte nog med att hon är min kusin och släkting. Hon är också en riktigt fantastiskt trevlig och underbar människa! Jag önskar att vi tagit vara på varandra lite bättre i yngre dar...att man ska hinna fylla 40 innan man inser vilka människor som är viktiga att vara med. Men å andra sidan så kändes det som om jag plötsligt fått en bonusvän för livet, en riktigt god sådan. Det är det ju bara att tacka för...

tisdag 9 augusti 2011

då är det igång då.

Vardagen, den är här...upp tidigt efter en natts urusel sömn. Ryggen verkar inte alls gilla att jag jobbade igår, inte hjärnan heller. Fast det var lite lättare på jobbet idag, delvis på grund av att jag fick gå hem så tidigt. Jag lyckades lösa ut larmet när jag kom hem eftersom jag inte kunde komma ihåg hur man stänger av det manuellt, vad var det nu för siffror? Den adrenalin kicken höll mig vaken ett par timmar extra. Jag tog en liten skogspromenad och hittade några kantareller och massor av insekter som fortfarande kryper runt i hårbotten. Det var riktigt vackert väder när jag gick och det lyckades locka fram total lycka ett per ögonblick där mellan mossa och trädstammar( vi har en alldeles förfärligt vacker skog bakom huset som är alldeles folktom) Fast det började självfallet regna på mig, samtidigt som solen lyste 20 meter bort, förklara det om ni kan.

Dottern gick upp klockan 7 i morse och tog bussen till stallet. Idag har hon släppt ut hästar mockat och rensat ogräs alldeles gratis. Klockan sju fick jag hämta henne men inte förrän hon fått ta in ponnysarna. Själv hjälpte jag till med ridskolehästarna för att ha något att göra medan jag väntade. Jag hoppas det är danande för kropp och själ att jobba gratis. Hon hoppas förstås att få rida lite gratis i slutet av veckan...tänk om hon kunde lägga hälften av det engagemanget på att hålla ordning på sig själv och sina saker.

måndag 8 augusti 2011

första dagen.

Jag behöver semester! Jag är helt slut efter en liten arbetsdag med 7 barn! Hur ska det gå när det är full grupp igen? Det var trots allt inte så farligt att gå upp och kändes helt ok att vara tillbaka på jobbet. Riktigt roligt till och med, men man har ju verkligen inte koll på någonting. Och när klockan var halv fyra och det var dags att åka hem var det så skönt att få lite sol i trädgården. Jag skördade lite gurka igen...vad ska jag göra med all gurka? vad kan man göra med gurka mer än att äta den? Finns det någon där ute som kan ge tips så tveka inte att göra en liten kommentar, jag börja bli desperat! Det behöver skördas nästan varje dag dessutom...

Man ska inte klaga jag vet. Man ska inte klaga på någonting faktiskt när man tänker efter så är ju livet fantastiskt bra. Bortsett från att ingenting blir så där perfekt som man drömmer om. Jag önskar mig absolut mer energi, tid och muskler för att hinna få till det sista i trädgården innan hösten, fast nu, den 8:e augusti känns det som om hösten redan är här och att det endast är svampplockning och lövräfsning kvar. Då känner jag för att klaga lite, men bara ytterst lite...Vad ska jag göra med gurkan?

söndag 7 augusti 2011

Vilat klart...

Eller helt klart inte! Inte alls, på något sätt. Totalt outvilad. Jag ansöker härmed om uppskov... Det ända glädjande med att semestern är slut är möjligen att det behövs ett ordentligt uppsving i konditionen. Man har ju onekligen utvecklat en trivselkropp på 4 veckor. Kroppen trivs utmärkt tror jag, för den protesterar inte alls, ligger mest still och pöser om jag ska vara riktigt ärlig...

Och semesterns sista dag bjöd på hällregn. Så garderob och sovrum ser betydligt mycket finare ut idag. Jag har alltså gjort allt det jag hoppades på att hinna under semestern. Sovit, ätit, druckit massor av  vin i trädgården inkl bubbel, ridit, badat bubbelpool och sorterat husets svarta hål. Dessutom är trädgården i ordning och sommaren är inte ens slut. Möjligen har jag inte gjort någon sylt. Det är synd. Jag får plocka massor av svamp för att kompensera detta.

Två veckor kvar innan häst året drar igång med ridkurs på Råda och Nya ponnyn Fabbe. Idag har vi betalt sista avgiften och beställt hemtransport till fredagen den 19.e. Vi längtar mer än lovligt. Då är semestern slut på riktigt för de närmsta veckorna måste tillvänjningen av arbete gå långsamt. Sena kvällar, mycket vin...det är ju sommar än menar jag.