Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 12 januari 2013

kall

Jättekallt idag. Bara så alla vet... Var i stallet klockan ett för att salta men då verkade det som om alla tyckte det var bättre att vänta tills det verkligen behövdes och idag verkade det som om det skulle gå att rida utan att salta. '

Johan sladdade och jag satt och pratade med Karin länge. Förhoppningsvis kommer det en liten islänning om några veckor och jag får lite vuxen sällskap i stallet. Sen kom Amy och vi fikade och pratade häst en stund innan vi provade sadeln. Hon tyckte den låg bra så vi gick upp i paddocken. Den kändes alldeles för hård att rida i tyvärr men skritt och trav gick jättebra. Fabian var lite ovillig idag. Antagligen är inte kombinationen kyla, mörker och vilda djur i skogen bästa kombinationen när man ska ställa lite krav. Trodde faktiskt att jag skulle bli avkastad idag men han nöjde sig med att vara spänd och kasta med huvudet hela tiden. Det är inte lätt att sitta rätt i sadeln mina ben spretade åt fel håll men jag tror det hade med att jag blir lite spänd när han blir spänd.

Jag är nöjd med att sadeln funkar och i morgon ska jag bara hitta rätt sits...i ljuset, på dagen...utan vilddjur...

fredag 11 januari 2013

Snöskott-ryggskott?

Det är underbart att jobba på fredagar! Lugnare än på hela veckan och av någon konstig anledning är det som om alla små problem bara är så små och oviktiga på en fredag. Under arbetsdagen har jag tittar ut och varit ute och konstaterat att det snöar. Och så kommer tanken om paddocken som ett brev på posten. Kommer det att fungera med salt? Eller är det bara pengar i sjön?

Direkt efter jobbet åkte jag till Jula och köpte en billig snöskyffel och sen direkt till stallet. Det var lite halt i backen och eftersom jag körde karls bil höll jag på att köra ner i diket på vägen! Sen skottade jag....

Meter efter meter....20x20 meter totalt vilket borde bli 400 kvm? I minus 4...lätt snöfall. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och....ja ni förstår. En timme och femton minuter fram och tillbaka fram och tillbaka... Tack och lov nysnö, pudersnö, lätt som fjädrar första vändan. Efter vända nummer "har glömt" inte så fäjderlätt. Svetten rinner, man får öppna jackan, men då drar det i nacken så man får ta på luvan och öppna byxbenen. Jag svettas mycket sällan, vilket tyvärr kanske säger mer om hur mycket energi jag lägger i ett träningspass än mina svettkörtlar, men idag var jag blöt! Har någon funderat på varför det heter snöskottning? Det borde heta ryggskottning!

Åkte snabbt ner till Kåhögs för att köpa stigbyglar men de enda hon hade inne kostade typ 1000 Kr så jag kom sär ifrån 30 minuter senare med mineraler och ett gott humör.

torsdag 10 januari 2013

Muskler?

Ibland tror jag att jag har muskler. Jag känner dem tex i ryggen rätt som det är. Hårda, stela saker...Just nu tex känner jag att jag har en muskel på baksidan av axeln och höger triceps. Det var stalldag alltså. Jag var på kontoret idag och förberedde kursen nästa vecka. Jag borde ha haft mycket mer tid till att förbereda mig men det blir så ibland. Som tur var har jag faktiskt jobbat lite i julhelgen så det går nog ganska bra ändå. Fördelen med att börja 8 på morgonen ibland är att jag får gå hem tidigt. Nackdelen är att jag då kommer så tidigt till stallet att jag hinner göra färdigt det mesta tills dottern kommer. Så hon behöver inte göra så mycket= träningsvärk i de där musklerna...

Det hade fryst på och jag har tänkt hela dagen på hur vida det skulle ha fungerat med saltningen eller inte. Först såg det ut som om det inte funkat men efter att Nattis ridit en stund visade det sig att den saltade delen av paddocken både gick att trava och galoppera i. Fabian gick dessutom kanon fint för henne idag. Det kan bero på dressyrsadeln för hon sitter plötsligt så mycket bättre och Fabian gick i riktigt bra form stora delar av passet vilket jag tolkar som om sadeln är världens bästa köp!

Så i helgen lägger vi på lite mer salt för att hålla den ridbar. Vi håller tummarna:)

onsdag 9 januari 2013

wiii

Pratade med min goa syster på skype innan stallet och längtar så efter att träffas igen Det känns som om det inte är så länge kvar tills mars. Ser verkligen fram emot att få en familjesammankomst under så roliga förhållanden som ett bröllop. Det hade varit ännu roligare om Maken var med men det blir både för dyrt och svårt att lämna barnen hemma. Fast jag ska nog kunna roa mig själv med min familj  i Macclesfield

Jag hämtade min sadel efter jobbet. Otroligt smidigt sätt att skicka paket på, men man fick ju åka lite för att hämta. Det var inga problem med med trafiken av nån mysko anledning...kanske trängselskatten också påverkar trängseln trots allt? 



Fabian hade nog på känn att det var något speciellt för han hade rullat sig så otroligt mycket i leran och sen stått ute i regnet hela dagen...Jag fick tvätta ryggen och magen med svamp och hink innan jag tog in. Jag fick vänta länge innan det gick att prova sadeln så det var lite tålamodsprövande...Den såg fin ut tyckte jag. Lätt i vikten och utan skador. Ett par hål på stropparna var slitna det var allt. Sen la jag på den och den la sig som en handske. Som om den bara var gjord för just Fabians rygg. Kanske att den skulle kunna ha varit liiite högre bak men det rör sig om kanske 3 mm. Nattis fick äran att rida i den först och det ser ut so om den låg bra på honom i rörelse också men han gick i lite korsgalopp i början men det behöver ju inte ha med sadeln att göra. På Lördag kommer Amy och hon kan säkert se om jag har rätt. Jag satt upp och red i fem minuter bara och det var väl inte den bästa dagen. Regnigt, mörkt lite spänd häst som hoppade åt sidan flera gånger och vem glömde skyddsvästen? haha:) Fast jag körde inte så hårt och på de fem minuterna suckade han djupt och verkade avslappnad i sadeln, vilket är ett gott tecken!

Så för 1600 har jag antingen gjort ett kap eller inte...

tisdag 8 januari 2013

Spännande

Jag har precis betalt min sadel som kommer med bussfrakt till kruthusgatan i morgon...hoppas den passar nu! Tjejen jag köpte av betalade frakten 450 kr och drog av 200 kr för att stropparna inte var så fina som hon mindes dem...de kan inte vara värre än min nuvarande sadel som trots allt är en ganska bekväm "rida ut i skogen sadel." Nu gäller det bara att få hjälp med provningen. Jag är lite orolig för att jag inte själv ska se om den ligger bra. Har bara varit med på två riktiga sadelutprovningar och det är en hel vetenskap. Hjälp nu ska jag själv ta ansvar....nej jag får be Amy om hjälp hon kan det mesta lite grann i varjefall...

Jag, eller mamma får jag väl säga, har dessutom bokat resa till Manchester i mars när kusin Peter ska gifta sig med Lindsey. Vi fick bra pris på både biljett och hotell men det kostar varje fall en hel del så nu får jag diska massor och laga mat så maken vill betala lite på resan tänker jag😛

Jag har ju nämligen också tänkt att jag ska resa till Shanghai i höst nån gång så jag behöver verkligen spara pengar inte spendera på det här sättet. Hoppas nu att sadeln är ett bra köp i varje fall så jag Inter behöver få ångest över det!

(Amy skicka precis ett Sms hon kommer på lördag)

Snart är det nog dags att städa bort julen. Idag lagade jag tortellini med gräddstuvad grönklädd, apropå att städ bort resterna i kylskåpet....bara tre burkar sill kvar som måste ätas inom en vecka. Kanske sill och potatis till middag en dag ? Julgodiset är nästan bortstädat men det ligger en pepparkaksdeg och skrotar på översta hyllan....undrar om man ska baka pepparkakor i helgen? Och sen städa bort granen efter?
Eller städa bort granen och sen äta upp degen?



söndag 6 januari 2013

söndag

Vilodag? Måste hedras...Sov alltså till tio (?!) och maken var ur sängen före mig (?!!) och serverade kaffe och scrambled eggs...Vi åkte till Bäckebol för att handla mat och jag skulle se om jag kunde få tag på underställströja i merino ull till mina underställsbyxor jag köpte innan jul. Trodde då det var ett sett men det var det inte. Och inte fanns de kvar i min storlek så det blir till att avvakta, jag betalar inte 400 kr för en tröja att ha under när jag rider, så det så.

Jag hittade däremot miniskidor i plast som jag frågade efter sist jag var där. Fanns på två olika ställen i butiken till två olika priser. Fick naturligtvis köpa de till lägsta priset efter att ha påpekat detta. Jag har nu en tolksele och ett par miniskidor så om det skulle komma snö så behöver jag inte gråta. Kommer det ingen snö behöver jag inte heller gråta för då kan jag köra transport. Så ordnar man win/win-situation för sig själv för 89 kronor!

Sen skulle vi handla mat. Först gick det bra. Men redan efter konservavdelningen kände jag hur motivationen började dala. Inte ens torkad frukt kunde höja gnistan. Vid mjölken hade jag tappat intresset helt och gick och ställde mig i charken och tittade på kött och ost. Sen var det bara att sno en barnbanan (varsågod alla barn ta en banan medan de vuxna handlar) och sitta på bänken medan maken kollade allt av intresse. Jag har en failsafe knapp tror jag... Det blir så många intryck i mataffärer och efter en stund stänger jag av och stirrar tomt framför mig, antagligen för att inte bli överhettad...

Nu då måste jag lägga mig på soffan en stund och tycka synd om mig själv som var tvungen att följa med till mataffären. sen ska jag laga lite mat som antagligen följde med hem i påsen. Undrar vad vi köpte?