Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 10 november 2012

Tid?

En dag ska jag läsa Bodil Jönsson...kanske att det kan komma en tanke som får mig att förstå. Faktiskt jag ska gå och beställa boken 10 tankar om dig direkt, vänta lite...så nu var det gjort. Två böcker blev det Tio tankar om tid och uppföljaren tio år senare...Jag älskar internet!




Den här veckan har jag haft väldigt lite tid och samtidigt så räcker den precis till varje dag. Det är underligt... Piccolina är absolut på bättringsvägen och jag har haft förmånen att få rida henne två dagar här under hennes igång sättning. Liten liten ponny är det och jag känner mig som ett hus! Men både skritten och traven är trevlig så då sitter jag helt ok trots storleken. Fördelen för mig är att jag får prova på nån annan häst än min egen och att det blir lite extra ridtid. Nackdelen är det där med tid. Jag tror att Kajsa gärna ville att jag skulle rida igen men nu hinner jag inte på ett par dagar...

I morgon ska vi till Gfrk på Pay and Jump. Idag har vi alltså både ridit och badat häst. Oj vad det behövdes. Nu har han också fått ett fint täcke att ha på sig så han håller sig ren tills i morgon. Fast vi får nog åka upp och tvätta lite i morgon bitti också.

Direkt efter stallet var det hem och snabbduscha innan vi åkte för att handla mat. Det gick ju bättre idag än sist. Jag fick matvagnen full. Nu har jag handlat mat för 3300 kronor. Det har räckt till tre personer i fyra veckor. Lite basvaror hade vi ju hemma men jag tror att man kan säga att vi gjort av med ca 1000 kronor i veckan. Nu undrar jag om det är normalt? Kostar mat så mycket eller har jag köpt fel saker? Hur mycket gör ni andra av med i månaden på mat? Inte underligt att pengarna tar slut i vart fall, det underliga är att det kostar mig ungefär lika mycket att hålla ponny som att handla mat...prioriteringar kallas det visst;)

Nu ska jag njuta av kvällen med de där goda svindyra ostarna jag visst köpte och ta mig ett glas rödvin till lördags filmen Det förtjänar jag verkligen efter allt arbete i stallet den här veckan!

onsdag 7 november 2012

blöt kall trött...

Det går faktiskt över förväntan att ta sig upp på tidiga dagen när klockan ringer 5:05. Jag är ganska trött när dagen är slut men då har jag ofta hunnit en hel del. Idag längtade jag verkligen efter ett gott ridpass hela dagen. PÅ gården lekte barnen och solen lyste sådär vintervackert som den gör ibland. Nästan otroligt vackert. Sen åkte jag hem bytte om tog en banan och åkte till stallet. Fabian blev snabbt borstad och klar för ridning. Jag tog till och med av mig ytterjackan och red i fleece. Och så klart började det regna...Först lite smått men allteftersom ridpasset fortskred blev dropparna större. Och större...

Fabian var inte så genomsläpplig till en början men i slutet av passet gick han riktigt trevligt. Massor av frustningar också så han var väldigt avslappnad-och lösgjord i slutet. Det var kul men Piccolina mådde lite krassligt igen så Kajsa ledde henne medan jag red. Hon försökte lägga sig ett par gånger så vi ringde ut veterinären igen. Kajsa var ledsen så klart så när jag ridit färdigt bad jag henne ta hand om Fabian så fortsatte jag att leda runt i ytterligare 40 minuter i regnet så idag har jag fått mer än min beskärda del av frisk och fuktig luft. (minns en sådan situation med Hästen Musse för några år sedan tack och lov inte lika illa med den här pållen!)

Veterinären både kollade där bak och sondade idag så jag fick rycka in som ställföreträdande ponnymorsa och hålla i igen. Piccolina är lite spruträdd så man får hålla i rätt hårt...

Förhoppningsvis blir hon snabbt återställd men hon behöver nog röra på sig ganska mycket ett par dagar. När jag väl kom hem var jag blöt och kall ända in i märgen. Nattis fixade fram lite soppa och la in bake-off bröd så efter en dusch och lite varm mat kändes det bättre. Men jag är grymt trött!

Skönt att inte behöva gå en gång i timmen med henne hela kvällen som stackars Kajsa får göra. de tär inte lätt att vara djurmänniska alla gånger:(

söndag 4 november 2012

söndagsstädning

Det är inte helt dumt att ha rutiner märker jag. Fast barnens entusiasm har onekligen börjat lägga sig. Jag får erkänna att min också har lagt sig lite.

Igår hade vi världens skönaste dag. Mamma följde med till stallet och åkte med till PRK för att ta en promenad i regnet. Hon var väl inte helt nöjd med vädret och i ärlighetens namn kände jag väll också ett lätt motstånd. Fast om jag får välja på att promenera med trevligt sällskap i regnet i en och en halv timme och att stå i en regnig paddock i en timme väljer jag det senare om inte annat för att man känner sig så nyttig:)
Fabian var också glad att han fick galoppera, så glad att han var tvungen att bocka lite...
Mamma bjöd sen på middag på NewYork i Lerum som avslutning på en perfekt tur.

På väg hem skulle vi handla mat men när vi stod i affären ringde Kajsa från stallet och sa att hennes ponny var dålig så vi skyndade därifrån med de t som låg i vagnen och åkte till stallet igen. Gaskolik var det troligen så vi blev kvar där och hjälpte till när veterinären fixade.

Tur vi hade ätit middag för väl hemma hade vi inte mycket mat i kassen. Det blev filmkväll och alldeles för mycket räkor och mörk choklad.

Idag var vi i stallet och Nattis tränade hoppning inför clear rounden på Gfrk nästa helg. Det gick riktigt bra även om det blev ett litet bocksprång idag med. Nattis tycker plötsligt att det går så långsamt hela tiden. (det gör det...faktiskt även om det går fortare nu än för ett par veckor sedan) Duktig ponny som kom över 70 cm idag... eller om man mäter från bommen så blir det nästan 80...Undrar hur man mäter...?

Så nu är det alltså dags i att ta tag i dagens arbete. Pannan funkar inte, vi måste handla pellets, städa, vika tvätt och laga middag...kanske handla lite mer mat också? Fy vad trist....