Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 5 juli 2013

Lundsbrunn

Vi firade vår 20-åriga bröllopsdag med en avslappnad spa övernattning på Lundsbrunn. Stället var helt ok även om det märktes att konferensnäringen inte har det fett just nu. Vi var nästan helt ensamma, utöver några pensionärspar och några udda fåglar till. Till vår förtjusning fanns det inte mindre än 2 öppna loppisar som fick ett besök innan vi hoppade i spabassängen. Fyndade fina salladsbestick och fyra rabarbertallrikar som matchar de vi har hemma. Och två champagneglas så vi kunde skåla fint innan maten...

Spa avdelningen var fin men tom på folk och personalen var trevlig men höll kanske inte hela vägen...tex saknades vatten i karafferna vid flera tillfällen. Maten var däremot fantastisk hela vägen. Och omgivningarna var väldigt fina att promenera runt i.

Maken blev jätte glad för bröllopspresenten. Jag fick en tatuering! Nu ska jag bara bestämma vad och var den ska sitta. Och samla mod så jag vågar. Vill minnas att det gör himla ont men det är klart det har ju gått 18 år sedan jag tatuerade mig sist...kanske man har förändrats? Hoppas det...Jag har några tankar på vad det skulle kunna vara och ska berätta de historierna lite längre fram...

Skål på 20:e bröllopsdagen!

Vi spaade två dagar och fick en skön massage innan vi åkte hem. Jag satt en halvtimme i en vågstol. Det är lika knäppt som det låter. Man sätter sig i en stol som vaggar i vågrörelser. Samtidigt spelar stolen newage musik med typ valsång rakt in i kroppen, man känner till och med ljudvågorna på olika kroppsdelar. Efter en halvtimme är man så avslappnad att man nästan är lite stenad. Doping på hög nivå! Undrar om det var så lämpligt att köra bil direkt efter?

Väl hemma bytte jag snabbt om och åkte tåget med Lovisa in till stan. Vi var på Kungstorget och åt svindyr husmanskost och drack massor av svindyrt men gott vin. Maten var förstaklassig och var kanske väl värt pengarna. Sällskapet var det ingen fråga om, den var mer än förstaklassig! Alla sju tjejerna för första gången på flera år! Gud vad roligt att träffa alla.

Det var ett perfekt sätt att starta semestern på. Idag la jag manken till och tog först en långpromenad och sen tränade jag yoga. Åt jordgubbar till lunch och räk/qinoasallad med stekt torsk till middag. Väldigt hälsosamt faktiskt så de föregående dagarnas frossa är utjämnad! Så det så...





onsdag 3 juli 2013

20 år

Helt knäppt. Hur kan vi ha varit gifta så länge? Vi är ju inte ens så gamla att det borde vara möjligt. Eller så är det hjärnan som inte riktigt hänger med i utvecklingen. Dagen till ära har jag målat naglarna. Nu väntar jag på att lilla maken ska komma hem så vi kan dra iväg till Lundsbrunn på spa. Hoppas det är trevligt. Jag rakade benen häromdagen men nu är de stubbiga igen...funderar på om det är överkurs att göra om det innan vi åker. Tänker att håriga ben kanske matchar blåmärken på armbågar och smalbenen? 

Kanske att det inte är prioritet trots allt. Vädret är fint idag och det verkar som om det ska hålla hela kvällen...

Väskan är packad med choklad, bubbel och en finfin bröllopspresent till maken. Tänk vad ung han var när vi träffades! Och söt...fast det är sant som de säger, att män faktiskt åldras bättre än kvinnor för jag tycker nog att han är finare idag på alla sätt, min grälsjuka fantastiskt omtänksamma och vackra lilla make. Puss på dig på 20 årsdagen!


tisdag 2 juli 2013

Nu är det semester!

Firade semester med ett glas rödvin tacomiddag och en tårtbit till en tvseriebox. Bara första avsnittet men ändå, sherlock. Verkar väldigt bra start på sommarserietittandet. Vad är svensk sommar utan brittiska mord? Regnig och trist... Med mord, och gärna brittiska, känns svensk sommar lite mindre kall och ruggig på något sätt, kanske för att alternativet död och regnblöt är värre än levande och regnblöt?

Så lämnade jag till baka mitt stängningskort. Det kändes mindre ledsamt än jag trott. Det var mer ledsamt att säga hej då till kollegor. Jag lyckades med att avhålla mig från tårar. Vet inte varför det är så svårt att bara släppa lös dem? Lite klumpigt i halsen dock men jag inbillar mig att jag kommer få umgås med alla mina gamla kollegor och bli bjuden på jobbfesterna framöver. Kanske till och med en och annan kan tänka sig att gå och fika eller ta en öl nån gång. Kära gamla Kullegården vad mycket som har hänt inom de väggarna! 

Lite Goa barnkramar och så packa ner i sista väskan. Nu är det dags att spana framåt mot nya äventyr. Tre dagar kvar och jag har ingen aning om vilken avdelning jag ska jobba eller hur mitt schema ser ut. Det härliga är att jag just nu tänker att det räcker med att jag vet när jag förväntas dyka upp på måndagen i vecka 32. Det känns som om det kommer bli jättebra hur det än blir, roligt med nya kollegor och roligt att få komma ny in.

Nu ska jag bara njuta av att sitta uppe sent. Kanske köra ett kort yoga pass och dricka te på altanen innan jag kryper i säng.

måndag 1 juli 2013

Nu skälver det till

Sista skälvande andetaget är här. Imorgon gör jag min sista dag på jobbet. Det känns inte ens verkligt...skönt att få bli ledig lite. Jag laddar med massor av motion och brun utan sol. Den där fina bikinin jag köpte...provade den igår. Hahaha! Att man aldrig lär sig. Nåväl den täcker i varje fall allt hår som skulle kunna sticka ut. Fast den är så tight att man typ ser håret igenom...sådär ännu ett intressant fakta om kvinnokroppen. Tur att man ser frisk och hälsosam ut och att man orkar röra sig. 

Tog en fantastiskt härlig promenad med Lindsey runt Härlanda tjärn efter jobbet. Inte i jättesnabbt tempo för vi verkar ha en del att prata om och då är det svårt att "power walka" himla go tjej min kusin har gift sig med måsta jag säga. Gillade henne skarpt första gången jag träffade henne och efter dess har jag bara gillar henne mer och mer. Det är härligt! Som att få en ny kusin eller kanske kompis i livet. Det kan man ju behöva lite till mans skulle jag tro.

Efter promenaden hämtade jag upp Nattis och Thea med familj. Vi gjorde en hästshopping tur för att köpa lite grundutrustning till Theas hyrponny Felix. Själv köpte jag ett westernträns och ett stångbett eller betesbett som det hette. Det var det jag tittade efter. Hittade ett fint ylletäcke på rea som jag inte kunde motstå. Nu ska jag bar försöka sälja av lite saker jag inte behöver och se om man kan få tillbaka lite pengar och göra plats i skåpet...


Väl hemma städade jag ut mitt stallskåp och kände mig grymt duktig. Tänk både klädgarderoben och stallskåpet städat innan semestern börjat.  Otippat...

                                  Före

                                     Efter

söndag 30 juni 2013

Sista ansträngningen nu då...

Två dagar kvar på jobbet. Det känns så skönt att få lite ledigt och samtidigt väldigt vemodigt. Kommer kännas tungt att gå hem på tisdag och lämna nyckelkortet. Tur att man har ett par veckor på sig att ladda om och ställa in sig på allt nytt. 

Det blev en väldigt trevlig helg åtminstone. Lördag morgon åt jag frukost innan det blev ett yogapass på altanen. En halvtimme räcker för att jag ska känna mig nyttig och faktiskt lite smidigare. Önskar att ryggmusklerna ville bli lite starkare bara för det behövs. Sen kunde ju kanske magmusklerna må gott av att arbeta varje dag, framför allt när jag har en stor bit brie i kylskåpet som smakar gott både till frukost och mellanmål.

Lovisa kom hit och hälsade på några timmar. Det var så himla trevligt att bara sitta avspänt och snacka på altansoffan. Det är det bästa med min kompis Lovisa. Eller en av väldigt många bra saker. Hur länge sen det än är vi sågs så känner jag alltid att det var alldeles nyss vi pratade. Och hur långt det än är mellan Göteborg och Shanghai är det som om hon alltid är alldeles nära. Så är det med riktig bra vänner och jag är så väldigt glad och tacksam för att just hon är min...

Jag han precis hoppa i en dusch och åka och hämta först kusinhustru Lindsey, sen syster för ett övernattnings party hos yngsta kusin Sara och så klart var äldsta kusin Maria med. Vilken kväll det blev! Massor av mat och vin och såna där samtal man har med människor som genuint betyder något för varandra. Det är absolut en ny tradition som vi kommer hålla! 
       

Kom hem ganska tidigt och satt och slappa ett tag innan jag tog tag i det där klänningsshoppandet. Vad jag hatar att köpa kläder. Så vem bättre att ta med som smakråd än min likasinnade dotter? Jag provade kläder hon tittade på. Jag hatade provrumsbelysningen på de flesta ställen, hon satt och fantiserade om vilken glass hon skulle få för besväret. Där E en klänning mamma ta den...eller den...eller den...spelar det någon roll hur den ser ut? Perfekt smakråd va?! 

Hittade en fantastisk klänning på tintino för "bara" 1900kr. Den köpte jag så klart inte, jag hoppas att  köpa en sadel för det priset. Sen hittade vi en snygg från desigual för bara 1150kr "oj så billigt" så den köpte jag inte heller...det slutade med att dottern tog fram en klänning  H&M för 99kr!  Passade perfekt! Lite bohemisk med afrikanska mönster och superkort så klart...och urringad. Så det blev till att köpa nya orangea matchande underkläder för hela 150kr också. (Känns som om jag gjort den färgkombon förr med inte alltför lyckat resultat...) Visserligen tror jag att kläderna skulle sitta bäst på en 16 åring, solbränd, men eftersom provrumsbelysningen var perfekt på H&M så såg jag ut som 16. (Vill verkligen inte tänka på hur den hade sett ut i provrummet på MQ men eftersom min man aldrig kommer se mig i ett provrum spelar det ju ingen roll? Eller?)

Provrumsupplevelsen fick mig att skynda hem och köra 45 min yoga och avsluta med lite hantlar. Herregud vad man får jobba för det efter 40!