Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 29 augusti 2012

halva veckan

Nu förstår jag varför onsdag är nån sorts halva veckan punkt för alla som jobbar femdagars vecka. Dagens I-landsproblem som det så käckt heter...tänk att man har ett jobb att gå till fem dar i veckan och faktiskt både tjänar lite pengar på det och dessutom gilla det. vojnevojne...

Fast idag jobbade jag bara till tolv. Eftersom jag ska klämma in 85% arbete på fem dagar blir det flera kortare dagar i stället för en ledig dag. Jag började halv sju i morse för första gången i mitt yrkesliv. Jag har alltid jobbat på stängande avdelning och brukar älska den där sista timmen när man varvar ner med de sista barnen och myser. Nu började jag med en kopp kaffe och ett barn i 30 minuter innan det började komma fler barn och personal. Riktigt avslappnat. Vi ritade sagor på ipad och små pratade. Mysigt faktiskt.

Jag var med Sonen hos en läkare för medicinutskrivning och hon var väldigt sympatisk. Jag kunde tänkt mig att få stanna där och prata om alla mina problem ett tag...Hon pratade om sömn- och insommnings problem med Sonen. Intresssant. Hon berättade att de sömnsvårigheter som både jag och uppenbarligen Sonen med har, kan bero på en hormonell brist. Kroppen utsöndrar inte melanin? i tillräckligt stor utsträckning så man somnar inte när det blir mörkt. Det förklarar att jag inte i så stor utsträckning som andra blir vinter trött av mörkret. En god sak. Det betyder också att jag inte nödvändigtvis lider av psykiska problem och stress som jag inbillat mig. Fast jag somnar inte ens på semestern när jag är helt avslappnad så jag är inte förvånad.
Sen berättar hon att man hittat ett nytt insomningspreparat som är helt utan biverkningar och som inte är beroendeframkallande. Det bygger helt på kroppens eget trötthetshormon. Tyvärr är det svårt att hitta en läkare som skriver ut det till människor under 65.

Kan någon förklara det? Först ska man alltså genomlida ett helt yrkesliv i konstant trötthet för att sen gå i pension och få möjlighet att sova??? Vem behöver sova om man inte måste gå upp till jobbet? I varje fall sa hon att det är helt receptfritt i USA. ( blink blink... Skickar namnet på produkten via mailen syrran)

Hästlek i Öjersjö
Jag åkte direkt till stallet och njöt i sensommarvärmen. Det gjorde inte hästarna för de blev överfallna av nån märklig stekelsort som svärmade i hagen och drev dem till vansinne. När jag tömkörde blev Fabian till och från alldeles nipprig Det var flera stycken stora som jättehumlor men med en lång svart snabelliknande gadd som de killade/stack honnom med. Jag hade tänkt att rida barbacka en stund men det finns vissa saker man bara ska låta bli. Jag var i varje fall ganska nöjd med första tömkörningen. Vi gick slalom mellan koner, gick på raka och böjda spår och tränade galoppfattningar. Det blev bara 40 minuter för han var så stressad av djuren så jag ville inte riskera att utsätta oss för skaderisker.

tisdag 28 augusti 2012

dödstrött

Hur trött kan man bli egentligen? Dagarna på jobbet går så fort att man inte hinner tänka eller knappt ta rast. Inskolningarna är snart klara, nästan inga tårar alls trots att det är många nya små barn i gruppen. Det känns skönt. Vi har så stora ambitioner bara så det är svårt att vara nöjd för saker tar alltid lite längre tid än man önskar. Vi vill tex göra att ITrum med nymålade väggar  och anpassade möbler men vi måste vänta på att vår budget blir klar...svårt att vara tålmodig ibland.

När jag kommer hem är jag så otroligt trött på att vara trevlig så jag bara måste gräla lite på Barnen och Maken. Fast maken står just nu i köket och lagar mat så jag har verkligen inget att klaga på...

Tisdagar ska annars vara min hänga hemma med familjen dag. Alla andra dagar i veckan jobbar jag antingen sent eller åker direkt till stallet. Idag är jag inte i stallet och det känns nästan som om jag har lite abstinens. Behöver verkligen mocka lite skit för att rensa hjärnan.

Jag är lite oroligt för att jag ska glömma bort något viktigt. Datum för bokade saker är fler än jag riktigt minns. Om jag gör en liten lista här så kanske jag klarar av att hålla allt i minnet.

 Onsdag
älskar den här färgen på krasse
1.glöm inte ha telefonen på, verkstaden ska ringa
2 glöm inte åka till doktorn med sonen
3 åk till stallet och rid
4 ring banken

torsdag
1 hämta transporten på rasten
2 rid lektion kl 16.00
3 föräldramöte på Dotterns skola 18.30 ( undrar om man luktar häst efter lektionen?) (eller svett????)

fredag
1 jobba
2 drick vin

sådär nu har jag koll....


måndag 27 augusti 2012

Ny vecka

Strålande sol! Vilken fantastisk morgon. Vaknade tidigt av att Nattis väckarklocka ilsket ringde då hon glömt stänga av den. Därefter ägnade jag en timme åt att drömma något märkligt som jag inte kom i håg efteråt. Säkert inget viktigt. Jag åt frukost i lugn och ro och planerade hur jag skulle få till alla saker jag behövde få gjort innan jobbet idag.


Stallet först och det var en härlig syn att komma till hagen. Eftersom hästarna går ute dygnet runt än så länge hittade jag brunvallackarna sovandes i en hög och Fabian vakade så fint över dem. Med tanke på hur smutsig han är tror jag att han fått sova tidigare under natten...

Jag hade lite brottom idag så det blev en väldigt kort avborstning innan jag red vidare på gårdagens övningar. Ca 50 minuter men ganska mycket trav. Mina magmuskler proteterar å det bestämdaste över hur jag behandlar dem. De vill ha semester igen och ligga och pösa i vilostolen. Det blir det inget med! Istället pressas de lite till och lite till... De sista 10 minutrarna gick FAbian i fin låg form  med avslappnad bjudning och höjd rygg...Fina vännen vad jag önskar att vi kunde börja våra ridpass i den formen.


Hade jag haft tid hade det blivit ett kalas pass men jag skulle ju lämna in transporten så det var bara att kasta ut hästen i hagen och rusa. Upptäckte inte förän jag lämnade stallet med transporten bakom att jag höll på att få soppatorsk. Som tur var han jag till macken och sen vidare till Wida bil i Tagne.  Jag hade vissa farhågor om den resan. Men så tänkte jag att jag nog kan köra in transporten på deras tomt och lämna den utan att behöva göra bort mig med backningen. Men needå. Parkera på andra sidan vägen mellan bilarna... Naturligtvis var man tvungen att blockera hela genomfartsleden under tiden Kö på båda sidor och massa folk som glor....Den kom på

plats ganska snabbt så jag behövde inte skämmas. Känns allt lite coolt när det funkar. SÅ nu ska den bara stå där ett par dar. Kanske sätter de på en gasfjäder som gör baklämmen lättare att öppna och stänga, om det inte blir för dyrt. Annars blir det nytt luft insläpp och justerade bromsar...

söndag 26 augusti 2012

kul söndag

Vad bra att det gick att göra ett inlägg från iPadden med foto när man hade en app till. Jag har kunnat skriva men inte lägga upp bilder tidigare. Sen får man väl säga att det är om möjligt ännu svårare för mig att stava rätt på iPadden, Vet inte vad det är med stavkontrollen på den? Eller om det är för att knapparna sitter så konstigt... Väldigt fint foto jag la upp igår också eller hur? Det är min precis innan jag ska sova utsikt över ett berg av halvrena kläder. Med halvrena menar jag kläder som är helt ofläckiga men som varit på kroppen en dag. Man kan ju inte tvätta dem varje gång men det bär emot att hänga in dem i garderoben. Alltså ligger de i en hög vid fotändan och blir skrynkliga några veckor innan jag helt enkelt lägger dem i tvätten för jag har glömt hur många gånger jag haft dem på mig. Det finns en hemlig lag som säger att man bara får bära ett par jeans i en vecka innan de ska tvättas.

Nu vet ni hur det ser ut när jag vaknade i morse (det blev ingen förändring under natten). Det var inte svårt att gå upp trots att vi festat på igår. Pigg och glad åt jag frukost innan jag åkte till stallet. Det var min helg så jag skulle sopa sadelkammaren och fikarummet. Britt höll på att städa i fika rummet och på rännet så det blev en snabb ursopning av sadelkammaren bara. Det är ju bara ett par hästar som står inne på natten så det blir inte så mycket jobb nu i början. Fabian går ute dygnet runt fortfarande och verkar må väldigt gott. Utöver att det finns lite gräs så har de ju fri tillgång på hösilage så det lär inte dröja innan herrn är småfet igen.

Middags skörden
Idag red jag massa centrerad ridning och trimmade dressyr. Han släppte igenom bra idag och verkade ha riktigt roligt. Imorgon ska jag tidigt till stallet igen. Har tänkt tömköra då och sen ska jag köra min transport till verkstaden på Hisingen. Hoppas maken hinner hämta hem den nån dag för det är verkligen tjuvtjockt i schemat. ( Maken uttryckte en lätt oro för att köra hem transporten...han som inte ens verkar tycka att inbackning mellan stolpar är nåt svårt...)

Jag börjar jobba ett i morgon. Det är kanske inte bästa upplägget att jobba 13-19 varje måndag men en god sak kommer ur det. Jag har ingen söndags ångest! Trots att jag jobbade på fredagen...Vem vet kanske vänjer jag mig så jag tycker att detta är det bästa jag jobbat? Vem vet...

Resten av söndagen har jag ägnat åt att prata i telefon, sticka på min patetiska halsduk och suttit på altanen medan lammsteken skötte sig självt.