Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 4 juni 2011

sista lektionen

Filmsnutt på Bästa Tabasco...Och Bästa ridläraren Amy...Och naturligtvis Bästa ritten av Mig själv ...

Badtur till Kåsjön

Just nu ligger jag i hängmattan och njuter av att höra fåglarna sjunga och vattenfallet porla i bakgrunden. Ännu lite längre bort i bakgrunden hörs visserligen E20 sorla men det kan jag nästan blunda för efter 15 år i huset. Jag skulle kunna drömma om ett hus på landet med en liten ridbana och skogsstigar där jag kunde framleva mina dagar i stillhet och ro, utan motorväg. Men om jag skulle haft råd att köpa den skulle den troligen ligga alldeles under en inflygningsrutt vid en flygplats. Vill bara ha sagt det...Nej bättre då att göra som idag, ligga i värdens vackraste trädgård och njuta.

Jag började dagen med att rida på Råda, på Ned som vanligt. Nu vill jag gärna byta häst för annars är det risk för Korvfabriken. Det gick med andra ord riktigt dåligt idag med...Bättre då att spedera lite pengar på rosor i
Mölnlycke. Det bidde en Elmshorn till slut trots allt. Nu ska bara Maken köpa ny rosjord och gräva upp en elendig stackare som inte tålt vintern så bra.

Dagens höjdpunkt var i varje fall ridturen på Öjersjö. Dottern red sitt sista pass på Putte så vi tog gott om tid på oss i stallet. Först betade vi dem en liten stund och Dottern red barbacka i grimma, lika bra att få det överstökat. Sen red vi ner till Kåsjön med en annan tjej i stallet och hennes vackra Newforest sto Safir. Det gick riktigt bra dit, Tabasco gick med långa pigga kliv trots värmen så det märktes att han var glad att komma bort från ridbanan som vi för övrig att harvat allt för mycket på tackvare Tabascos ovilja att vara ensam i skogen. Tillsammans med andra går det betydligt mycket bättre men jag vet inte hur det ska gå när han kommer hem till småland för jag tror inte vi kom över en enda sten utan att snubbla på den!

Väl nere vid vattnet klev först Putte rakt ut och började skvätta och Tabasco i direkt efter. Det tog 3 minuter innan jag officiellt tagit mitt första bad och nej jag behövde inte sitta av, han skvätte upp! Så glad och lycklig liten häst, det värmer i hjärtat och var värt att bli helt blöt över. Jag var dock väl nära att ramla av när vi skulle upp ur vattnet och vi samtidigt kom i närkontakt med några läskiga ankor och en än läskigare vandrare...Han blev nog lite rädd han med och frågade om det var farligt att gå förbi...Inte alls sa jag med en stor häst som inte ville stå stilla...Sedan kastade Safir av sin lilla ryttare genom att bocka på stället så jag beslöt snabbt att Tabasco fick gå först tills hon lugnat sig. Jag satt inte upp förän hon slutat bocka men sen gick Tabby hela vägen tillbaka först utan att tramsa. Stora plusspoäng idag alltså! Såna här dagar älskar jag att ha häst och längtar efter stabila Fabbe (hoppas han lever upp till det nu...)



fredag 3 juni 2011

Sista lektionen...

Lektionen med Tabasco blev precis så där fantastiskt bra som jag tänkte mig igår! Vi red mest skritt och lite trav i värmen. Jag hade flätat manen och svansen och pålsglansat hela hästen och klätt upp oss i bästa kläderna. Solen gassade och vi var svettiga innan jag hunnit upp i sadeln. Men Tabby var så snäll och gjorde sitt allra bästa och jag lyckades rida i bra form det allra mesta. Amy var jätte bra som vanligt och öste beröm över oss. kansle lite mer än vi förtjänade. Men jag är så nöjd med att ha fått avsluta på topp! Dottern tog lite kort som tyvärr inte alls gör ridpasset rättvisa men hon har också filmat och jag ska nog kunna klippa ihop en liten snutt och lägga ut imorgon kanske. Håll tillgogo men värdens vackraste häst och hans "mediokra"ryttare...  

torsdag 2 juni 2011

lillsemester.

Det borde den här helgen kallas! Idag sov jag dessutom till halv tolv och vaknade helt seg med ont i hela ryggen av allt stillaliggande. nej upp tidigt är det som gäller om man ska hålla sig alert. Sen åt vi lånsam frukost innan jag gick ut i trädgården för att fixa det sista på pilkojan som numera är riktigt fin. Tyvärr har jag slarvat/städat bort min batteriladdare till kameran så det blir inga bilder riktigt än. Sonen kom hem och plockade upp det mesta av skräpet och klippte därefter gräsmattan så nu ser det riktigt städat ut. Jag flätade en klätterställning till mina bönor som jag ska plantera imorgon. Så upptäckte jag att de endast blir 40 cm och inte behöver något att klättra på...jaja så kan det gå.

Hovslagaren kom och skode Tabasco ikväll så allt blev lite försenat, Jag hade egentligen tänkt att träffa min Syster och Make på kvarterskrogen ikväll men efter middag och ett varmt bad blev det pyjamas och en kopp te istället.

Det kanske är bra för imorgon ska jag rida min absolut sista lektion på Tabasco. Jag försöker övertala Maken om att komma med och filma det hela, för Dottern har en dålig vana av att filma allt annat än mig och hästen när hon försöker. Vi får se om jag har råd att anlita honom. Jag ska rida så himla bra imorgon också, det känner jag redan nu! Jag har mjukat upp kroppen i lavendelbadolja och smörjt in ryggen med massor av Linex linnement. Det svider som eld men oj vad bra det är! Så tänkte jag fläta Pålles man och svans och sätta på de allra finaste ridkläderna också...Det blir massor av fint samlad trav, en bärig galopp, öppnor och slutor i perfekt form men fint undertramp. Ojojoj Som bästa dressyr uppvisningen! Och allt detta ska maken filma och sen säga att hans fru är nog den bästa han sett ( nu är det ingen lögn om han säger det, hans erfarenheter i hästvärlden sträcker sig till några ponnylektioner på PRK)

Det var mental träning som ska föregå ett bra sport evenemang!

tisdag 31 maj 2011

sommardag

Härliga sommar! Det är helt otroligt vad lite sol och värme gör för humöret. Och lägger man där till en kort arbetsdag ett super kort besök i stallet och en hel del trädgårderande har man recept på två saker. Gott humör och ond rygg. Det mesta av arbetet lyckas jag faktiskt övertyga tonårssonen att utföra. Nu hade han en telefonräkning på över 800 kronor! Igen...nästan bara sms, till flickvännen  förstås så nu kan jag inskaffa gratis arbetskraft ganska många timmar utan dåligt samvete. Det är bra.

Idag klippte vi pilkojan. Det var en pilkoja för 8 år sedan ungefär, nu är det mer en pilskog eller kanske urskog. Eller det var för 5 timmar sedan. Jag har ett mycket effektivt arbetssätt. Först tar jag fram grensaxen och börjar klippa lite i lagom höjd. Sen ropar jag på sonen som får ta över och som han kan klippa! Rakt igenom 10 cm grenar. Jag behöver bara beundra hans styrka och peka. Kanske att det krävs lite efter arbete nu men det tyngsta är faktiskt över. Nej det är ingen koja längre. Nu påminner det lite om en häck eller kanske berså. Jag tror jag är nöjd, blir nöjd när det är klart.

Efter dagens arbetsinsats åkte vi till kära Mor för att grilla med Syster och Hennes Make som äntligen kommit hit. Tänka att det är snart ett år sedan de gifte sig i vår trädgård. Och det är ofattbart att det ska ta så lång tid att få uppehållstillstånd. Det var härligt att se honom igen och jag kan bara föreställa mig hur underbart det måste vara för Syster...Så glad att se dom tillsammans igen!

måndag 30 maj 2011

nedräkning...


Om man kunde sova stående eller sittande hade jag gjort det på jobbet. Det kryper en sommarvirus strax innanför huden tror jag men jag kommer inte släppa fram den förän Hästarna har åkt hem. Bara 11 dagar kvar som Tabasco skötare och Putte skötare för familjen. Jag jobbade till fyra och lagade mat när jag kom hem. Vi fick ett sms om att tisdagen inte funkade för Putteridning men vi kunde få onsdag och idag om vi ville...Det ville förstås Dottern som efter ett år ÄLSKAR sin Putte. Min medryttare var i padocken när jag kom så Dottern fick fånga i hagen, ta in och göra iordning helt själv. det gick ju bra men han hade varit lite busig, han brukar ju inte vara ensam ine när hon sadlar i vanliga fall. Jag tränar på att vara en "icke curlande" ponnymorsa. Det är inte så lätt när man själv helst tar ponnyn och låter Dottern gå bredvid...

 Efter en halvtimme i padocken skrittade vi ut och jag tog massa bilder på Putte och Dottern, Medryttaren tog några på oss i hop som jag blev riktigt nöjd med. Några bilder hade tyvärr ett mycket störande motiv i sig, så jag redigerade den i Photofiltre. Ganska nöjd med resultatet och med dagen även om jag nog måste sova snart....







söndag 29 maj 2011

Dagens arbete.

              


  
 Det var trädgårdsarbete som stod på schemat idag. Jag hade massor av skänkta tomat och gurkplantor som skulle ner i jorden. Tyvärr var det några tunga saker som skulle bäras ut först vilken nu gör sig påmint som ett gnolande i ryggslutet. Men resultatet är fint. nytt fint tak i kanalplast och ny jord i planteringslådorna  och fina plantor. Nu är det bara ogräsrensning och nerklippning av en gigantisk pilkoja kvar innan man kan njuta av att bara sitta.Jag blev väckt med frukost på sängen av en glad Dotter, kanske att den lyckan hänger samman med att vi hittat en trevlig ponny att ha tillsammans? Hon hade gjort ett fint bokmärke också...Sötungen! Bortsett från ett lätt killning i halsen mår jag riktigt bra idag, kanske för att jag höll mig till två glas vin igår? Fast det är dumt att lyfta tunga saker, det molar lite i ryggslutet ... Hoppas det går över till imorgon.