Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 13 januari 2012

Det går i ett

Det är spännande dagar här i London! Det kanske inte har varit världsklass på föreläsningarna men studie besöket på skolan flitch Green Academy var så otroligt inspirerande att jag funderare på att flyttad hit och ta jobb som lärare där. Kanske inte ändå...lite läskigt när alla ar så otroligt välartade och duktiga, både små barn och lärare... Vi hade en stunds vila innan det blev fest. Ja vilan gick åt till mat mat och lite shopping. Det kändes så billigt innan jag betalade. Nu har jag lite ångest dels var det dumt att lägga 700 spänn på kläder, dels ska jag ju ha ner dem i väskan. Min rums kamrat mår bättre tack och lov


I går kväll var vi på nån känd fotbollsarenan the emerets och minglade med massor av vin och mat. Intresssant att hänga med folk och se hur det funkar bakom kulisserna. Vi blev inte sena eller fulla vilket måste ses som ett trist ålders tecken, eller god framtidsplanering...bortsett från att tommas ravelli pgade oss en timme innan middagen var det trevligt.

Idag blir det panel debatt, dokumentation och förhoppningsvis ett omdefinerande av mitt ledarskap.

onsdag 11 januari 2012

London calling

Så vi kom fram tillslut och resan var helt ok trotts mina farhågor...gårdagen gick ju helt åt resor och kofösande i köer till flyg och tunnelbanor. Jag är otroligt glad att jag packat både frukt och massa mackor. Nätverk lyser verkligen med sin frånvaro och det är otroligt vad svårt det är att leva utan facebook mail och bloggande. Kanske framför allt när man är här för att ta till sig det senaste av IT världen...vs! Min IPd funkar inte.

Min rumskamrat fick problem med hjärtat inatt så jag sov inte så mycket! Fy vad trist....hon har nu fått hjärtat årets rattat och vilar p hotellet så natten kommer nog att bli övervakande av livstecken tyvärr.

Mässan vare stor som förras året men innehöll mer för förskolan än i fjol. I eftermiddag var jag på ett jätte intressant föredrag om Pluttre som frida skolan i Mölnlycke utvecklat...snacka om att gå över ån efter vatten. Det var veden igen bra och jag hoppas vi kan Thores närmare efter det i Partille i år...cheferna är här så det är inte så långt att gå om man gillar något;)

Just nu har jag skolkat ett föredrag för att sitta på pubben med en gammal ALP bekant, 1 1/2 timme för ett års uppdaterande hjälper inte mycket, men Gud vad vad trevligt jag har. Nu sitter jag på cumberland hotell och hoppas att alla andra dyker upp snart för jag tror vi ska ut och representant äta middag snart...jag hoppas det för två stora snabba öl på en timme är lite på gränsen till vad jag klarar med endast trekants sandwich till lunch... Om jag hittar nätverk igen ska jag uppdatera...

Tänk det här får man betalt för

tisdag 10 januari 2012

känner mig cool

Faktiskt lite cool idag:) Något bättre i nacken också vilket var bra för jag studsade upp och åkte till Kungälv för att betala och köra hem min alldeles egna transport. Och naturligtvis hade de ordnat så bra med total blixthalka hos försäljaren. Jag höll på att inte ta mig upp för de slingriga backarna utan transport. Utöver att transporten var i väldigt fint skick visade det sig också att den var ett år yngre, alltså en -01...Efter lite penga transaktioner var det bara att koppla på och köra hem... Det var verkligen halt men absolut inga problem att köra. Förutom att jag skulle köra en annan väg ut eftersom backarna inte var framkomliga med transporten (säger han nu!) Och då körde jag förstås vilse i industri området och fick ringa och fråga om vägen...JAg fick i varje fall övningsköra lite i blixthalkiga backar mellan industrierna. Sen kom Niklas försäljaren och hämtade upp mig och körde före ut till motorvägen. Service inriktade.Jag är nöjd med affären, säljaren fick tillbaka vad han köpt den för och Kareby transporter fick två nöjda kunder...Alla nöjda. Så nu kommer lite gratis reklam då...Kareby TSI...bra ställe.

Att köra transport var inte svårt.Fast sen kom jag på att jag fick ringa och fråga hur fort man får köra utan häst i...Det var bara 80 så det svåra var att inte köra för fort på motorvägen.. Och så är det glashala backar upp till stallet som är en liten utmaning. (rejäl sats från golfbane hållet). Glömde jag något nu? Jo just det....parkera, BACKA in bakom en befintlig transport...kommer ta lite träning där tror jag. Fast jag é himla COOL faktiskt! Och bra...det tog mig bara 5 minuter att lista ut att man måste vrida ratten åt ANDRA hållet...och bara liiite när man väl är rak...Faktiskt hade jag fickparkerat den och kopplat loss inom 10 minuter och det tror jag räknas som inom marginalen... Jag tycker allt den är riktigt fin för att vara en gammal transport. Jag hoppas Fabbe också tycker om den så vi kan lasta lätt och åka till ridhus så fort det bara går.




Så här fin är den inuti. Kanske lite spån på golvet gör den mer hästvänlig...

Nu får den stå där tills jag kommer hem på söndag, kanske vi lasttränar lite på tisdag för att se hur det går..Jag längtar verkligen.

Men först en vecka i London...Ska verkligen fira med en stor ÖL i kväll!

måndag 9 januari 2012

skit

Ja hästen är bättre men Matte sämre..vaknade med total nack katastrof  i morse...nackskott skulle man väl kunna säga. Inget jag önskar mig märk väl men ibland kanske ett hade lindrat lidandet? Jag kan inte vrida på huvudet eller använda armarna...tack och lov har min fantastiskt snälla och hjälpsamma stallkamrat Camilla ställt upp för idag skulle jag mockat fem boxar, vägt upp 50 kg foder i fodernät och tagit in fem urriga små /stora ponnys i snö oväder(nu överdriver jag lite men det ligger nog tre cm snö nu i varje fall och kallt är det)

Knappt har jag orkat jobba heller och i morgon ska jag till London...jag har ringt Min fantastiska MassörMaggan men hon jobbade sent idag så jag tror inte hon kommer kunna ta emot mig tyvärr. Jag försökte i stället med Orudis och Linex och Back on Track krage. Det är varmt i nacken nu åtminstone. Och så ska jag berätta något jätte äckligt...jag vet varför ,man får ont i magen av Orudis. Trots att jag svalde två kapslar ihop med en omeprazol lyckades jag få en känning av vad som händer nere i magen...jag råkade rapa lite (det var det äckliga så ni kan fortsätta läsa) det var som att få het chilipeppar rakt upp i hals, näsa och baksida av ögon! Jag trodde ett kort ögonblick att det var slutet som kom men som tur var fick jag först i mig ett glas vatten, vilket inte hjälpte och sen ett par rejäla klunkar grädde! Fy fasen vad obehagligt...så nu kan ni tycka lite synd om mig...tack det känns redan bättre. Jag kommer undvika luftutsläpp fortsättningsvis (jag känner mig lite uppkörd redan). Om tabletten hjälper? Möjligtvis liiite liiite.

Nej jag ska berätta nåt kul istället. Transporten är kollad och klar för hämtning! Det saknades ett par fästen till bommarna vilka nu är på plats och de har skaffat fram dubbdäck och satt på dessa för mig. Dessutom berättar försäljaren att transporten är i VÄLDIGT gott skick ( han lät glad och lite snopen, kanske över vad han kunde fått ut för den om han haft lite is i magen) Golvet är i perfekt skick och alla bromsarna och vajrar helt nybytta! Så imorgon klockan 10 har jag tänkt att åka till Kungälv för att hämta den och köra hem den...alldeles själv! Undrar om jag kommer upp för backen i morgon om den är full av snö? Jo det får jag göra vare sig det går eller ej för jag har inte riktigt tid att hamna i diket innan flyget. Om det är snöstorm får den hämtas efter London resan.

Om jag kommer åt något öppet nätverk under resan kan jag kanske göra ett inlägg eller två. Annars ses vi om en liten vecka.

söndag 8 januari 2012

lite bättre tror vi...

Han var alldeles ensam i hagen när jag kom idag...Alla kompisarna var ute i Delsjön och galopperade och han fick inte följa med...Stackaren! Fast han såg ganska nöjd ut uppe vid foder automaten.All mat själv...Fast det var ganska tomt i botten. Det hör inte till vanligheterna att Fabbe möter mig i hagen, han står snällt kvar när man kommer men han lämnar inte gärna foderhäcken frivilligt. Men idag kom han med raska kliv, kanske var han sällskapssjuk? Hovarna tvättades kratsades och visiterades noggrant och till min glädje var det mycket bättre idag! Lite varma vid kronranden och ljumna i hoven, han reagerar fortfarande när jag knackar riktigt hårt i sulan på vänster bak men inte som igår.

JAg skrev ett inlägg på facebook sidan för irish cob och fick massor av svar. Några mer intressanta än andra. det verkar vara ett himla tyckande hit och dit på den där sidan men de flesta inlägg var av intresse.(fast det lär dröja innan jag klipper manen av hästen för att skicka det till en homeopat för analys...bara så ni vet) Det var i varje fall inte alls ovanligt att barfota hästar ömmar när det är hårt i hagen framför allt inte om det först varit blött och sen fryser på plötsligt. Hovslagaren kommer på onsdag och skor honom bak med sulor om det behövs, här ska ju ridas på långa galoppsträckor så fort min transport kommer! Förhoppningsvis är han bra på lördag för Dottern vill väldigt gärna rida när Hennes Pappa är med i stallet för en gångs skull.

Jag funderar på att packa. Jag började i morse...med att byta i sängen, städa garderoben, sätta upp ett par hyllor...Tja allt utom att packa. Sen åkte jag till stallet. Hoppsan. Nu inser jag att det hade varit bättre om jag börjat med att leta upp en resväska för då hade jag insett att min är för liten och att jag inte alls har en skit snygg ryggsäck att ta med som handbagage. Jag har en hög kläder på sängen och allt annat i badrumms kaoset...Imorgon har jag visst stallet och kommer inte hem förrän efter 18. Tur att jag bara planerat att hinna hämta en transport på tisdag förmiddag innan planet går, det ger mig säkert en halvtimme att kasta ner mina kläder i en väska. Som vanligt med andra ord...