Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 9 juli 2014

Värmebölja

Underbart verkligen när det är soligt och sommarvarmt. Temperaturerna ligger runt 30 i skuggan och kvällarna har varit nästan tropiska. Jag har semester. Hur sanolikt är det? Värmebölja på semestertid...det händer inte varje år så det är bäst att njuta! Jag hör att folk har åsikter om detta med värmen. Själv har jag sagt att våren och försommaren varit fantastiska och nästan otroligt fina. Inte många kalla dagar och väldigt lite regn. Förra veckan stor att läsa på löpsedlarna om hur vi skulle klara den kyliga sommaren...då var det 17-18 grader och sol... Samma löpsedlar sprider nu värmeböljsproblematiken. Tänk att de som klagade på kylan är samma som klagar på värmen, aldrig blir man nöjd. 

Jag är nöjd och njuter av att inte gå till jobbet just nu. Kommer det en regnperiod snart hade man ju blivit deppig om man jobbat nu. Så jag njuter. Och rider och gräver i trädgården. Kanske att det skulle vara skönt att åka till stranden nån dag men då blir man så solbränd. Dessutom jobbar vi hårt på att hålla hästen i trim. Magen blev lite stor på betet så vi rider nästan varje dag. Efter lägret vi var på hos Sussie har Nattis ridit en hopp och en dressyrlektion och i morgon blir det hoppning igen. Jag har ridit ett dressyrpass som gick bättre än väntat och i dag red jag ut med Ida och Merlinda. Vi skrittade runt alla ta vägar och den turen tog ganska precis två timmar. Både vi och hästarna var varma och svettiga efter men det var en mysig tur. 




Vi känner oss väldigt nöjda med vårt betes val och trivs jättebra. Jag hade tänkt att det nog skulle vara jobbigt att åka och hålla på men hittills känns det bara roligt även om jag är mer i stallet än någonsin. Nattis har ridit Theas nya ponny (som är Rebeckas gamla ponny) på stallet de andra i stallet står. Det är väl fint där också men Nattis säger att våra ridvägar är mycket roligare och finare. Och billigare... Det kommer vara jobbigt att komma tillbaka till höstrutinerna sen tror jag. 

Annars händer det inte mycket i livet. Jag ägnar tid i trädgården. Det ska grävas och fixas i år, rabatterna är fulla av ogräs. Mycket trevligare att vattna och dricka rosé och läsa en bok i skymningen faktiskt och jag försöker se till att hinna mycket av det också. Idag vad jag och träffade Anitha min andra mamma när jag var barn, alltså pappas andra fru. Det var säkert ett år sedan vi sågs om inte mer. Vilken trevlig kväll det blev! Kom fyra och fick till slut åka hem mitt i samtalen nästan halv elva. Hur gick det till?  Tänk vad mycket vi har att säga varandra. Vi bestämde att ses ganska snart och gå på botaniska eller rosenträdgården i sommar. Ska bli väldigt trevligt. 


Jag var ju i Varberg också med mina bästa tjejer. Alla sju var med och vi firade sista 40 åringen med spa på hotell Gästis. God mat trevligt sällskap fantastiskt väder och de bästa vänner en människa kan önska sig. Dagen efter åkte vi alla hem till Emma och fortsatte festandet med massor av bubbel och vin och mer mat. Var ganska urlakad hela söndagen faktiskt. 


     (Lovisas bild, snygg blir man i hennes lins)




Egentligen kan jag inte önska så mycket mer av den här semestern! Jag har redan njutit och gjort trevligheter så det räcker för ett år...ändå har jag tre och en halv vecka kvar. Det är möjligt att jag inte uppdaterar här i så stor utsträckning. Det gäller ju att ta vara på tiden och vara i nuet och inte hålla på med alla dessa uppdateringar hela tiden. Nåväl vad vore livet utan Facebook och instagram? Vi hade ju inte funnits alls då eller hur?