Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 8 oktober 2011

Härlig hästdag:)

Började ganska bra på Råda men Simba är så taggad och het ibland, särskilt i ridhuset där det är trångt och när det är mycket galopp arbete. Idag har jag redan träningsvärk i axlar, mage, skuldror och utsidan höfterna... Jösses vilken stor häst han är! Ridläraren envisas med att ge för svåra övningar...idag skänkelvikningar i galopp...jag klarar ju knappt av att hålla ihop hästen på voltspår. Direkt efter var jag så trött men när vi åkte hem och kom till på farten till 40.an gjorde vi ett impuls beslut och drog direkt till Borås för att gå på hästmässa.

Själva mässan var en besvikelse. Dyrt inträde och väldigt lite utställare. Vi köpte ett par schabrak, lite borstar och Dottern fick välja tryck till en T-shirt. Vi han se två clinics, en i dressyr och sen det stora TOBBE LARSSON! och hästen Nicke förstås...Dottern var lycklig och filmade hela showen med min telefon och sen stod hon i kö för en autograf i 40 minuter...han sa inte mycket, men hon satt och tittade på bilden hela vägen hem...kanske värt inträdet, vi åt ju faktiskt pannkakor till humant pris.

Det jag ville köpa fanns inte där såklart. Så på vägen hem övertalades jag att svänga in på Hööks. Vet inte vad Dottern hoppats på men jag köpte en ny tömkörningsgjord, en riktig. Dyr men inte om man jämför med vad finmärkena kostar. Jag kommer kanske ångra mig och önska att jag väntat och köpt från Tärnströms eller så...men nu är jag över 2000 kr fattigare och ganska så nöjd.

Vi var ju tvungna att prova. SÅ på väg hem stannade vi för att mocka och leka med Fabbe. Gjorden satt bra men behöver ett par hål extra. Vi skrittade bara men idag kunde vi göra 8-volter och grå på fyrkantsspåret och vända snett igenom...Det låter inte så avancerat men med tanke på att han inte gjort det här så mycket innan tycker jag han är jätte duktig. Dottern tog ett par varv i trav och galopp barbacka innan vi avslutade med att gå en promenad i skogen.

Gissa om jag var trött när jag kom hem halv sju? Då hade vi varit borta sen kl åtta i morse...Vilken härlig Hästdag det blev.

fredag 7 oktober 2011

självförtroende!

Underbart att se, Dottern har fått tillbaka lite självförtroende. Härligt. Det var också härligt att se henne rida för instruktör två dagar på rad. Igår var det dressyr , idag markarbete. Och vilken härlig ponny vi har! Igår jobbade de på med fattningar och bjudning. Idag var övningen jättesvår, jag tror inte att hon förstod hur svårt det var. Och det gick naturligtvis jättebra alltihopa. skritt, trav och galopp över bommar och sen ett litet hinder. Fabian hade jätte kul också det syntes lång väg:)

t!Jag fick nöja mig med att jobba lite tömkörning innan. Med Tabasco var det så lätt, han kunde det hela. Fabian behöver jag lära. Nu är jag verkligen ingen tömkörnings expert men det får gå ändå. Jag har börjat väldigt försiktigt med att gå bredvid med korta tömma för att lära honom att gå framåt även om jag går bakom...idag kom vi så långt att jag kunde trava honom på en volt och jag stod i mitten. Lite stressad blir han när tömmen fastnar, så nu funderar jag på att köpa en nu gjord som har fasta ringar för några tusen... Jag och min bästa ridlärare ska ta oss till en clinic i tömkörning nästa helg. Kanske kunde jag ha anmält oss som ett ekipage där  men priset är 750 kr för en timme och så måste man ju  hyra transporten för att åka dit. Tittar man på lär man sig också massor och det är roligt att göra en sån sak men nån som kan så mycket...

Jag vaknade alldeles för tidigt i morse med halsont och förkylning...sen funderade jag på vad jag skulle göra med den här dagen innan jag bestämde mig för att åka till jobbet. Jag fick gjort en jättebra serie i pizap med en en pojk och var väldigt nöjd med dagen. Fast när jag la ihop hela veckans arbete hamnade jag på 12 timmar av 10 möjliga... så kan det gå.

onsdag 5 oktober 2011

ganska nöjd och trött.


Jag har lekt lite igen...Igår kväll satt jag alldeles för länge med det här programmet. Det är verkligen ett super program och alldeles gratis. Bilderna tog jag förra veckan och några av dem har jag bearbetat lite i photofiltre.
Det var Dotterns favorit program och ska jag vara  ärlig tyckte jag att det var ganska trist. Det var innan jag kom på vad jag sak göra med det! Så idag har jag låtit några barn fotografera vad de tycker om på Förskolan. (jo ett barn tog kort på mig...Det ger pluspoäng...) Sen fick de göra ett collage som det här. Det blev bara så bra, när de dessutom började prata om vem de är och vad de vill lära sig...klockren dokumentations möjlighet. Tyvärr blev det inte perfekt att skriva ut i A4. Funderar på att skicka in och få det utskrivet på fotopapper för att se hur det blir. men som datorbild är det snyggt!

Jag är ganska nöjd med veckan. Två kollegor hemma men jag tycker nog att jag både han utföra mitt eget jobb och lite till. Men nu är jag trött. Väldigt trött...Och längtar efter lite solsken men det är för mycket att hoppas på för imorgon blir det regn och storm...mysigt att hänga o stallet...

tisdag 4 oktober 2011

ännu en dag i livet.

Nu är det snart slut, dagen. En till att lägga i raddan av dagar som inte gjort något större intryck i världshistorien. När man funderar på det kan man bli lite deprimerad. De flesta dagar är ju just på det viset, lätt meningslösa på något sätt och ändå så viktiga. Kanske påverkar det att jag har två sjuka kollegor och ägnar dagarna mer åt att organisera verksamheten än att genomföra den. Idag var vi bara två för vikarier var återigen omöjliga att få tag på och vi fick ställa in skogsutflykten. Jag hade planerat att experimentera med olika saker som flyter. Fast vi gjorde det inomhus i en balja istället och jag tror om jag ska vara ärlig att det faktiskt blev bättre än om vi stått vid bäcken.

Jag slutade tidigt, hämtade sonen som skulle på medicin kontroll och sen åkte vi hem. Det blev inget stall utan  Fabian fick en välförtjänt vila idag, kanske ska vi rida lite lektioner i slutet på veckan om vi får tag på en instruktör. Då blir det jobba av! Det var väldigt skönt att få en lång dag hemma fast då kommer ju den här tiden, runt halv åtta, då det är för tidigt att lägga sig men försent att starta med något roligt. Vad gör man på kvällarna när man kommer hem klockan fem och inte har något hobby? Stackars dem som har för mycket tid.

Jag har inte det problemet men jag råkade halka in på universitetets kurs sida och av någon märklig anledning är jag anmäld till kurs i vår. Som om jag inte hade tillräckligt att göra! Kommer jag klara det? Jobba 85% och plugga 50%... Kursen heter pedagogisk dokumentation med IT som stöd och går på distans. Varför inte liksom?

Igår var vi på Dotterns skola för "lära känna" samtal. Det var ju bra fast Dottern säger verkligen inte mycket...hon får träna på det. Läraren sa en klok sak som jag faktiskt ska ta till mig även om rådet var riktat till Dottern. Varje kväll ska man säga tre saker som varit bra. (jag antar att man ska känna sig tacksam också men det känns nästan lite religiöst).

Här kommer dagens lista:
1. jag skällde INTE på barnet som sparkades, utan frågade vad som hänt. (bra resultat av den situationen)
2. jag anmälde mig till en kurs (i tid för en gångs skull)
3. jag hade ett bra samtal med sonen på väg från läkaren (och han sa mer än hmme)

Herre gud så patetiskt:) Jag tror jag går och läser en bok istället....

måndag 3 oktober 2011

dödenstrött

Om det fanns ett sånt ord hade det varit det jag var. Dagen har varit full med samtal i grupper, givande men åter igen det där tysta knakande, gnagande tvivlet...varför? Det är inte helt smart att ställa den frågan högt, framför allt inte när den kommer komma tillbaka och bita i rompan när man minst anar det.

Så dagen i korthet:  7.30 börjar jobba, äter frukost. 9.00 börjar möte #1 11.00 slutar möte åker till jobb, äter lunch, dricker kaffe åker till möte #2 som startar 13.00. 15.30, smiter från möte #2 för att busköra till Dotterns skola för möte #3 som börjar 16.00. Därefter direkt till stall för mockning av 5 boxar, uippvägning av exakt 16 Ikea påsar hösilage, utfodring och intag av ponnys sen direkt hem för midddag...

om någon undrar så är det inte att rekommendera. Just nu väntar jag på att Dottern ska komma ur duschen för att ta datorn och göra sin läxa. Jag funderar på om vi inta ska vila imorgon. Skita i stallet och rida på torsdag istället. Vädret kommer vara trist hela veckan så det är bara att uthärda, nu har vi i varje fall fått möjlighet att njuta av ett par dagars fantastiskt väder. Antagligen var det njutningen som tog ut sin rätt i dag, eller den goda maten...Eller så är jag helt enkelt bara avundsjuk för att Mor ska till USA i morgon och få krama lilla Syster...det är där det klämmer i hjärteroten jag tror jag vet... nu dags för hemläxor och tålamodigt föräldraskap.

söndag 2 oktober 2011

Söndag på stan

Japp, igen! Två söndagar på rad har jag alltså varit i stan...centrala Göteborg alltså...wooo.
Först var planen att vi skulle ägna en vacker söndag tillsammans i Alingsås jag och Mor. Vi hade tänkt äta sunday brunch på Nääs fabriker men priset var något mer än plånboken ville avvara. Så vi fortsatte till Alingsås direkt och tänkte att vi säkert skulle hitta nåt mysigt ställe efter att vi shoppat lite. Det fanns massor av mysiga ställen i Alingsås. Tyvärr stängda allihop. Vi var vid mormors grav först för jag hade inte sett stenen och ville gärna hinna sätta en bukett av trädgårdens höstblommor som jag vet att hon älskade innan frosten kommer. Nu känns ju frosten ganska avlägsen när temperaturen ligger mellan 18 och 20 grader, i Oktober...men ändå man vet aldrig det kommer fort när ert kommer.

Vi var ganska så besvikna att allt var stängt, men så beslöt vi att mot bättre vetande åka till centrum. Alltså det blir alltid dyrt. Massa parkeringspengar och allt onödigt man vill köpa. Men så hamnade vi på SoHo för sunday brunch istället. Lite billigare kanske men framför allt så gott. Allt man kan äta för 179 kronor. Köttbullar, revben,bacon omelett, pajer och pannkakor och ostar och pålägg och fil för den som vill slösa dyrbart magutrymme...och kaffe och massor av kakor till efterrätt. Herre gud vad mätta vi blev! Även om mag utrymmet blivit betydligt mindre med åren kan jag fortfarande göra rätt för mig på ett sådant ställe. Vi orkade knappt shoppa efter, då har man ätit ordentligt.

Jag skulle ha ett par byxor. Jag hade tänkt på Lindex för de har så fina manchesterbyxor där men tyvärr var min storlek för stor och den mindre för liten... Mor skulle ha en bekväm BH. Inget var lätt att hitta efter att man stoppat magen med så ofantliga mängder godsaker att den nästan sprängs. Men tillslut och utav en händelse hittade jag rätt byxor till halva priset en kvart innan stängning. Innan jag han byta till mina kläder hade Mor betalt..igen. Och massa smink fick jag också...rara "skämma bort mammsen". Och Hon fick faktiskt tag på BH 5 minuter innan stängning på Åhlens så man kan säga att det blev en perfekt dag.

Maken var dock  något besviken när jag helt enkelt inte orkade äta annat än lite sallad till middag, (jag är fortfarande propp mätt). Dottern hade somnat i sin säng klockan halv sex och sen grät hon bara när vi väckte henne...ingen middag där heller, men efter ett glas vatten och vila på soffan var hon glad igen även om hon la sig för natten redan klockan halv åtta. Misstänker skarpt att hon inte sovit så mycket hos kompisen i natt:)

Så nu är jag redo för en ny vecka. Det har varit en fantastisk hösthelg som verkligen gett lite extra guldkant på tillvaron. Det är härligt.