Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 9 februari 2013

Nya kompisar

Igår läste Nattis en lapp i affären och ringde alldeles upphetsad och sa snälla snälla!!!

En sådan sak kan ju inte mamma bestämma själv så du får ringa pappa först också, som till vår stora förvåning sa att bara du städar och tar hand om dem själv...och då kan ju inte mamma vara sämre? Så idag åkte vi och hämtade två nya kompisar med bur och tillbehör som ville adopteras omgående efter bara ett år hos nuvarande familj. Natta ringde upp själv och sen när hon ringde tillbaka för att fråga hur gamla de var och fråga vad de hette visade det sig vara en klasskamrat som ville bli av med sina djur. Dessutom passade vi dessa en vecka i somras så vi kände dem lite. Klasskamraten var mycket glad att någon ville ta hand om dem, mamman var överlycklig och väldigt förvånad och Dottern, tja ni kan ju gissa?!

Så nu har vi utökat vår adoptionscentral med ytterligare medlemmar. För tillfället tre katter, två kaniner och två marsvin. Ponnyn kan ju inte räknas för den Är inte adopterad eller ägd...men vi tar ju hand om den på sätt och vis för att den inte kan bo hos ägaren...dock inte gratis....

Men ponnyn visade sin fina sida idag. Jag tömkörde nästan en och en halv timme i massor av trav och galopp. Han börjar fatta skänkelvikningar också vilket har tagit massor av tid att lära honom. Och vi gjorde öppnor i skritt oxå, det ni! Jag gillar att tömköra dels för att jag får motion när jag går på marken men framför allt för att Fabian jobbar så väldigt bra. Så lösgjord som han var idag har han inte varit sen jag red lektion på prk. Eller veckan efter. Det är himla kul att se att han kan jobba som en riktig dressyr kung när förutsättningarna är rätt.

I onsdags skottade jag volten och vi la på två säckar salt. Idag var det jättebra underlag så jag tror vi ska fortsätta salta! Det gäller bara att lägga på tillräckligt och hela tiden. Kanske köper jag vanligt tösalt imorgon det är billigare... Vi får se. Imorgon ska Fabian i varje fall skos klockan 10 och sen ska jag låna HerrMan och skritta ut tillsammans med Natta och Fabian. Hoppas han sköter sig och inte busar med mig.

Det här är Björn och Benny :)






fredag 8 februari 2013

äntligen fredag!

Fredagar är verkligen veckans höjdpunkt. Idag har jag planerat en liten temastart för barngruppen. Gunhild Pettersson legitimerad uppfinnare kommer komma och släppa loss alla påhittiga kreativa ungar i uppfinnarvärlden. Hoppas att väcka lite intresse för teknik hos både pojkar och flickor i gruppen. Jag är grymt laddad, har till och med skaffat snygg namnskylt och peruk...undrar vad vi ska uppfinna? Kanske en tidsmaskin så man kan resa till fredag hela tiden? Det hade varit bra...

Det känns märkligt tomt att åka hem utan att ha något att göra efter jobbet. Nu sitter jag i köket efter att ha akutstädat vardagsrummet. Här ska jag sitta tills Dottern klarat sin första mattelektion i vardagsrummet. Där inne sitter just nu en liten mattekille från chalmers som läser på ett mastersprogram. Nu ska han lära dottern plus och minus och det kommer kosta oss en förmögenhet! trots rutavdrag...

Jag vill egentligen inte klaga på skolan men att hon har lyckats få underkänt i matte utan att någon tagit tag i det på sju år kan man ju fundera på. (att det dessutom är så att man kan bli illa behandlad av sina skolkamrater i fem år utan att det finns ett ord dokumenterat kan man ju också fundera på...)

Kanske skulle man skicka räkningen till någon ansvarig? Hallå där, här kommer räkningen för din misslyckade matteundervisning, kan man ju skriva då. Fast det är klart, först får vi ju se om privatundervisningen hjälper så det inte är hennes matematiska hjärna som inte fungerar. Det skulle vara pinsamt annars!

Nej dagens skola kan vara alldeles lysande, det vet jag, men resurserna är så snålt tilltagna att det är omöjligt att nå alla barn och elever. Man kan ju fundera på hur det är tänkt att världen ska fungera om 50 år?
Fast det ska den ju inte!

Om man får tro världsbanken kommer all civilisation vara utplånad redan om 50 år så det bästa vi kan göra för våra barn är kanske att curla dem och göra dem odrägligt bortskämda eftersom det ändå inte finns något hopp om framtiden? Faktiskt kanske skolan är helt meningslös? Vi kunde ju tjäna miljoner på att bara stänga ner hela skiten. Det finns säkert en och annan småfet politiker som skulle kunna tänka sig ett rejält lönelyft för att kunna njuta några år innan översvämningen!

Oj vilken fredags stämning jag hamnade i. Och inte kan man korka upp rödvinet och trösta sig heller utan här får man vara präktig tills läraren har gått hem. Men sen ni,  Då blir det pepparbiff med potatisklyftor, bearnaissås och rödvin!

Sen finns det ju hopp trots allt. De har kanske fel?!

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.477745/varldsbankens-klimatrapport-vi-ar-pa-vag-mot-4-grader

Den första länken leder till en sida där man kan ladda ner hela rapporten (om du är nedstämd och vill gotta dig i misär)

den under är ett försök att dementera eländet. Det gillar jag även på en måndag!

http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/30/medierna-missuppfattar-v-rldsbankens-klimatrapport


onsdag 6 februari 2013

Halva veckan

Halva har gått halva återstår...tack och lov är det kurs i morgon. Fast Inte helt tacksamt. Jag skickade ut ett mail till alla från London men tyvärr har jag fått återställa mitt microsoftkonto pga virus så nu är min inkorg tom och så även skickade poster. Skulle ju inte vara några problem om man kom i ihåg vad man skrev....och vad man tänkte man skulle göra...

Så imorgon får jag skjuta från höften och jobba flexibelt som chefen skulle säga.

Pålle hade skor på sig idag så äntligen fick jag ridet. Medryttaren var fortfarande sjuk så Nattis red igår. Först skottade jag en 20 meters volt fri från snö. Sen sopade jag den ren och saltade med en hel säck. Sen red jag. Över en timme blev det innan skrället släppte igenom. Han var lite lat och ovillig men i slutet gick det undan (väldigt långsamt). Något skrämde min häst precis när det började gå bra så vi gjorde en elegant piruett. Tja Inte så elegant kanske, tappade stigbygeln och fick starta från ruta ett igen men jag ramlade inte av i varje fall. Inte gjorde det ont i nacken heller! Knät däremot fick sig en knäpp men det berodde nog på att jag haft ont sen London.

Nu har jag träningsvärk i benen och i magen. Hoppas verkligen att pålle också känner det i musklerna för rättvisans skull!

Jag längtar redan tillbaka till London. Tur man ska resa lite i år

måndag 4 februari 2013

tillbaka till verkligheten

japp måndagen blev ju som den blev då. Hade laddat för att åka till stallet och ÄNTLIGEN få rida men väcks klockan åtta av att hovis ringer och säger att hon vabbar...lyckas få hjälp av en annan hovslagare men han hinner bara slå på en sko så nu måste jag ändå boka ny tid med Nina...rida han jag ju inte heller eftersom jag började jobba då...

Jobbet innebar först 10 minuters soffgos med barnen innan det var först planering, sen lärande samtal innan jag han leka lite med nya dator programmet med några barn. Sen var det planering. Jag kände mig väldigt glad och pigg och riktigt taggad. Fast det går väl över fort såklart...

När vi var i London satt vi och spånade lite om hur bra det skulle vara om man kunde ta fram sina egna appar istället för att nöja sig med de halvbra som man hittar i itunes (det finns en hel del bra också jag lovar).
Idag roade jag mig med att slå på google och om man vill kan man ju läsa på heltid ett år eller två på Malmö högskola eller till och med Göteborg. Inte nån fristående kurs eller så på distans...Berättigar till studiemedel.
Fast i år betalar jag det sista på mitt csn så det blir inget med det! Det blir till att be sonen rikta in sig på rätt delar i sin utbildning istället.


söndag 3 februari 2013

lite trött

Igår när jag kom hem klädde jag snabbt om för att åka upp till stallet och njuta av en ridtur i solskenet. Tyvärr hade Fabian tappat en sko så det blev till att borsta och mysa och sen mocka om boxen för den var verkligen inte särskilt välmockad tyvärr...å andra sidan skulle jag ändå torva och kalka så det spelade inte så stor roll och något skulle jag ju använda min dag till.  När jag sen äntligen duschat somnade jag på sängen och sov fram till sex. Vi åt middag som maken fixade och jag drack massor av vatten innan vi tittade på en grymt bra film. "God bless America"

http://nyheter24.se/filmtipset/film/god-bless-america.html


Jag älskar verkligen film! Ibland kan jag bli lite stressad över hur många bra filmer det finns som man inte kommer hinna se. Och alla man missar för att man inte viste att de fanns. Den här tex undrar jag om den har gott på bio i sverige? I sådana fall missade vi den.

Idag fortsatte vi med Filmhelg. Eftersom Fabian ändå inte kunde ridas sket vi helt enkelt att åka dit. Han har fått vila alldeles för mycket den här helgen då vår medryttare blev sjuk. Och Nattis han helt enkelt inte rida när hon gjorde stallet själv med Mats ( medryttarens Pappa) Men ibland kan man inte styra och då gäller det att njuta.

Idag var vi alltså på mattiné föreställning av Tarantinos senaste "Django unchained". En sån fantastiskt bra film! Över 2 timmar lång nästan tre tror jag och inte tråkig en enda sekund. Om man mot förmodan skulle misstycka grafiskt våld kanske inte någon av Filmerna är att rekommendera men dialogen...ahhh fantastisk som vanligt med Tarantino...

Vi avslutade med middag på en taibuffé med Karls goa arbetskamrater.

Nu ska vi se ponnyakuten och sen att avsnitt av "game of thrones" som jag missade i måndags. En perfekt dag!