Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 9 mars 2012

Semestrar

Det har redan gått två hela dagar...och jag har verkligen väldigt trevligt. Cia hade ordnat med en hemma SPA dag i går. Fuzzy navels och allmän uppfrächning. Det blev ganska många Fuzzy navels( luddiga navlar) innan dagen var slut.. Först var det hår kurer och ansiktsmasker och fotbad. Sen var det dags för den mycket amerikanska sedan att stöpa händer och fötter...två doppningar i smält parafin med mango doft...jaja man tar ju seden dit man kommer :) Det var betydligt skönare än det låter och väldigt mycket roligare1

Efter SPA dagen åt vi middag med Brads föräldrar och Farfar som troligen heter grandpa trots att han faktiskt har ett namn
(jag frågade)

Jag har sovit som en gris varje natt. Första kvällen lyckades jag hålla mig vaken till nio, typ fem på morgonen och sen sov jag med hjälp av morfars sömn tabletter 12 timmar i sträck.

I morse vaknade jag utvilad klockan åtta och jag har inte kännt av tidsskillnaden alls.

Inte heller höjd skillnaden verkar på verka mig så mycket. Jag tor en rask promenad i går och idag har jag busat i trädgården med Bode som fick en fin and att ta livet av i fjäsk present.

Dagen ägnades annars åt SHOPPING i första hand. Vi han en affär innan vi var tvugna att äta lunch på buffalo wild wings eller vad det nu hette. Tre små ( läs amerianska) hamburgare och en öl.. Vi hade tänkt att handla mer men solen lyste helt otroligt skönt så vi åkte hem och satte oss att sola och dricka en öl till på altanen. Det var 7 plusgrader ute men vi satt i linne och blev lite solbrända faktiskt...imorgon blir det solskydds medel!

Vi ska till Forth Colins i morgon och besöka ölbryggerier och förhoppningsvis tilla på clydesdale hästar. annars hoppas jag att se lite hästar på häst showen på lördag. Det blir nog med clinics än uppvisning men det ska bli kul ändå...

onsdag 7 mars 2012

Framme

Wow...det tog sin tid men jag är verkligen framme hos min syster...Resan över gich över förväntan även om den var lika lång och otroligt obekväm som väntat. Det tog väl sammanlagt i varje fall 12-13 timmar varav 10 på frankfurt denver flyget. Mina ben är väldigt mycket för långa och sätena alldeles för smala. Men den här gången lyckades jag somna 45 minuter mellan lunch och midddag.

Till min stora lycka satt inte några snoriga barn på sätet bredvid ( de lämnade jag i sverige) Jag hade trevligt sällskap av en kvinna från ryssland och en man från bengtsfors, båda bosattaa i Denver. Bra samtal som höll hela resan utan att bli pinsamma:) Det underlättar.
 Nu är jag väldigt trött för klockan är 2 på natten och jag väntar med spänning på middag.

När jag kom var det 20 grader varmt. I morgon ska det snöa. men det ska bli varmare i helgen igen...trur att man inte packade så mycket för man behöver kanske köpa både det ena och det andra:)

Ursäkta stavningen , det är inte ett engelskt skrivbord bara ett trött öga som inte orkar stavrätta:)

natti natti

måndag 5 mars 2012

Nu är det äntligen dags...

Äntligen Äntligen Äntligen!
I morgon ska jag iväg...Denver...där har jag aldrig varit och det ska bli så spännande. Men framför allt ska det bli så roligt att träffa Cia! Bortsett från att man ska resa typ ett halv dygn för att komma dig ser jag fram emot att ha lite semester. Helt ensam utan familjen i tre veckor. Barnen kommer sakna mig...Maken med sägen han med ett smile. Dottern kommer nog sakna mig på riktigt...Sonen ser jag ju knappt ändå så det är ju som vanligt.

Det ska bli spännande att se hur Maken fixar att hänga med till stallet och om Dottern är nöjd med hans insats. Skönt att familjen är kvar hemma och tar hand om katter, kaniner, ponny och hus...Då behöver man inte ägna tid åt att oroa sig för dem och familjen är ju väldigt kapabel att ta hand om sig självt, det känns väldigt bra.

Packningen blev väldigt spartansk. Två par jeans, några toppar lite underbyxor, en klänning och några koftor. Lite presenter (väldigt lite) också. Hand bagaget består av ett par trosor, ett linne, en bok och en nack kudde som skramlar runt på botten. MÄSTERSKAP i packning har härmed en okrönt konung. fram med lagerkransar och guldmedaljer!

Jag ska försöka uppdatera om jag hinner...so long, långkalsong :)

söndag 4 mars 2012

Resfeber...

Oj nu är det dags äntligen!!! EN arbetsdag kvar bara...har nog ingen vikarie så det blir väl som vanligt en tuff måndag morgon men det blir bara EN dag sen...SEMESTER!!! Tjoho äntligen ska man få hålla om sin lilla- syster igen. Väskan är typ packad. Den är halvfull så nu funderar jag på vad jag kan stoppa i så sakerna inte åker runt. Men jag har ju tänkt packa lite mer på väg hem så det är väl bra tror jag. Pengar växlade, presenter inköpta passet framplockat... Det var väl allt? I mitt handbagege ligger just nu en bok om portfolio pedagogik (Om jag inte har något att göra på vägen måste jag väl ta mig i genom denna?) och en nackkudde...Boken är tyngst :)

Jag och mor var på Frölunda torg och köpte lite saker jag ville ta med. "Behövde" verkligen en sån där kräm som man har för att se slät och hudfärgad ut istället för gropig och rödflammig...typ smink fast jag vet inte vad det heter faktiskt. De hade ett erbjudande om konsultation på KICKS för 250 kronor så fick man köpa för 250 kronor. Alltså nästan gratis. Det var världens trevligaste tjej så jag överlevde den något konstiga situationen att sitta och bli sminkad mitt i en affär på söndag eftermiddag. Det blev inte helt gratis men jag kom därifrån med en färgad kräm och massor av extra saker som hon skickade med gratis...(Jag tror faktiskt att hon tyckte lite synd om min torra hud som hänger i stallet och på förskolan utan att matte visar någon som helst hänsyn)


Vi åkte till Morfar och hälsade på i hans nya lägenhet på Bjölahemmet. Fin utsikt och riktigt trevligt faktiskt. Vi drack kaffe och åt wienerbröd. Det såg ut som om han trivdes ganska bra.

 Jag fick världens finaste present idag också. Min Morbror har gjort en ljusstake, just en sådan jag önskat mig i flera år. Den är dessutom gjord i trä från Mormors vävstol, just den som jag lovade att hjälpa henne sätta upp i flera år. Måste säga att jag är väldigt glad att jag fick vävstolen i en sån elegant och ursnygg förpackning...Den kommer jag att vara glad för hela livet tror jag. Nej det är jag säker på. Min Morbror är väldigt väldigt duktig på finsnickerier. Han går på kurs nu när han är pensionär. Jag tycker han skulle starta eget och sälja storskaligt. Då hade han blivit rik för finare saker är svårt att hitta. Det säger jag nu inte bara för att jag råkar älska min morbror...även om jag nog är lite jävig:)