Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 2 juli 2014

Det är semester...

Jag har inte riktigt fattat det än, det är synd för nu har det passerat en halv vecka utan att jag har hunnit njuta av att det är just Semester! Idag var vi först uppe vid betet och tvättade Manolitos svans och man med probschampot sim faktiskt verkar ge lindring. Efter tvätt och olja i mankammen lägger sig svullnaden lite och han verkar inte så rufsig. Besvärad är han inte av det men det är ju synd om manen blir för tunn. Sen red barnen ut tillsammans till travbanan där de galopperade varv efter varv på pigga glada hästar. Jag och Camilla promenerade raskt en timme drygt då så det är verkligen inte alls dumt att vara på bete.
 Manolito fick på sig sitt fina flugridtäcke och jag tror han upskattar omtanken faktiskt. Tyvärr fick han ju nåt utslag på bogarna i söndags men det mesta försvann när vi bytte flugtäcket och smörjde med probsalvan. Täcket hade spruckigt i sömmarna och jag tror han fick en allergisk reaktion på insektsmedlet i det. Lämnade in det till Hööks för reklamation i dag och de hjälpte trevligt till. Inte för att de fattar beslut utan skickar det vidare till tillverkaren. Jag vill i varje fall inte använda det mer så skulle de ersätta mig med ett nytt täcke säljer jag det och köper ett annat.  Fast det troliga är väl att de anser att det är hästen som slitit det...

Köpte också en ny flughuva och ett bogskydd som han får ha på sig tills bogarna är fina igen. Han får ju lite täckesskav så han kan behövde ett ändå. Några hundra fattigare blev jag alltså idag igen...

Hemma ringde jag och bokade tid för besiktning av transporten och fick tid redan i morgon! Hopp! Det innebär att jag får gå upp och rida redan vid niotiden. Jag ringde också tatueraren för att boka en tid men han ville jag skulle ringa mellan nio och tio ikväll och när jag väl gjorde det svarade han inte. Fick ju en tatuering i bröllopspresent förra året men har skjutit på det mest för att jag är rädd för att det ska göra ont. Jag har en känsla av att det var något Annat jag skulle göra också men det försvann liksom. 

Vi åkte upp till betet igen efter middagen då Nattis skulle hoppa en kompis häst. En haflinger som inte har hoppar så mycket som hon vill ha lite inhoppad. Nattis tyckte det var roligt men paddocken är liten och trång och hästen hoppar stort och galopperar inte så bra på trånga platser. Jättesöt är hon i varje fall och jag rycker det gick bra. Jag ägnade lite tid åt Manolioto och fortsatte med NH träningen. Det går så där, han förstår inte riktig men söt är han och jag tror vi har bondat lite extra idag. Bogskyddet åkte på och så åkte vi hem! 

Jag skulle visst räkna på helgens utgifter också men det har jag glömt. Tur det blir en dag till i morgon.



tisdag 1 juli 2014

Nöjd

Trött men nöjd efter två dagars träningsläger hos Sussie i Skäpplanda. Vi åkte på söndag kväll efter en skön långritt uppe vid betet. Jag promenerade med Camilla och fick veckans motion, barnen galopperade poå raksträckan och hade roligt... Sen packade vi in oss med allt som behövs, lastade och åkte. MAnolito klev av transporten gnäggade en hälsning och sen släpte vi ut honoi egen hage bredvid de andra i stallet.Han verkade trivas bra och var helt avslappnad direkt. enda invändningen var att betet var lite magert. Så veckostarten blev lite bantning och lite träning för manolito. Och för oss andra med, ja minus bantningen då för träningen kompenserades med massor gott vin på kvällen. precis som ett riktigt ridläger faktiskt. Vi var väldigt glada att komma iväg för det var flera som fått dra sig ut på grund av skador så på lösdagkväll var det inte säkert att det skulle bli nån träning alls. Nu fick vi nöja oss med varsin lektion och mys.

Tränaren var jättebra båda i dressyren och i hoppningen. Jag fick lite aha upplevelse vad som gäller det där med dressyr alltså. Och tyckte faktiskt att det var riktigt roligt. Manolito gick ju bra också med tanke på att han hoppat på förmiddagen och varit helt utpumpad. JAg behöver komma över min rädsla för att rida för fort helt klart. Hon fick tjata hela passet på mig innan vi fick rätt grundtempo. Inte alls samma som Fabbes mysiga om man säger så. Jag var nöjd efter och Nattis filmade så jag fick också se att det gått ok. Däremot satt jag helt skevt i sadeln i ena varvet och det brukar jag göra vissa gånger men så kändes det inte så det får jag ju vara uppmärksam på.

Nattis var jätteduktig på markarbetes träningen i morse också så vi var väldigt nöjda båda när vi släppte av Manne i hagen och han hälsade nöjt på kompisarna där. Han förtjänar en lugn tur i skogen i morgon helt klart:)

Några mysbilder från lägret måste jag ju visa också. Lägger man till doften av sommarkväll blir det totalt oemotståndligt. Gå ut och plocka en klöverblomma och håll under näsan samtidigt så förstår du...