Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 9 november 2013

Ovanligt




Idag grälade vi lite. Maken och jag...över hur vida filmen vi såg var århundradets bottennapp eller överraskande bra. Jag hävdar dock med bestämdhet att det var en knapp tvåa i betyg kanske mer 1.7 eller så....fast om man räknar förstörda hus blev det ju höga poäng. Ok den var inte sämre än sina förengare kanske med Stålmannen har aldrig varit en favorit. Spindelmannen ja, och ännu hellre ironman (fast det kan ja helt andra anledningar än rent filmiskt)... Men Stålmannen? Det är något löjeväckande över hela karaktären och den som tänkte att man kan dölja det genom snabba klipp och hopp i historien och bra effekter tänkte helt fel. Jag bryr mig inte hur det går och kunde lika gärna ha sovit mig igenom filmen. Då hade jag ju i vant fall vaknat utvilad.

Men nej nu är klockan sent och det är för sent att hoppas på något åt det hållet. Jag är väldigt glad över min väckarklockslampa som väcker mig till solsken och fågelkvitter varje morgon. Imorse till exempel, pigg och glad gick jag upp och lagade gröt som dottern önskat sig till födelsedagsfrukost. 

Sen till stallet för att titta på hennes hopplektion. Det gick jättebra såklart som vanligt och de klarade även de lite klurigare övningarna. Fabian flög över vissa hinder så det finns en del kapacitet i kraken trots allt. Vi pratade lite efter ridningen och kom fram till att vi nog ska lägga ner det där med att titta efter ponny och istället hitta en bra liten storhäst åt oss. Så nu har jag tackat nej till att komma och provrida sen där fina ponnyn vars ägare skickat tre brev med filmer och allt och försökt övertala oss om att komma och titta.

På kvällen kom mamma hit och vi firad nattis födelsedag. Tänk minstingen är 14 och den största kan få ta ett glas öl till maten helt lagligt...  Undrar hur gammal det gör mig? Inte för gammal hoppas jag utan precis lagom.
Makens hembakta tårta!



fredag 8 november 2013

Tack och lov det är fredag!!!

Inte en sekund försent heller... Igår trodde jag att jag skulle bli riktigt sjuk till slut eför fter en veckas lätt illamående och huvudvärk kände jag mig frusen och febrig hela dagen på jobbet. Var nog den sämsta fröken genom tiderna men hade den goda smaken att hålla mig helt ur konflikter hela dagen. När jag väl slutade var jag så risig att jag fantiserade om att ta ett fleecetäcke och lägga mig en stund i halmen i stallet. Istället höll jag mig på benen och fixade hönäten till hästarna, sopade, torvade, fodrade, tog in, bytte täcken och stängde stallet. Jag satt dessutom 50 minuter i paddocken och tittade på när Nattis red.

Hon gör det så bra. Jag begriper inte hur hon får sån fart och sånt tempo på honom och rytm... Hon rider honom så mycket bättre än jag någon sin kommer göra. Jag blir stolt i hjärtat men också oerhört avundsjuk! I hela livet har jag önskat att få lära mig rida. Förutsättningarna var inte där som barn och nu när jag är vuxen och har förutsättningar verkar inte kroppen ha förutsättningar... Eller också är det så att jag aldrig haft förutsättningarna för att man helt enkelt inte varit då talangfull...

Ser att dottern har talang men vill ändå inte köpte henne den där tävlingsponnyn som faktiskt skulle kunna innebära ett rejält lyft och kanske till och med en tävlingskarriär på åtminstone lokal nivå. För jag har inte råd att hålla oss med varsin pålle och vill inte avstå trots min mindre talangfulla ridning... Sotis helt enkelt...

Så idag på sin födelsedag fick hon ingen ponny. Såklart. Det blev hemgjord pizza och tvfilm. Hon verkar trots allt nöjd.

Så där satt jag i paddocken och var stolt över min 14åring och tyckte lite synd om mig själv. Sen åkte dottern hem och jag stannade kvar en stund för att plocka in hästar och vara på trevlig after stable med stallkompisarna (de flesta som inte rider utan är engagerade ponnymammor/pappor. Några drack vin, alla åt ost och hade trevligt . Och en Ipren höll mig vaken ett tag. Och sen sov jag hela natten.

På jobbet idag var jag trött men inte dålig som igår och nu är det ännu lite bättre efter att ha vilat på soffan hela eftermiddagen. Missade ett AW jag sett framemot men bara tanken att åka till stan fick mig att gråta så det var nog lika bra det.

onsdag 6 november 2013

Sjukt trött

Dessutom nyser jag och har lite ont i halsen. Kanske sjuktrött rent av? Det brukar man kunna skrämma bort med ren viljekraft. För att tycka riktigt synd om mig fick jag rejält ont i nacken idag. Inte i stallet. Så många gånger jag oroat mig för att ramla av och dra upp den där gamla nackskadan igen. Glömde oroa mig för den verkliga faran, att dra huvudet i bildörrskarmen med fullkraft när man sjunker ner/ kastar sig ner med trötta muskler i sätet på bilen . Efter ridning, så lite hästrelaterat var det... Jag var alldeles för trött för att hålla ordning på mina långa lemmar. Och nu har jag JÄTTEONT...

Det var i varje fall kursdag idag och jag blir så väldigt glad varje gång jag träffar min grupp. Varje gång tycket jag att gruppen är bättre än någonsin men den här gången är jag säker på att det är sant. Jag hoppas verkligen att jag ska få fortsätta hålla dessa kurser och helst utveckla konceptet ännu mer i framtiden. Nästa vecka är vi kallade på terminsmöte och jag hoppas det inte är för att säga att nu är pengarna slut för satsning på IT. Då vet jag inte vad jag ska ta mig till. Nej så får det inte  vara.

Baksidan av att hålla kurs är att jag blir då mentalt trött efter. Just då är jag så fokuserad på att göra ett bra jobb att jag inte känner det, men efteråt...woh.

Direkt till stallet för att borsta hästar och sen rida tillsammans med Nattis. Fabian var väldigt spänd idag för de höll på med något vid husvagnen och något rörde sig i skogen. Men han var fin och framåt och det kändes bra för övrigt. Nattis rider Felix som ska tillbaka till veterinären i morgon för uppföljning. Hoppas han är bra nu. Vi spekulerar fortfarande i huruvida Aladdin den fina Isabellen är vår eller inte. Fick provsitta en 140cm ponny idag som inte kändes så liten  trots allt men det var ju bara i skritt så jag vet inte. När vi gick från stallet och jag tittade på Fabian förstår jag inte hur vi ens kan tänka på att lämna tillbaka honom, så fin han är... Och då viste jag genast att det måste vara fel ponny, för ska vi byta måste den vara bättre än Fabian så det så!

Nej nu ska jag krypa i säng med lite linnex på nacken och back om track skydd både på knä och nacke, kärringkropp är inte på topp!


tisdag 5 november 2013

Hemska tanke

Vi börjar luta åt att skaffa ny ponny efter sommaren och hemska tanke!  I natt drömde jag att vi skulle lämna tillbaka Fabian till Björn och få en ny som visade sig vara både fet och sjuk....jag är livrädd för att ens tänka tanken att jag skulle köpa en alldelese gen och sen. Isar det sig att det är fel häst, eller den blir sjuk och halt direkt...

Trots detta skickade jag i väg en förfrågan på en jättefin ponny igår. 10 år 144 cm livstidslicens...snygg och trygg. Allt vi vill ha egentligen. Så jag beskrev vad och vilka vi är och blev direkt erbjuden att komma och prova. Dock gillar hästen inte att träna i paddocken mer än kanske en dag i veckan, trivs bäst att jobba ute. Och gillar heller inte att tävla utan blir lite lat och långsam...alltsedan n häst för mig men natta vill ha lite mer fart och fläkt nu...det kommer bli svårt att hitta rätt. Egentligen är det en sån häst vi ska ha, en som inte är för svår att lära sig lite ner på. Men en är inte heller westernridnen vilket jag vill ha. Men fin är den

Vi får se, skrev tillbaka att vi avvaktar lite då dottern vill träna lite mer än hästen verkar vilja...

Igår hade vi föräldrarmöte på jobbet men jag han gott och väl till stallet och rida i lugn och ro innan. Tura tt vi är utomhus för det blir inte direkt någon hästlukt i håret. Ridningen gick bättre än på länge och föräldramöten var toppen. 

Och idag lyser solen så det finns all anledning att vara lycklig...