Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 16 juni 2012

Kärt återseende

Idag körde jag barnen till Vedbände för årets ridläger. Det är verkligen ett av de vackraste ställen jag vet och så väldigt trevligt. Vi blev väl mottagna som vanligt och hänvisade till stugor och "du vill väl träffa Tabasco förstås?" direkt och det var väl klart jag ville det:)

Det stack till i hjärtat där han stod och sov i boxen. Inte alls samma häst jag lämnade för ett år sedan tyvärr utan ganska insjunken och såg väldigt livstrött ut i ögonen. Fast när jag tog fram en godis och killade honom mellan frambenen kom han i håg vårt lilla trick och böjde snällt in huvudet mellan frambenen för en godis! Söta fina Tabasco.


Jag fick en liten rund vandring i de nya stugorna och restaurangen och Emma berättade att han inte varit så kry under året som gått. I höstas var han så himla fin men så blev det en hovböld innan jul och han blev stående. De tär ju förödande för an gammal häst. Nu har han ont lite varstans, i korset och i benen om vart annat men framför allt har han tappat livsgnistan...Åhh så tråkigt...Han skulle få lite njutning av massören i veckan och sen kanske gå på bete med Brorsan. Sen får de se hur de gör...Hoppas han får sluta sina dagar värdigt bara. Lille vännen...



Nattis fick först en Ponny hon önskat men bytte den med en tjej som fått Orkan, älsklingen från första lägret. Mor skrattar och inser att Dotter aldrig kommer att rida fina välutbildade hästar när det finns tjocka latmaskar att välja på:) Men överlycklig Dotter är värt många tusenlappar och efter lektionen var hon nöjd och Emma sa att hon nog skulle köra med sporrar nästa ridpass...

Jag är väldigt avis för jag har inget ridläger att åka på. Varför bokade jag inte det? (tror det hade samband med en viss plånbok...) men det hade varit så roligt att få stanna kvar. Nu har de ju fin restaurang med rättigheter och allt så ett vuxen läger hade inte varit fel.

När jag kom hem hade kaninerna fått sin bur halverad och placerad i trädgården och en halv grillplats var på plats inför midsommar. Så utöver att jag ska tömma stallet i morgon innan 10.30 måste jag städa en stor altan innan midsommar. Det är alltid kul någonstans även om det inte är hos mig;)

onsdag 13 juni 2012

skolavslutningar och annat kul

Ja så är det sommarlov för barnen äntligen...Det skönaste med det är att jag inte behöver springa bakom och elda med blåslampa...Sonen lämnade grundskolan. Med betyg i alla ämnen! Jag är verkligen glad och stolt över honom för oddsen har inte legat på hans sida alltid. Vi har precis kommit hem ifrån världens bästa lärare. Vi köpte ett smycke i minne som tack men hon såg lite förskräckt ut när vi ringde på dörren, Jonte hade gömt paketet och jag försökte se lite sträng ut och sa -att nu har vi ju sett betygen...Oh nej ska ni skälla på mig?! Inte alls, inte alls...Hon har verkligen betytt allt för högstadie åren och förtjänar att hyllas som årets lärare. Hurra för Katti alltså.

Innan dess han jag först med en fantastiskt trevlig och vacker urnsättning av älskade Morfar, nu är han till slut på plats hos Mormor och det tror jag han hade uppskattat. Det var väldigt fint. Samma kille som var med på Mormors. Det var lunch hos Mor efteråt, MosterGittans fantastiska pannbiffar (som för övrigt borde finnas med i nån kokbok av fint slag) lätt öl och jordgubbar, inte samtidigt dock. Min underbara familj blir bara roligare och roligare att umgås med till och med under så trista omständigheter som idag. Tyvärr hade jag lite bråttom då vi hade avslutning på jobbet.

Så jag kastade mig i bilen och han precis fram för att sjunga och dela ut diplom. Älskade ungar! Så många som slutar i år och börjar skolan...Vi fick en väldigt fin och speciell present. En kaffe kopp på armeringsjärn för att mata fåglar eller fjärilar i. Jag blev väldigt glad:)

Jag kommer få lite förändringar i arbetslivet framöver som jag nämnt men efter några turer fram och tillbaka är inget bestämt ännu...Det ska i varje fall bli väldigt spännande och jag är lite pirrig över hur slutresultatet blir. Jag har lite tankar och önskemål och jag tror jag vet vad jag vill i varje fall, nu gäller det bara att alla planer går i lås. Jag var ju väldigt taggad för den första förändringen men av olika anledningar blev den inte längre aktuell till min förvåning och kanske besvikelse...men som sagt kanske att det blir nåt ännu roligare om allt går i lås:) Jag berättar med när allt är klart jag lovar;)

Imorgon ska jag göra terminens sista IT dag med lite pluttra och lite möten av olika slag. Sen har jag nästan ledigt. Väntar fortfarande på svar på sista uppgifterna, den näst sista var bara godkänd! 66%...jag hade uppenbarligen inte förstått vad som skulle göras. Men men med tanke på att jag bara jiddrade så får man vara nöjd med godkänt:)

söndag 10 juni 2012

weekend

Det var en småstressig fredag innan vi kom i väg till Bokenäs för minisemester med familjen. Jag körde för Maken hade jobbat hela dagen, som om inte lasta och köra transport kan räknas som jobb...Det var väl helt ok förstås för jag gillar att köra bil. Fast när vi kom till IKEA så kröp trafiken i 10 km/h ända till Uddevalla! Jag var inte helt glad när vi kom fram. Dessutom vräkte regnet ner så utsikterna för en mysig helg såg inte så stora ut. Det vände efter middag och lite rödvin i gott sällskap.

När vi vaknade på lördagen var vädret faktiskt mer på vår sida än man vågat hoppas på. Vi beslöt att åka till Lysekil och titta på fiskar i havets hus eftersom alla utom Maken ville det. Maken köpte istället böcker och sparade på så vis familjens inkomster med 110 kronor...Minus böckerna då som säkert kostade betydligt mycket mer när jag tänker efter.

Vi åt lunch på en billig pizzeria av gatuköks klass innan hälften av storfamiljen satte sig på torget för att ta en öl...vi andra promenerade runt i sol och vind och hade en riktigt mysig dag. Nattis tittade på Sonens Flickvän och sa att nu är du med i vår familj bara så du vet! Vi är en storfamilj mamma!!! Det är ok jag ville ju ha många barn en gång i tiden  och en trevlig, söt och skötsam tonårs dotter är ju inte fel ( jag misstänker att skötsamheten kommer när man inte är i sin egen familj...)

Till Middag åt jag typ ett kilo räkor, rökta och vanliga kokta, så jag känner verkligen att jag varit vid kusten på semester. Mycket skratt har det varit och lite åter hämtning också.

Fast roligast var nog att ta årets bästa bild...!