Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 2 april 2015

Skärtorsdag

Japp äntligen kommen där påskhelgen jag längtat efter...kanske hinne roman komma i kapp på några fronter om än inte alla. Jobbet var riktig härligt idag med. Målade lite ägg och gjorde en myrfarm och en maskfarm. Såna små saker som gör livet värt att leva. 
Ett fantastiskt påskägg väntade på mig i personalrummet. Kanske en liten muta från nöjds föräldrar, eller en belöning för gott arbete? 


Jag kom,lite sent till stallet men nattis hade fixat stallet så det var bara att promenera en sväng. Både gårdagens och dagens promenader gick bra. Igår mötte vi lite av varje bland annat en skällande hind som gjorde att hästarna hoppade ut i bilvägen. Idag stod vi och tittade på barn på studsmatta...spännande men hästarna är stabila. Solen sken och det blev precis lagom att ta in de andra när vi kom tillbaka. Imorgon ska vi träffa en kompis vid ridhuset och rida ut en sväng efter travarbetet. Vi stod i samma beteshage i somras. Ska bli roligt att få lite ridsällskap för omväxling skull.
  

tisdag 31 mars 2015

Intet nytt...

Nej det händer inte så mycket spännande i livet just nu...jobbet är väl den guldkantade plats som sprider mest glädje för mig. Idag tex höll jag världens absolut sämsta påsk musik/samling/grupp...ja det var så dåligt att jag fick ursäkta mig inför barnen efter... "Jo det där blev ju kanske inte riktigt så bra som jag tänkte...nästa gång ska jag träna lite först..." Man kan fundera på hur illa det kan gå med 19 femåringar som ska dansa som små kycklingar med två stackars kollegor som katt och hund...samtidigt som jag spelar gullefjun i otakt sjunger falskt och på fel melodi. Samtidigt som Jag dessutom skrattar hejdlöst för det låter så otroligt ruggigt dåligt.. Man kan ha det sämre för det där var  galet roligt om än lite tragiskt att man inte kan bätte. (Fast barnen gillar det ändå säger de, de är verkligen finaste ungarna i världen)

Om man hade fått lov skulle jag berättat om var och en av dessa guldklimpar som ska växa upp och sprida glädje i världen. Var och en är egentligen förtjänta av en egen berättelse, sin berättelse. Men jag får bära dem i hjärtat istället. 

Ska man säga något kort om stallet så var det något bättre än tidigare dagar. Kanske att den där måndagen då jag slipper åka till stallet för att hämta eller göra något gör att det känns mindre motigt att åka på tisdagen? Kanske var det vårvädret, det lätta regnet som övergick i sol?  Manne var snäll och lugn och senan var jättefin idag igen. Vi lastade och åkte till Ryggebol. Vi var till största delen ensamma i ridhuset och bortsett från när en monsterlastbil som lät som om flaket släpade i marken körde förbi och skrämde bokstavligt skiten ur honom (diarrét överallt!!!) var det ett helt lugnt och stabilt pass. Nattis börjar så smått jobba honom i skritten på raka spår och idag fem minuters trav sammanlagt varav tre i följd. Och senan höll sig osvullen. Inte ens mockningen kändes jobbig. Hoppas verkligen vi hittar någon som vill rida honom nån dag i veckan så Nattis hinner plugga lite och jag vila...nu börjar han ju bli lite mera skötsam i varje fall för det mesta så jag håller tummarna (för en speciell tjej som jag vet skulle passa)

Det bästa med dagen var att jag slutade tidigt och han hem till min trädgård. Hela 45 minuters arbete med de nerklippta pilkvistarna som flätas in i mina armeringsmattor.  Känner mig nöjd men skulle önska liiiite mera tid.

söndag 29 mars 2015

Oj, redan sommar?

Kanske inte men den där sommartiden lurar verkligen kroppen. Nu har jag inte så stora problem för jag är ändå helt slutkörd och behöver bara nosa på min melatonin för att somna gott, säkert redan vid sju om jag tillät mig. Fast lite sent blev det i går kväll då jag hade svårt att lägga i från mig appen för filmcheckning och sen när jag skulle släcka var klockan vist redan halv två...och i morse var det ju bara att kliva upp.

För ovanlighetens skull kändes det mysigt att åka till stallet, detta trots ihållande vårregn eller kanske tack vare? Vi fixade i ordning stallet så mycket vi han och sen lastade vi och åkte bort till Ryggebol. Idag var där väldigt lugnt, två hästar i ridhuset först och sen var vi ensamma. Först var Manne ganska lugn men det var lite otäckt med duvorna som flaxar ovanför huvudet och vid nåt tillfälle kom en stor tung lastbil och dundrade förbi på utsidan. Då var det svårt att hålla honom men Nattis lyckades stoppa och rida igenom det hela super bra. Riktigt fin var han idag också och lite bättre bjudning i traven. Inta bara lufs lufs. Lite jobbigt att han slår med huvudet rätt mycket och kör lite spansk skritt emellan varven men vi tar i tu med det när han får ridas på riktigt. Idag blev det 40 minuter sammanlagt varav fyra minuter i trav. Vi kände mycket noga efter och kanske kanske lite varmare? Men det kan lika väl vara lindorna...och jag tyckte inte det var nämnvärt svullet efter. Vi ska satsa på manege kort nu i april och försöka åkte två-tre gånger i veckan så vi får igång honom.

På hemvägen köpte vi ingredienser till en morotskaka som vi bakade och en färsk laxsida då det var makens önskan till sin födelsedag. Laxen blev otroligt god, nästan 1900 gr i ugnen. Smälte i munnen...och tårtan var väldigt smarrig den med. Mamma var här och firade lite så det blev väl ganska små trevligt på ett sådär hemtrevligt sätt. Jag behöver verkligen få ett socialt liv igen. Skönt att set är sommar tid så dagarna blir lite längre.