Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 12 mars 2011

Suttit lite...

Äntligen suttit lite i varje fall. på hästen alltså. Åh vad det var skönt och roligt. Det var ju kanske inget ridpass att tala om...jag skrittade fram mellan några koner och gjorde en framdels vändning och så lite slalom, i skritt, i ca 15 minuter...Men jag kände mig så glad. mest för att det inte gjorde särskilt ont och för att det inte blev värre efteråt- Jag vågade mig inte¨på en lektion ännu men under veckan som kommer kan jag kanske öka på skritten lite och vem vet...nästa lördag kan jag kanske rida.

Jag tog med mig Dottern till Allum efter. Vi gick till det franska cafét och fikade. Jag tycker hon varit fantastisk de här veckorna när jag behövt hjälp i stallet! Så lite belöning tyckte jag hon kunde få. jag ska belöna mig själv med en massage på onsdag och framför allt lite laser! Det ska bli så skönt och välbehövligt för även om diskarna börjar rätta till sig så är musklerna runt om mycket trötta.

Fast sen läser man tidningen förstås om jordbävningar, tsunamis och våldtäckts mord... då känner man sig rätt gnällig...vad är en gammal rygg egentligen?

Dottern anmälde sig till en dressyr tävling i slutet av månaden på en snäll, brun, skumpig ponny! Tror du jag har en chans att vinna mamma? frågar hon en gång i kvarten...vad vet jag, jag skulle inte ens komma ihåg banan, den verkar komplicerad. Men hon kommer säkert få bättre % än sin gamla mor och jag kan ju alltid köpa en rosett åt dig om du inte får en, det var hon helt nöjd med...

torsdag 10 mars 2011

bra med sängläge!

Det kan jag konstatera efter att ha ägnat hela veckan liggandes när jag inte står och jobbar alltså. Ryggen börjar bättra på sig tror jag, ivarjefall tror jag det så fort jag lägger mig ner i några minuter. Jag valde att jobba halva dagen idag. Det blev eftermiddagen för det var bäst för verksamheten idag. Och jag kan berätta att det inte alls är fel att börja dagen med att vara "ledig". Nu hade jag tänkt att sova ut ordentligt men någon snäll person hade dragit upp rullgardinen så jag väcktes av morgon ljuset vid 8. Det är bra att vakna av ljuset, man blir lite piggare av det. Fast när jag äntligen slog upp ögonen och tittade ut genom fönstret möttes jag av snöflingor stora som tefat. Man undrar vad som händer? Fast lite typiskt Aprilväder kanske det är, fast det bara är Mars. Så jag hoppas nu att min teori stämmer för jag minns flera Aprildagar som kommit upp i över 20 grader. -96 tex. Då var det +28 i skuggan i mitten av April...det var konstigt. Inte ett grönt blad och så högsommar värme...jag känner att jag nöjer mig med +10 och vindstilla bara en dag eller så. Vad som helst faktiskt är bättre än dagens stormvindar och snöslask fy fy fy!


Jag fick ett e-brev från en tjej som haft Tabasco som hyrhäst tidigare (kanske förra året eller tidigare) Det var riktigt roligt att höra hur han var då och att han verkar vara sig lik. Tittig i skogen och bockande på uteritterna..hmmm det glömde visst Emma på Vedis nämna ;)... fast det är jag ju väldigt glad för för hade jag vetat så kanske jag inte vågat prova...jag ligger nästan dagligen och funderar på hur det ska bli efter sommaren. Kommer vi att ha en ny häst då? Vilken och tillsammans med vem? och ska man köpa elelr hyra? Det är ju lite långt att åka och hämta och lämna på Vedbände men de har väldigt många trevliga små D ponnys. Kanske någon av dem är uthyrningshästar på vintern som Tabasco? eller den där fina ljusa D ponnyn på Hästnet? som verkar så snäll och lättlastad och trygg? (och dyr förstås)...ja det tål att tänkas på när man inte har annat att göra än ligga i sängen och ha tråkigt.

onsdag 9 mars 2011

men var är våren?

Vi väntar och väntar...det var lite vårkänning i helgen. Igår blåste det lite kallt men dagens väder tar priset. Vi han precis få på barnen kläderna när snöstormen från "de nedre regionerna" (och då menar jag inte kroppsdelar) slog till. på 10 minuter var marken vit...efter 30 kunde vi göra snögubbar. Nu har vi redan fyllt kvoten av snögubbar med råge så det var bara ett tappert barn som ansträngde sig.

Jag ska villigt erkänna att jag, som annars trivs bra utomhus, väntade i lä på att få gå in. Jag kände en enorm tacksamhet över att en kompis till mig lovat att rida och borsta Tabasco i dag. Direkt efter jobbet var jag på utvecklingsamtal med Sonen och hans lärare...Det går bra i skolan, betyg i alla ämnen! därefter blev det sängen igen i ett par timmar. Det blir snart bättre i ryggen...snart. men jag tror inte att jag kan jobba nästan 9 timmar i morgon så jag har tänkt att vara sjukskriven halva dagen. Det blir på förmiddagen för rent praktiskt är det dumt att ha vikarie på eftermiddagen och för egen del spelar det ingen roll om jag ligger i sängen på förmiddagen eller eftermiddagen.

Jag blir lite stressad över att inte kunna rida. Tabasco har jag ju roligt med från marken och när det blir bättre kan jag ju börja blanda lite longering och rida korta pass. Men Råda! Nu har jag 4 igenridnings tillfällen som jag ska försöka hinna med innan terminen tar slut. Det får inte bli fler så jag borde ta mig dit på lördag...har jag det minsta ont på fredag lovar jag att jag inte ska åka dit men håll tummarna för att det är över till dess!

På fredag är det dessutom Digital kompetens så då lär jag känna av om det fortfarande är problem...Hittade en ny "leksak" på nätet för att piffa till sina foton...frågan är vad man kan göra med dem...Så här blir det...några förslag på användningsområden?!

Det blir alltså som ett digitalt polaroidkort...väcker ett och annat gammalt minne till liv:)


tisdag 8 mars 2011

långsamt långsamt...

...blir det bättre i ryggen. Jag har jobbat idag och det gick ju bra efter omständigheterna. Det var bara 15 barn på plats och 4 fröknar. Om man lägger till solsken på det så är det en helt ok uppstart på veckan. Fast jag fick gå hem och lägga mig en timme på sängen innan jag kunde laga lite soppa och sen till stallet.

Det är inte bra att ha massa stalltjänst när det är vila som gäller. Jag har nu tack och lov världens bästa Dotter! Hon visar verkligen prov på mognad och ansvar. Idag har hon Mockat med ett leende och sopat stallgångar, hon har dessutom fixat kraftfodret och tagit in 3 ponnys! Jag nöjde mig med att ta Tabasco som kan busa lite när det blåser och den nya fina ponnyn Safir, bara för att jag inte känner henne. Hejja Dottern!

Jag har nöjt mig med att väga upp hö silaget...det var tungt nog faktiskt och jag känner av ryggen så här på kvällen.

Vi lekte lite NH-lekar i padocken tillsammans när flickorna på stallet red. Det är kul att se vilken skillnad det är på honom nu och första gången. Han svarar direkt och försöker förstå. Men eftersom jag inte riktigt vet hur man ska göra vissa lekar blir det lite missförstånd ibland. men han är duktig på att backa och flytta bakdelen och gå undan...lite svårare för en lek som heter "circulargame" där hästen ska trava runt ett varv på volten och sen vända sig mot mig...efter som jag är van vid att man driver bakifrån ber jag honom av misstag snurra runt på framdelen. Tur att det finns små ponnyflickor som kan hoppa av och visa gamla tanten hur man ska göra!

Det var ponnylycka i padocken idag. Alla tjejerna red barbacka lite huller om buller i alla möjliga och omöjliga gångarter. jag och Tabasco tar det lite lugnare på vår lilla volt och det är inte något snack om barbacka ridning för mig just nu...men lite sugen blev jag allt. Framför allt på att få vara en del av ett litet ponnygäng...Dotter får ta Mors plats och det gör hon med den äran!. Fast Putte är inte direkt samarbetsvillig för tillfället och skulle onekligen behövas ridas till. Tar bettet och försöker dra henne över huvudet i galoppen gör han...fy skäms...tur för honom att han är så söt:) Här är hela ponnygänget! vist är de söta????

måndag 7 mars 2011

tristess...

Ja jag har vilat...hela dagen faktiskt. såg och sorterade lite foton på datorn och på papper. Papperskopior från 1999 och tidigare...Det var inte många som hade bra kvalitet tyvärr. Det är verkligen skillnad på de digitala bilderna, dels för att kamerorna är bättre men också för att man helt enkelt inte behöver skriva ut de där gryniga bilderna där fokus blivit helt fel. Slängde en stor del av riktigt dåliga bilder. Varför har jag behållit dem så länge? Jag inser att jag behöver gå igenom datorns bildarkiv också. det finns nog flera tusen bilder som aldrig kommer skrivas ut eller tittas på...dessutom i flera kopior av någon märklig anledning. Jag har dessutom backup på dem på en extern hårddisk.

Jag hittade dock några kul bilder av hyfsad kvalitet som jag ska behålla och göra något av. De flesta bra bilder sitter i album redan. Förr var jag mycket duktig på att sätta in bilder, nu scrappar jag mest enstaka bilder och då blir det inte riktigt lika roligt att sätt in dem i album också.



Jag hittade föresten några bilder från vårt nya färdiga sovrum i kameran med. Så här är resultatet av det hårda slitet. Jag är grymt nöjd. Det blir inga "före" bilder här men ni som någon gång utsatts för att ha sett vårt sovrum har säkert en mentalbild att jämföra med, er andra vill jag skona....


Hemma...

Hemma idag...Det är lite snopet. Jag som kämpade på så hela förra veckan men ont och tabletter och vila och jobb bara för att jag absolut inte vill vara hemma sjuk. Men så har Medecinen gett en ökande magsmärta under veckan. Den har kommit krypande och i natt kändes det som värsta mensvärken. kallsvettig och dålig sömn blev resultatet av det så klockan sex i morse var det inte ett alternativ att gå upp...

Glädjande nog är inte ryggen sämre trots att jag skippade tabletten idag! Om man nu ska glädja sig åt något...Så nu har jag bestämt att de där Orudis, de kan jag klara mig utan! så det så...Dagen har jag ägnat liggandes i sängen med Datorn som sällskap. Det var inte dumt. Fick gjort ett roligt lyssna och gissa spel som jag ska ha på jobbet i veckan och visa på digital kompetens på fredag kanske. Det innebär att jag kan lägga ett par timmars planeringstid på dagen och i gengäld vara helledig en fredag. Det är synd att jag inte kan få betalt för det...Karensdagar är dyra och nu har jag två stycken det här året redan och det är bara mars...jag hatar att förlora pengar, det är nog nästan det som svider mest, efter magen då...

Och det får mig osökt att tänka på det där gymkortet som jag bestämde mig för att använda och nu inte kan använda trots allt...undrar om jag ska köpa en Yoga DVD istället? Det blir billigare. Om inte annat kostar den inte att inte använda! Så får det bli....

söndag 6 mars 2011

Inte så smart som jag tror....

Efter att ha insett att ridning antagligen inte står på att göra listan på ett tag åkte jag med dottern till stallet  och njöt av solsken och plusgrader. Det känns verkligen att våren är på väg. Man ser det på ljuset om inte annat och i sol och lä stod termometern på 20+. Det innebar ju ca 6 + grader och lite blåsigt i praktiken, men man ska njuta när man kan. Jag red inte. Det var bra och smart...jag tömkörde istället och eftersom jag har massa goa mediciner i kroppen känns det inte alls när jag går. Så vi höll på i 40 minuter. Jag börjar få lite kläm på det hela nu och Tabasco är så trevlig att hålla på med. Vi fick till massa övergångar och temopväxlingar. Vi lyckades till och med växla mellan hög och låg form i trav och öka minska steglängden...till och med en liten skänkelvikning gick vägen innan ryggen tröttnade. Kände mig så smart där jag stod och vilade ryggen... och njöt av att vara "hästägare"

Men det är klart...sen mockade jag med hjälp av Dottern (som fick köra skottkärran till stacken, bära vattenhinken, tvätta krubban, köra in en bal med torv och fixa kraftfodret medan jag plockade upp häst pluttarna i boxen) Tur jag hade henne med för framåt fyra tiden började ryggen kännas av lite mer och sen lite till...inte så smart som jag trodde alltså...

Och i morse vaknade jag av att det gjorde ONT! men stax efter frukost och en liten kapsel Orudis så var ryggen finfin igen. Så jag ringde Kära mor och frågade om vi skulle ta en vår tur nånstans...Det blev en tripp till Alingsås där vi vandrade runt långsamt och njöt av solskenet och en god lunch. Inte medan vi vandrade runt förstås, vi satt still när vi åt. Och sen inhandlades två par strumpor så man kan säga att det var en shoppingtur.'




Jag hoppas att våren verkligen smyger sig på oss nu. det känns som om den är nästan runt hörnet. Snön är borta i trädgården men det är inte mycket till vårprakt ännu. Men inspirerad av solen tog jag en liten tur runt för att se om jag kunde hitta några vårtecken. De är inte stora men de finns där, om man tittar noga...