Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 2 februari 2013

hemma igen.

Nu är jag hemma igen, välbehållen till kropp och själ. Fast det syns inte för jag är plufsig och mörk under ögonen efter en vecka med alltför lite sömn och alltför mycket dricka. Det är omöjligt att sammanfatta en sån intensiv arbetsvecka på ett kort inlägg. Det skulle bli för långt för någon att läsa. Men för min egen del ska jag lista höjdpunkterna. Det är bra ifall man blir ombedd att göra en liten presentation eller så.

badrum

Första dagen kom vi till hotellet så sent att puben hade stängt. Det var ju en besvikelse men med tanke på hur resten av veckan gick....var det kanske väl? Hotellet måste jag säga var något av en besvikelse. Högst upp under takåsarna i ett litet trångt kyffe.  "När man duschar tvättar man väggarna samtidigt som man vänder sig om" läste jag i ett betyg på nätet...det var en underdrift! Inget täcke, hår i sängen, (okänt ursprung) kallt och dant men det var bekvämt och det var ju ändå inte så lång tid vi var på rummet.


Morgonkaffe
Första dagen var vi sen på ett jätte bra skolbesök på svenska skolan. Därefter tog vi oss till ett fik där vi drack förmiddags kaffe innan vi gick och shoppade på Primark. Sen var man inte rik längre men för runt en tusenlapp kom jag hem med fem långbyxor massa toppar och sjalar till mig och massa kläder till dottern. Allt fick precis plats i väskan och var helt nödvändiga inköp....NOT!

Vädret var ganska fint faktiskt så vi promenerade en del. Hotellet låg  i Paddington, ca en kvarts promenad från oxfordstreet och bara fem från hotellet där föreläsningar hölls och där det fanns INTERNET.

Det var tisdagen som var vår fridag eftersom vi åkte sent och kom hem på lördag. Middag åt vi på Jamie Olivers Italian. Gott vin god mat, väl värt ett besök om inte annat än för att se servitörerna jobba. Alla var som små mini Jamies och sprang runt och var sådär charmigt slappa i stilen.





Dag två var Mässdag och det man sett fram emot. Tror jag lyckades lösa en fakturafråga med busythings som jag mejlat med i flera månader innan de stängde av kontot. Sen var jag ganska väl förberedd och hade bokat in fem föreläsningar under dagen. Flera av dem var väldigt intressanta. Mässan var som vanligt stor och man gick lätt vill i gångarna av ny teknik. Vi var där från öppning till stängning och var mer än trötta när vi kom tillbaka. Middag åts på en restaurang i närheten och vatten dracks i stora mängder. Vi kom i säng i tid. De andra ville tillbaks en stund till mässan på torsdagen med, men jag hade huvudet fullt av intryck. Istället satt jag på Lancaster hotell i  tre timmar och jobbade på en presentation i Keynot på paddan som jag ska visa på kursen på torsdag.
Sen tog jag en tur ner på stan och bytte en jacka som var fel storlek. Jag åt lunch alldeles ensam på pizza hut och satt och jobbade vidare eftersom där fanns fritt wifi.  Det är inte lätt att leva utan att ha tillgång till internet hela tiden. Abstinensen var total så så fort man kom in där det fanns tillgång var alla upptagna med sina telefoner i en kvart innan vi kunde prata, irl. Det var riktigt skönt att få en hel dag för sig själv och bara tänka på allt man sett och hört.

Vlad Tepes, aka Dracula, undersöker vilken åder som är bäst...

Torsdag kväll blev bästa kvällen genom tiderna. Vi var bjudna på nätverksträff vilket kan betyda tråkiga föreläsningar och små snittar... Vi blev bussade till hemlig ort vilket visade sig vara Madamme Tussauds! Hela stället var arrenderat för oss så vi minglade med kändisarna åt fantastiska små rätter i skålar och vinglas som mirakulöst aldrig tog slut. Kvällen avslutades i en bar på Lancasters och fram mot två var vi i säng. Och halv sju gick vi upp igen för att bussas till olika skolor för besök. Var inte ens helt nykter när jag gick på den bussen.

Men skolbesöket var jättegivande och efter ett tag var man ju tillbaks i gängorna igen. Det var tur för på eftermiddagen var det föreläsning av min idol Sir Ken Robinson. Har ni inte koll på honom så tycker jag att ni ska kolla upp honom lite... Med värme och humor pratar han om hur det har gått fel i skolsystemet och att vi måste låta barnen vara kreativa för att världen ska utvecklas...

Jag var mer än lovligt imponerad. Där efter var vi på nån flott ostronbar och åt middag igen. Helt i klass med dagen innan men mindre i glasen tack och lov. Trots det var vi hemma efter tolv och vaknade halv fem för att åka till flygplatsen...

Allt som allt en perfekt jobbvecka och jag har fått nya vänner på köpet.

Här är lite fler bilder från veckans höjdpunkter...

https://plus.google.com/u/0/photos/117941773812891820411/albums/5840440047067154801?authkey=CMjK67qz7YipdA

onsdag 30 januari 2013

London calling

Sitter äntligen i foajén till ett flottare hotell och är uppkopplad! Oj vad handikappande det är att inte ha nätverk på telefonen... Hotellet vi bor på är bland de absolut värsta jag sett. Badrummet är en plastlåda och för att få plats att sitta på toa får dörren vara öppen...startade starkt med att hitta ett mönster i sängen...påminner om nåt ställe som man bort på som tonåring.

Frukosten är klassisk engelsk men ok och sängen är faktiskt bekväm. Igår var vi lediga mest. Litet studiebesök på svenska skolan på förmiddagen bara. Vid ägnade dagen åt shopping såklart för det kommer vi inte hinna nästföljande dagar. Vi åt på Jamie Oliver på kvällen och spenderade hela veckobudjeten på god mat och gott vin! En riktigt trevlig kväll som avslutades på puben så nu har vi gjort det.

Idag är vi pålägg till BETT mässa och i kväll blir det lugnt och en god middag bara. Imorgon däremot blir det först mässa och sen mingel med LIN. Blir nog väldigt trevligt. Hade behövt gå tillbaka med en jacka som inte riktig passar också nån gång emellan alla föreläsningar!.

Nu är vi på väg så jag får uppdatera annan gång

måndag 28 januari 2013

Och nu till något helt annat...

Då har jag packat klart. Väskan jag såg fram emot att använda var liten som en nessesär så det blev till att rota fram en annan. Hade lånat en lagom väska fån mamsen men när jAg drog i hop dragkedjan på den var den trasig...( förutsatt att den var svart och lila kantband, annars var det våran som var sönd) letade desperat efter en annan och kom till slut fram till att det fick bli resväska model större.

Hr du packat frågade dottern i går....nej inte än. Nu då? Nu då. NEJ DET ÄR INTE BROTTOM!
Nu är det plötsligt lite brottom av den gamla vanliga anledningen. Men det mesta är packat, nödproviant inköpt, middag äten, hästen riden...

Svårt att rida idag för vi fick styltor trots sulorna...hoppas hovis sätter dem bättre på måndag. Jag fick prova en gelpad ån Ronja och den funkade kanon. Fast det regnar småspik på oss såklart...men det är mysigt ändå på något sätt.

Nu stäng jag av WIFI och klär på mig jackan. Skulle jag råka hitta nåt kaffe med gratis wifi uppdaterar jag, annars hörs vi om en liten vecka!

söndag 27 januari 2013

Laddar

Nu laddar jag för BETT och London med CIKT gruppen. Det blir tredje året i rad så nu börjar jag få lite kläm på det här med att resa i jobbet.
Prio ett: NÄTVERKA!
Prio två: försöka hitta nya spännande tekniklösningar för förskolan
Prio tre: gör inte slut på familjens pengar...

En följd att prio tre är alltså att det där med god mat och massa öl kommer väldigt långt ner i listan på saker att göra. I år blir vi borta länge och även på fritiden då vi åker hem på lördag morgon. Vi kommer därför ha lite tid för shopping på tisdag efter lunch. Det pratas om att några vill gå på musikal men jag vet inte jag... Mycket pengar och så brukar jag ju inte gå på musikal så ofta.

I går var jag på poesiafton hos Madde. Det brukar jag ju inte heller göra så ofta. Kanske att det redan är så att mitt nyårslöften börjar uppfylla sig själv. Jag kanske ska gå på musikal trots allt.

Poesiafton innebar i praktiken att sex gamla kollegor träffades, jag drack vin (och Madde) resten körde bil... Sen hade alla med sig minst en dikt. Fast några hade slarvat med hemläxan men de kunde klämma fram en dikt eller två trots det. Imponerad.
Mest imponerad blev jag när Maria gav en mycket djup analys av Pelle Plutt och sen läste den med helt gravallvarlig röst och största inlevelse. Att vi inte dog av skratt! Resten var faktiskt blandad kompott, allt från pretentiös finlyrik till julklappsrim.

Madde bjöd dessutom på snacks och fotmassge så kvällen kommer att gå till historien som en av de roligaste. Kom inte hem förrän efter ett så när klockan ringde för stalltjänst halv nio var jag inte helt säker på att det var det jag ville.

Jag och Ronja skrittade ut en timme i skogen. Det var ett tag sen jag fick sitta på, oftast får jag promenera och Nattis rider. Det var trevligt som omväxling. Underlaget är sådär...mycket gropigt och halt på sina ställen. Fabian var pigg och glad och verkades trivas. Vi blev skrämda av en flock orienterare som dök upp bakifrån och tänkte sig att de skulle kunna springa förbi...HerrMan blev ganska förskräckt. Fabian med men han lugnar ju sig väldigt snabbt. Håll i hästen fräste en vitblank typ till Ronja...jag försöker faktiskt svarade hon...(flicka på kanske 45 kg mot ponny på 450) ni kan gå förbi nu sa jag och då börjar idioterna springa precis framför hästen! Smart....haha! undrar hur man, även om man inte är hästintresserad, kan ha undgått att lära sig vissa naturliga fakta...spring inte från ett rovdjur, spring inte mot ett bytesdjur tex...stadsmänniskor är inte kloka någonstans även om de flyttat till partille för att "bo på landet mitt i stan". De vart nog mer rädda än hästarna än hästarna för dem, men man undrar hur de gör när de möter en älg eller kanske göteborgsvargen? kanske de lärde sig något på vägen...?

Vi höll oss varmare idag än i går för den kylan jag red i då gick genom märg och ben! Det borde vara förbjudet att kombinera blåst och minusgrader. Det kändes verkligen som att jag aldrig skulle kunna bli varm igen. Jag längtar så efter att få rida i mjuk paddock och solsken igen!

Jag har hunnit träffa mamsen, världens kortaste tur på Allum. Jag växlade pengar, vi tittade på kläder vi inte skulle köpa, tittade på en macka vi inte orkade köa för. Sen en tur till rusta där vi köpte schampo och toapapper innan vi åkte hem. Kul att ses en stund men ingen av oss var nog så sugna på att gå runt just då.

Jag borde packa. Jag har en jättesnygg väska som jag längtat efter att inviga! Dyr som satan och jag blir så besviken om den inte rymmer allt. Pass, pengar och ett oystercard. Annars har jag laddat ipaden med appar och inser att jag snart kommer hamna i eterskugga igen. Hur knäppt är inte det att åka på IT mässa och inte vara uppkopplad? Jäkla dyra skit abonnemang!