Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 16 juni 2011

Phuu...

Jag tror min hjärna har fått härdsmälta. Kanske inte japansk sådan men bra nära...inte rysk heller mer ett litet haveri...utan strålning. Alltså det är nog inte så illa när jag tänker efter, problemet är att det varit så mycket att jag inte har hunnit tänka efter på väldigt länge.

Resultatet är ett kanske inte alltför fint resultat rent yrkesmässigt. Som tur var märktes det inte i lönekuvertet som kom med retroaktivt från April. Man ska ju inte vara för stöddig på något sätt och lite blygsamhet och så där...Men jag var mer än nöjd. Tur att det inte framkommer hur oorganiserad jag varit sista månaden. Idag fick jag ivarjefall avklarat ett par viktiga utskick till nya föräldrar och påbörjat inskolningen av de nya barnen...hoppsan har ni redan gått på sommarlov? Ja...varför ska man vara ledig egentligen?

Utöver ett lätt sug i magen och ett kraftigt värkande knä mår jag alltså strålande. Ja lite nedstämd förstås när jag tänker på att det inte blir så mycket ridning på ett tag. Fast i morgon ska jag ju rida två lektioner och på lördag en. Hmm vänta nu knät gör ju skit ont idag, kanske jag ska längta efter lite riduppehåll? Jag tror jag fick ont i knät av att köra bil igår. Hur gammal har man hunnit bli sen man fyllde 40? Och så fick vi parfym av barnen och föräldrarna i sommarpresent. Faktiskt luktade den gott och det är ju något jag aldrig skulle unna mig, på några villkor...priset på en sån är väl som 3 ridlektioner eller nåt... kanske behöver jag lukta lite bättre emellan ridlektionerna?

Dottern saknar plötsligt sin lägerhäst. Hur kan man sakna en ponny som skenar i skogen mamma? Ja du, hur kan man sakna en häst som skuttar runt så fort det blåser?

onsdag 15 juni 2011

Vedbände T&T




Det blir 50 mil på en dag det... Vi åkte tidigt för jag var
ju tvungen att gå till Tabasco med en påse morötter innan det var uppvisningstävling. Han kände igen min röst och kom direkt till grinden när jag ropade på honom med en låg gnäggning och ville gosa. Dotters trodde han såg morotspåsen på 50 meters avstånd men jag är säker på att han kände igen rösten....Möjligen att han förknippade den med godis kanske men nog kom han till MIG. Fina vännen. Det var gott att se att han hade det riktigt bra där han gick med storebrorsan. Gammelgubbar på 26 och 28 år! Helt otroligt vad pigga de är. Och väldigt morotssugna. Han har blivit riden av några duktiga lägerledare och de var väldigt nöjda med honom. Mjuk och följsam men lite stelare i ena varvet. Japp det känner vi igen.

Emma förklarade att det nog inte alls var konstigt att Tabasco protesterat mot sin lilla ryttare som åkte i backen för hon hade dunsat i sadeln och tryckt med skänklarna. Han hade bara sagt Tack men nej tack till henne (inget elakt i min Pålle heller?!) Nu är det alltså slut och risken att jag kommer rida eller ens få klappa min Häst är mycket liten, ja det är ju inte min häst helt enkelt...jag hade bara glömt det ett par månader...

Dottern hade en riktig utmaning på lägret och när jag såg henne hoppa idag fick jag en helt klar bild av hur det måste ha varit. Het och snabb med huvudet som ett teleskop...Dottern säger att hon gick bättre när man jobbat henne då gick hon i bra form. Mycket rar var den i varje fall och socker söt. Hoppade hus gjorde hon också och vägrade stå still och vänta... Tur att hon är duktig för annars hade nog lägret varit lite väl tufft. Kanske inte för henne men väl för Mig som ser på. De vann vediskampen (en godispåse) och var så nöjda med världens bästa läger. Kompisen hade förälskade sig i sin lägerhäst så nu vill han hellre hyra den än Fabian. Jag hoppas han blir nöjd med Honom ändå, jag hoppas jag blir nöjd efter Tabasco. Dottern är nog kanske den som blir nöjdast framför allt efter att ha rusat på den heta Bellami i skogen och på hoppbanan. Det jag är allra nöjdast med är nog att vi inte behöver åka 50 mil på en dag för att hämta häst nästa gång för jag tror nästan jag blev lite åksjuk, fast det var jag som körde!


tisdag 14 juni 2011

På kurs!

Och jag tror faktiskt jag lärde mig något matnyttigt! Nya mailsystemet är inte så dumt faktiskt. Kanske inte de andra nya programmen heller det är bara lite nytt att ta till sig. Lagra på skydriven och så...undrar om det är bättre eller sämre än picasa? Jag har nämligen fyllt den med mina foton redan och nu vill de ha betalt för extra utrymme...undrar hur många kort jag har i cyberrymden?
Jag lärde mig göra grupper också och det kan vara användbart både privat och i jobbet men jag har inte riktigt tänkt klart om det. Jag har heller inte tänkt klart om digital kompetens. Det är nog 30 anmälningar och jag tror inte jag klarar mer än 15 i en grupp så nu får vi klura på dfet...hur många kurser hinner jag hålla? det är en bra fråga...

Det är min första stalldag utan häst idag. Försynen har sett till att det är kallt och blåsigt med en lagom grå himmel som hotar med regn, bara för att jag inte ska behöva bry mig...blås på bara nu när jag inte har nån vild häst längre!




Vad gör man när man slutar kl 13 och är ledig? Sitter vid datorn försstås...fast jag var ute en kort sväng och tog ett par kort på Mormors blommor som ska hamna i världens finaste scrap i höst...Ni kan få tjuvkika...

måndag 13 juni 2011

En månad kvar

Sen är det semester! Fast på något sätt känns det som om jag redan gått på ledighet. Det måste vara det fina vädret. Kanske, men inte helt nödvändigtvis för det var inte varmt idag och solen lös bara tillfälligtvis. Måndag är det det vet jag. Jag ska på kurs i morgon förmiddag i nya mail systemet på jobbet. Jag har ännu inte öppnat och tittat så noga på det men idag blev jag uppringd och tillfrågad om jag kunde hjälpa till...öhhh? Självklart kan jag det, fast jag vet ju inte riktigt vad det är jag ska lära ut...tänker att jag borde bli duktigare på att först lära mig saker och sen lära andra inte tvärt om...Digitalkompetens kursen är bara ett exempel. Jag bara undrar om jag möjligen kommer att få lära mig något nytt...eller om jag redan liksom ska kunna det på något magiskt sätt. Tja det ger väl sig som vanligt med lite gratis övertidsarbete, nu har jag ju ingen häst att ta hand om på ett par månader och nåt ska man väl syssla med eller hur?

Nej jag ska verkligen bli duktigare på massa saker i framtiden...

Dotterns dag hade varit betydligt mycket bättre än gårdagen. Massa galopp men långsamt till plaskis där ponnyn inte fick bada (tur vi han göra det med Putte o Tabbe innan ) och så hade de hoppat stutts...jag är som ni hör/ser lite avundsjuk på att vissa har sommarlov och är på ridläger medan vissa är hemma och jobbar och är hästlösa. Och ensamt har det varit hemma med Maken bortrest och Sonen endast landande för middag hemma på kvällarna. Tur att Maken kom hem och lagade lite riktig mat idag för jag började tröttna på bönor qinoa och quorn (bara stavningen gör mig trött) och varmkorv med bröd. Det funkar inte jätte bra till rödvin, korv med bröd alltså...tur jag fick mustig pastasås. Kära Mor hade jag bjudit hem och glömt bort men hon kom precis i tid för middag. Det var väldigt trevligt, mer sånt så kan man låtsas att det är semester!

söndag 12 juni 2011

smått nedstämd...

Jag hade absolut förstått att jag skulle sörja när Tabasco lämnades tillbaka...Jag hade förberett mig riktigt ordentligt men ändå känns det tommare än jag räknat med.I kväll har jag gjort en mapp på datorn med Best of bilder och jag funderar på att lämna in dem och göra en fotobok. Det blir alldeles för mycket att göra scrap layouter på alla. Och det är minst 100 bilder jag bara måste ha kvar...Fina hästen vad mycket jag lärt mig och vad roligt vi haft under året som gått!

Dottern berättade i går att hans bror Bangen hade sparkat efter honom men glömde säga att de sen galopperat bort sida vid sida i hagen...Det känns ju skönt att veta. Hoppas han kan fortsätta gå i verksamhet i många år, helst utan att kasta av sina små ryttare.

Idag har jag inte lämnat huset...eller åtminstone inte tomten. Jag kant klippte och rensade ogräs och Sonen klippte gräset det ser riktigt fint ut. Nu väntar jag på att Dottern ska ringa...

Nu har hon ringt... Dagen hade varit bra, hon hade alla ben och armar i behåll. Uteritten var "världskassast" Bella hade bara skenat hela tiden helt okontrollerat i galoppen och nästan gått omkull när hon inte han ducka för en ner hängande gren....Så nu ska jag behöva oroa mig i tre dagar över att hennes ponny är för het!. Hon skulle prata med lägerledarna om att få rida ut i en annan grupp som inte galopperade så fort och mycket. " Var inte orolig mamma jag löser detta"...Tabasco blev i varje fall tillriden av nån vuxen idag så han får röra på sig lite trots allt.

MYSDAG MED TABBY OCH PUTTE.