Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 29 september 2012

Helg

Det är skönt med helg. Jag tycker nog att helgen kommer ganska regelbundet faktiskt vilket är tur. I fredags var jag på uppdragsdag på ALP. Det betyder väldigt kortfattat att man får vara väldigt allert i huvudet hela dagen samtidigt som man plötsligt befinner sig i en stor varm famn av fantastiska människor som en stor vänskaplig familj. Lite sekt helt enkelt på det allt bästa och finaste sätt menat. Vi fick vårt uppdrag, på ett fritidshem den här gången. Det ska bli spännande och gruppen verkar vara jätte bra... Efter att ha ätit alldeles för mycket mat slutade vi tidigt nog för att få eftermiddagen att njuta ave.

Jag åkte till stallet så klart. Fredagar är vilodag men vädret var perfekt så jag skrittade ut en timme med Rebecka , det var helt underbart att avsluta vecka så. Sen åkte jag hem och lagade mat som vi faktiskt åt tillsammans vid bordet hela den utökade storfamiljen.

Idag bestämde jag att Nattis fick åka till stallet själv så jag och maken kunde få en heldag tillsammans. Vi åkte till Mölndal för att handla och fika . Fint väder var det också så det var en njutbar dag. Nu ska jag snart åka iväg och träffa tjejligan för middag. Jag längtar efter att dricka lite vin och äta god mat hela kvällen.

torsdag 27 september 2012

äntligen

Äntligen hemma igen. Idag träffade jag mina kursdeltagare i den avancerade gruppen och de var jätte trevliga! Naturligtvis, av någon anledning verkar alla som söker och går min kurs vara så fantastiskt trevliga. Och duktiga. Det gick betydligt bättre med tekniken så idag han vi allt som var planerat och lite till. Jag mådde jätte bra och sen mådde jag plötsligt jättedåligt. För andra gången på kort tid har jag behövt åka hem av onämnbara anledningar innan jag åkte till stallet. Jag mår fortfarande illa faktiskt men när jag var i stallet mådde jag naturligtvis bra.

Fast först ägnade jag en stund i soffan med samarin och alvedon. Därefter letade jag en timme efter Nattis ridskor som hon förlagt utan att hitta dem. När jag väl kom till stallet var mitt humör inte direkt på topp. Det regnade också. Och jag hade glömt äta mellanmål eftersom jag mådde illa. Det blev en rask promenad i skogen en timme så jag fick lite motion åtminstone.

The National Archives UK
Vi såg ett rådjur på avstånd och senare lyckades jag undvika att köra på två rådjur på väg hem. Dottern var väldigt tacksam för att vi inte körde på dem med en otäck olycka vi bevittnade i färskt minne på väg hem från stugan. Jag hade tur, de rusade ut bara 30-40 meter framför mig i regn och mörker. Bilen bakom höll också avstånd så jag vågade bromsa. Lite läskigt faktiskt och jag är väldigt tacksam att reaktionsförmågan var bra trots att jag var väldigt trött. Det blir en liten påminnelse om att vara försiktig i trafiken.

Nu är man äntligen hemma helskodd och torr igen. Maten har hamnat på rätt ställe och magen är förtillfället snäll och tyst.

I morgon ska jag iväg till Alingsås på uppdragsdag för ALP. Fabian ska vila och på lördag får Nattis galoppera av honom lite för söndag är det NH och det är lite vilodag det med. Jag behöver nog vilan mer än han.

JA

här lämnar jag mina barn nästa gång....
Posted by Picasa

onsdag 26 september 2012

mer regn?

Hur mycket regn ska det komma den här hösten? Vädret hade i varje fall den goda smaken att hålla upp på förmiddagen när vi hade äppelfest på jobbet. Det är inte rologt att sjunga höstsånger och fika på nyplockade äpplen i ösregn. Fast det hade varit ganska höstigt...

Det var tidig dag idag igen. Tiden går verkligen fort snart är det väl jul eller nåt. Var och kollade om jag får köpa lite halm till Fabian nånstans men eftersom det regnat så mycket blir det inte tillräckligt mycket i skörden i år så om någon vet någon som har smaskig havrehalm till salu så hojta.

Fabian verkar hålla vikten riktigt bra trots allt. Men jag skulle inte ha skrivit så positivt om honom härom dagen. Idag passade han på att visa sin sämsta sida. Ingen bjudning alls bara spring och motstånd. Jag försöker jobba på raka spår just nu, vilket är väldigt svårt framför allt att göra hörnplaceringar i galopp...När jag försökte höja ribban lite som Amy brukar säga och göra en fattning precis i hörnet fick han nog och bockade. Bara ett bocksprång innan jag fick jag på honom och plågade stackaren med flera varv i galopp på fyrkanten. Det ska vara jobbigt att busa. Det gick bra men ridningen var inte den bästa. När han väl började mjukna slängde han med huvudet i 20 minuter innan han faktiskt fick några steg som var ok.

Jag var väldigt trött i kroppen efter och Fabian var helt svett. Kanske att han behöver en rakning för att orka jobba. Kanske jag behöver en rakning??? nä det är ju höst...ingen kommer se mina ben förrän våren kommer, det får vara lurvigt ett tag;)

Jag hade riktigt gott om tid så jag masserade Fabian efter ridningen. Oj vad han tyckte det var skönt. Han förtjänade det faktiskt trots bocksprånget. Jag kan eventuellt ha kränkt honom med ett litet pet med spöt i fattningen, så jag hade nog mig själv att skylla.

I morgon är det digital kompetens igen. Första träffen för andra gruppen. Det är lite nervöst som vanligt innan man lär känna folk.

tisdag 25 september 2012

Regn regn regn

Det är inte lätt att hålla humöret uppe när regnet bara faller ner. Tisdagar är veckans absolut tristaste dag, alla   kategorier... Man börjar tidigt och jobbar sent. Inget stall heller på tisdagar. Det är faktiskt enda dagen jag inte är i stallet och jag hinner bli lite uttråkat över det.

Fast idag hade jag en träff i stan så direkt efter jobbet tog jag bilen in. Jag och Lisa var och åt middag på ett mysigt kaffe bredvid domkyrkan. Det blev linssoppa med italienskt bröd och vatten. Till efterätt kladdkaka OCH morotskaka...varför välja? Vi satt och pratade strunt om allt möjligt, jobb, hästar...barn. Viktor är snart ett och hur söt som helst:) fast han tröttnade ganska tidigt så vid halv sju var jag på väg hem igen. Det var en ganska lagom tur för mig. Imorgon är det kort dag på jobbet igen och jag börjar tidigt tidigt...

Nu godnatt. Eller snart i varje fall.

måndag 24 september 2012

fantastiska höst

Nåväl en dag i vart fall med fantastiskt väder bland allt tråkiga regn som varit. Jag gick och la mig runt nio i går kväll helt slut efter helgen och ställde klockan på 8.00. Tänkte att jag skulle sova ut riktigt bra men jag vaknade före sju alldeles utvilad och glad. Efter en härlig frukost med kaffe och tidning bytte jag om och drog till stallet. Dagens plan var att vara lite flexibel. Verkade Fabian väldigt trött efter gårdagen skulle jag ta en promenad i skogen. Var han pigg lite lätt dressyr.

istadig eller??? (september -11)
Fabian var jättepigg och vi hade ett av de bättre passen vi haft! Igen! Det känns som om det bara går bättre och bättre med ridningen. Jag tror att det till viss del beror på att Fabian fått muskler och kondition och helt enkelt börjat lära sig vad en bra form är. Men lite tror jag också beror på att jag sitter lite bättre på honom. Jag behöver inte bråka så mycket längre utan följer lite bättre. Det känns som om vi leker tillsammans nu. Innan var det som ett krig varje gång. Jag minns när varje pass såg ut så här...Det ser ut som om vi tänker samma tanke, jag och hästen... Typ " ge dig för fan...."

Sen gör det ju inte saken sämre när det glittrar dagg i spindelväven och dimman långsamt lättar för att släppa fram solen genom den glesnande grönskan. Jag hade inte ett dugg bråttom heller utan kunde gå runt och njuta av min morgon.

Jag han till och med duscha och äta lunch i lugn och ro innan jag åkte till jobbet. Mitt goda humör satt i hela dagen. Kanske att det dalade lite i slutet när hungern började sätta in under planeringen. Det är inte så lätt att få gjort det man vill få gjort när man är många viljor i ett stort arbetslag...

Nu är det snart dags att krypa till kojs igen för imorgon ska jag både hinna jobba och träffa en kompis efter jobbet. På stan!!! Det var inte igår...

söndag 23 september 2012

Tävlingssöndag

Jag tror kanske att mor var mer laddad än någon annan och oj så sugen jag blev på att hoppa lite, det var så länge sedan. Hinder på 40 cm ser väldigt inbjudande ut! Vi fick gå upp väldigt tidigt bara, det är nackdelen. Fabian putsades, flätades och stylades efter konstens alla regler. Han blev väldigt snygg tycker vi...Fast han behöver tagga igång lite för att vara verkligt stilig. Det var mycket svårt att tagga igång idag... Vi kom klockan tio och först vid elva började hon skritta fram. Fabian står som en ängel och myser men när det väl är dags så är det svårt att komma igång. Framridningen var på grusplan och i tältet vilket var väldigt mycket för lite för att komma igång på.

Framskrittning  

Men när de kom in i ridhuset gick det bra. Rosett i båda klasser och ärevarv först med ponnysarna och sen med storhästarna. Fabian sköter sig som om han inte gör annat än åker och umgås med främmande hästar. Maken kom och tittade på 60 klassen vilket Dottern var mycket lycklig över. Det gick faktiskt bättre på 60 än på 40.


Fika i transporten



Det var lite småstruligt med lastningen på Öjersjö men på Partille gick han på direkt och stod snällt inne i transporten medan vi fikade lite. Han hade ju gott hö där så det var väl precis vad han behövde. Jag tror han var väldigt trött, inte i kroppen kanske men mentalt. Nattis var uppsutten mellan 11 och 13 så det var lite väl mycket kanske. Jag vet faktiskt inte vem som var tröttast när vi landade i stallet igen...

Jag provade att lasta av genom att dra i svansen idag. Det gick väldigt bra. Nu tror jag att jag ska börja träna på att lasta honom själv eller ännu hellre han lastar sig medan jag dricker kaffe...

Nu är man hemma trött och skönt avslappnad. Två långa dagar i stallet efter varandra tar ut sin rätt även om det är väldigt roligt:)

Två rosetter till samlingen

Man får ju lägga ut en film också för jag är så grymt stolt över min Dotter och vår Ponny:)