Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 18 oktober 2012

middag/kvällsmat?

Det går ganska bra för mig oftast...just idag måste jag ändå säga att det kör ihop sig ibland...middag klockan halv tio på kvällen hör inte till vanligheterna. ALP tar det bästa just nu och det är bara en liten dag kvar...det innebär en hel del separationsångest! Igår var jag uppe sent i stallet eftersom dagarna med ALP blir betydligt längre än de brukar vara. Jag var hemma klockan sju och då hade Sonen värmt upp lasagne i ugnen  gjort en sallad och vikt all tvätt. Dottern hade tömt disken och dukat fint. Man blir glad och samtidigt är det lite läskigt...vem har snott mina barn liksom?!

Idag var en lika sen dag och jag han precis hem och byta kläder innan jag var i stallet igen. Dottern hade gjort ett bra förarbete så jag behövde faktiskt bara fylla hönät och sopa golvet idag. Vi var på centrerad ridning i lexbyklubbens paddock. Det var bara att lasta lite snabbt (inte ens en sekunds tvekan i dag) väl där gick mina ridstövlar sönder så jag fick rida runt med en trasig stövel. Idag var det onekligen lite miljö träning för Fabian. Mörk paddock, regn och blåst, tåg, bussar, bilar, folk, hästar, cyklar, joggare, hundar och barn som sprang runt bakom hus...Nyttigt...Lite rädd blev han vid något tillfälle men det går ju inte så fort, jag fick lite balans träning med andra ord.

Ridningen var i stort sett som sist med skillnad att jag stod i mitten medan hon rörde min fot i små cirklar i tio minuter för mitt högra ben har lite motstånd i sig...och så fick jag alltså svaret på varför han skjuter ut höger bogen och förböjer sig...inte hans fel, bara mitt ben. Sen travade jag säkert fem minuter. Lättridning... Konstigt nog gick Fabbe riktigt fint i dag. Antagligen gör de små spänningarna i kroppen så otroligt mycket...Hade det inte varit så dyrt hade jag velat gå kurs hela veckor i detta. Men rabatterat pris 400 kr /40 minuter är saftigt framför allt när stövlarna spricker...

Nu dags att sova för det otrevliga förkylningen gör sig lite påmind igen...

söndag 14 oktober 2012

städnoja

"Du brukar inte var så bra på såna där typiska kvinnosaker mamma". VA!!! vad har jag gjort? Jag födde ju två barn en gång i tiden. Barnen oroar sig inte direkt över att Far är bortrest. De hoppas på Pizza varje dag och att ingen kommer tvinga dem till att städa. HA!

Här ska bevisas motsatser ..Igår efter stallet passade jag på att städa ut min garderob. Det blev 4 papperspåsar med kläder till behövande. Nu kan man faktiskt gå in i rummet. Städade även resten av sovrummet när jag ändå höll på. Mamma hämtades på flygplatsen och kördes hem innan jag däckade i säng vid halv elva.

I morse vaknade jag tidigt och vi åkte till stallet Nattis red i regnet och Fabian är helt återställd till vår stora lättnad. Jag städade i stallet för det var vår helg.

Väl hemma blev det storstädning. Alla barnen skulle hjälpa till men Dottern duschade i en timme så hon kom undan...ett tag i varje fall...jag plockade undan allt i vardagsrummet och städade i köket ...Sonen damsög hela huset, till och med under kuddarna i soffan. Jag dammade! ( det brukar jag göra till jul och påsk) Sen städade vi lite till innan vi åkte till affären för att storhandla. Frukt och grönsaker. Maken har handlat så frysarna är fulla med annat viktigt så nån Pizza blir det INTE!

Det bästa med dagen var ändå att åka hem till Mamsen och äta middag. Riktig stek med potatis och sås. Hon hade handlat i USA till lilla mig så nu är garderoben och badrummet nyfyllt med fina saker. Syster skickade hem en present också som bara var så rätt i tiden. Jag hade planer på att köpa något fint, lite ljus eller så för att hösta till det lite här hemma men det glömde jag givetvis när jag var i affären (handla är inte min paradgren) Nu behöver jag inte handla för det blev perfekt!

När vi kom hem var klockan inte så mycket så Dottern han städa badrummet och jag städade ur kylskåpet.

Utöver detta har jag tvättat tre tvättar...

Total städnoja med andra ord. Jag har hotat barnen så de har lovat att använda samma kläder en vecka och se till att lägga allt smutsigt direkt i tvätt korgen. Ingen tar nya glas, alla måste plocka undan direkt. Om alla håller detta kommer vi inte behöva städa på en månad...

Dottern tittar sig storögt runt i köket. " du, så här rent är det ju aldrig när pappa är hemma!"
Nåde den unge som avslöjar mig....