Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 15 mars 2013

Äntligen

Nu är helgen verkligen här och veckan har verkligen varit bra på många sätt. Och helgen ska tillbringas på Tjörn med tjejerna och Lovisa som äntligen är hemma...ska bli så underbart mysigt att äta gott, dricka vin och prata hela natten...

Jag gick till frissan direkt efter jobbet och blev väldigt nöjd...vad ska vi göra idag? Ingen aning bara jag inte har samma gråtrista hårfärg när jag kommer hem är jag nöjd. Och om ingen ser att det är ny färg betalar jag inte! Maken bad om solglasögon för det lyste så när jag kom hem och dottern tittade länge innan hon sa att jag ser ut som mormor. Vet inte om dt var menat som en komplimang eller inte.

Nåväl för övrigt är det fredag. Vin, hamburgare, film och chokladmuffins är avklarat...kvar finns säng och sova gott...

torsdag 14 mars 2013

Konferensdag

Idag var jag medbjuden när Partilles pepp-pedagoger hade konferens på aspenäsherrgård. Förmiddagen var det lite föreläsningar och eftermiddagen var det workshops. Däremellan fantastisk lunch med de finaste grönsakerna i världen. Och solsken. Jag fick visa ett par minifilmer som fick positiv feedback men för övrigt behövde jag bara prata och ha det trevligt med massor av folk som det var länge sedan jag träffade.

Jag fick kila lite tidigare för Nattis skulle till tandläkaren. Det var menat som ett kort besök med den tand som skulle plastas. Tyvärr hade tandläkaren dragit henne vid näsan och lovar att det inte skulle behöva borras. Idag visade det sägs att hon visst behövde både bedövning och borrning. Det var första hålet men hon har bedövats gång förut och det vare en riktigt misslyckad behandling. Tandläkaren idag får med beröm godkänt. Hon tog Nattis så himla bra när hon blev orolig och förklarade och var ÄRLIG. Hon bad dessutom om ursäkt för sin kollega som varit otydlig. Allt gick bra, hon kände inget och har kommit över sin värsta oro och tandläkarrädsla så stor eloge till Lorena Rodriguez!

Vi hade lite bortom upp till stallet efter så idag red Nattis själv och jag fick göra stallet själv. Jag var uppe och tog tiden i mitten av passet då hon skulle jobba lite intervall träning för att konditions träna, tragiskt. Fabian var i urusel kondition. Orkade knappt galoppera tre minuter och sista varven var vi nere på en minut galopp en minut skritt... Genom svett var han efter så vi körde bara 2x3 minuter och 3x1 minut galopp idag. Det är ju dessutom fortfarande lite hårt här och var även om spåret är hyfsat ridbart. Han kommer få galoppträna ett par gångers i veckan så han kommer igång nu efter vintern. De andra i stallet hade afterride idag men efter att h varit igång helan eftermiddagen utan mat var vi tvungna att åka hem och vila. Riktigt bra är inte konditionen hos mig heller men jag kan skylla på förkylningen.

onsdag 13 mars 2013

Bästa bästa...

Barnsligt glad och nöjd med dagen! Jag försov mig i morse men min kära make undrade klockan tjugo i sex varför jag inte var uppe, vilket gav mig tjugo minuter att duscha innan jag var ut ur dörren. Men det är alltid bara ett barn på dörren på morgonen så jag hinner dricka kaffe i lugn och ro medan vi pratar och spelar spel. Idag var vi 14 barn igen så vi har verkligen kunnat njuta av att göra värdens bästa verksamhet. Eftersom jag är frisk och full av energi igen bestämde jag att komma som mitt alter ego Gunhild.

Barnen är med på noterna direkt, så klart. Jag hade gjort en bilprototyp i går och den testade Gunhild. Man blåser upp en ballong och sen åker bilen iväg. Samtalet blev så bra och barnen är så smarta...sen hade vi skapande teknik hela dagen då jag var utklädd och alla barnen ropar Gunhild titta här! hur tror detta funkar Gunhild? Hjälp mig med batterierna Gunhild. Jag har uppfunnit en ubåt Gunhild....och just då kommer ITmagnus in genom dörren för att hjälpa mig med gummidatorn. Hehe. Man gjorde visst intryck tror jag...

Utöver uppfinningarna gjorde vi snygga ritningar som sitter på väggen tillsammans med läroplanscitat och världens bästa film på Gunhild ligger på PLUTTRA. Jag önskar jag kunde lägga ut filmen men eftersom det är barn med på bild går inte det. Men den som vill kan ju fråga så ska jag visa filmen. Jag är grymt bra som uppfinnartant, om ni nu tvivlar. Bilden gör det inte helt rättvisa. Hamnar jag någon gång i situationen att någon frågar, men du är du en bra förskollärare? Då ska jag dra fram den filmen...och om jag någon gång undrar om jag inte borde byta jobb och pyssla med trädgårdsskötsel då kan väl någon be mig dra fram den, för just idag minns jag varför jag blev förskollärare och inget annat.

Inte nog med att jag är nöjd med arbetsdagen, jag hade också en perfekt ridtur till Kåsjön i vintersolen. 1 timme 15 minuter fram och tillbaka och Fabian var så pigg och glad. Lite kallt var det men solen värmde och i skogen var det lä. Jag hade planerat dressyr men jag orkade bara inte...

Väl hemma var jag hungrig. För första gången på en och en halv vecka åt jag med god aptit och till och med ett glas vin till maten slank ner. Jag är riktigt frisk, fast nu är jag trött och klockan är inte ens nio. Visst får man sova då?





tisdag 12 mars 2013

Äntligen

Äntligen sovit en hel natt utan hosta! Underbart att vakna utvilad för en gång skull. Och ännu en skön dag på jobbet med få barn i gruppen och lagom mycket att göra. Idag var vi 13 barn och 4 vuxna. Inte svårt att göra en bra verksamhet till och med när man är lite förkylningstrött. Jag hade en liten dipp mitt på dagen när näsan täppte igen men det släppte faktiskt av sig självt. Jag är med andra ord frisk ÄNTLIGEN! Hoppas det håller resten av året nu...

Äntligen nummer två. Vi skrev provet för grönt kort. Jag hade 30 av 30 Nattis hade 29.5! Vi är väldigt nöjda jag tror vi hade bäst resultat av alla så mor och dotter fick lite extra beröm av kursläraren... Det var inte jättesvårt prov. Alla klarade sig även om vissa hade lite mer problem och precis klarade sig. Så nu kan vi ut och tävla, allt som behövs är en ponny med tävlingslicens och väldigt mycket mer ridträning. Eftersom vi nu bestämt att behålla Fabian är det ju inte aktuellt på ett tag men det gröna kortet har man på livstid.

Det kom lite snö där vi satt och skrev provet så nu ska jag lämna in en skriftlig ansökan om vår. I två kopior för underskrift av den högre makten. Sonen fick ett D på religionsprovet i veckan efter att ha intervjuat en kristen (aka hans mamma) så vi borde vara bundisar just nu...



måndag 11 mars 2013

Måndag redan?

Vad hände med helgen? Var det någon som stal den kanske? Kanske att det går så fort bara för att man ligger still. Egentligen borde det vara tvärt om ju mer man ligger still desto långsammare går det. Solen lyser idag. Jag vaknade tidigt. Jag skulle vilja säga att det berodde på att jag är så utvilad efter helgen men jag gissar att det var hostan som väckte mig. Maken klagade på att jag hostade hela natten så han inte kunde sova. Än jag då? Va!!!

Det var länge sedan det var så kallt ute också. Minus 15 i natt och fortfarande minus 10 när jag åkte till stallet. Jag skulle ju städa de gemensamma utrymmena i helgen så jag fick börja med det när jag kom upp. Sen borstade jag och myste och funderade på vad jag skulle orka med. Tillslut efter överläggning med mig själv bestämde jag mig för att rida ut. Det blev årets finaste morgon så jag är glad att jag inte lyssnade på mig själv. Visserligen bara 35-40 minuter men alldeles fantastiskt vackert. Solen värmer och när jag var tillbaka i stallet var det redan nollgradigt. Fabian verkade trivas och lufsade på på lång tygel utan att bry sig om något. Lite väl loj faktiskt för rätt som det var höll han på att snubbla rejält för han glömde lyfta på hovarna...jag blev väldigt trött i kroppen av att åka häst idag så det märks att konditionen tagit stryk den här veckan. Jag hoppas det är bättre på onsdag för jag börjar längta efter att rida ordentligt. Nästa vecka ska jag försöka ta med monoman till prk så vi får börja bygga upp konditionen trotts att det är djupfryst ute.

Alla i familjen är på skola eller jobb idag. Jag ska också börja jobba om nån timme. Det är första gången på två veckor som vi är frisk, eller i varje fall friska nog att Jobba allihop. Vårkänslorna spirar verkligen trotsa kylan för nu har solljuset äntligen kommit tillbaka!

söndag 10 mars 2013

Försöker komma igång

Det krävs lite träning efter att ha legat stilla ett par dagar. Det känns som om jag legat sjuk i sängen i en hel vecka men faktum är att jag bara varit i sängen på onsdag och lördag. Resten har jag ju faktiskt jobbat. Igår var jag inte ur sängen mer än för att gå på toa, stoppa i mig en Ipren, hämta mer snytpapper och äta lite rester. Jo jag låg i soffan och tittade på film också.

Det var förhoppningsvis årets förkylning avklarad det. I morse sov jag länge innan jag plågade i mig ett par mackor. Jag tog mig till stallet för att fixa så att det finns kraftfoder i burkarna. Britt ställde upp och tog stallet idag så jag ska ta nästa söndag för henne. Det var verkligen mysigt att vara där igen men redan när jag borstade insåg jag att jag inte skulle orka rida ens i skritt. Jag orkade inte ens tömköra utan satte på ett träns, en täckesgjord och inspänningssnodden så longerade jag istället. Det är svårare att longera än att tömköra. Fabian är ganska lydig och gör det han ska men det är svårt att göra halt med bara en töm. Skönt var det för honom att trava av sig och jag stod stilla i mitten och njöt av solen. Efter en halvtimme var även det tröttande så då åkte jag hem.

Det kändes bättre efter en dusch men energinivån är låg och slemnivån hög. Men det är bättre än igår och det är skönhet för veckan är fullmatad med roligheter. Höjdpunkten är att Lovisa kommer på torsdag så till dess måste alla spår av förkylning var helt borta!