Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 29 juli 2011

En riktigt skön sommar.

Inte bara idag men en dag som den här hjälper ju till. Dottern ville meta krabbor och Maken ville hälsa på en kompis så vi passade på att ta oss till havet. Maken gillar inte folksamlingar, solsken eller sand mellan tårna. Modern brukar klara ca 30 minuter av dylikt så det finns ett skäl till att vi sällan hamnar vid just havet. Vi brukar hamna vid nån insjö utan strand istället. Men där finns ju inga krabbor så idag blev det undantag. Solen sken bakom slöjmoln och det var en skön bris. "varför blåser det hela tiden mamma?" Jag kom ihåg varför vi inte brukar åka till havet. Man klär gärna av sig för att få lite sol på kroppen. Och det är lätt att glömma solskydd. Det känns nu. Man är ju inte direkt vackert solbrun sen innan. Nu är det lite ojämnt rött mellan det vita. Intressant. Man hade ju också glömt raka benen och träna...tänk vad man kan upptäcka när man åker till havet...

Men men man ska inte vara sån egentligen. Vi hade ju hotdog med och en klädnypa...Endast tre rackare hamnade i hinken, resten får vi se som ett empatiskt försök att mata vilddjuren. Barnsligt roligt är det ivarje fall, därav att man glömmer att solen bränner kanske. Dottern tyckte att det var sommarens bästa dag trots att vi inte åt glass. Vi var naturligtvis tvungna att stanna på Triumfglass på väg hem för att spä på semesterkänslan ytterligare. Åh vad det är härligt att inte ha massa planer.

onsdag 27 juli 2011

till dem som väntar...

...kommer återbäringen fortare än väntat ibland, tillräckligt för att täcka ytterligare pilsektioner så nu har jag beställt... redan på fredag eller måndag kommer de och jag är så glad så glad. Fast man ska ju sätta dit dem också och efter gårdagen känner nacken av lite mer än den borde. jag vill gärna beskära ett äppelträd som står i hörnet av trädgården. En gren om dagen eller kanske varannan dag klarar nacken, men jag får be maken dra ner dem för det orkar jag inte...Man ska beskära i JAS månaderna har jag hört och det är onekligen något mer bekvämt att stå på en stege i shorts och linne. Man kan ju kliva ner och dricka lemonad emellan om man vill.

Jag saknar min Son. Vi chatade precis på facebook om ingenting viktigt alls och jag saknade det... bra att skicka tonåringar utomlands så man inser vad man har dem till till vardags. Jag upptäckte ytterligare tre skäl att sakna Sonen idag. 1. Jag fattar inte hur min telefon funkar. 2. Jag damsög hela vardagsrummet...själv! 3. Maken fick klippa gräsmattan...

Mest saknar jag att bullshitta lite. Och så berättar han att det är ORKAN på väg...måste jag oroa mig också, inte bara sakna?

tisdag 26 juli 2011

Nöjd!

Ahhh, Ohhhh! Mycket mycket nöjdare idag. Det var kanske inte så mycket slängkyssar idag heller men väl glada effektiva samarbetare... Jag borrade hål sen var det "bara" att sätta stolpar och skruva upp vindskydden. Det blev helt enkelt väldigt snyggt. När man kommer gående nerifrån trädgården klicker det liksom till i hjärtat av glädje. Jag har onekligen längtat och fantiserat om ett snyggt avslut på trädgården väldigt länge och nu är det klart. Ja nästan klart. Vi behöver tre sektioner till och ca 3000 spänn för att få det. Nästa sommar blir det nya skattepengar får man hoppas. (jag älskar att betala skatt, särskilt när det kommer återbäring...)

              Före..........                                                  Efter......









Kanske lite orättvis förebild, till det något mer friserade. Det så betydligt mer urskogsaktigt ut innan jag rensade bort all sly som fanns bakom. Undrar om jag har några gamla bilder på eländet någon annan stans i datorn så man riktigt kan se vilket lyft det blev. Jag har ju tagit kortet så att man inte ser att det saknas 4 meter staket...Nu gäller det att bara hitta bra platser att sitta på så man inte ser det heller.

Bortsett från staket uppsättning har jag lyckats såga ner tre äppelgrenar/stammar, rensat en rabatt, ätit en tomat och börjat fingra på min nya telefon. Önskar att Sonen var hemma för han hade defenitivt förstått hur man gör för att komma ut på Internet...

måndag 25 juli 2011

men shit...

Vilken totalt meningslös skit dag det blev av den här dagen! Fast nu en halv chipspåse och en halv marsmellow påse kanske jag börjar inse att det finns en anledning till att saker inte funkar ibland. I min fantasi- värld vaknade Jag och Maken utvilade och studsade iväg till brädgården där vi snabbt kom överens om vad som skulle köpas och också hur mycket det fick kosta. Sen satte vi gemensamt upp staketet med små slängkyssar och vilopauser i skuggan med lite lemonad i höga glas...

Nej vi har naturligtvis inte fått upp en enda sektion. Kanske mest för att vi inte riktigt planerat inköpen och arbetsinsatsen. Och så har ju maken tusentals mögliga LP skivor att sortera som lockar och jag ..ja som sagt två påsar onyttigheter ger väl en ledtråd. Inte heller lyckades jag fixa några hinderstöd. (de skulle liksom bara bli till av sig självt) Det regnade naturligtvis bara lite. Men det kunde lika hjärna öst ner, det hade gett ett legitimt skäl att stanna i sängen.

Men för att summera det jag har gjort så är åtminstone arbetet förberett inför imorgon. Jag hoppas bara humöret på de inblandade får en lite högre nivå. Vi kan skippa slängkyssarna men lite lemonad kan man väl ändå hoppas på? Jag har sågat stolpar (6 styck+ 4 hinderstöd), åkt och köpt bultar, satt fast två mark ankare, sågat 4 markstöd men inte skruvat fast dem...och skördat gurkor och plockat bort tomatblad (två mogna tomater skymtades bakom alla blad) lagat hel lax sida på mangoldbädd och sett ett avsnitt trueblood (utöver chipsmölandet då).

Jag hoppas verkligen morgondagen blir bättre för den här dagen kändes riktigt riktigt sunkig.
Men här kommer en bild som kan få lite solsken i hjärtat igen. (fast sen tänker jag på att jag gav bort alltihop och nu är det slut...)

söndag 24 juli 2011

hemma Igen...

Japp, jag är hemma igen...och igen och igen kan man kanske säga. fast nu tror jag jag stannar hemma ett litet tag. Kanske en dag eller så...jag får väl kolla väderleksprognosen. Vi han alltså vara hemma en halv dag och packa om väskorna innan vi satt i bilen mot den kulturella huvudstaden, Tranås. Vi såg gamla kulturbyggnader överallt faktiskt. Vi hälsade på goda vänner som bor så vackert vid sjön Sommen. God mat gott vin och fantastiskt lägligt bubbelbad på kvällen. Absolut vad kroppen behövde efter lägret. Visserligen var det ett mycket svart bröst som visades upp i bikinin men stjärten lyckades jag hemlighålla tills dottern fick syn på den i duschen. "Oj! Oj!...ehh du är svart mamma..." så kan det gå. Jag tror inte badet hjälpte till med blessyrerna men kroppen mjuknade absolut.

Vi hade ganska tur med vädret. Det hade lovats 100% regn.
Det regnade 100% men bara i 5 minuter så där emellan hade vi tur även om det hängde i luften precis så där svensk sommaraktigt som det ofta gör i sverige på semestern...fast vi tar ju bara kort när solen lyser så nästa år tror vi att det var riktigt fint den här sommaren också... lite bilder från årets resa kommer alltså här. Om ni saknar vita stränder, paraply drinkar och blå himmel...köp ett resemagasin istället.






Dagens bästa var nog dock Makens shopping. När jag går och shoppar brukar  jag sällan komma hem tomhänt men jag tycker faktiskt att Maken tog priset idag. han satte upp en liten annons i Tranås ICA och efter att ha letat efter ett litet hus ute i vildmarken efter en "Snorre" hittade vi tillslut en Orre. VI ger honom 30 minuter sa vi i bilen...efter ca 20 backades bilen fram och bagagen stuvades om. Nej stuvades ur menar jag förstås för att ge plats åt en ärvd skivsamling på hundratals vinylplattor...Maken var glad hela resan hem, Tjejen som sålde var glad, hennes mamma såg medlidande på mig men jag vet... i vinter mörkret när jag har dåligt samvete kan jag alltid trösta mig med att Maken var lycklig i sommras. Och massor av loppisar stannade vi på som vanligt men i år kunde jag ju inte göra ett enda fynd för bilen var ju helt knökad av LP. Så det blev endast en dyr glasbit för mig, fast jag är ganska glad ändå för jag ska bygga pilstaket i morgon...