Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 24 mars 2012

svensk vår!

I morse ställde jag faktiskt klockan och var ur sängen klockan nio! Jag var lite trött ska jag erkänna men detr gick över efter kaffet. Ingen jetlag alls, vilket uppskattas av framför allt MIG. kanske även familjen är nöjd. Sonen är inte helt nöjd med sin mor som kommer hem och kräver att han ska vara hemma och äta middag med familjen istället för att hänga med flickvännen, som förövrigt är mer än välkommen hit om det så skulle vara...Jäkla tonårskillar. Man skulle lägga dem över knät, nej just det han är så lång att det inte går...det får bli straff arbete i trädgården:)

VÅRSTÄDNING I STALLET


En underbar dag i stallet blev det i solskenet. Riktigt skönt att mocka och plocka. Vi vårstädade Ponnyn så gott det gick...en stor hög med päls och ändå är han fortfarande full med hår...

Vi tog fram bommar så Nattis körde lite travbommar och markarbete. Vi försökte få Fabbe att travhoppa med hjälp av bommar och ett kryss men varför skulle man hoppa över det där låga när det bara är att trava på? Jag fick också sitta upp för att ta ett par små språng i galopp. Väldigt fin i formen idag och väldigt svettig under sadeln.



Vi skrittade av ute i skogen och tog lite kort för jag lovade Farfar Wayne att genast ta massa kort på vår Ponny med western tyglarna vi köpte på Brighton sadlery. Jag snodde med makens hatt också och eftersom Fabian är så underbart snäll vågade jag mig på risken att posera utan väst och hjälm...riktigt fina bilder blev det som ni ser...

Jag tackade ja till att fortsätta hyra Fabian nästa säsong. Kontraktet kommer i veckan. Jag skickade med ett collage så han skulle se hur han har det och säga att vi gärna behåller manen eftersom han är så fin med den. Redan idag fick jag svar att det var roligt att se hur fin han var nu och att de skulle försöka hålla fingrarna i styr vad gäller manen i sommar:) Jag tror han är väldigt nöjd med hur han har det hos oss:)

fredag 23 mars 2012

hemma hemma hemma...

Det är fantastiskt skönt att vara hemma igen! Resan var överjävlig faktiskt! Jag hatar verkligen att resa...hatarhatarhatar...Synd att det ska vara så jäkligt för det är ju verkligen roligt att vara borta:) Vi avslutade i varje fall med att äta riktigt god middag på ett diner i femtitalsstil. Faktiskt det godaste mos jag någonsin ätit och riktigt fin köttfärslimpa. Kvinnan som hade det var som tagen ur en film också och väldigt trevlig.



Sen var det alltså 20 timmars tristess och obekväm ställning. Sov tre timmar på planet dock vilket antagligen var en räddning. Sen blev jag sittande 7 timmar i frankfurt. Han få både frukost och lunch och två svå mikro tupplurar på samma restaurang. Glömde givetvis ta av mig skorna i säkerhetskontrollen och eftersom det pep blev det total koll och öppnade resväskor...Och vem hade glömt att hon köpt en flaska whisky och lagt i väskan? jag kom hem tillslut vilket var skönt.

Familjen hade saknat mig och jag hade saknat dem, det kändes extra mycket när jag kom hem. Alla presenter var väldigt uppskattade och jag höll mig vaken till halv elva. Sen somnade jag gott och sov. Sovsovsov...till ett i förmiddags! det var den dagen och naturligtvis skiner solen ute när man vaknar och fåglarna kvittrar. Dessutom är det 15.16 grader och riktig vår. Där ligger man alltså och sover bort dagen...

Fick ett riktigt skönt ridpass på Älsklingen som snällt skrittade ut med mig och sen skötte sig riktigt bra på banan. Fast han testade mig lite idag busen...skulle inte stå still utan traskade runt när jag skulle sitta upp och böja sig gick inte alls :)

Nu blir det indiskt som Maken lagat och en FILM. Har nog saknat filmtittandet mest av allt faktiskt...förutom ridningen då....

onsdag 21 mars 2012

packar lite mer...

Men kära nån nu är det slut på det roliga! Nästan i varje fall för det finns liiite plats i väskan så det får bli ett stop på JCPenny innan vi packar helt klart....sen bär det av hemmåt då...ser fram emot att träffa familjen, ett ridpass på Fabian och se om våren har kommit alls i sverige. Under de två veckor jag varit här har det varit väldigt varm så träden knoppas och vårblommorna, där de finns planterade har slagit ut.

Det har verkligen varit en jätte bra semester trotts att det hänt en del tråkigheter. Jag är glad att Syster kommer hem inom en vecka efter mig så blir det inte så svårt att ta avsked i eftermiddag.

Nu är det helt färdig undanplocakt i huset, alla mina saker ligger i väskorna utom det jag har på kroppen och det som fortfarande finns i affären. Jag tror inte jag glömt något...fast vem vet;)

Tack syrran för en bra resa! Kram Syrran

tisdag 20 mars 2012

snart på väg hem igen...

Två veckor går väldigt fort faktiskt. Nu skiner solen igen efter en kall och blåsig dag i Denver. Jag och Kathy var på en förskola på morgonen för att göra studie besök. Inte för att jag på något vis längtar hem men jag är i varje fall glad att jag kommer hem till mina kollegor och min barngrupp och min barnsyn...Till ytan var det väldigt likt men alla rum är videoövervakade och alla barn genomgår individuella tester flera gånger per termin för att man ska veta att det lärt sig rätt saker ( som ska läras på rätt klockslag med frk Frökens sätt att se på saken) Inte imponerad alls...





Mer imponerad över staden Denver som trots att den var kall och blåsig bjöd på en trevlig dag. Vi hamnade tillslut på en pub för middag och Bingo! Till middag åt jag friterad ost och friterade kyckling fingrar och fick naturligtvis mag knip. Only in America.


Den här morgonen var betydligt trevligare ur matsynpunkt. Brunch med familjen Peer på IHOP. Familjen ville säga hejdå och Farfar Wayne bjöd på pannkakor....Vad jag älskar amerikanska pannkakor med lönnsirap! Och vad jag gillar Cias nya familj....man känner sig verkligen väl omhändertagen.


Mitt under lunchen inser jag att jag inte bara ska åka hem härifrån i morgon kväll. Jag har först en helvetes resa hem till sverige med 6.5 timmars väntan i frankfurt (vad gör man på en flygplats i nästan sju timmar när bagaget är fullpackat och man är grymt trött?) Sen ska jag också börja jobba igen på måndag. Och så kom jag på att jag visst läser två kurser den här våren också och att semestern definitivt är slut...Och så det sista då, Morfars begravnning. Den har jag nästan lyckats hålla ifrån mig under semestern. Skit också...man kanske bara skulle skita i att åka hem, köpa sig en dude ranch i bergen och importera över familjen och alla djuren? Och hitta en trevlig liten amerikan till mamsen också så kunde vi starta en ny liten svenskstad?

Packningen har annars gått över förväntan. Det finns exakt 20 kg i stora resväskan och 85 dollar kvar i kontanter...kanske att man skulle åka och köpa sig ett par jeans innan man är klar? Cia får ta hem min skinnjacka och lite poptarts som inte får plats i väskan och eftersom hon kommer redan om en liten vecka kan jag kosta på mig att handla lite till om jag vill. Jag tror jag ska sätta mig på altanen och dricka en pinkgrape lemonade i solen och försöka glömma att jag måste börja tänka på jobbet snart.

söndag 18 mars 2012

St Patricks Day

Tänk vad många högtider man kan fira bara man vill. I USA är St Patricks Day väldigt stort, det är irländskt och i går var alla irländare. Man klär sig i grönt och blir full. Det är vad jag har förstått av den här högtiden i varje fall.

Jag fick barn vakt av Cias kompis Isabell som körde hela vägen till största gallerian i Denver. Vi åt lunch (äntligen en vegitarisk falafel och rent vatten) innan vi gick på Victoria Secret. Det var dyrt... men vilken service! Jag kom in och sa bara hjälp mig och så fick man en egen stylist, mätare och utprovare tilldelat. Först mätte hon och sen kom hon med en test bh för att se om kupstorleken var bra. Därefter skickades en hel ask in med olika stilar att välja på. Två satt så perfekt att det bara var att slå till. Hon skrev ettt kort och skickade mig vidare till nästa som plockade fram det jag ville ha i alla färger som fanns...Väldigt härligt, men som sagt det tog ett par timmar och en hel plånbok. Tur att väskan redan är överfull för nu kan jag inte shoppa mer!

Festen var helt spännande. Först ett parti KUBB sen corned beef som var som saltabiten med vit kål. Cia hade varnat att det skulle var jätte äckligt men hon hade fel som vanligt när det gäller mat ;) det var kalasgott! Jag hängde mest med Isabell hela kvällen, Alla män satt framför en basketbollmatch i sofforna och drack öl...The American way...



                                                          


Jag somnade ganska tidigt och höll mig i stort sett nykter om man kan kalla fyra flasköl nykter. Fast nån öl var det inte för det har jag fått nog av för en livstid! Nej jag vill bara ha söta drinkar och rödvin så det så.

Nu ska vi till Walmart bara för att det är roligt och i kväll blir det middag hos svärföräldrarna. Det börjar närmna sig slutet av semestern mu vilket är ledsamt och ganska skönt. Ledsamt att lämna syrran förståss och att behöva jobba när man kommer hem, väldigt omotiverad till arbete efter en sån här resa;) Skönt ska det bli för nu saknar jag familjen ganska mycket. Ska bli skönt att krama min perfekta oamerikanska man och få berätta hur mycket jag uppskattar honom och krama barnen som är så otroligt välartade! Puss på er!