Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 13 april 2013

Lång arbetsdag

Vi sov väl ganska länge och åt en god frukost innan vi åkte till stallet. Vi hade bytt bort torsdagen mot lördagen så det blev till att mocka och fodra. Det är bra att ha en stark dotter som gärna jobbar. Nattis styrka sitter kanske inte bara i kroppen även om hon faktiskt är betydligt starkare än den lilla spretiga kroppen utstrålar. Nej egentligen är det i uthållighet och villighet att faktiskt göra jobbet. Ibland glömmer hon bort sig, som idag när hon sadlat klart och gjort i ordning men glömt ta upp handskar och spö och ber mig ta upp dem. Mamma som jag är hinner jag gå halvvägs dit innan jag kommer på mig och stannar. Vi skrattar till båda två när jag säger "men hörru!" Haha var jag en lat, bortskämd unge nu? Japp det var hon, och jag en curlande mamma....Vi jobbar på det. Så klart man hjälper varandra men ibland är det så lätt att hjälpa för mycket.

Nattis ville hoppa lite. Vi hade funderingar på att åka till gfrk nästa söndag på clear round men jag ser på honom att hoppmusklerna saknas. Roligt tycker han att det är och det blev en del små språng idag. Ett studs på sockerbitshöjd och ett litet hinder på 50 cm. Galoppen behöver jobbas på och konditionen. Just nu är jag glad att han inte har några symptom på kvarka så han kommer undan med en hel del. Det var stallarbetsdag också idag men jag hade inte tid att hjälpa till tyvärr. Jag vet inte riktigt vad de gjorde men min tid räckte bara inte. Trots det var vi i stallet till klockan fyra nästan.

Hemma lagade jag lyxmiddag och serverade maken ett glas vin. Själv skulle jag till stallet och ta in hästarna så det blev inget för mig. Det tog jag igen till filmen inklisive lite kex och ost.

Filmen vare för övrigt väldigt bra! Moonrise Kingston av Wes Andersson. Fantastisk fint filmad i goa 60-tals färger. Handlar om två unga tonåringar rymmer tillsammans i ett sommar paradis. En riktigt go känsla hela filmen igenom. Och en hel del spännande filmistiska lösningar. Rolig på ett torrt och lite svart sätt. Måste verkligen rekommendera den. Skön känsla att ha sett två riktigt bra filmer, minst fyror, på en vecka och gårdagens fick i varje fall en stark trea.






fredag 12 april 2013

Äntligen helg...

Undrar varför man längtar så efter helgerna? Är det för att vila upp sig? Knappast två fullmatade stalldagar framför mig...är det för att det äntligen händer något roligt? Knappast, hela veckan har varit full med fest och roligheter...är det för att det är tråkigt på jobbet? Knappast man skrattar ju mer där än hemma...

Det måste ändå finnas något speciellt som gör att man längtar till den där fredag kvällen. Kanske är det den där känslan av att hälla upp vinet i glaset medan man lagar mat och sen sätter sig framför tv och ser på film. Inte för att kvällens film drog in några Oskars. "Hot fuzz" inte helt tråkig och här älska skådespelarna Simon Pegg och Nick Frost. Englands bästa komiker just nu! Och kanske vetskapen om att man kan sova några timmar längre. I varje fall, äntligen helg!!!

Provsvaret kom från stallet idag och det visade sig vara kvarka. Måste alltså hålla Fabian under uppsikt ett par dagar till innan inkubationstiden är över. Jag tror inte smittorisken är så stor för vår del och hoppas att ridskolan håller sig utan smitta. De är i varje fall isolerade från det smittade stallet. Man kan ju aldrig skydda sig från smitta om man rör sig utanför sitt stall eller om man står på ett stall där andra gör det. Är inte så himla orolig faktiskt för det krävs rätt stor närkontakt för att smitta ska uppstå. Mest irriterad över att inte flickorna kan rida på ridskolan på ett tag. Framför allt eftersom smittorisken i deras fall är obefintligt. Men i morgon ska jag rida, eller kanske Nattis rider och jag mockat, vi får se. Motion behöv jag i vart fall för jag känner i kroppen när jag missat ett ridpass.

torsdag 11 april 2013

Och sen massor...

Hela dagen jobbade jag och kände mig både pigg glad och uppåt. Sen direkt när jag slutade åkte jag och hämtade Sussie för ett liten "tripp to the Ullared" som man alls inte säger här hemma i byn. Jag behövde egentligen inte så mycket, vilket brukar bli lika dyrt ändå. Det jag verkligen behövde var boots till hagen (insparade kr: 30 per stycke) och helosansalva (säkert en hel tjuga...) det är ju inte på de små sakerna man spar pengar. Bensinpengen är väl kanske en hundralapp så det saknades en tjuga till då för att göra resan värd. Slutnotan hamnade på 2500 kr. Hushållssaker och 600 kr hästsaker. Till hästsaker la jag alltså lite mer än ovanstående. Röda senskydd för hoppning, grått dressyr schabrak, pälsglans och schampo, nya svampar och en ny tröja till mig.

Dottern fick nya tävlingsbyxor och en mountain horse jacka i blå fleece. Lite små kläder till alla en del hygienartiklar och lite mat...kändes som om jag sparade in bensinpengarna. Inte något onödigt alls i påsarna den här gången vilket är en bedrift.

Vi vár hemma riktigt sent. Somnade som en stock och jobbade hela dagen på kontoret. Fick gjort massor av bra saker, inklusive äta lunch med Andjelika och prata om hennes nya jobb. Jag jobbade nästan en och en halv timme mer idag så det kan jag ta ut i framtiden.

Direkt efter jobbet åkte jag hem och fixade grönsaker att ta med på jobbfest. Vi träffas ibland och äger gott på fritiden. Idag kom alla gamla goda kollegor som slutat också. Alla hade något gott att äta med sig och så tittade vi på en riktigt bra film. En oväntad vänskap från Frankrike. Se den!

tisdag 9 april 2013

Verkligt händelselöst

Om jag inte är i stallet eller i trädgården har jag verkligen inget att berätta om. Det gör mig något nedstämd faktiskt när jag tänker på det. Fast när man jobbat 8 timmar finns det inte mycket tid kvar på dagen att låta fantastiska saker hända. Allt som återstår att göra är att försöka se det fantastisk i vardagen då...

Idag hade jag skolbarnsgruppen och drog i gång ett tema om barns rättigheter som vi ska jobba med i gruppen. Det blev väldig bra och alla 21 barn var väldigt aktiva och glada. Och kollegan gav beröm för min insats...väldigt roligt!

Sen kom jag hem och skulle laga mat, och fick åka och köpa potatis, lök och en öl. Konstigt att det känns mer alkoholiserat att köpa en burk öl på närlivs än att handla en dunk vin på systemet? Nu ska vi alltså äta sjömansbiff. Jag ska inte ta kort på den. Så intressant är det inte... Herregud vilken innehållslös dag! Det får bli lite TV. Absolut fantastisk vardag eller hur?

måndag 8 april 2013

Lördag hela veckan lång?...

Inte alls måndagen kom som ett skott men solen lyste åtminstone. Faktiskt blev förmiddagen väldigt trevlig. Nattis ville gärna ha skjuts till skolan så vi åkte ganska tidigt. Jag hade med andra ord gott om tid på mig att borsta och ha trevligt med min pålle. Igår skrev jag på kontrakt för nästa säsong med Fabian och betalade in 2000 kr i förskott. När allt kommer till kritan kanske jag borde ha köpt den lille krabaten för 55000 kr när jag hade chansen för när vi är klara med honom har vi säkert betalt det och mer där till. Ca 7.500 kostar han per hyresgång inkl. försäkring så efter sex år har vi betalt det hela. Fast frågan är om han är hos oss om fyra år...han är ju ändå rätt gammal, ca 17 år tror jag och antagligen vill vi ha något mera ridbart inom några år och när det är dags att byta skulle han ju inte vara säljbar. Jag har än en gång övertygat mig själv om att det är smart att hyra...

Idag jobbade vi i töm. Jag tömkörde faktiskt enligt de riktlinjer som Anders Eriksson satt upp, dvs inte dubbellongering på volt utan genom ringar till bettet. Jag läste en artikel om bruksridning i en tidning i går och gjorde en bana inspirerad av de lydnadsövningar som fanns där. Bommar på marken i ett L att gå emellan och göra framdelsvändningar i, koner i serpentiner och två upphöjda bommar. Vi klarade av att hoppa dem i galopp bryta av och trava över bommar och genom koner sakta av genom L-formen...det var nog ett av de roligaste passen vi haft på länge, det märks att han gillar lite annat än bara dressyra runt hela tiden.

Något svar om kvarkan har vi inte fått. Det hade inte kunnat utvisas i provet så de skulle göra ett till. Jag håller tummarna för att det är ett positivt tecken. Svar kommer under veckan tror de...

Efter stallet värmde jag lunchen medan jag duschade och gjorde mig i ordning för jobbet. Sen satt jag ute i trädgården och åt och drack kaffe i solen för första gången i år! Så härligt i varje fall där det är lä...utöver det han jag plantera luktärtsfrön och sprida ut häst skit i växthuset. Odlingssäsongen är väldigt försenad. Jag har inte ens en snödroppar i trädgården som blommar än, inga krokus eller ens antydan till grönska. Vi behöver regn och tjällossning NU! Mina tomatfröer har grott fint och med min nya belysning är de faktiskt korta och tjocka så förhoppningsvis har jag kommit igång i rättan tid.

Såna här är det jag har men bilden är från deras hemsida och tyvärr inte från mitt kök:) ska nog gå och köpa mig en rooter till trots att de är dyra. Föresten Cia...jag behöver absolut storlek 36 eller 38 kanske bruna trots allt...kan du??? Pris? Tänk vad fint när jag står där och ska plantera och kan böja mig vilket jag inte riktigt fixar i mina 34:or...har för mig att jag provade M och de höll på att ramla av och att st S inte fanns,så då blev det XS. (Herregud så optimistiskt)...



söndag 7 april 2013

Sköna söndag

Söndagar är verkligen en av veckans skönaste dagar.,kanske att jag inte känner så den dag då jag börjar tidigt måndag morgon. Men än så länge har jag ju helg ända fram till halv två i morgon. Jag hade ont i hela kroppen när jag vaknade. Kanske att städning och tvättning är en bra träningsform? Hade tyvärr lite ont i halsen när jag vaknade så kanske är det en förkylning på gång? Det hade släppt efter frukost så det var bara att packa bilen full med saker och åka till stallet. Underbart väder idag med faktiskt.

Igår kom det några droppar vatten från himlen och jag har hört rykten om att det ska blir sämre väder snart men än så länge verkar våren komma i långsam men istadig takt. Fabians hovar var lite leriga idag så man kan ju gissa att tjälen snart släpper. Nattis ville ge mig en ridlektioner idag och hade planerat en lektion. Dt var en överraskande bra lektion med tanke på hennes ålder. Efter framskrittning jobbade jag alltså på en femton meters volt med övergångar och sidvertsrörelser i skritt och trav. En hel del bra kommentarer från instruktören och jag kunde faktiskt koncentrera mig på att bara sitta rätt och plötsligt så jobbar vi i form. Sen var det dags för framdelsvändningar runt koner på en trekant och lite galopp på stora mittvolten. Kul lektion och Fabian gick faktiskt jättebra. Utmaningen blev efter 45 minuter när dottern tycker att gamla mamman ska träna sin balans lite och rida barbacka. Inte min säkraste gren så jag var lite tveksam men man får ju lyda fröken eller hur? Så Fabian sadlades av och jag fick börja skritta och trava på volten intressant var att känna hur ryggen känns utan sadel. Jag har ju suttit barbacka förut, kanske förra våren nån gång. Nu kände jag ryggraden och musklerna, förra året var han rund och mjuk av fett. Mycket bekvämare men kanske bättre att inte vara överviktig även för en liten ponny? Dessutom kändes det tydligt när han jobbar i rätt form, då lyfter ryggmusklerna upp mig från ryggraden... I slutet vågade jag mig faktiskt på en liten galopp också men jag Fårö ju erkänna att jag inte alls kände mig bekväm till en början. Rädslan för att glida av på den hårda marken gör att jag inte kan slappna av och bara följa med. Det ser betydligt enklare ut när Nattis rider barbacka. Mycket mer träning och ingen rädsla tror jag. Det var väldigt roligt och jag tror absolut att vi gör om den lektionen nästa helg kanske om jag ber snällt...