Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 9 april 2011

Oj vad det går!

Ibland händer det mycket på en och samma gång. Var ju lite orolig för Tabascs ben där i onsdags och torsdags så det blev inte så mycket tid över till något annat. Men tack och lov får man säga så var det lite falskalarm igen. Eftersom det inte var grenar utan eltråd han skadat sig på och vi tvättat såret noga så har det redan läkt ihop utan tillstymmelse till infektioner. Jag var lite orolig när de släppte ut hästarna ihop utan att ha åtgärdat sjukhagen i fredags men det gick bra och nu har de gjort en liten hage mot staketet med en två meters korridor i mellan. Att han blev så tokig av att Putte blev i underläge, det hade man inte kunnat föreställa sig. Det är djupa spår runt runt där han galopperat och anfallit i ett par dar.



Jag red lite igår faktiskt. trotsade mitt förnuft och satt upp i full storm på en överpigg häst som inte gått på tre dagar (och som dessutom brallat med övriga ryttare hela veckan...) Det var en ponny i padocken och en ridlärare så jag passade på när det fanns en vuxen som kunde samla ihop kvarlevorna...han rörde förstås inte ett öra utan gick urfint i både skritt och trav i ca 45 minuter. Och idag sken solen också, så jag red en kort sväng, bara 30 minuter, idag med. Han var väl ok men spjärnade emot och kändes lite full av protester och skulle nog gärna ha brallat iväg om han fått utrymme:) Just nu är jag glad varje gång han visar lite galenskap, allt är ju bättre än att han tacklar av på ålderns höst.

Jag red en timme på råda i morse också! Det gick mycket bättre, kunde till och med sitta ner lite på hästen i både trav och galopp:) Jag vet att jag borde ta det lugnt men det är så roligt att komma igång och gudarna ska veta att jag behöver musklerna! Och som om det inte räckte skyndade jag mig hem, duchade på 10 minuter och åkte till min morfar en kort släng. Ja det var meningen att det skulle vara en kortis på 1.5 timmar men vi hade så trevligt och glömde bort tiden. Jag som skulle laga middag åt lilla Maken idag... barnen är borta i kväll så vi ska mysa lite extra. Nu är det ju bra att maken är så självständig för när jag stressade in hemma var maten redan på spisen, så nu ska vi äta och ta ett glas rött. Det förtjänar jag....

onsdag 6 april 2011

Sårvård...

Tabasco fick stå inne hela förmiddagen och var inte alls sugen på sårvård idag. Jag ville inte släppa ut honom innan det var el i sjukhagen. Det var verkligen mer tur än skicklighet att Tabasco inte blev värre skadad. Såret rinner fortfarande men är rött och öppet även om det börjat dra ihop sig i ytterkanterna. Jag fick rådet i går att hålla det öppet så att det läker inifrån utan var bildningar under skorpa. Så det blev stallgångs uppställning och sen tvättning med vatten. Han ömmade rejält och steppade runt men det är inte infekterat än. Jag fick god hjälp av "morfar Bosse" som höll honom och sen var modig nog att spreja svidande antibakteriell vätska i såret. Han har inte sett Tabasco i sina värsta anfall, det var klart...Men han var duktig stod inte direkt stilla men dansade bara lite medan jag matade honom med morötter. Jag hoppas det räcker med gojs i såret för det var inte något man vill göra helt ensam i stallet. Man känner att hästen är stor när den skuttar runt i en trång stallgång...

Det var skönt att någon fixat till elen så jag kunde släppa ut honom efteråt. Det första han gör är att galoppera direkt till foder automaten och skrämma bort alla ponnysar innan han sätter fart mot sjukhagen för att anfalla ponnyn som står där...Tur att det var el i för annars hade han väl gjort sig illa igen. Lite orolig är jag för hur det ska gå under eftermiddagen men Bosse skulle kolla honom när han tar in och ringa om det är något...


Fick en stor varm överraskning idag. Maken kom förbi stallet helt utan förvarning för att hälsa på min häst! Jag blev väldigt glad det var första gången han satt sin fot i ett stall frivilligt. Han vågade till och med hälsa på honom och hålla när jag tog ett kort på såret. Det var ren och skär kärlek det...om nån undrar. Så blev det lite mycket vila för Tabasco denna vecka också men på fredag kan vi nog ta en tur...om jag har tur.
Världens guldhäst :)

tisdag 5 april 2011

Oj vilken dag...

Jobbet gick ju ok idag med så klart och jag laddade redan på morgonen för första stalldagen på en vecka. Oj så jag saknat min guldhäst och idag kändes också ryggen såpass bra att jag såg fram emot att skritta en stund och kanske jogga lite lättridning. Tyvärr började ju regnet hälla ner och stormen tog i från väst eller öst eller vart nu vindar kommer i från. Jag insåg rätt snart att det inte var rätt läge för ridning ensam i padocken, åtminstone om man vill sitta tryggt i sadeln.


Istället tänkte jag tömköra lite men när jag kom upp i hagen var Tabascos ben helt blodigt! Ja gissa om jag blev lite orolig. Efter att ha tvättat bort allt blod såg jag att det var en 5 cm lång glipa på insidan av frambenet och ett litet hål under knät. Min första tanke är att han gjort sig illa på rishögen som ligger i ett av hörnena i hagen (risk fyllt i mina ögon men hästarna verkar aldrig gå i närheten) Och det blöder fortfarande...jag börjar leta i minnet om vilka sår som behöver vetrinärbehandlas och kommer på att det nog är just små sticksår på knät som är värst av allt. Var finns då alla häst människor att rådfråga? Ja i New york och i Halmstad tex...Efter lite klurande fick jag ivarje fall tag på en vetrinär som bad mig mms a en bild och efter lite över läggande kom hon fram till att antingen är det inget och då behövs ingen verinär eller så får han feber och du får köra upp honom till klinik i Skara som har öppet till 21. Ehhh? Antingen eller?

Det visade sig att Tabasco gjort sig illa på en plaststolpe och ett strömlöst hagrep som någon satt upp runt en sjukhage till en av Ponnysarna. Ryktet säger att han stegrat sig mot Ponnyn och gått till anfall där den stått instängd och inte kommit bort (gamla oförätter hämnas eller som Loui skulle sagt...hämd är en rätt bäst serverad kall)  Under dagen hade Tabasco fått benet på en stolpe, rivit hagen och släppt ut sin kompis (inte bra för en fångponny som smaskat hösilage hela dagen) och på köpet slitit upp ett sår på sig själv. Alltså är risken för akut ledvätske punktering ganska låg och vi håller tumarna för att det inte är bakterier i såret utan att det läker utan antibiotika...
Så dagen har ägnats åt ett återkommande feber tempande ( ingen feber) sårtvättande och oroande. Än så länge verkar inte kliniken vara aktuell så nu ska jag duscha och krypa i säng. Förhoppningsvis är pålle pigg i morgon annars blir det väl att ta ledigt och vänta på vetrinären. Gissa vem som önskar sig en egen hästtransport med transportör och mekanisk hästlastare?

måndag 4 april 2011

söndag 3 april 2011

Hemma igen...

Efter en av de trevligaste resorna på mycket länge.Tänk sicka vänner man har...Bjuda till stockholm. Och på whiskyprovning...Bara tänk...av sällskapet var två eller tre mycket skeptiska till drycken i fråga. Ånda satt de där och luktade med munnen öppen ur ena näsborren.(fråga inte...) och letade dofter som choklad och plommon och lite nytjärad brygga...mmmm Whisky mannen hette Peter och kommer på kort lite senare  när jag orkat rensa mina album så nya bilder får plats. Han var lite nervös när 7 damer i sin bästa ålder ramlade ner i baccus källare.Vi ramlade något vilngligare ut efter att ha provat 5 sorters whisky på två timmar (nej man spottar inte!) Och födelsedagsbarnet (alltså jag ) fick äran att prova en av världens tjärigaste sorter SuperNova . föreställ dig en solig varm dag i bohuslän. Du går ut mot båthusen och ska sätta dig och dingla med benen över kanten när du snubblar på en båttamp och ramlar framlänges med tungan utanför. Den hamnar givetvis på den nytjärade bryggan...ungefär så smakar den...Efter första smutten står håren...efter andra är man beroende! Mums. Nåväl vi vinglade ut i eftermidagssolen och fortsatte hemmåt under vissa stopp för mat och dryck. av någon märklig anledning längtar kroppen nu efter att få sträcka ut sig i sängen.

I morgon börjar mitt nya hälsosamma liv. Allt som är mindre onyttigt  än helgen kommer framstå som hälsosamt, så det lär inte vara svårt.