Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 9 juli 2011

oj!

Vad oljud det finns...jag har onekligen varit "döv" så länge att värled är besvärande högljudd när vaxpropparna är borta. MAn kan ju fundera på hur man tänkte när man väntade ett år med att gå till doktorn. Nu kan jag kanske själv förstå eftersom jag inte gillar att lägga pengar på onödigheter som läkarbesök. Dyra saker som skor med remmar och blingbling hör inte till onödigheter. Man prioriterar helt enkelt olika här i världen.

Tillslut föll jag för det inre trycket, jag antar att man efter tillräckligt lång tid av irritation till och med ser en öron spolning som en trevlig utflykt. Det var inte direkt behagligt men jag vet inte vad som var värst. Att höra bra eller höra dåligt. Min familj tycker det är jätte bra att jag hör vad de säger. Jag är inte säker på att jag håller med. Vet ni (antagligen) att det låter om tangenterna på datorn? Och blinkersen på bilen? Tidningspappret när man vänder blad...Jag antar att jag är väldigt glad, jag behöver bara vänja mig lite till tror jag...

Solen skiner idag igen och i trädgården växer det så man tror att det kommer vara höst om bara några veckor. I kväll ska vi äta soppa på mangold och till det en broccoli paj på hemma odlat. Kanske ett litet glas Limetto att njuta till i kvällssolen. Det kan man förtjäna efter att ha rensat ogräs i två timmar. Det är en fantastisk känsla att ha gått på semester och inte ha några direkta planer. PÅ måndag ska MassörMaggan få köra fingrarna i skulder bladet igen och på tisdag blir det mini-spa med Mor och Syster. Vad mer kan en människa önska sig?

torsdag 7 juli 2011

på riktigt!

Det blev en hel del städat på jobbet idag. Av någon märklig anledning var vi inte färdiga. Jag har städat spis och skåp och hyllor till förbannelse faktiskt. Så nu har jag ont i nacken och kan inte riktigt röra på huvudet. Bra start på semestern som vanligt med andra ord. Jag känner däremot inte av någon förkylning som annars brukar vara det jag startar semestern med. Barnen gick hem ganska tidigt så jag var hemma innan fem!

Sonenen  ringde fram på småtimmarna för att säga att han var framme och att allt gått bra. Jag slummrade med bomull i öronen så jag vaknade inte utan fick rapporten av en något små sömnig Make. Det är skönt att veta att han har det bra, inte för att jag egentligen kom ihåg att han var bortrest.






Nu ska man då fundera över vad man ska göra på semestern. Vi har bara tre veckor tillsammans i familjen och en av dem är jag på ridläger med Dottern. Det ställer lite krav på veckorna som är kvar...vi måste bara hinna ligga i varsin hängmatta med en god bok i en vecka resten blir som det blir. Vi har haft lite planer på trädgårdsprojekt. En grillplats står högst på listan och arbetet är förberett. Vi måste köpa grus bara...
och markduk. Fast sen hittade jag mitt staket! Bara 600:- sektionen...och så arbete på det. Och massage kostnaden för att återställa kroppen om man gör arbetet själv. Väldigt snygga är de även om det blir en dyr investering.

Bilder snodda från produktens hemsida 


Frågan är ju om man ska jobba i trädgården på semestern eller inte? Fast i slutet av augusti kommer ju Fabbe så då kommer jag inte alls vara intresserad av att hänga i trädgården. Jag inser att jag måste göra något åt baksidan för nu är trädgården är nästan perfekt för övrigt med när jag sitter och njuter ser jag bara ogräset mellan oss och grannen...TYPISKT!

onsdag 6 juli 2011

modersinstinkt

Jag har absolut drabbats av detta. Sonen reste i morse till USA och jag tror jag kommer sakna honom inom kort. Nån gång under kvällen hoppas jag han ringer för att säga att han landat och  att han inte råkat ut för några märkliga olyckor. Jag har nu inte riktigt koll på när han är framme, inte heller på när han kommer hem, mer än att det är i augusti. Men visst kommer jag sakna honom väldigt snart, det tror jag... Vilket äventyr för en 15-åring när man tänker på det! Första gången jag var utomlands var jag 16 och då var det charter till Grekland. Nu har han ju världens mest överbeskyddande farföräldrar som kommer se till att inget ont händer om de har möjlighet att förhindra det. Kanske är det för att jag vet att han är mer på passad och i tryggare händer där än när han blåser fram bakpå kompisens moppe här?

Dottern är lite orolig över hur det ska gå med dammsugningen här hemma när han är borta. Misstänker att hon tror det är hon som ska ta över alla hans sysslor...jag oroar mig lite för gräsklippningen, vem ska göra det?! Man kan ju fundera.

Näst sista dagen innan semestern. Jobbade jättelänge och med massa små barn som har blöja, gråter och har snor i näsan...inte riktigt mitt vanliga jobb med andra ord. Fast lite smälter man när man får en blöt puss innan de går hem :) Maten var nästan färdig så jag fick ett bra avslut med ett glas rött i växthuset innan maten. Nästan semester med andra ord.

tisdag 5 juli 2011

Första skörden

Det har vuxit så det knakar de sista veckorna. Juni var varm även om det inte var soligt hela tiden. Jag var ju sent ute med planteringen i år eftersom jag väntade på det nya taket men oj så det växer nu! I växthuset är tomaterna redan på gång, gröna små kart och en del ganska stora men ska vi prata om storlek är det GURKA! jag köpte två plantor av något som heter mini gurka och ska plockas när de är mellan 10 och 15 centimeter. De är i den storleken redan och jag har skördat sex gurkor redan. Goda är de också...söta och krispiga. Om de fortsätter att mogna i den takt de gör nu kommer vi äta gurkor tills de växer ur öronen på oss. Och sen har jag dessutom två slanggurkor som är lera meter höga med blommor över allt! De verkar lite kinkigare i växten men förhoppningsvis blir det massor av gurka även där. Det gul/gröna som ligger i korgen är mangold. Jag tittade på köksträdgården i Gunnebo och deras mangold var bara halva storleken!



Första skörden blev en varm mangold,svamp och lök blandning till riset och persiljan hamnade på lövbiffar som smakade utsökt till. Jag älskar att äta det jag odlat, det blir en mycket tillfredsställande smak.


Vi har förövrigt varit en sväng på HÖÖKS och köpt en helt ny skötlåda för ryktsakerna. Sonen och jag år lunch på Subway och sen var det en kopp the under honungsrosen. Sammalagt en helt godkänd ledig dag. Att jag straffas för det när jag måste vara ensam sen och ta hand om husets alla barn i morgon när jag brukar vara tidig är något jag försöker inte tänka på.

Jag försöker heller inte tänka på att Sonen reser i morgon. Kommer sakna honom massor, jag är ju på semester och har inget annat att göra än att sitta hemma och sakna. Fast nu är jag ju tillfälligt "addad" på FB så om han nu har tillgång till Internet nån gång så kanskle jag kan se honom där.

måndag 4 juli 2011

Redan måndag kväll.

Vi firade bröllopsdag i går. Nummer 18 tror jag det var om inte minnet blivit helt galet på sista tiden. Eftersom vi var ute med hela kusingänget på lördagen hade vi bestämt att ta det lite lugnare på söndagen. Vi går alltid på bio på vår bröllopsdag och äter middag. I år är Ju svärmor i sverige så vi ville passa på och njuta av hennes sällskap också.

Vi käkade alltså lunch tillsammans med henne i vid Grindstugan  vid Jonsereds herrgård. Jag har hört om det men det var första gången jag var där själv. Jag är grymt imponerad! Precis så vill jag att det ska se ut i trädgården, gärna nästa sommar så nu blir det till att spara till pil slanor och bygga! Dessutom finns det en litet rosenhandel bredvid! Och kan ni tänka er, jag köpte ingenting...det kan ju haft med att Maken nästan som vanligt köpt två rosen buskar i bröllopspresent...Fast jag tror jag ska ta mig förbi efter sommar stängningen och se om jag inte kan hitta lite rariteter. Först får jag bestämma vart jag ska gräva. Jag borde haft mer plats i rabatterna för det var ändå tre fyra rosor som frös ner i vintras...

Vi kom tillslut ut på stan i varje fall. Fast det visade sig att jag beställt biljetter till fel dag! Så vi fick ringa Sonen  som fick göra en ny bokning för oss medan vi väntade på middagen (grekisk)-Gissa vem som var lite sur? Fast kan ni tro, när Maken ringde SF idag så får vi två nya biljetter! Snacka om service. Vi såg Super8, lite "stand by me" känsla med Si fi inslag väl värd att ses, om än inte till priset av två...

Det är sista arbetsveckan och det är bara så mycket  pyssel att syssla med. Inga Barn nästan så allt går lååångsamt. Imorgon är jag ledig i utbyte mot dubbel pass på onsdag och sent pass på torsdag, sen är det semester men bara i 4 veckor vilket känns lite snålt tilltaget. Och i övermorgon ar Sonen till USA en månad ungefär och modersinstinkten slog till i natt vid två vilket gör mig väldigt sugen på sängen nu...

söndag 3 juli 2011

Kusiner till tusen...

Oj vad många vi blir...Och vad otroligt fantastiska alla mina kusiner är. Vi sågs på en liten kusin träff i går alla med respektive men utan barn. Med barn blir det ett stort företag att få ihop eftersom så många av oss har barn. Först blev det discobowling. Jag lyckades med att komma allra sist så lite tur då att det var en prestigelös tävling.  Nacken känns ju så där rolig att ha med sig i sådana tillfällen men jag kunde i varje fall leka hela spelet. Kanske tack vare ölen...Vi åt middag på en fantastiskt trevlig restaurang, Ipanema vid Stigbergstorget som jag får rekommendera. Jag valde nationalrätten som var en mustig gryta med korv, bacon och fläsk! Jag hade tur för min innehöll mest korv. Syrran hade nog mest fett i sin, stackarn...Vi drack caprinias och en hel del öl och skrattade mer än lovligt. Tack alla underbara människor som dessutom råkar vara familj på ett eller annat sätt!

Efter middagen hamnade vi på Taket på Eriksberg för ytterligare några öl...det var kanske en för mycket för min smak men det tänker man ju inte på när man har trevligt. Kanske att vi var några år äldre än de flesta som hängde där, såg vi när vi gick hem...Kanske att vi kunde passat in för 20 år sedan . Kanske var det tur att det var en öl för mycket!