Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 6 juni 2014

Mycket motion...

Idag finns det massor att skriva men egentligen inget som är av intresse...började dagen med att hämta upp syskonen Glimfjord och åka till betet. Vi ställde in Kräm i boxen och lät Sammy hålla henne sällskap vilket fungerade alldeles förträffligt trots alla farhågor. Vi provade ridhuset på stall Ryggebol. Det var kul faktiskt. Roligt att rida i ett ridhus, det var två år sedan sist. Jag tyckte nog att det var lite trångt bara, väggarna är ju precis bredvid och så. Man är ju van vid öppna vidder. Manolito gick jättetrevligt hela passet så jag kände mig väldigt nöjd med ridningen, nästan så man tror att man har lärt sig nåt trots allt. Fick jobba rejält ned magmusklerna och även en del med armarna för ibland blir han lite stark. Vi promenerade tillbaka och släppte ut hästarna så var det motionspasset slut. 

Hemma åt jag snabbt lite lunch innan jag tog en skön dusch. Gjorde inte så mycket annat faktiskt, mest eftersom det både regnade och åskade  lite och jag inte alls var sugen på att sortera mina kläder. (Det är dags för årets garderobsstädning) 

Min plan var att tömköra Fabian men eftersom det var fler som var i paddocken fick jag rida istället. Det gick väl så där om man får klaga lite. Efter en halvtimme fick vi lite eftergift i nacke och lite mer energi i steget men inte mycket att hurra för. Tänk vad ett bra pass på en häst höjer förväntningarna på nästa. Kanske att regnet också dämpade vår entusiasm? Nåväl det var lite mysigt i varje fall och efter ridning en grillade vi korvar tillsammans med stallgänget och hade en trevligt kväll innan vi åkte hem och jag fick ett välförtjänt glas vin, veckans första och en stor choklad muffins. Man har ju i varje fall inte dåligt samvete för extra kalorier när man rider eller springer efter hästar hela dagarna. Det är bra.




torsdag 5 juni 2014

Sovmorgon

Det var länge sen jag fick sova lite längre på morgonen. De sista veckorna har det onekligen varit mycket och just nu är det ännu mer...tiden med älskade Fabian rinner snabbt förbi och det är med lite bitterljuva känslor jag åker till stallet. Idag hade Ida mockat och Nattis gjort resten av stallet klart när jag kom så jag fick stå och titta på när hon körde motionspasset. Vi insåg för några dar sedan att den där goa rondören på nåt mysko sätt övergått till lite mer fetma. Inte bra alls med tanke på att man vill lämna tillbaka sin ponny i toppskick. Så nu är planen att han ska motioneras riktigt alla dagar minst en gång och gärna kombinera med ett pass i skogen när det funkar. Tyvärr fick medryttare Ida igår ta bort sin fjording hon haft uthyrd på foder pga fång! De som haft hand om honom har inte riktig skött om honom som man ska. Plötsligt får jag då jätteångest över att Fabian kanske inte fått så mycket motion som han skulle efter att vi köpt Manolito. Inte så att han inte blivit riden för jag och Ida har ridit varje dag... Men jag tror att vi två har ett helt annat tempo än vad Nattis har, mycket skogsridning och lite lugnare westernpass ingen hoppning eller racergalopp på länge. 

Det låter bra på pappret med massor av motion tills man inser vem det är som ska göra jobbet! Nu har vi ju två hästar på olika platser. Från början var min plan att Fabian då skulle vila sista veckorna och bara gå i skogen med Ida. Nu behöver vi istället höja tempot men Manolito behöver fortfarande sitt. En omöjlig ekvation att få ihop med ett aktivt familjeliv. Dessutom tänker lilla dottern åka på skolresa på måndag och förbereda denna genom umgänge med klasskamrater och övernattningar. Vilket plötsligt då landade dubbla ridpass på mamman. 

Fabian var som vanligt söt och rar bortsett från några rejäla bakutsparkar när den lilla ryttaren ville ha mer galopp. Tror han tycker det är lite kul att hoppa men inte så att han taggar till direkt just nu. I hagen blev det slagsmål mellan två hästar vilket försenade oss lite då jag kände att jag var tvungen att tvätta såren som uppkom innan jag kunde lämna stallet. Tack och lov kollade kompisen till Manolito i hagen i kväll så vi slapp omaket att åka dit. Imorgon bitti ska vi inviga ridbanorna på granngården,och dressyra lite mer. Sen hem och vila lite innan jag ska rida fabbe och sen grilla i stallet. Lika fet som Fabian är, är jag mager av att få honom mager...herre gud vad jag ska ligga i hammocken och svälla när han väl åkt hem!

PS det är ok att jag säger att han är fet men när andra säger det blir jag jätteledsen...ni ska bara säga men nejdååå det är ingen fara han är så sööööt och fin....





onsdag 4 juni 2014

hinner mycket...

Man hinner rätt mycket på en dag men ibland inte allt det man vill. Jag har två arbetsonsdagar kvar innan jag förbrukat all min IT tid. Idag jobbade jag lite kortare för jag vet att det blir lite mer de nästföljande på grund av möten och lite sista planerings jox. Idag har jag börjat skissa lite på hur hösten kan se ut. Jag fick skickat i väg ett par mail och planerat en presentation jag eventuellt vill göra på en läromässa i höst. Jag träffade också Cathrine och Jennie som gjorde en app tillsammans med barnen och mig. De är så himla duktiga och goa de där tjejerna och så otroligt kompetenta och ödmjuka. Deras app är färdig för att släppa på appstore och det tar mellan en vecka och en månad innan den finns att ladda hem. Tror den kommer vara gratis så den kan jag tipsa om. Idag fick jag alltså se resultatet och den är verkligen så lätt och fin som man hoppats. Och klickar man på informationen står jag och barnen omnämnda och dessutom att mål och läroplanscitat är framtagna i samråd med mig...Man blir lite stolt då faktiskt... i juni ska de till en mässa eller nåt konvent och visa upp appen i Århus. Kul att det gått så bra för dem!


Därefter åkte jag direkt hem och bytte om och sen till Manolito. Det blev tillslut min tur att rida...hallelulja! Vi red i den lilla paddocken vid stallet för Camilla fick hålla ett sto som inte klarar av att vara ensam i stallet. Inte den roligaste paddocken men fungerar i nödfall. Vi ska hyra in oss i paddock och ridhus fem minuter bort så där kommer vi troligen rida lite oftare. Bra ändå med en paddock som man inte behöver ut på vägen för att ta sig till ifall barnen är själva ibland. Man kan ju använda den till NH träning och lite tömkörning i varje fall. Det var mysigt att stå vid det stallet och pyssla lite. Manolito hade tyvärr tappat sin grimma i hagen så det blir att köpa fler...Han följde snällt med från kompisarna  som tur var.

Ridningen gick sådär. tycker det är svårt med dressyr. Och har svårt att hitta rätt balans mellan att ge stöd och inte. Formen ser ju helt ok ut men jag känner att han inte riktigt jobbar med ryggen. Ska faktiskt ta med min gelpad nästa gång och prova om det blir bättre. På Fabian gjorde den under. Själv behöver jag jobba med att få ner hälarna och rotera låret så tårna pekar framåt. Däremot såg jag till min glädje att armbågarna inte flaxar som små fågelvingar längre...Ett noll till mig (mot min kropp)

Jonte har skrapat och tvättat halva altanen så kanske den blir fin till midsommar. Fast det blir nog inget jättekalas i år. Däremot kommer bästa gästen så hon räknas nog som tre bara för att hon reser så långt! Kul om altanen snart går att sitta på för jag längtar efter att äta frukost en varm sommarmorgon utomhus.










tisdag 3 juni 2014

Långa dagar

Tisdag är veckans längsta dag. Den är så där mitt i, långt till slutet men ändå har man hunnit glömma helgens sötma...dessutom jobbar jag flest timmar på tisdagar...idag blev dagen extra extra lång. Direkt efter jobbet var jag tvungen att svängs förbi Apoteket innan jag skulle till frissan. Skulle egentligen ha färgat håret men det hade jag varken råd till eller tid till. Det borde jag ha tagit mig konstaterade dottern som tittade ner på mig uppifrån hästryggen lite senare på kvällen och funderade på varför allt som växer ut är grått. GRÅTT!!! Jag har inte grått hår....bra lite sympatiskt distingerat silverslingat i tinningarna. Ytterst sobert och diskret vill jag tillägga. Något annat är jag för tillfället inte intresserad av att prata om. Alltså ingen färgning. Det tog bara 40 minuter vilket var tur. Jag hämtade upp Susanna en stallkompis som jag lockat med till betet i Lerum då det desperat behövdes ett sto till i stohagen. Nattis hade åkt upp tidigare med Jonathan och Camilla och Tyra. De red ut till travbanan igen och galopperade. I morgon ska jag rida lite dressyr så han inte glömmer bort hur man gör...eller för all del jag.

Ida hade fått lite förhinder på grund av strul min sin fodervärd på hennes egen häst så vi fick stanna till och köpa en sallad och åka direkt till Fabian. Nattis körde där sitt andra pass och galoppträna lite. Det var lite skillnad i fart kan man säga. Fabbe blev både svettig och trött i kroppen så lite motionspass det behövs verkligen.

Vi kom hem halv nio så jag har hunnit med riktig mycket på timmarna mellan jobb och sängdags. Men dagarna blir väldigt långa. Satte mig ute vid dammen med lite the och njöt en stund innan knotten åt upp mig. 

Sonen gjorde det samma lite senare och kom in med kommentaren: "Det är fridfullt att sitta vid dammen. Då tänkte jag att vilket gött liv jag har" gött att höra säger morsan då. Det är också fridfullt att lyssna på havretuggande hästar och jag tror fabbe tyckte det var helt ok att komma in i stallet igen.



måndag 2 juni 2014

Sommarkvällar...

Härliga ljumma sommar kvällar! Det är början av juni och sommaren lockar med hopp om värme och lata dagar. Jotack lata dagar? Det kommer man ju kunna glömma framöver har man precis insett. Men om man stannar uppe och sitter ute i trädgården vid dammen och lyssnar på koltrastarna och för alldel E20...kan man i varje fall fram mana semesterkänslan tillräckligt tidigt för att kanske lura nån del av sig själv? Efter en lång dag satte jag på tevatten och hällde över ett gott örtte och klev ut i trädgården. Ser katten sitta med svans som en flaskborste och funderar på om det sitter en katt till nånstans. Kliver rakt ut och bara tre meter bort tittar en råbock på mig med stora ögon. Nej men hejsan säger jag och då promenerar den bort tar en slurk ut dammen och slinker genom häcken...ja det är nästan landet trots motorvägen.

Innan denna idyll har jag först hunnit rida ett westernpass på Fabian som var ovanligt pigg glad och arbetsvillig. Det gick riktigt riktigt bra idag. Alla rörelser sitter som ett smäck och han bar sig i trevlig balanserad form hela tiden. Jag friserade benen och skägget och klippte manen lite rakare. I helgen ska vi bada honom och tvätta svansen...vill ju lämna tillbaka en häst i toppform. Fast i år blir det nog tyvärr inte så. Jag har ju inte ridit på en vecka och jag vet inte om det är så att mina ögon vant sig vid Manolitos ädla hals...men jag tror inte det. Fabian har blivit jättefet!!! Vi har betat lite för mycket och ridit ut lite för mycket, för lite galopp och för mycket mys i för många veckor....hjälp nu blir det till att hårdtränar de sista veckorna, bantning är inte nåt alternativ... Insåg att det finns vissa likheter med en chokladboll och Fabian. Båda är svart/vita runda och fulla med havre och fett!



Nåväl det var ett lyckat pass och ganska fort var jag på väg hem för en mellanlandning och födointag. Sen var det av till Lerum där Nattis red Manolito som också är lite rund om magen men absolut inte fet nån annanstans ännu. Han hade blivit lite lite gallig av gräset men det var visst väldigt vanligt att de blev det sa Dan så jag oroar mig inte ännu för det. Vi fick med oss två trevliga valackar och deras mycket trevliga ryttare. Den ena känner jag sen Partille tiden och tycker väldigt mycket om sen tidigare. Den andra är en trevlig ny bekantskap. Det känns som om det kommer bli världens trevligaste sommar med alla betesgästerna och hela stället är fantastiskt!  Manolito fick galopptränarna lite på rundbanan i dag med så konditionen är inte svår att hålla igång. Frågan är om det finns bra klätterbackar? Vi träffade en stor älg och såg rådjur på vägen. Jag fick låna två utsöta hundar som höll mitt promenadtempo väldigt högt så fortsätter jag så här kommer jag väl aldrig varit mer vältränad om några månader.

Imorgon ska vi inte till Öjersjöstallet men både onsdag, torsdag och fredag blir det lite extrapass för Fabian. Vi ska försöka rida ut en gång och i paddocken en gång så ofta vi hinner för att trimma lite inför lägerverksamheten, han ska ju gå hela sommaren framöver och behöver nog lite kondis till dess. Så tolv dagar kvar innan han åker hem och vi kan fokusera på bara den ena hästen. Sorgligt och samtidigt väldigt skönt.

söndag 1 juni 2014

Härlig söndag...

Det tar lite tid dock. Vi var uppe i Lerum på betet klockan tio och åkte därifrån strax innan två. Då hade vi egentligen inte gjort så mycket mer än ridit en tur i skogen. Betet är jättevackert och verkar vara lagom tilltaget för hästarna. De är sex valackar som går ihop. När vi kom fick vi först ta oss genom hela hagen ner till bäcken där hästarna stod och sov i skuggan. Manolito följde gärna med men Bayley hade nog gärna stannat en stund till. Tur att Manolito funkade som draghjälp. Det blir ju lite motion bara det, att gå upp och ner för backarna i jättehagen. Vi gjorde i ordning hästarna utanför stallet som vi för övrigt har tillgång till ifall man vill ställa in i en box ett tag eller bara stå inte och göra i ordning. 

Vi red ut. Eller rättare sagt barnen red, jag och Camilla fick ett härligt motionspass i både kuperad mark och slät mark. Det är väldigt vackert och ska finnas en hel del ridvägar. Barnen galopperade några varv på travbanan vilket hästarna tyckte var super roligt:) de blev lite svettiga så vi spolade av och sprayade flugspray. Försökte träna lite på att stoppa benet i balja med vatten med det funkar fortfarande dåligt...han blir så rädd och skvätter ut vattnet över sig och blir rädd för det med. Det går att stoppa hoven i hinken utan vatten nu i varje fall så vi får fortsätta att träna...det var inga problem med slangen i varje fall.

Efter vi släppt ut honom åkte vi en sväng hem till Sussie för att titta på lammen och hennes nya hundvalp. Vi åt lite lunch tillsammans och även två andra kompisar till Sussie var där. De hade hjälpt till med sin traktor på gården...vi kom att prata om höns under lunchen och efter vi klappat om fåren åkte vi vidare över vägen för att titta på deras hönshus och supersöta kycklingar, vill ha!!!

Hemma lagade jag fiskgryta med saffran och vitvin och njöt medan vi hörde åskan dra förbi. Vi borde ha hunnit rida Fabian idag men det får bli på fredag i stället så han också får sin motion. Det är ju bara två veckor och jag funderar starkt på att ta med Fabbe till Lerum på fredag så vi kan rida ut en sista gång tillsammans. Gud vad jag kommer sakna den här tiden och tänka tillbaka med glädje på när vi hade två hästar och kunde rida ut tillsammans jag och dottern...men just nu känner jag mig mest pressad över hur mycket tid det tar och helst vill jag åka till stallet nu igen bara för att... Tänk om man hade lite semester? Men bara en månad kvar!