Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 5 maj 2012

konstruktioner

Igår när jag skulle somna fick jag se framför mig hur jag skulle göra min altan perfekt..Jag har ju köpt ett myggnät på rusta och svarta gardiner men hur ska jag få ihop det hela...det låg jag och tänkte på. Jag vill att det ska se ut så här ungefär.... Fast med myggnät på taket så det inte blir så mörkt...och betydligt billigare naturligtvis. Och eftersom jag redan köpt myggnätet för sidorna satte det liksom ramarna på nåt sätt...Första skissen som jag gjorde såg ut så här...den stoppade jag i fickan och åkte runt till diverse affärer.


På Jula försökte de hjälpa till men det fanns inte material för att lösa det hela...Byggmax konstaterade bara krasst att de inte var utbildade eller hade någon som var anställd för att lägga tid på sånt...Tack och hej liksom...skiter i att det är billigt om de inte åtminstone kan vara lite hjälpsamma...Så det fick bli Krauta. Där fick jag hjälp på varenda avdelning de hade, och personalen ansträngde sig verkligen för att hjälpa till...Det slutade med att jag köpte rundstav, svart lasyr och fick fyra hörnklossar på köpet sågat och klart...landade på 550 kr för materialet där. Och väldigt trevliga var de också!!!! Nu har vi laserat och väntar på att limma ihop allt på nåt sätt. Först hade jag tänkt att man ska kunna plocka isär det hela men sidostolparna måste limmas för det var svårt att få till rätt storlek på hålen.

På Jysk hittade jag ett myggnär för parasoller...ca 7 meter tyg på 2 meters bredd ska jag klippa sönder och sy ihop till en fyrkant med resår runt som man drar över ramen till taket. Billigaste löpmetervaran på nätet var 49 kr + frakt... Fyra paket gardinringar blev det också för 10 kr stycket!

Inköpslistan blev ju lång men om jag räknar på det blir det billigare än paviljongen på bilden...300+370+200+80= 950 för sidor och tak 550+200= 750 för ramen...1700 kronor totalt!...så här har jag täkt att det ska se ut...


det är en liten bit kvar förstås men man får ta en sak i sänder....

fredag 4 maj 2012

testsitter...

Vi har börjat få hem vår nya soffa.I sektioner. Bilarna är så små att vi hämtat en bit i sänder. Nu är det tre bitar och ett halv bord på plats, utan kuddar. Jag tror det var rea på den, hoppas det men jag är ganska glad att vi köpte den där vi gjorde för jag gillar att stötta mindr företagare, framför allt när de är trevliga och snygga! Vi ska få svarta kuddar till som han beställt och skulle åka och hämta på DHL idag för oss...det gillar jag skarpt.

Efter ett kort möte med Chefen (inga nyheter) på morgonen tog jag en kort tur förbi rusta för att se om det fanns fina gardiner att hänga upp på altanen för att göra myshörnan ännu mysigare. Inte nog med att de hade fina gardiner för 99 kr, jag hittade också ett myggnät till en paviljong med dragkedjor. Jag köpte den direkt för myggnäten jag tittat på nätet kostade som billigast 49kr löpmetern och då ska man sy ihop det också. Jag skulle dock behöva fixa ett tak så kanske jag får köpa där också. Min tanke är att det ska vara ett fyrkantigt rum med myggnät runt och fina tyger i hörnen. Nu har jag alltså väggar i beige (och de där beiga plädarna som mor köpte de sista av skulle ju plötsligt passa väldigt bra här så nu får du hålla ögonen öppna för fler mamma!!!) och hörn gardiner i svart. inget tak och inget ställning att sätta fast det hela på. Paviljongerna man köper färdiga är för klumpiga för att stå på altanen så nu funderar jag på hur jag ska bygga en ställning...

Jag hade inte så mycket tid i stallet för jag ska på afterwork om en stund. Men då är man glad att komma upp och veta att allt kommer tas om hand så det är bara att hämta Ponny och sadla...Skrittade ut en väldigt härlig tur i skogen på 45 minuter. Travade där det gick att trava för att spara lite tid. Det var fullt med folk ute och jag fick möjlighet att prata med några som bor utefter vägen för att fråga hur de såg på att vi rider förbi. De var så himla trevliga och sa att vi är jätte välkomna på deras väg...De sista på gatan gillar det inte men de får väl sura då...

tisdag 1 maj 2012

nu är det sommar!

Vilken underbar dag det har varit...nästan så bra att jag är på gott humör igen, fast bara nästan. Nej faktiskt så är det riktigt bra idag:) Vaknade tidigt långt innan klockan ringde och gick upp och fixade frukost. Sen ägnade jag hela förmiddagen till att plocka i trädgården och städa ut på altanen. Vi/ jag har köpt en ny sån där svart lounge grupp för altanen som är så modernt nu för tiden. Den ska hämtas under veckan så det var väldigt skönt att få såpat golvet och spolat bort ett helt års spindelväv och dam...Jag kan se hur skönt det kommer vara när jag relaxar men en sommrig drink i skymningen hela sommaren. (som naturligtvis kommer vara varm och solig hela tiden.)

Det blir aldrig riktigt färdigt i trädgården men i dag kändes det som om jag fick gjort rätt mycket. Resultetet blir i varje fall väldigt bra tror jag, när det är klart.

Det var verkligen sommarvarm idag. Över 20 grader och vindstilla. Jag red lektion för Amy också. Framridningen kändes väl så där bra. Jag har fått en övning som jag ska börja med innan jag kommer i gång som ska förbättra sitsen. Fabian får lufsa på i skritt och trav och jag ska stå med helt raka ben och hålla balansen. Inte helt lätt men jag tror det hjälper. I varje fall tyckte Amy väldigt mycket om min ridning idag och det får väl räknas som något. När hon kom var vi redan svettiga efter att ha travat och galopperat fram ordentligt. Övningen var egentligen ganska lätt. Fram och bakdels vändningar runt konor, och sen öppna eller sluta och en volt utåt. Det svåra är att komma ihåg vilket som är vilket och vart kroppens delar ska vara i förhållande till vad man avser göra...Nåväl man har ju lite kvar att göra men jag börjar verkligen känna att vi kommer framåt. I slutet kunde jag till och med lägga ner honom något utan att tappa formen... Jag tog av sadeln och promenerade av honom i skogen för att slippa den stekande solen på banan. Det är otroligt vad det doftar gott av vitsipporna när solen värmer upp dem, man blir nästan lite berusad av det...fast Fabbe gillar mest gräset...

När jag var klar med allt såg jag att klockan var 20 i fem och mamma skulle komma vid fem för att grilla...strax innan ringer hon och säger att hon sitter i min trädgård för ingen öppnar, var är alla??? Ja det undrar jag också och stressar hem. Mor ser inte alls missnöjd ut utan har hittat hammocken där hon sitter och njuter. DÅ älskar jag verkligen att ha henne som Mamma! Vad skönt att inte behöva stressa upp sig bara för att gästerna har kommit innan någon annan. Vi satt och pratade en del medan köttet grillade sig och sen satt vi ute i trädgården och åt, fast klockan var nästan sju var det varmt och skönt. JAg blev kvar med mitt vinglas tills solen gått ner. En helt perfekt dag med andra ord:)

måndag 30 april 2012

allergi?

Idag föreslog kära mor att jag kanske är allergisk och det är därför jag blir andfådd i trappor, trött och grinig. Ser man på pollenprognosen är det ju fullt möjligt att man skulle kunna ha en reaktion om man nu var allergisk, vilket jag inte är, naturligtvis...i år heller.

Jag är möjligen allergisk mot den där stora husspindeln som satt på fåtöljen i går kväll och nu får mig att snegla över axeln hela tiden. Har för säkerhets skull ställt stolen en bit från väggen och dragit strumporna utanför byxorna. Det var ett monster får jag säga till mitt försvar.

Jobbet var så tråkigt idag. Bara 10 barn som jag inte kände och stängt på min avdelning så jag kunde inte fixa med något...barnen var inte så intresserade av att leka med mig heller...jag gillar att ha mycket att göra annars blir jag så trött.

Jag kom hem medan det fortfarande var varmt och skönt ute och började/fortsatte med trädgårdsarbetet. Nu har jag fått bort allt gammalt ur rabatterna, satt in pumpen till vattenfallet och klippt rosorna. Allt skräp ligger i högar på gräsmattan och jag orkar inte ta upp det. Imorgon ska jag rensa ogräs och gödsla. Tyvärr får jag vänta med att så ännu ett tag för de dumma jobbargubbarna som lagade telefonledningen har inte kommit och fyllt på jord ännu. Maken ringde i går och de verkade ha glömt bort det hela...Maken säger till en av dem...
- jo jag är ju ganska snäll att prata med och så men du ska nog undvika att prata med min fru innan jorden är på plats...här är numret om du nu skulle behöva ringa...och om du vågar...

Jag skällde ut en halv oskyldig telefonist som skulle boka in en tid för en reparatör....tidigast på fredag...oj vad sträng jag blev och bad om att samtalet skulle spelas in och att skriftligt avtal med rabatt på faktura skulle ordnas...stackarn fick skriva till sin chef för hon visste inte vad hon skulle säga...så sitt inte på mig för tillfället är ni snälla...jag är SUR...

Men i kväll är jag ensam hemma och ska snart titta lite på game of thrones och dricka ett glas vatten, en lyx man får unna sig. Efter att ha slutat med p-piller är alla byxor för små och nån träning blir det inte tal om...jag är ju faktiskt ALLERGISK!!!

söndag 29 april 2012

lite fint väder...

Det blev en lång men skön dag...Och full med goda insatser. Först började dagen med kafféförsäljning på stora ridbanan på Partille då det var gymkhanatävlingar och jag drabbats av föreningslivets baksidor. Nu var det ju i och för sig allra högsta grad frivilligt så i ett svagt ögonblick måste jag ha sagt mig vara ledig på en söndag...hur jag tänkte då vet jag inte men vi hade riktigt trevligt även om jag var tvungen att rusa klockan 11 för jag skulle hinna prova ett nytt täcke på Fabian innan jag skulle till Mamsen och fixa lite i trädgården.

Täcket var väl ok...ett regn/flygtäcke så jag vet inte om det kommer hålla honom tillräckligt torr om det verkligen regnar, fast han kommer absolut inte vara för varm...

Mammas trädgård behövde inte så mycket men det var tyúngt nog. Tre säckar täckbark spridd i rabatten och 7 små perenner  planterade. Vi var och köpte allt först på Mölnlycke garden center. Jag köpte lite tomater, en gurka och två squash plantor, en ny fontänpump och en liten iris...

Väl hemma var det dags att fixa lite i min egen trädgård...det blev inte mycket gjort tyvärr för rycggen gör ölite ont och humöret är ruggigt dåligt av någon mystisk anledning. Eventuellt är det för att jag fortfarande inte lyckats få tid att beställa P piller så det väl troligt att man har tre års pms samtidigt?

Eller så är jag sjuk...Igår var vi på bio och såg The Avengers och inte ens Tony Stark kunde pigga upp mig...Somnade halv tio dessutom så risken att jag är krass är väl överhängande. Det blir en skön vecka ivarje fall även om jag jobbar i morgon...Nu är det dags för ännu en film så vi får väl se hur humöret blir om ett par timmar....