Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 25 augusti 2012

Kalas

Idag var vi uppe tidigt för att laga pastasallad till mammas födelsedag. Där efter stack vi snabbt till först låghus gård där jag spenderade lite för mycket på onödiga saker.det var andra dagen på raken jag gjorde det. Igår fick jag äntligen en alldeles egen iPad till slut så det blev en del utgifter då med. Ska det va ska det va tänkte jag ocjh köpte ett rött front ska till och fem hundra i kontantkort... Det är den jag skriver på nu för att se om det funkar.

Det var lite stressigt men vi han till stallet. Nattis red idag och ville hoppa så det var bra att släpa upp bommar. När hon fick till galoppen hoppade han fint och sen tog de lite kondisträning. Imorgon ska jag trimma dressyr så det glöder om oss. Säkert öser det ner så man bara inte vill.

Mammas 65 års kalas blev jätte
Trevligt. Nu måste jag verkligen sova fick ett par fina bilder som
Jag lägger upp imorgon.

Jag ska se om det går att lägga till en bild direkt i bloggen appen. Det är inte på allvar, orkar bara inte gå ur sängen;)


torsdag 23 augusti 2012

Det finns ju inte timmar nog!

Jag förstår inte hur det ska gå ihop livet och då har jag bara jobbat ett par veckor. Igår var jag ju på kurs. Istället för att sluta klockan ett slutade jag klockan halv fem och med tanke på trafiken var jag inte hemma förrän efter fem. Det var den dagen och ingen ridning. Idag hade jag IT-dag på kontoret och fick gjort ungefär hälften av vad jag får gjort hemma eftersom vi har möten och samtal hela tiden. Visserligen ganska givande sådana men jag har inte riktigt tid att samtala när jag ska förbereda mig för kursen. Dessutom slutade mötet en halvtimme senare än jag borde ha slutat...

Sen ville chefen att vi skulle träffas på måndag förmiddag och gå igenom våra uppgifter. Jag vill verkligen inte lägga min stalltid på möten även om jag får betalt för det. Det blir alldeles för sent att åka till stallet när jag slutar klockan sju så det får vi lösa på något annat sätt.

Idag han jag upp till stallet och regnet hade faktiskt sluta falla när jag kom dit. Jag hittade en ganska torr häst i hagen men han var väldigt trött tycker jag. När han stod inne såg jag att han har svullna körtlar på/vid ganacherna precis som han hade förra året. Det är någonting han äter i hagen. Det var ingen fara alls förra året men då stängslade vi av så de inte kunde gå under ekarna eftersom vi trodde det var ekollon förgiftning. Det kan det vara men han borde ha blivit sjukare av det. Nu stod han och åt äpplekart från ett träd. Kanske inte det bästa för en häst med mycket äpplen heller.

Jag var lite tveksam om jag skulle rida eller inte men så bestämde jag att göra det ändå. Ingen feber och ett lugnt pass kan ju inte skada. Han var jätte pigg! Kanske var det för att det stormade rejält men det var inga svårigheter att få fram honom idag. Mest spring tycker jag förstås. Hans kroppsform är inte riktigt lika fin som när vi lämnade i juni, men han orkar ett helt pass utan att tappa andan och det är ju alltid värt något. Ryggmusklerna är lite in sjunkna, bogarna lite tunna och halsen lite oproportionerligt tjock.

Jag red till en början bara skritt och försökte jobba på den där centrerade ridningen trots att lektionen inte blev av idag. Jag har väldig träningsvärk i magmusklerna redan men jag börjar förstå vad jag gör för fel.Det ska verkligen bli roligt att bli skit duktig i år.För det var ju det jag har bestämt mig för att bli. Bara så jag vet!

onsdag 22 augusti 2012

På kurs

Hela daga på kurs idag. En av de bättre kurstillfällena tycker jag. Väldigt inspirerad av Navet i Borås och en del intressanta disskussioner. Vi pratar tex om att omdefiniera lärandet.(detta är mycket stort just nu) men kan inte riktigt klura ut exakt vad det är som ska omdefinieras...Jag tror jag får köpa mig en bok eller så för att klura ut detta. Inte plugga eller så utan bara läsa lite grann för att se om jag kan förstå lite bättre...Det var väldigt trevligt att äta gott och hänga med Chefen hela dagen, vi har väldigt bra samtal.

Nattis ringde och frågade hur hon skulle göra med stallet idag när jag inte var hemma och det regnade. Hon åkte upp själv ganska sent och utmanade sin åskrädsla. Det var kanske inte den bästa dagen men när jag ringde och smått förväntade mig att hon skulle vara kvar hos kompisen hade hon redan skrittat en stund. Jag åkte upp för att hålla sällskap och kolla till Fabian, jag har inte varit där sen i söndags mer än när hon tog in från hagen i måndags. Det var en ganska blöt tjej som galopperade runt i regnet alldeles ensam när jag kom. Men sen sprack solen igenom och vi tog en skön skogs promenad.

På vägen tillbaka träffade vi på den ökända tanten på grusvägen. ( Hon och hennes man är kända för att tvärbromsa med bilen framför hästarna, skrika på ryttarna att de äger vägen och vara galet arga...detta trots att allemansrätten ger tillåtelse att ta sig fram med häst på enskild väg om inte länstyrelsen/kommunen utfört hästförbud...vilket de inte har.) Hon vinkade åt sidan och jag tolkade att hon skulle sväng in på en annan väg men hon fräste att vi skulle ställa oss på andra sidan så hon inte skulle behöva svänga på ratten och ta en annan väg...Det fanns mycket gott om utrymme vill jag bara tillägga. Jag svara de så vänligt att vi visste att det var enskild väg men att vi inte inte förstör något och håller oss ur vägen så gott det går. Jag vet sa hon och gasade iväg. Inte jätte trevlig men i varje fall inte aggressiv. Ett stort lyft... För går de till anfall igen måste vi nog polisanmälda dem för mord försök eller något. Vårdslöshet i trafik kanske? Bortsett från att vi såg henne var det en perfekt avslut på dagen. Långsam skritt/promenad i ett regnblött solsken. Då är det gott att leva.

tisdag 21 augusti 2012

inte riktigt rutin

Sonen har fått en ny MAC AIR...vi måste leka lite:)
Nej helt går det inte på rutin ännu. Jag är ganska missnöjd med att inte ha varit i stallet på två dagar. Nattis är mer nöjd för idag var hon med Thea i stallet igen. Jag var på jobbet igen...det värsta är att det känns som om man aldrig varit därifrån redan, fast inte på ett dåligt sätt. Mina kollegor verkar infria alla förhoppningar att det ska bli ett trevligt halvår. Jag kommer ha lite svårt att få till allt med IT kursen på torsdagar. Det finns en hel del jag skulle behöva få gjort idag men det tänker jag inte göra för det har aldrig blivit så att jag hunnit ta ut den tiden efter.
I år ska jag få göra ett ALP uppdrag igen för första gången på två år. Det är korta oregelbundna gästspel faktiskt men jag ser grymt mycket fram emot detta. Så glad att det blev beviljat av alla chefer!

Imorgon ska jag på en spännande kurs på Ullevi så min tidiga stalldag går till detta i morgon. Om vädret är fint kanske man kan ta en sen tur till stallet i morgon kväll. annars får Nattis rida då med. Det är inte rättvist!

Imorgon är en tråkig dag på många sätt. Svärmor åker hem till USA igen och Lovisa åker tillbaka till Shanghai. Jag har redan börjat sakna henne fast hon inte åker förrän två i morgon. Tio månader är ingenting om man håller sig väldigt sysselsatt så det blir till att hänga i stallet,  fast inte i morgon då...en annan dag.


Jag är ganska nöjd med mina nya glasögon, de ser bra ut och jag ser bra ut ur dem...det enda som hamna på minus är att de glider ner på näsan när det är varmt ute. Jag har aldrig haft plastbågar förr så det är ett nytt fenomen.
Kanske är det så att man får gå och justera dem lite så de sitter kvar? Jag känner mig i vart fall ganska snygg och lagom lärarsträng i dem. Fast barnen verkar inte tycka att jag ser så sträng ut, antingen är det positivt eller så får jag jobba lite på det.

måndag 20 augusti 2012

måndag

Nu har man börjat jobba sitt riktiga schema och skulle då ägna morgonen i stallet. Igår övertalades jag dock att avstå min ridning idag till förmån från dottern som sa att hon ville vara ensam med sin nya stallkompis. Sen på morgonen började det åska och hagla något otroligt och Dottern blev lite vit i ansiktet.- jo mamma jag ljög om att hon skulle komma för jag ville vara ensam och hon kunde inte...fast nu åskar det ju...

Som tur var hittade hon en annan kompis som ville följa med för vid det laget var klockan tio och jag var nyduschad och inställd på att göra lite ärenden innan jobbet. Så jag körde upp henne till stallet och tittade på medan hon hämtade Fabbe i hagen. Eftersom alla hästar är nya för varandra kan det ju uppstå en och annan intressekonflikt. Allt gick bra och jag åkte och hämtade ett paket med en ny transportskylt och vinterbroddar (det gäller att vara ute i god tid). Sen hade jag tid hos optikern för att kolla att linserna satt bra, det gjorde de och dessutom hämta ut mina nya ursnygga glasögon:)

På jobbet var det massa goa ungar att lära känna. De små är bara helsöta! Som små sockerbitar...Jag jobbar visst bara två timmar i barngrupp för sen var det planering och APT. Tror vi var lite väl trötta och flamsiga i dag men det får vi ta igen nästa gång:)

Imorgon blir det jobb på riktigt hela långa dagen, hoppas jag är lite piggare då och har lite mindre ont i nacken:)

söndag 19 augusti 2012

myskväll hos mamsen

Vi hade världens mysigaste kväll igår. God paj kan jag avslöja för alla som tänker fira hennes födelsedag nästa helg. Vi delade en flaska rosé och sen en flaska rött och satt och pratade tills sent på kvällen. Det var inte utan att vi var lite på kanelen som man säger när vi rumlade i säng...

I morse var jag lite trött så det blev en stund i soffan på altanen innan vi åkte till stallet. Vi red ett bra pass i paddocken. Fabian var svettig och lite andfådd men i grymt mycket bättre kondition än i fjol tack och lov. Vi fick till en helt ok form efter en halvtimme men det behövs en del trimning innan vi är tillbaka där vi slutade. Han var lite stel först men bjudningen är fin. Precis när det började gå bra var det dags för Nattis att få rida för vi skulle dela lika idag också. Hon studsade ett par cavalettihopp och galopperade en del. Som sagt mycket bättre, mindre protester och han ser ut att trivas.

När vi var färdiga kom resten av hästarna så nu är de fem i hagen tills de två sista dyker upp. Det gick ganska lugnt till. Cool och Fabbe hälsade som gamla kompisar och gick iväg tillsammans med Piccolina. Kebbis ska som vanligt vara snyggast och den nya Gin Noir, hamnade helt utanför. Ska bli spännande att lära känna de nya hästarna.

Vi hade stallmöte på kvällen så det blev en lång dag i stallet. I morgon skulle jag ha åkt till stallet men nu vill Nattis utnyttja sista sommarlovsdagarna så jag får rida på torsdag i stället vilket ger mig möjlighet att antingen åka och träna eller ta ut en tränare eller bara skita i det och slappa runt.

Jag börjar inte jobba förrän ett i morgon och har tänkt att hinna hämta glasögon, och en ny skylt till transporten och kanske något annat innan jobbet.