Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 23 augusti 2012

Det finns ju inte timmar nog!

Jag förstår inte hur det ska gå ihop livet och då har jag bara jobbat ett par veckor. Igår var jag ju på kurs. Istället för att sluta klockan ett slutade jag klockan halv fem och med tanke på trafiken var jag inte hemma förrän efter fem. Det var den dagen och ingen ridning. Idag hade jag IT-dag på kontoret och fick gjort ungefär hälften av vad jag får gjort hemma eftersom vi har möten och samtal hela tiden. Visserligen ganska givande sådana men jag har inte riktigt tid att samtala när jag ska förbereda mig för kursen. Dessutom slutade mötet en halvtimme senare än jag borde ha slutat...

Sen ville chefen att vi skulle träffas på måndag förmiddag och gå igenom våra uppgifter. Jag vill verkligen inte lägga min stalltid på möten även om jag får betalt för det. Det blir alldeles för sent att åka till stallet när jag slutar klockan sju så det får vi lösa på något annat sätt.

Idag han jag upp till stallet och regnet hade faktiskt sluta falla när jag kom dit. Jag hittade en ganska torr häst i hagen men han var väldigt trött tycker jag. När han stod inne såg jag att han har svullna körtlar på/vid ganacherna precis som han hade förra året. Det är någonting han äter i hagen. Det var ingen fara alls förra året men då stängslade vi av så de inte kunde gå under ekarna eftersom vi trodde det var ekollon förgiftning. Det kan det vara men han borde ha blivit sjukare av det. Nu stod han och åt äpplekart från ett träd. Kanske inte det bästa för en häst med mycket äpplen heller.

Jag var lite tveksam om jag skulle rida eller inte men så bestämde jag att göra det ändå. Ingen feber och ett lugnt pass kan ju inte skada. Han var jätte pigg! Kanske var det för att det stormade rejält men det var inga svårigheter att få fram honom idag. Mest spring tycker jag förstås. Hans kroppsform är inte riktigt lika fin som när vi lämnade i juni, men han orkar ett helt pass utan att tappa andan och det är ju alltid värt något. Ryggmusklerna är lite in sjunkna, bogarna lite tunna och halsen lite oproportionerligt tjock.

Jag red till en början bara skritt och försökte jobba på den där centrerade ridningen trots att lektionen inte blev av idag. Jag har väldig träningsvärk i magmusklerna redan men jag börjar förstå vad jag gör för fel.Det ska verkligen bli roligt att bli skit duktig i år.För det var ju det jag har bestämt mig för att bli. Bara så jag vet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar